Mitä afgaanilaki "gymnasielagen" oikein tarkoittaa?

34633245_10215661216624898_2438313256754872320_n

Sain lukijalta kysymyksen, jossa pyydettiin selittämään Ruotsin ns. afgaanilaki “gymnasielagen”. Kyseessähän on pieni trikki, jolla Ruotsiin saatiin ilman mitään perusteluja 12 000 yksintullutta lasta.

Afgaanilailla ainakin 12 000 yksintulleelle lapselle annetaan “toinen mahdollisuus” oleskelulupaan. Käsite “toinen mahdollisuus” on aivan oleellinen koko hommassa.
Jotta voi hakea oleskelulupaa afgaanilailla, pitää henkilön täyttää kolme määritelmää;

  • On hakenut turvapaikkaa yksintulleena lapsena ennen 24. marraskuuta 2015.
  • On sen jälkeen odottanet enemmän kuin 15 kuukautta päätöstä hakemukseensa.
  • On ehtinyt täyttää 18 ennnekuin on saanut päätöksen karkoituksesta.

Jos yksintullut lapsi täyttää nämä kriteerit, ja on hakeutunut tähän mennessä johonkin toisen asteen koulutukseen, saa henkilö 13 kuukautta kerrallaan määräaikaista oleskelulupaa niin kauan kuin koulu kestää.
Kun koulu on loppu henkilöllä on 6 kuukautta aikaa osoittaa, että pystyy elättämään itsensä. Toisin sanoen jos henkilö saa työpaikan, on ikuinen työperäinen oleskelulupa taattu.
Aika hurjaa vai mitä? Henkilö tulee maahan ensin turvapaikkaa hakien, ja saa kielteisen. Kun karkoitus on lopulta päällänsä niin hallitus säätäkin lain, jonka perusteella saat “toisen mahdollisuuden” ja oleskelulupaa sen verran, että saat koulun päätöksen. Sen jälkeen saatkin jäädä maahan työperäisellä oleskeluluvalla. Turvapaikkaa hakeva, joka on saanut kielteisen, muuttuu lennossa työperäiseksi.
Kun laki viime kesänä tuli voimaan, sen laillisuus tarkistettiin vielä maahanmuuttoylituomioistuimessa. Kun MYT totesi, että laki on pätevä niin tähän mennessä yli 12 000 yksintullutta lasta on hakenut lain perusteella oleskelulupaa. Suurin osa heistä on afgaaneja, joidenkin arvioiden mukaan 95 %.
Ruotsi sai siis kuin arpajaisvoiton, 12 000 yksintullutta. Pienen kylällisen verran afgaanimiehiä.
Melko reilua. Eikö Suomeenkin voitaisi ottaa tuollainen Kalajoen, Ilmajoen, Liperin tai Lapuan verran nuoria afgaanimiehiä?

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Numento
Numento
17.10.2018 16:36

Kun opinnot on käyty loppuun ja alkaa vaihe itsensä elättäminen eli työllistyminen, seuraa ns. paviaanien runkkaus. Suvakit ja muut pököpäät keksivät tekaistuja työpaikkoja tai lapsoset vaan roikkuvat työkkärin jonoissa eikä hätäpäivää. Ruotsi asuttaa, maksaa ylöspidon ja afgha on olevinaan rikkaus ja voimavara. Maastakäännytyksestä ei ole uhkaa jollei SD ole hallituksessa ja tällänäkymin se on epätodennäköistä. Rikollisuus tulee lisääntymään kun tämä sakki alkaa integroitumaan kulttuurinsa mukaisesti. Batikhäxat saavat rassaus ja siivousapua.

näin_olen_miettiny
näin_olen_miettiny
17.10.2018 19:42
Vastaa...  Numento

Ruotsalaisilla on oikeus tuhota oma maansa kehitysmaamuslimeilla ,siihen ei meillä suomalaisilla ole nokan koputtamista.
Ruotsalaisethan voiva sitte pikkuhiljaa paeta Suomeen, kun sarialaki on vallalla heidän maassaan.

vittuuntunu stadilainen
vittuuntunu stadilainen
17.10.2018 21:29

Jos tuohon tilanteeseen jossain vaiheessa mennään, ei maahamme saa päästää yhtään ainoaa ruotsalaista. Kaikki merkit nimittäin viittaavat siihen, että sama hulluus alkaisi heidän tultuaan myös Suomessa!!!!!

