Vaikuttaako Janitskinin tuomio Pt-median toimintaan?

hall-1929422_960_720.jpg

Onko Ilja Janitskinin tuomiolla vaikutusta Pt-median toimintaan? On ja ei ole.

Janitskinia koskevassa oikeudenkäynnissä oli muutama eri ”haara”, joita oikeus käsitteli. Ensimmäinen oli kunnianloukkaus/ kiihottaminen kansanryhmää vastaan, joka kohdistui muutamaan henkilöön, toisaalta tiettyyn kansanryhmään. Oikeuden mukaan Janitskin oli vastuussa mm. useista MV-lehden lukijoiden kommenteista, jotka olivat hyvin solvaavia. Lisäksi kommenteissä oli väkivaltauhkauksia. Esimerkiksi yhtä asianomistajaa vastaan kehoitettiin kommenttiosiossa ”toimiin”, joka aiheutti asianomistajassa suoraa pelkoa häneen kohdistuvasta mahdollisesta iskusta.

Tämä vaikuttaa Pt-median toimintaan siten, että moderointia kommenteissa kiristetään hieman. Suorat väkivaltafantasiat tappouhitteluineen ovat joutuneet tähänkin asti poistoon automaattisesti, mutta jatkossa pyrimme poistamaan viestit, joissa huomaamme yksittäiseen henkilöön käypää panettelua, n-sanan käyttöä ja yleisesti liian avointa solvausta. Kiitokseksi pitää heti sanoa, että poistoon meneviä viestejä on loppujen lopuksi todella vähän. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan kannata käyttää sananvapauskorttia sen takia, että saa huutaa maailmalle ”n-sanaa” tai muuten solvata ihmisiä.

Huolestuttavaa Pt-median kannalta on se, että vaikka MV-lehti toimi olemassaolonsa ajan ulkomaillla niin silti sen ylläpitäjä haettiin ulkomailta Suomeen oikeuteen mm. rahankeruurikoksesta.  Rahankeruurikoksesta olen itse käynyt keskustelua jo muutama vuosi sitten Suomen poliisihallituksen edustajan kanssa, joka tuolloin kysyi miksi ”kerään rahaa” ilman rahankeruulupaa. Kyseessä on siis lukupaketti. Tuolloin virkailija päätti, että Pt-median tapauksessa rahankeruurikos ei kuulu Suomen lain piiriin, sillä toimimme ulkomailla ja kohderyhmä ovat ulkosuomalaiset, eritoten ruotsinsuomalaiset, tai muut ulkomaalaiset henkilöt, jotka osaavat lukea suomea, kuten virolaiset. Ero MV-lehteen on se, että MV toimi suoraan Suomen suuntaan. Pt-media taas on alusta asti painottanut olevansa ulkosuomalaisten media. Emme tietenkään voi estää ketään suomalaista lukemasta juttujamme.

Kolmas haara olivat tekijänoikeusrikkomukset. Oikeuden mukaan MV lainasi suoraan tietyiltä medioilta kuvia tai juttuja rikkoen tekijänoikeuksia. Tässä asiassa pyrimme jatkossa tarkkaavaisuuteen ja tarkistamaan entisestään kuvien tekijänoikeudet. Kannattaa muuten huomata se, että Pt-medialla on hyvin kattava ”salapoliisiverkosto”, jonka kautta saamme sellaisia kuvia, joita ei julkaista missään muualla. Jos joku kuva taas on julkaistu jo toisessa mediassa, sille on tietenkin kysytty lupa. Suurin ”tilannekuvien” lähteemme onkin oma verkostomme.

Niin ikään tekijänoikeuden piiriin kuuluvat ”uutiset” ovat joko lähteistettyjä ja referoiden kirjoitettuja. Ja jos eivät ole niin silloin Pt-media on itsessään lähde sille.

Näillä eväillä kohti viikonloppua.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

36 thoughts on “Vaikuttaako Janitskinin tuomio Pt-median toimintaan?

