Staffanstorpissa haetaan uusia ratkaisuja sotapakolaisten asumisongelmiin

Viharplats.jpg

Staffanstorp on aivan tavallinen skoonelainen kunta samoinen ongelmineen, tai pikemminkin haasteineen,  kuin mikä muukin kunta. Suurin haaste on löytää kaikille turvapaikanhakijoille asunto.

Staffanstorpissa ollaan kuitenkin menty ajattelussa ja haasteen ratkaisemisessa hieman pidellämlle. Kunnassa ollaan laitettu pystyyn projekti “Meilllä on tilaa”, jota suunnataan tavallisille kuntalaisille. Jos jollakulla on ylimääräinen huone, vapaana oleva talo, mökki tai mikä tahansa asuinkäyttöön soveltuva tilan, niin sen voi vuokrata kunnalle, joka edelleen asuttaa siihen sotapakolaisen.
Kunnan nettisivuilla kerrotaan miten viimeisten vuosien aikana useat henkilöt ovat hakeneet Ruotsista turvaa sodan, vainon ja kidutuksen takia. Kun turvapaikka on saatu on seuraava suuri haaste hankkia asunto kaikille tulijoille.
Ratkaisusta kerrotaan seuraavan myös parempaa integraatiota. Uusien tulijoiden kerrotaan pääsevän tälla tavalla nopeammasti osaksi yhteiskuntaa kun he asuvat kuntalaisten kodeissa tai piha-aitoissa.
Esimerkiksi muuan staffanstorpilainen Lotta Nordgren on saanut oman eritreaanon maskotiksi. Lotta kertoo SKD:ssa, että eritreaano on rikastuttanut elämää kovin paljon.
– Ei kaduta yhtään, että vuokrasin huoneen Yorusalemille. Hän on päinvastoin rikastuttanut elämääni todella paljon.
Kuvaa katsoessa voi uskoa, että rikastuminen on käsinkosketeltavaa.

6fbe516d9f655eb2eea067e2b1336155-597x400.jpg
Haluaisitko sinäkin kotiisi oman paijattavan ja halittavan afrikaanopalleron?