Mitä maahanmuuttajalähiöissä tarkastiottaen tarkoitetaan "kiristämisellä"?

Kuvakaappaus 2018-10-17 22-58-41.png

Mafiamainen yritysten kiristämien nousee aika ajoin esille. Viimeksi nyt kun Aftonbladet kirjoitti miten Tukholman Järvan alueella harjoitetaan systemaattista kiristystä. Asia ei ole mikään uusi ilmiö.

On kuitenkin yksi seikka, joka monesti jää huomaamatta. Nimittäin tästä kiristyksestä hyötyvät molemmat osapuolet. Kiristettävä hyötyy jos suostuu tiettyihin ehtoihin, vaikka ei haluaisi. ”Kiristettävä” osapuoli ei toisinsanoen ole ihan viaton itsekään. Siksi kiristäminen on liioiteltu sana tässä ilmiössä.
Järvan alueen kaikki kioskit ja pikkukaupat ovat uusruotsalaisten harjoittamia. Luultavasti enää vain Kista-galleriassa (vrt. Itäkeskus) on kauppoja, joissa on ruotsalaisia kauppiaita. Rinkebyssä tai Tenstassa ei yhtään. Tämä on hyvä pitää mielessä. Alueella asuu noin 65 000 henkeä.
Koko homma perustuu siihen, että jokaisella alueella on oma mafiansa, joka toimii tukkurina. Rinkeby, Tensta, Husby, Akalla ja Kista on jaettu näiden mafioiden kesken hyvin tarkasti. Tukkurit eivät riitele keskenään vaan pyrkivät pitämään kaupan käynnissä. Se tuottaa mafialle eli tukkurille rahaa. Kauppiaalle annetaan vaihtoehto: Joko ostat osan tai kaikki myytävänä olevat tavarasi meiltä, tai maksat suojelurahaa. Vaihtoehtoja ei paljon ole.
Näin ollen kauppias useimmiten valitsee ensimmäisen vaihtoehdon. Hän alkaa ostamaan tukkurilta edulliseen hintaan tupakat, lihat, juomat jne. Hinta on paljon edullisempi kuin jos sen ostaisi oikeasta tukusta. Kauppias saa säännöllisesti toimituksia, ihan kuin oikealtakin tukkurilta. Kauppias voi jopa tilata mieleisiään tavaroita. Ne toimitetaan parin päivän viiveellä.
Tukkurin tavara on joko varastettua tavaraa mutta myös ulkomaantuontitavaraa. Esimerkiksi Coca Colaa tuodaan tölkkeinä paljon Saksasta tai Turkista. Teeppä testi Rinkebyn tai Tenstan kioskeissa niin juomaksi saat melko varmasti pantittomia tölkkejä. Varsinkin grillikioskeissa tämä on pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Niin ikään tupakka saattaa olla leimaverotonta Liettuan tupakkaa. Tietenkin myyjä vähän katsoo kelle myy ulkomaantupakkaa. Pääsääntöisesti tavara on kuitenkin varastettua. Elintarvikkeet, suklaat jne. Tukkurilla on oma ”hankintarengas”, omat varkaat, jotka tekevät yötyötä siinä missä kuka muukin tahansa yötyöläinen ja saa siitä palkkaa.
Jos joskus luet uutisen, jossa varkaat veivät kilokaupalla lihaa/ säilykkeitä/ suklaata/ kahvia, tiedät mistä oli kyse eikä tarvi taivastella varkaisen typeryyttä.
Kauppias tarvitsee ostoksiinsa tietenkin myös kuitit. Tukkuri tietää tämän ja siksipä toimeenkuvaan kuuluu myös kuittien myynti tietyllä provisiolla. Näin ollen kauppias tekee itse voittoa siitä, että hänet puoleksi on pakotettu ostamaan varastettua tavaraa. Kauppias tietää tietenkin mistä on kyse, mutta ei voi oikein mitään. Jos meinaisi olla rehellinen niin silloin joutuisi maksamaan suojelurahaa, joka on x- prosenttia myynnistä. Siinä taas ei olisi mitään järkeä. Joskus joku ei tajua homman nimeä ja kioski tuhotaan tai poltetaan. Aina löytyy kuitenkin uusia yrittäjiä, jotka ottavat tukkurikseen sen kuka kulloinkin alueella hallitsee. Eli suurin osa kauppiaista käyttää tukkuria ihan vapaaehtoisesti ja yhteistyö on lämmin.
Aika yksinkertainen kuvio. Kauppiasyrittäjä ostaa mafialta halpaan hintaan osan myytävistä tuotteistaan ja tekee sillä parempaa tiliä kuin jos saman tavaran hakisi oikeasta tukusta. Kaupanpäälle saa kuitit, joten homma näyttää ulospäin rehelliseltä.