 1. Moderointia onkin mielestäni syytä kiristää, aika helläkätistä se onkin mielestäni ollut. On rasittavaa, kun aivan asiallisiin juttuihin tulee suuri määrä ala-arvoisia kommentteja jotka ovat pelkkää oman kiukun purkamista – ja aina samalla törkykielellä. Ja mikä ihme noissa raiskausuutisissa niin miehiä kiihottaa? Aina kymmeniä kommentteja ja suurisuista uhoamista, muut maahanmuuttajien tekemät rikokset eivät tunnu yhtään niin kiinnostavilta. Jos arvon kommentoijat saataisiin tajuamaan että raiskaukset ovat väkivaltaa, eivät seksiä.

  Joten hyvä uudistus jos se putsaa palstan kielenkäyttöä. Toisaalta tietenkin masentaa, että Janitskinin tuomiolla lähetettiin selkeä signaali: turpa tukkoon. Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan. Ja tiedäthän sitten mitä siitä seuraa koska oikeuslaitos on meidän puolellamme. Idi Amin tiesi mistä puhui.

  16
  11
  1. Minua ei ainakaan haittaa, että raiskausuutiset kirvoittavat törkeään kielenkäyttöön. Ei siihen syyllisty pelkästään miehet. Kyllä itse kavereiden kanssa käytämme raiskaajista erittäin kovaa ja painokelvotonta kieltä. Vaikka kaikkia ajatuksia ei ehkä kannattaisi sanoa ääneen, olen kyllä peukuttanut varmasti useita liian kovasanaisia puheita.

   Minusta tulkitset väärin miesten motiiveja raiskausjuttujen yhteydessä. Sarkastiset ja ironiset heitot voivat tietysti kuulostaa ikävälle ja uhrin asemaa vähättelevälle, mutta raiskaajat kovin sanoin tuomitseva puhe on ymmärrettävää. Senkin ymmärrän, jos aikuisen uhrin tyhmyyttä ihmetellään silloin, jos hän vapaaehtoisesti on lähtenyt mukaan arabimiehen/-miesten asuntoon tms. Ainakin silloin uhrin kulttuuritietämys on ollut todella heikkoa.

 2. Lukupaketin ”myynti” ei ole ”rahankeruuta” koska silloin ”ostaja” saa vastineen eli PT median lukupaketin.

  Rahapeliyhtiöiden mainokset kannattaa jättää pois, monopolin puolustus suomessa on niin vahvoilla että siitä tuomion ovat saaneet kaikki muut mainostajat paitsi PAF. Jopa pokeriyhdistyksen tiloihin tehtiin kymmenien poliisien toimesta kotietsintä ja pelaajat kuulusteltiin vaikka kyse oli vain 50 euron sisäänosto turnauksesta.

  Ei kannata ottaa riskiä jos pelifirmat eivät maksa tähtitieteellisiä summia mainostilasta.

  23
  1. Entäpä n€€k€ri?
   Kuinka käy jos muutan nimeni? Uusi nimi on Siegfried Heiligenblut.

 3. Eiköhän parhaat vainoasiantuntijat jo puolipäiväisesti pähkäile, miten Paavoa pataan ja PT-media jalkapuuhun

  27
  1. Kyllähän se niin on, että hyvin varuillaan pitää olla, jotta ei mene kiihottelun puolelle…

   23
   1
 4. Mutta kai jatkossakin saa **** sanoa ****, kun käsitellään esim. Malmön pormestaria Katrin Stjernfeldt Jammehia koskevia uutisia?

  19
  1. Stjernfeldt on tunnettu siitä, että hänellä on **** mies, mutta mennään nyt näillä.

