Ilja Janitskinille ehdotonta vankeutta

Helsingin käräjäoikeus antoi hetki sitten tuomion Ilja Janitskinia koskevassa jutussa. Päätöksen mukaan tuomio on 1 vuosi 10 kuukautta ehdotonta vankeutta.

Janitskinin syyksi luettiin 16 eri rikosta; 3 törkeää kunnianloukkausta, 2 kiihottamista kansanryhmää vastaan, 3 tekijänoikeusrikosta, 2 salassapitorikosta, 2 rahapelirikosta ja 4 rahankeräysrikosta.
Janitsin itse on kiistänyt syytteet mm. rahankeräysrikoksen osalta siksi, että MV-lehden toiminta on ollut koko ajan ulkomailla ja palvelin espanjalaisen yhtiön hallinoima.
Korvauksia tuomittiin mm. Jessika Arolle maksettavaksi 35 000 euroa, Jussi Korhoselle 1 900 euroa ja Hanna Huumoselle 10 200 euroa sekä asianomistajien oikeudenkäyntikulut. Niin ikään Sanoma Media Finland Oy:lle tekijänoikeuslain mukaisia maksuja 75 000 euroa.
Samassa yhteydessä tuomittiin Johan Bäckman 1 vuoden ehdolliseen vankeuteen.
Janitskinin tapauksessa tuomio on mielenkiintoinen. Nimittäin hän sai kovaa 1 vuosi 10 kk eli yhteensä siis 22 kuukautta. Ensikertalaisena hän istuu tuomiosta puolet eli 11 kk. Janitskin on ollut asian tiimoilta kuitenkin vangittuna yli 11 kk. Pikaisesti laskin niin 11 kk 23 päivää tai sinnepäin. Toisinsanoen Janitskin ei mene asian tiimoilta enää vankilaan. Tähän asti kiinnioloaika lasketaan sisällytettäväksi tuomioon.