Kuvakaappaus 2018-10-17 23-00-42.png
Rinkebyn monipuolisin nakkikioski. Monikulttuurisuuden ja nakkisämpylöiden lisäksi repertuaariin kuuluu kokaiini, murhat ja sen sellainen.
Tällainen ei voisi toimia Suomessa. Jos joku ostaisi Itäkeskuksesta jostain pikku kioskista Liettuan tupakkaa ja pantittomia tölkkejä kauppa loppuisi alta aikayksikön. Joku käräyttäisi tällaisen yrittäjän heti. Mutta Rinkebyssäpä tällaista yrittäjää ei käräytetä. Sitä ei tehdä edes nimettömästi. Paikalliset vihaavat niin paljon ruotsalaisia, että mieluummin tukevat harmaata taloutta kuin eivät tukisi sitä. Toisaalta, jos joku nyt ajattelisikin toiminnan olevan väärin, eipä henkilö kuitenkaan uskalla tehdä asian korjaamiseksi mitään.
Tilannetta kuvaa hyvin Rinkebyn ns. kreikkalaisen ravintolan tapaus. Se on avoimesti täysin pimeä ravintola. Sijaitsee metroaseman ylätasanteen sisäänkäynnin luona. Ulkoapäin sitä ei voi tietää jos ei tunne paikkaa. Ei mainoksia, ei mitään. Käytävälle on vain peltiovi ja ovisilmä. Kun koputat oveen, portsari avaa oven ja arvioi tulijan. Voit päästä tai olla pääsemättä sisään, riippu vähän. Itse olen käynyt pari kertaa aamukaljalla. Kapakassa myydään kaikkea mitä ravintolassa nyt myydään, plus kokaiinia, sen toiminta vain on täysin pimeää. Kaupunki on virallisesti vuokrannut tilat ”kreikkalaiselle kulttuuriyhdistykselle”.
Hyvin moni paikallinen tuntee paikan. Jokainen ymmärtää nyt, että Rinkebyn kaltaiset lähiöt ovat täysin oma maailmansa. Siellä pätee yksi sääntö: ”Älä kuule mitään, älä näe mitään äläkä tiedä mitään jos haluat hengittää”. Kun tähän yhdistetään silmitön viha ruotsalaisia kohtaan niin paletti on valmis. Rinnakkaisyhteiskunta täysin omine lakeineen ja talouksineen.
Kun siis puhutaan kiristämisestä niin se ei tosiasiassa ole ihan sellaista kiristämistä, että summassa rynnätään puotiin sisälle vaatimaan rahaa. Kiristämisessä on kyse tukkutoiminnasta ja kuittikaupasta, jonka ympärille kietoutuu miljoonatalous.

,
Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kivoja kokkailu- ja pelihetkiä

Erinomainen kirjoitus! Kiitos tästä.

Minä

Tuota voisi kutsua tutkivaksi journalismiksi ihan oikeasti. Valtamedia puolestaan luulee tutkivan journalismin olevan sitä, että tutkitaan kuinka artikkelista saadaan ideologiaan sopiva tekele.
Olen itse nähnyt käytännön tasolla jossain määrin sisälle noihin artikkelin kertomiin asioihin ja tietämäni perusteella tuo totta ja se oli hyvää vauhtia kehittymässä jo 90-luvulla.