   15
 5. Kysymys kuuluu, loppuuko silmukan kiristäminen tähän? Ok, jos myönnymme näihin ehtoihin, onko sitten kaikki hyvin? Piteneekö kiellettyjen sanojen sanalista? Ovatko mitkään esim n-sanan versiot sallittuja (versioita on loputon määrä ja voi itse keksiä lisää)? N-sanan alkuperä on täysin viaton: sehän tarkoittaa valkoisen vastakohtaa latinalaisissa kielissä. Ruskeisto ja kommunistit ovat vain päättäneet, että se on paha sana. Ja heidän sanansahan on laki. Hehän voivat huomenna päättää, että sana voikukka on paha ja kaikki siihen liittyvät asiat kielletään ja niitä ei saa mainita: keltainen väri, mikä tahansa muu keltainen kukka, asia tai esine, kevät, kesä, vahvat juuret, nurmikko, pelto, voi, rasva… Olen inhonnut tyranniassa sitä, että tauti AINA etenee. Sensuroiminen ei lopu. Rajoittaminen ei lopu. Ei vaikka kuinka nöyristelisi, alistuisi ja tekisi kaiken ”oikein” alistajan mieliksi. Voin noudattaa ohjeita, mutta pelkään, että sensuuri ja mikä pahinta itsesensuuri saavat tätä menoa yliotteen.

  20
 6. Miksi ei saa sanoa mitä haluaa suomeksi? Maailma on täynnä medioita ja keskustelupalstoja tuhansilla eri kielillä, joissa sanotaan mitä on sanottavaa.
  Puolivakavissani mietin, että perustan suomenkieliden vaihtoehtomedian USA:n, missä toimin paikallisen lain nimeltä Freedom of Speech mukaan.MV-lehti ja muut on lasten lukukirjoja verrattuna siihen mitä uutisia suomalaiset saavat lukea. Kun saan syytteet niskaani Suomesta, haen poliittista turvapaikkaa USA:sta, minkä tietysti saan. Ottaa sen verran päähän tekopyhyys Suomessa.

  Tämänpäiväinen MV-tuomio oli rimanalitus.Lähes 2 vuotta kakkua sanan säilän huitomisesta. Näkemiin Suomi!

  25
 7. Suvaitsevaisen nomenklatuuran määräämä kiellettyjen sanojen sanalista on loputon ja listan sanat voidaan tulkita solvaamiseksi, vihapuheeksi, kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan. Pelkkä n-sana ei todellakaan riitä. Tässä muutamia esimerkkejä äkkiseltään keksittynä: valkea joulu, enkeli taivaan, suvivirsi, pääsiäinen, Selkäkipu-Juncker, muslimi, islam, lapsenjoukkoraiskaaja, autonpolttaja, terroristi, antifa, npc, kommunisti, vihervassari, vasemman käden polku, matu, läpsy, yksintullut, suomi, muistoja pohjolasta, satakuntalainen, kiuas, koira, sika, siniset farkut, vesimelooni, ruskea paperipussi, kiinalainen ruoka jne. Monet mm. näistä sanoista ovat nykyään hyvin arkoja: ne ovat olleet Suomessa tai maailmalla joko rasismia, muslimeita loukkaavia/ solvaavia, vihafaktoja, ei-toivottua totuutta. Pitäisikö kirjoittaminen ja puhuminen lopettaa kokonaan, koska kaikki sanat ovat vääriä? Aina joku voi loukkaantua jostakin sanasta ja kokea sen solvaavaksi.

  14
 8. On ilman muuta aihetta puuttua törkeään toimintaan mutta neitimäiset reaktiot ovat vallanpitäjien lipomista.
  Missä muuten on kriminalisoitu n-sanan eli neekeri-sanan käyttö? Jos jostakin käyttää neekeri-ilmaisua niin ei se todellakaan ole solvaamista. Esimerkiksi Niinistö ei ole neekeri vaikka onkin kusipäinen tyyppi, Orposta tai Mykkäsestä puhumattakaan.
  Hamekankaan tarvetta?