KalleK
KalleK
17.10.2018 17:49

Eikös “gym” viittaa monissa kielissä voimisteluun. Pitää vähän voimistella jotta ihanat “lapsukaiset” saadaan hyysättäväksi.

K.L.
K.L.
18.10.2018 11:52
Vastaa...  KalleK

Just så!Jokohan tuo Ali täytti 19v?Viimeksi oli vielä 18v…hahahhaaaaaaa!!!!”Huolten rypyt”.on joo…

Sekin vielä
Sekin vielä
17.10.2018 17:52

Olen huomannut että huivipäiset afgaaninaiset ovat tosissaan aloittaneet lastenhankinnan. Afgaaniklaanit aikovat siis jäädä lepäilemään Ruotsiin for ever?

Anonymous
Anonymous
17.10.2018 23:42
Vastaa...  Sekin vielä

matunaiset on käytännössä aina raskaana, rajan yli tultuaan mennään jo taxilla synnytyssairaalaan

Vajakki Suvakki
Vajakki Suvakki
17.10.2018 17:57

Ruotsissa tutkituista afgaaneista 78% on valehdellut ikänsä ja 0-prosenttia voi vahvistaa henkilöllisyytensä. Siis teoriassa voisi tämä afgaaniryhmä olla jokin terroristisolu.

Pena
Pena
17.10.2018 19:45

Eipä kyllä ole Ruotsalaisten tyhmyydellä rajaa.

Sam Colt
Sam Colt
17.10.2018 19:57

Tämä on vasta alkua. Sitten kun “lapselle” on hankittu Ruotsin passi, niin alkaa hillitön perheittenyhdistämiskampanja. Veikkaan, että Afganistanista haetaan kohta kaikki mahdolliset ja mahdottomat sukulaiset. Ja Sven-Åke maksaa…

tira
tira
17.10.2018 20:22

Eiköhän noista kolmesta määritelmästäkin jousteta, humanismin suurvallassa kun ollaan. Vaaditaanhan Suomessakin kansalaisuuden saamiseksi kohtuullista suomen/ruotsin taitoa, mutta kummasti näillä kansalaisuuden saaneilla on näköjään elinikäinen, täysin järjetön oikeus tulkkausapuun.
näin_olen__miettiny-nimimerkki voisi miettiä toisenkin kerran. Emme todellakaan tarvitse täällä maansa asiat sotkeneita ruotsalaisia . Ei se tyhmyys noin vain rajan yli tullessa mihinkään sieltä päästä poistu.

Imaami
Imaami
17.10.2018 21:28

Eikös tuo ole rasismia. Miten esim eritrealaiset voivat saada eri kohtelun vaikka ovat ihan yhtä “vainottuja”?

Timo Tee (@Viidakkotimppa)
17.10.2018 21:28

Ruotsissa käytännön työttömyys lisääntyy sadan tuhannen verran vuodessa, kun elätettäviä kehisapinoita otetaan sitä vauhtia sisään. Oikeastaan vastaa n. 150 000 ruotsalaista työtöntä, kun niille pitää hankkia asunnot sun muut. Ruotsi romahtaa noin viiden vuoden kuluessa. Nämä määrät ovat aivan järjettömiä ja vain rajuilla supistuksilla kantaväestön palveluista on tähän asti pärjätty.
Viiden vuoden päästä on n. 500 000 lisää apinaa elätettävänä. Rahat loppuvat ja päälle vielä ruotsalaisten talouksien raju velkaantuneisuus. Suurfirmojen todella hyvät tulokset ovat tähän asti pitäneet kulissit yllä, mutta joskus ne hyvät ajatkin loppuvat. Sitten tulee olemaan karmeata jälkeä, jossa Suomen 90-luvun lama oli vielä pientä.

Nyt harjoittelemaan tavaamista
Nyt harjoittelemaan tavaamista
17.10.2018 22:03

Ruotsissa seuraavaksi tarve afgaaniyliopistoon, josta saadaan markkinoille akateemisia monikulttuurityöttömiä.

Anonymous
Anonymous
17.10.2018 23:33

pian ruotsissa tulee voimaan laki,kaikki ne ,joilla ei vielä ole turvapaikkaa,saavat sen koska moni muukin on saanut.