Malmössä lanseerattiin uusi ampumisenestokamppanja

gvi_symbol01x.png

Malmön poliisi lanseeraa uuden ”sluta skjut” (lopeta ampuminen)-kamppanjan, jolla jengienvälistä ammuskelua yritetään hillitä.

Kamppanjassa ovat mukana poliisi, Malmön kaupunki, Kriminaalihoitovirasto ja muut ”siviiliyhteiskunnan” toimijat, joiden yhteistyöllä pyritään vaikeuttamaan mukanaoloa ammuskeluissa ja antamaan tukea nuorukaisille, jotka ovat mukana väkivaltapiireissä.

Sluta skuj-projekti perustuu amerikkalaiseen ohjelmaan Group Violence intervention, jonka kerrotaan antaneen USA:ssa hyviä tuloksia. Väkivaltarikokset ja murhat ovat laskeneet esimerksiksi Bostonissa 63 %.

Tarkasti ei kerrota mitä Sluta skjut-kampanja käytännössä pitää sisällään. Kahvia ja pullaa vai jotain vielä radikaalimpaa? Malmön kaupungin sivuilla kerrotaan kuitenkin, että tällainen uusi metodi perustuu hyvin koordinoituun yhteistyöhön ja paremmin käytettyihin ulkoisiin resursseihin.

Metodissa painotetaan siihen, että aseen laskemisesta pyritään tekemään helppoa ja ne, jotka ovat ”piireissä” mukana heitä tuetaan väkivallan lopettamisessa.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Malmössä lanseerattiin uusi ampumisenestokamppanja

  1. kun kampanja loppuu ampumisia on tuplasti enemmän.että kyllä se tulee hyvin toimimaan

 1. Sluta tafsja (=älä kopeloi) -ranneke auttoi tasan yhtä hyvin (=0) festivaaliraiskauksissa.
  Ja Ruotsin palokunnilla meni niinikään hyvin kun satsattiin 10 miljoona ”gemustutkintaan” sen sijaan että oltaisiin joko palkattu palomiehiä (anteeksi miessovinismi) tai ostettu vaikka paloautoja ja siksi kai Ruotsin metsäpaloja sammuttivat Puolan ja Italian palomiehet ja -lentokoneet..

  27
 2. Siis genustutkintaan.. ja pomona se vanha sossumielistelijä joka on tuhonnut Försäkringskassan (Kela) ja Poliisin ja nyt uudessa virassaan tässä siviisisuojelun elimessä, jossa ensitöikseen pistettiin miljoonat ihmettelemään miksi palonaisia on niin paljon vähemmän palomiehiä,,, sitä rakenteellista sukupuolista sortoa (!) – vai olisivatkohan miehet paremmin soveltuvia kantamaan raskaita varusteita ym…

  25
  1. Dan Eliassonia pantiin todella halvalla ”Svenska Nyheter”in viimeisessä jaksossa, suosittelen!

 3. Taikalapanen voisi estää ampumistapaukset. Lapanen piipun eteen ja jyrkkä EI.

  20
 4. Ainoastaan ruotsalainen sosiaalidemokratia voi sen keksiä. Menestystä toivottaen

  14
 5. Ihan uusi idea: puhutaan nätisti? Eihän tuota asennetta ole olut kuin muutama vuyosikymmen ja tilanteet vaan huononee. Mutta kaipa poliisikin on pissat housuissa suvakkien hyökkäystä peläten ja työpaikan katoamista säikähtäen.

  1. ruotsalaiset poliisit tanssii,on ne niin kovia,vähän samaan tapaan kuin omon venäjällä

 6. Jopas jotakin, 2-vuotiailta kysytty, millä estää ampumiset. Kuinka lutuista, mikä voisikaan mennä pieleen? Teletapit kertovat autonpolton lopettavia vinkkejä aamuisin, miksei niitä oteta käyttöön? ÄO alle 40 sillä, joka näitä keksii? Pakko olla.

 7. Mitähän tapahtuisi jos muutama ”poliisi” ammuttaisiin kylämäksi. Vieläkö löytyisi humaania lähestymistapaa kahvin ja pullan kera.

 8. Hauskinta koko hommassa on se, että Ruotsissa on lähes samanlainen aselaki kuin Suomessa, joka on määrätty toimeen pantavaksi loosista numero 33. Ei ole näemmä oikein auttanut vaikka kytät ovat keränneet ruotsalaisten tussarit pois kuleksimasta milloin milläkin tekosyyllä, eli juuri samoin kuin Suomessa. Monikohan noista tussareista on ihan luvallisia? Mistä ne on hankkineet satoja, ellei tuhansia, käsiaseita? En ole lukenut, että missään olisi ollut suuren luokan asevarkauksia. Siis kuka aseistaa noita?

 9. ampumiset vähentyy 99%,kunhan rikastajat lähtee,eikä tarvita mitään yheistyötä eri viranomaisten kanssa.että näin.

Comments are closed.