Staffanstorpissa haetaan uusia ratkaisuja sotapakolaisten asumisongelmiin

Viharplats.jpg

Staffanstorp on aivan tavallinen skoonelainen kunta samoinen ongelmineen, tai pikemminkin haasteineen,  kuin mikä muukin kunta. Suurin haaste on löytää kaikille turvapaikanhakijoille asunto.

Staffanstorpissa ollaan kuitenkin menty ajattelussa ja haasteen ratkaisemisessa hieman pidellämlle. Kunnassa ollaan laitettu pystyyn projekti ”Meilllä on tilaa”, jota suunnataan tavallisille kuntalaisille. Jos jollakulla on ylimääräinen huone, vapaana oleva talo, mökki tai mikä tahansa asuinkäyttöön soveltuva tilan, niin sen voi vuokrata kunnalle, joka edelleen asuttaa siihen sotapakolaisen.
Kunnan nettisivuilla kerrotaan miten viimeisten vuosien aikana useat henkilöt ovat hakeneet Ruotsista turvaa sodan, vainon ja kidutuksen takia. Kun turvapaikka on saatu on seuraava suuri haaste hankkia asunto kaikille tulijoille.
Ratkaisusta kerrotaan seuraavan myös parempaa integraatiota. Uusien tulijoiden kerrotaan pääsevän tälla tavalla nopeammasti osaksi yhteiskuntaa kun he asuvat kuntalaisten kodeissa tai piha-aitoissa.
Esimerkiksi muuan staffanstorpilainen Lotta Nordgren on saanut oman eritreaanon maskotiksi. Lotta kertoo SKD:ssa, että eritreaano on rikastuttanut elämää kovin paljon.
– Ei kaduta yhtään, että vuokrasin huoneen Yorusalemille. Hän on päinvastoin rikastuttanut elämääni todella paljon.
Kuvaa katsoessa voi uskoa, että rikastuminen on käsinkosketeltavaa.

6fbe516d9f655eb2eea067e2b1336155-597x400.jpg
Haluaisitko sinäkin kotiisi oman paijattavan ja halittavan afrikaanopalleron?
Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Puosuvaari

Jos ois vähän nätimpi..

Qroquius Kad

Taas kerran pitää kysyä, että jos Ukrainan sodan myötä maahamme alkaisi nyt tulvia vailla minkäänlaisia matkustusasiakirjoja nuoria, hoikkia, vaaleita, sinisilmäisiä, pitkäsäärisiä ja suomalaismiehiä silmäileviä ukrainattaria;
alettaisiinko heille kysellä minkäänlaisia sijoituspaikkoja?
Vai olisiko heille näytetty rajalla kämmnetä todeten tylysti tosiasia, etteivät he ole minkään olemassaolevan sopimuksen mukaisia turvapaikkaan oikeutettuja?
Vaikka me keski-ikäiset suomalaismiehet olisimme kuinka valmiit asuttamaan heitä koteihimme ihan omalla kustannuksellamme, emmekä edes kiittelisi heidän kokkaustaitojaan?

fatwantarkistaja

Papereita saisi olla sen verran, että edes 16-vuotiaita ovat todistettavasti, sitten oveni on avoin. Saa tulla käymään, taikka asumaan, mustasukkainen ei saa olla. Ei tartte pervoilusta tykätä, muttei myöskään osata kieltää ymmärtämälläni kielellä.
Suvakiksi ryhdyn vaikka heti, mutta moraalini hukkaan myös heti.

Tarjolla kaikille turvaa ja asumus vailla mukavuuksia

Lupaan kaivaa kaikille henkilökohtaisesti vainotuille maakuopan ensiasunnoiksi normitaksoilla.

Anonymous

Afrikkalaisen naamasta näkyy ettei ole nyt tyytyväinen lesbo elättäjään. On sen verran väkinäinen hymy :-).

huugo

Savimajoja risurungolla ja nuotipiakka majan eteen, olo on kotoisa. Muutama vuohi ja siinähän se.