Angry lady 666

Aivan. Mietin vaan, miksi neekerit asuu Ruottissa, jos vihaa ruottalaisia? Painuisivat hevon v….uuuunnn!!!!!!

Cocainum! - (Arnold Schwarzenegger - Red Heat)
fatwantarkistaja

Ruotsalaisia vihataan, joten nämä käyvät yhä lauhkeammiksi ja tekevät lisää myönnytyksiä. Nyt ruotsalaisia vihataan entistä enemmän, joten nämä antavat lisää siimaa… Mikä voisikaan mennä pieleen? Kohta niille mafiosoille annetaan aseet ja käsketään itse valvoa lakinsa? Minneköhän kantaväki aikoo mennä, kun viimeinenkin alue on luovutettu monikulttuuripojille? Ei niitä Suomeenkaan voi laskea, sen verta pimeää sakkia ovat.
Ainoa ”hyvä” puoli noiden gangstereiden hommassa tuntuisi olevan se, että pyrkivät välttämään väkivaltaa. Niin sitä pitää rikokset suorittaa (en kehota rikoksiin, vaan tekemään ne humaanisti).
Ekaa kommentoijaa komppaan. Artikkeli on ammattimaiselta vaikuttava, asian selvittämiseen on varmasti kulunut tunti jos kolmaskin, eikä saattaisi pelkällä kirjastokäynnillä selvitä moiset kuviot. Valtamediassa tämmöiset tutkivat jornalistit tuntuvat olevan todella vähissä, ennen oli sekin asia paremmin.
P.S. Kehuista ei nouse kilju päähän, toivottavasti ei mikään muukaan.
P.P.S. se oli vitsi.

Dupont

Nyt muuten Paavolle (ja ehkä tukijoille) kiitokset oikeasta journalismista. Tuosta jonkun Pöllölaaksossa, Sanoman bunkkerissa ja YLEn Barad-durissa tulisi ottaa oppia!

Minä

On aika valitettavaa, että vaihtoehtomedioille ei oikein kerry kunnollisia varoja, joilla tuollaista oikeaa tutkivaa journalismia voisi tehdä. Jos olisi rutkasti rahaa, löytyisi paljon ainesta artikkeleille, mutta sellainen kunnollinen tonkiminen ottaa paljon aikaa, joka maksaa paljon rahaa.

Anonymous

ei tätä kuulkaa faktantarkistaja johanna vehkoo ja kreeta karvala usko,he kirjoittavat omat faktansa

Valtsu

Vehkoo on porukoineen miettimässä, miten miehille saadaan rikoslakiin kovemmat rangaistukset. http://paivanbyrokraatti.com/2018/03/02/henriksson/

K.L.

Voi luoja,ei sitä oikein meinaa uskoa mitä tuossa linkissä oli!Näin naisena sanon että nuo ovat täysin sekoboltseja oletettuja!Ei hyvät hyssykät!

Valtsu

Suomessa mennään vielä yrittäjävetoisessa kusetuksessa: jätetään veroja maksamatta, palkat pimeinä ja yrittäjä vaihdetaan vuosittain, että aloitustuet ovat aina päällä. Raaka-aineet ovat usein lähinnä jätettä. Eiköhän joku sen mafiankin vielä perusta.

Anonymous

tuntuuko kestään muusta, että ruåtsalaiset on sittenkin melko tyhmiä salliessaan tämän?

Minä

Ruotsalaiset elävät propagandan sumuisessa usvassa tiedon suhteen. Media ja poliitikot ovat härskisti kusettaneet kansaa jo vuosikymmeniä.

