Göteborgin autopalot suurelta osin edelleen selvittämättä

Kuvakaappaus-2018-08-14-01-59-43

Elokuun puolessa välissä Länsi-Ruotsissa ollut autopalokaaos on edelleen suurelta osalta selvittämättä. Asian tiimoilta vangittuna istuu yksi henkilö, mutta muuten poliisi ei ole pystynyt selvittämään muita tekijöitä.

20-vuotias henkilö on vangittu ja kahta muuta nuorukaista on kuultu epäiltynä, mutta heitä ei ole vangittu. Poliisi on ottanut nyt käyttöön menetelmän, jolla se ottaa useilta kohderyhmään kuuluvilta nuorukaisilta DNA-testin, joiden perusteella saadaan mahdollisia osumia. Poliisi on toisin sanoen onnistunut saamaan palopaikoilta DNA-jälkiä. Poliisin mukaan ainakin 30 henkilöä, jotka kuuluvat kohderyhmään tullaan testaamaan.
SVT
Paloista enemmän:

EXTRA!! Göteborgissa täysi kaaos! Kymmeniä autopaloja ja mellakoita!


 
Usein sanotaan, että Ruotsin poliisi on avuton rikosten selvittämisessä, mutta se on vain osatotuus. Poliisin rikosten selvittämiseen suurin ”apuväline” ovat todistajat. Ilman todistajia harva rikos selviää. Toinen suuri tekijä on DNA tai sormenjäljet, joilla tekijä pystytään sitomaan ainakin tekopaikkaan.
Kun jompikumpi tai molemmat onnistuvat on rikoksen selvittäminen helppoa. Mutta, näissä autopalotapauksissa kaikki paikalliset tietävät keitä teon takana oli. Jokainen Frölundassa asuva nuorukainen tietää keitä syttymiehet olivat. Kukaan vaan ei halua kertoa sitä poliisille.

Pt-median kommentointi on melko vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, toki kevyet off-topicit, eli asian vierestä kommentit ovat sallittuja, mutta älä spämmää kymmeniä viestejä aivan asian vierestä. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
4 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sekopäätaxiahmed?

Autoista tuli mieleeni taksit. Mikä ihmeen taksikuski se oikein on joka ajoi tahallaan asiakkaansa päälle niin että tämä kuoli? Päästettiin silti vapaalle jalalle. Samalla kuskilla on muutakin sekopäätoimintaa, kidnappasi mm 6 nuorta naisasiakasta autoonsa, lähti ajamaan päinvastaiseen suuntaan ja sanoi ”nyt me kaikki kuolemme!”.

Automatic

Auto ja matu ovat vaarallinen yhdistelmä joka tavalla: jos ei auto ole terroriväline, ase tai vankikoppi niin sitten frustraatiokunniinvähänsossumassii- terapiaväline.

Pena

Tämäpä oli yllätys.

fatwantarkistaja

Miksei niihin autoihin liimata puskuritarroja, joissa lukee ”ei saa polttaa”? Innovaatio! Ruvetaan teettämään ja myymään, loppuu autopalot ja tulee liikaa rahaa tilille. Ruotsin poliisi menee aivan sekaisin, kun tuote tulee markkinoille.