  15
 9. Verottaja iskee. Tämä on liiketoimintaa ja raha tilausmaksuja. Tulovero ja alv – jossain maassa. Digi verossa Suomeen. Tutki ajoissa

 10. miten helvetissä yle voi edes harkita jonkun toimitajan palkaamista

  joka järjestää anti thrumph mielenosoituksia *Jessika Aro*

  ja kuka täysijärkinen ihminen haluaa maksaa verovaroista hänen palkaansa

  ja miten helvetissä yle voi puhua jostain puolueetomuudesta näiden toimittajiensa
  vehko -aro tapauksissa

  10
  1
 11. Rikoslain 1 luvun mukaan Suomen kansalaisen missä tahansa tekemä rikos voidaan rangaista Suomen lain mukaan. Tämän takia voitiin tuomita rahankeruurikoksesta. Samoin voidaan rangaista Suomen lain mukaan jos rikoksen uhrina on Suomen kansalainen. Tämän takia voitiin tuomita kunnianloukkauksista.

  En ota kantaa kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, koska siinä on usein aika paljon tulkinnanvaraa enkä ole lukenut tuomiota. Ainakin muilta osin Janitskin (ja Bäckman) on tuomionsa ansainnut. Jessikka Aroon hän kohdisti todella törkeää herjaa. Suurin osa tuomiosta koskee sitä. Arosta puhutaan narkkarina, vaikka kyse on nuoruuden hairahduksesta. Samalla ”unohdetaan” että Janitskinilla on pahoinpitelytuomioita, vanhoja nekin.

  Enpä usko että Pt-medialla on syytteen pelkoa. Sen kritiikki on kovaa mutta asiallista. Esimerkiksi juttu Ruotsin suojelurahoista oli hyvin laadittu. En itse ainakaan ollut asiasta tietoinen. Samoin esimerkiksi jokainen autogrilli raportoidaan. Paradoksi tässä on siinä, että valtamedia ei niistä kirjoita sen takia että ne ovat niin pelottavan tavallisia joten uutisarvoa ei enää ole.

  6
  7
  1. Valtamedia ei ruotsin tapahtumista kirjoita koska ei halua suomalaisten tietävät kuinka jokapäiväistä matujen keppostelu on.

   10
   1
  2. pyhä Juha ja pyhempi Petteri jumalan armosta tulevat tuomiopäivänä tuomitsemaan ...loput suomalaiset sanoo:

   Hairahdus on kertaluonteista, pitkiä jaksoja kestävä huumeiden käyttö keskenjääneiden katkaisuhoitojen katkomana ei ole. Useiden kerta-annosmäärien kokoisen varaston pitäminen hallussa tunnustetusti myyntitarkoituksessa ei ole hairahdus vaan huumerikollisuutta. Ja mitäs sitä nyt pahoinpitelyistä paheksumaan, niillähän pääsee pitkälle, jopa pormestariksi.

 12. Halla-Aho(puutteineensakin) on esimerkki miten maahanmuuttoasioista kannattaisi keskustella: Pelkkää asiaa eikä mitään turhaa vi****, Saa****, per****, helv*** sadattelua

  2008 Halla-Aho oli kauhistus ja järkytys, mutta koska hän on jatkanut asialinjalla 10 vuotta, niin hän on saanut olla aika rauhassa, jopa vihervasemmistolta. Halla-Ahon saama sosiaalinen paheksunta on murto-osa siitä mitä se oli 10v sitten ja nykyään hän on melko hyväksytty toimija.

 13. Kyllä nyt mustia afrikkalaisia pitää voida neekereiksi kutsua ihan asiallisessa yhteydessä kun se nyt ei ole nykypäivän demonisoinnista huolimatta mikään pilkkasana edes. Sellaset kun ”mutakuono” tai ”kuranaama” vasta on pilkkaavia käytti niitä sitten missä yhteydessä vaan. Ja eikös MV:n tapauksessa tappouhkaukset kommenteissa kuitenkin ollu se pääasia eikä se että jotain ihmisryhmää kutsuu jollain ei poliittisesti korrektilla termillä. Ählämikin on vielä asiapitosessa yhteydessä ihan hyvä, mutta niin kauan kun vastapuolella informaatioarvoltaan huikeet ”natseja turpaan” heitot on ok niin kyllä meilläkin pitää olla edes vaihtoehtosissa kanavissa sanankäytön vapautta kun muuten saa ihan tarpeeksi kiemurrella näiden asioiden kanssa.