Anonymous

Oli tosiaan hyvä kirjoitus, kiitokset siitä! Ihmetyttää tuo, miksi vihaavat ruotsalaisia, vaikka ovat esittäneet muuta, mutta ehkä se kuuluu ”kupletin juoneen” että päästään todella syvälle yhteiskuntaan. Sääliksi käy ruotsalaiset, toivottavasti tauti ei ehdi levitä koko Suomeen, ennenkuin jonkunlainen päätös asialle tulee.

Nestori Lundahl

Juttu ihan parhaasta päästä! Kiitos! Lisää tällaista!
Ja koska vain kissa kiitoksella elää, niin pitääpä muistaa lukukausimaksu.

Tärkeää tietoa

Olisi kyllä hienoa jos Paavo, tai joku muu joka tietää yhtä hyvin Ruotsin matulähiöiden taustoista kirjoittaisi kirjan jossa olisi kerrottuna kaikki kuuluisimmat ruotsalaislähiöiden ”jekutukset”, eli juuri nämä pimeät ravintolat ja gangsterien kaupat ja että miten ne kaikki toimii.
Olisi hyvä että monet saisivat tietää minkälaista on se todellinen meininki ja kulttuuri tuollaisissa ulkopuolisille täysin sulkeutuneissa mafialähiöissä. Samalla vasemmiston ”ei siellä mitään koskaan tapahdu” paskapuheille voisi viitata kintaalla kun tietäisi mistä siellä todella on kyse.

Anonymous

Ostaisin heti kaksi!

Ei mitään uutta

Missä matu siellä peto.

Mantis

Äärimmäisen hyvää journalismia, jää ainoastaan hesarin malmöartikkelin ”kaikkihyvinmitäterasistitvouhkaatte” varjoon. (Se oli sitten zarkasm)

Risto Koponen

kysymys Paavolle
Suomalaisena kysynkin seuraavaa. Jos joku hurri onnettomuudekseen asuu tällaisessa shithole lähiössä eikä pidä ”monikulttuurisuudesta” , niin onko hänellä mahdollisuutta asioida vain Börjen, Matsin tai Andersin omistamissa liikkeissä? Jos hän asuessaan vaikkapa Rinkebyssä on valmis ostamaan kaiken tarvitsemansa vaikkapa Tukholman keskustassa niin onko hänellä mahdollisuutta tietää tai selvittää mitkä kaupat on pottunokka hurrien omistamia keskittääkseen kaikki ostoksensa niihin? Itse olen suomalainen, mutta ikäväkseni olen havainnut sen että Rinkeby ja Rosengård ovat pikkuhiljaa ”tulossa” myös Suomen isoimpiin kaupunkeihin

Aake

Kyllä pimeässä taloudessa jaetaan ajoittain markkinoita uudelleen. Ei tilanne pysy stabiilin auvoisana.
Helsingistä lennätetään, että ”Isis-keskus” on myyty jenkeille. Ei tainnut tuottaa tarpeeksi hollantilaisille.

Ilmari

Eesti Express kirjoitti 90-luvulla että nahkapäät (kantpead) keräsivät suojelurahat kioskeilta. Kerran eräs kioski ryöstettiin vaikka se oli maksanut suojelusta. Kun nahkapäät tulivat taas rahaa keräämään, kioskinpitäjä sanoi ettei hän maksa kun ei ole kerran suojelua. Nahkapäät siitä lähtivät ja toivat seuraavana päivänä tavarat takaisin. He siis selvittivät alamaailman piirissä ketkä olivat tekijöitä.
Tämä tapahtui murrosajan Virossa eikä sellaista ole enää. On huolestuttavaa, että Ruotsissa tämä on tullut käyttöön. Samoin on huolestuttavaa että Ruotsin media ei ole kirjoittanut asiasta mitään. Poliisia jopa jotenkin ymmärrän. Se ajattelee että reilu kauppa rosvojen kesken, mitä se kenellekään kuuluu. Jos poliisi ryhtyy asiassa toimiin niin pahempaa seuraa.