Jyllands Postenia vastaan suunnitellun terrori-iskun tekijät kohta vapaaksi

Kuvakaappaus 2018-10-16 16-30-45.png
Mounir Dharhin arvioidaan olleen iskun aivot.

Vuonna 2010 Kööpenhaminaan Jyllands Postenin toimistoon suunnitellun terrori-iskun uusruotsalaiset tekijät pääsevät jouluksi kotiin. Ruotsalainen terroritutkija Magnus Ranstorp kertoo mm. Sydsvenskanille, että nyt on olemassa aihetta pienoiseen huoleen.

Tapahtuma alkoivat joulukuun 28. päivä 2010 Tukholman Kistasta, josta neljä Tukholman luoteisalueella majailevaa ääri-islamistia vuokrasivat auton ja lähtivät kohti Kööpenhaminaa. Nelikko suunnitteli terrori-iskua Kööpenhaminassa Rådhusplatsenilla sijaitsevaan Jyllands Postenin toimistoon. Kyseessä olisi onnistuessaan ollut kostoisku Jylland Postenin muutama vuosi takaperin julkaisemiin ns. Muhammed-pilakuvien julkaisuun.
Porukka koostui Järfällassa asuvasta uusruotsalaisesta Sahbi Zaloutisista  ja Mounir Dhahrista, joka oli hakenut innovaatiota Pakistanista talibaanialueilta. Joukkoon kuului lisäksi Omar Aboelazm ja Munir Awad, jotka molemmat niin ikään asuivat Ruotsissa. Ruotsin turvallisuuspoliisi SÄPO oli seurannut nelikkoa jo pitkään mm. sen takia, että porukka oli ollut Somaliassa 2007 ja Pakistanissa 2009 mukana islamistiterroristien joukoissa. Kaikilla muilla on Ruotsin kansalaisuus, paitsi Dhahrilla, jolla on ikuinen oleskelulupa.
SÄPO ja Ruotsin poliisin tiedustelu PET varjostivat nelikkoa koko matkan Tukholmasta Kööpenhaminaan. Sitä aiemmin SÄPO oli seurannut miesten valmistelua salaisilla kameroilla, joita oli saatu asennettua Järfällan asuntoon. Lopulta nelikko otettiin kiinni Tanskassa. Hallusta löytyi rynnäkkökivääri ja revolveri. Lisäksi mukana oli nippusiteitä, joilla nelikko aikoi sitoa uhrinsa ennenkuin näiltä katkaistaisiin kaula.
SÄPO ja PET olivat hyvin perillä mitä oli tapahtumassa. Teon arveltiin olevan suurin Pohjoismainen terrori-isku, jos se olisi onnistuttu toteuttaa. Kiinnioton jälkeen miehet vangittiin ja asia eteni Kööpenhaminassa oikeuteen. Hovioikeus tuomitsi lopulta nelikon 12 vuoden vankeuteen terroririkoksen valmistelusta.
Koska kaikki miehet olivat ruotsalaisia heidät siirrettiin tuomion lainvoimaisuuden jälkeen Ruotsiin suorittamaan rangaistusta. Ruotsin lain mukaan vuosituomiosta pitää istua 2/3, joten nyt nelikko tulee pääsemään vapaaksi nyt joulukuussa.
Sydsvenskanille annetussa haastattelussa Ranstorp kertoo, että ruotsalaisilla viranomaisilla ei ole valmiuksia katsoa mitä vapautuvat terroristit tulevat jatkossa tekemään.
– On syytä olla todella huolissaa, sillä heillä kaikilla on suuri status jihadistien keskuudessa. Jihadisteilla on hyvä verkosto ja muutamia maailman etsityimpiä jihadisteja on nähtu useissa tukholmalaisissa moskeijoissa.
Lue lisää: Mistä pilakuvajupakassa oli kyse.

Mistä takavuosien Muhammed-pilakuvajupakassa tarkastiottaen oli kysymys?


 

,
Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä

Ja suvakit ovat vaan riemuissaan rikkauksista.

jippos123

Kohtahan on sitten luvassa uusia virityksiä piristää ummehtunutta pohjoismaalaista kulttuuria. Suvakit toivottavat pojille onnea uusiin kepposiin. Kyllä ne jossain vaiheessa pääsevät julistamaan uljasta sivistystään ja jumalaansa, veren ja sisälmyksien kyllästämää ilosanomaa kun on ihan pakko levittää.

Pena

Siellä on varmaan vankilan parkkipaikalla kahvibussi odottamassa.

Anonyymi

Nyt tarvitaan kokonaisratkaisua eli koko muslimipopulaation karkottamista maasta. Myös sopeutuneet ja maltilliset, koska heidän joukostaan nousee jihadisteja. Karkottaminen voidaan tehdä inhimillisesti.

Jani

Reconquista käyntiin uudelleen…

Matamoros

Espanja tosiaan valloitti maansa takaisin muslimien pidettyä siellä julmaa valtaansa vuosisatoja. Tuolloin kyllä tarvittiin vahva kristillinen vakaumus, joka innoitti vastarintaan ryhtyneitä. Muslimeille annettiin mahdollisuus kääntyä kristinuskoon jotta voisivat jäädä, mutta kristinuskoon kääntyminen oli vain nimellistä, ja omia islamin sääntöjä ja menoja noudatettiin salaa, joten käännynnäisetkin karkotettiin Marokkoon. Islamin vallan aika muistutti tämän päivän Eurooppaa siinä mielessä, että islam on nytkin määrittelemässä normit, keräämässä dhimmien työn hedelmät, ja nauttimassa pelosta syntynyttä arvonantoa. Takaisinvalloitus olisi tervetullut.

Terroristit matkustelevat veronmaksajien rahoilla

Miten nämä henkilöt voivat alunperinkään olla mitään “pakolaisia” tai “turvapaikanhakijoita”, jos he matkustelevat pitkin Somaliaa, Pakistania islamistileireillä veronmaksajien rahoilla? Sotaa ja vainoa paenneet yksintulleet, säälittävät pikkuraukat? Vaikea ajatella, että he olisivat tulleet länteen työperäisenä maahanmuuttona. Katsoo sitten miltä kantilta tahansa tätä suvakkien ja islamistien yhteiskuntajärjestystä, näkee vain pohjattomia valheita ja petosta.

fatwantarkistaja

Kokeiliskohan noi uudestaan? Lupakin on annettu, kun ei kiinnosta karkottaa.

Standupfani

Kummallista tämä suvakkien unelma. Minulla on ihan erilainen.

Anonymous

muslimeja pahempia ovat nämä suvaitsevaiset,ovat suomalaisia mutta toivovat ählämeille parempaa elintasoa kuin oman kansan vähävaraisille,sellainen vituttaa meikäläistä.

2/3- lakia on muutettava välittömästi eikä vain puhuttava siitä

Jatkokertomus siis jatkuu kunnes äijät joko kuolevat tai ovat niin vanhoja etteivät enää jaksa terottaa. USAssa olisivat saaneet kunnon tuomiot.

pensavero ylös vihreät yhteydet

Eikö se eurooppalaisten kirkko sano, että kääntäkää toinen poski. Nyt kaikki kääntelemään poskea!