 14. Vastaapa Paavo nyt rehelliseti. Onko nimimerkki Ilmari oikeassa ja nimimerkki Särmääjä väärässä siinä mitä PT-mediassa saa sanoa? Jos minä mitään olen vironkielestä oppinut, niin mustaihoista afrikkalaista kutsutaan sanalla neeger. Samaa ihmistä minun äidinkielelläni eli suomenkielellä kutsutaan sanalla neekeri. Onko nyt niin, että maailman mittakaavassa todella pienen kieliryhmän, siis suomenkielen, käyttämän sanaston määräävät jotkut muut? Tai oikeastaan kysymys on siitä saammeko minä ja sinä Paavo puhua vapaasti omaa äidinkieltämme. Käytätkö Paavo virossa neekeristä jotain muuta sanaa kui neeger? Entä jos puhut suomea?
  Ystävyydellä Porin Matti

  1. Ei minulla nyt varsinaisesti ole sellaista ehdotonta linjaa. Jos neekeriä käytetään hyvin halventavassa mielessä niin sellaista ei ehkä ihan soisi tapahtuvan. Mutta jos sanaa käytetään neutraalisti niin se on eri asia.

   Asia on vähän sama kuin yksi mustalaismies, joka oli hyvä tuttu, sanoi, että kun valkolainen sanoo mustalainen niin se riippuu. Jos sanoo aika neutraalisti ”mustalainen” niin se sopii manneille. Mutta ”mustalaisen” voi sanoa myös halventavasti, jolloin se on loukkaava.

   On totta, että viron kielessä neeger kuuluu ihan lehdistökieleenkin eikä sanalla ole mitään halventavaa kaikua. Itsekin saatan sitä joskus käyttää virolaisten kanssa puhuessa, mutta yleensä käytän afrikaano-ilmaisua. Tässä ei kuitenkaan ole mitään ”häveliäisyyttä” vaan ihan vain tottumiskysymys.

   Kaikenkaikkiaan mulla ei ole mitään selvää rajalinjausta asian suhteen vaan mennään sillä, mitä tuleman pitää. Täällä voi puhua neekereistä, mutta jos sanaa käytetään hyvin halventavaan tapaan niin luultavasti saatan poistaa viestin. Mutta jos neekereistä puhutaan aika neutraalisti, kuten itsekin puhut, niin eipä tässä ole siihen mitään sanomista. Ja esimerkiksi Särmääjän viesti oli hyvin perusteltu, että siihenkään ei varsinaisesti ole mitään sanomista.

 15. Näkisin, että PT-media saa seuraavaksi paskaa niskaansa. Itse pidän tätä mediaa numero ykkösenä. En käyttänyt Janitskininkaan lehden kommenttikentässä niitä pahoja n-sanoja – kuin ehkä joka toisessa kommentissa.

  Mutta koska supporttaan myös tätä, en aio kutsua kultamunista tai moniosaajista tämän median kommenttikentässä sitä pahaa sanaa heistä, mistä sisuuntuu ennemmin suvakki kuin itse kehitysmaasta tullut N-oletettu.

  Toivon menestystä tälle medialle, kuten tukijoita myös. Tämäkin ”natsimedia” kerää jatkuvasti enemmän lukijoita, joten pitäkäämme tätä valtamediana.

  Kiitos kaikille ja hyvää viikonloppua. Älkää ryypätkö itseämme hengiltä. 😉

 16. Jäin tosiaan ihmettelemään miten ulkomailla toimivaan suomenkieliseen julkaisuun voidaan mitenkään soveltaa Suomen lakeja ja vielä vaatia luovutusta. Kymmenen vuotta asunut ulkomaassa itse.

  1. Tuota olen minäkin ihmetellyt. Iljan olisi pitänyt muuttaa Venäjälle julkaisemaan MV- lehteä sieltä tuskin häntä olisi luovutettu Suomeen.

   1. Venäjällä on luovutussopimus Suomen kanssa, että ihan samalla tavalla oltaisiin tuotu Suomeen kuin mistä muustakin toisesta maasta, jonka kanssa luovutussopimus on.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.