Ihmiset estivät joukkoraiskaajan karkoituksen Britanniassa

sei_34735987-6ade-e1539504526573

Britanniassa on sattunut vähän samankaltainen tapaus kuin Ruotsin Elin Erssonin tai Suomen Aino Pennasen tapaus. Useat matkustajat laittoivat Heathrowin lentokentällä koneessa pystyyn mielenosoituksen erään pakkopalautettavan puolesta.

Tapahtuma alkoi tiistai-iltapäivällä kun viranomaiset olivat palauttamassa Turkish Airlinen lennolla Turkin kautta Somaliaan 29-vuotiasta Yaqub Ahmed-nimistä miekkosta. Ahmd oli tuomittu Britanniassa useista joukkoraiskauksista 9 vuoden vankeuteen.

Koneessa kuvatussa videossa lähinnä itsekin taustaiset henkilät alkoivat huutamaan, että Ahmed on poistettava koneesta ja karkoitus on estettävä. Ahmedin kerrotaan sanoneen koneessa ihmisille mm, että hänet on erotettu perheestään.
Lopulta viranomaiset joutuivat poistumaan koneesta Ahmedin kanssa. Hänet tullaan kuitenkin karkoittamaan myöhemmin.
Yaqub Ahmed oli tuomittu pitkään vankeuteen joukkoraiskauksesta. Ahmed ja kolme muuta afrikaanoa hyökkäsivät vuonna 2007 Lontoossa 16-vuotiaan tytön kimppuun ja raiskasivat tämän. Oikeus langetti teosta kaikille 9 vuoden tuomion. Ahmed istui tuomionsa ja koko homma oli karkoitusta vaille valmis. Jonka hyvesignaloivat ihmiset toistaiseksi estivät.
Daily Mail