Äidin 4-vuotias poika olikin tyttö

children-817365_960_720.jpg
Kuvituskuva.

SVT:n Västerbottenin paikallisuutiset kertoo herkän ja kauniin tarinan äidistä, jonka lapsi syntyi pojaksi, mutta joka jo reilu kolmevuotiaana ilmaisi halunsa olla mieluummin tyttö.

Äidillä Johannalla oli aluksi kolme lasta; kaksi poikaa ja yksi tyttö. Mutta yhtäkkiä osoittautuikin, että sukupuolijakauma kääntyi päälaelleen. Johannalla olikin kaksi tyttöä ja yksi poika.
Lapsukainen Flora, jolla siis oli kilkuttimet jalkojensa välissä, alkoi 3,5-vuotiaana kasvattaa pitkiä hiuksia ja halusi tyttömäisen saparon. Lisäksi lapsi alkoi pukeutumaan tyttöjen vaatteisiin. Lopullisesti äiti tajusi, että poika ei olekaan poika vaan tyttö, kun tämä oli 4,5 vuotias.
Tämän jälkeen äiti alkoikin kutsua häntä pronominilla ”hon” sen sijaan, että kutsui lasta ”han”:iksi. (Ruotsin häntä vastaava pronomini naispuolisista on hon, miespuolisista han. Vertaa englannin she-he. Suomen kielessähän on vain sana ”hän”, joka kuvaa sekä naisia että miehiä)
Tässä vaiheessa kun Flora oli 4,5 vuotias hän ilmoitti äidilleen, että häntä ei pidä kutsua ”pikku pojaksi” vaan ”pikku tytöksi”. Samalla äiti todellakin tajusi, että kyseessä ei ole mikään lapsen roolileikki, jossa testataan sukupuolirajoja vaan vakava aikuisten oikea asia. Näin ollen äiti hyväksyi asian ja jatkoi elämää tätä tietä pitkin. Poika olkoot sitten tyttö, jos kerran niin haluaa. Äiti kertoo, että tilanne on nyt hyvin luonnollinen.
Johanna on nyt perustanut yhdistyksen Transäitien liitto, joka tukee muita samassa tilanteessa olevia äitejä. Viimeisten vuosien aikana aiheesta on julkaistu paljon materiaalia; esitteitä ja kirjoja. Kaikenlisäksi translapsille on järjestetty oma translasten kesäleiri. (Kollo=lasten kesäleri, translasten kesäleiri on luonnollisesti ”transkollo”).
 

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kumitonttu

Oi helvetti… Mitäs jos taapero haluaa olla koira tai dinosaurus?
Hullua että 4,5-vuotias lapsi joutuu olemaan perheen pää. Koirien kanssa tietää saavansa nurkkiin kuseskelevan, ihmisten kimppuun käyvän pedon, jos sille antaa vallan.

uskokoonkukahaluaa

Ei ole poikia ja tyttöjä! Sukupuolia on 32 ,tosin kaikille ei viellä ole keksitty nimiä.Mutta ei hätää,vihrerät ja radikaali vasemmisto kyllä nuin pienen ongelman selvittää hetkessä.

-Beowolf-

Näistä 32 sukupuolesta seuraa myös mielenkiintoinen tilastollinen kärhämä:
Naisten ja miesten palkkaerotilastot joutavat romukoppaan ”merkityksettöminä”. Eihän kaksijakoinen tilastointi VOI OLLA nykyaikaa. Tilalle pitää kiireesti laatia tällä ”todellisella” 32-jaolla tehdyt tilastot ja vaatia niiden sanoman perusteella kaikkien ryhmien välille tasapalkkaa, jos eroja löytyy (ja löytyyhän niitä…).
Siinäpä on tilastoja värkkäävillä atk-ihmisillä joksikin aikaa ”tärkeää” tekemistä. Tulosta odotan vesi kielellä …

Juuda

Kuulostaa naisten touhuilta. Ollaan, mitä ollaan missäkin kuukautiskierron vaiheessa. Wattu joo, tuollaisen hulluuden ei pitäisi antaa jatkua.

Numento

Johanna on edistysmielinen ja varmasti vakuuttunut poikatyttönsä transtaipumusten jatkuvan vielä puberteetinkin jälkeen. Mistä helvetistä nämä pököpäät saavat oikeutuksensa harjoittaa täyttä mielipuolisuutta omaa lastaan kohtaan ja vetävät vielä muita samankaltaisia hattara-aivoja mukaan ? Sukellan kiljupönttööni etsimään vastausta. Sieltä löytyy.

Pena

Että sellaista taas.

Seppo Ilmari Suomalainen

Mahdollista vain Ruotsissa.

Timppa

Onhan samaa suomessakin nähty…

Freya Snow

Flora olikin hyvin poikamainen nimi..

Lemmy

Juurikin näin, ehkä se antaa osviittaa äidin maailmankatsomuksesta? Hihhuli ilmeisesti ja elämänkatsomukseltaan hyvinkin poikkeava ns. perinteisistä elämäntavoistaan.

kanander

Jos miehenkörmy väittää olevansa nainen, siihen suhtaudutaan Ruotsissa ymmärtävästi. Jos perusruotsalainen Börje väittäisi olevansa neekeri, tulisi vähintään sakot rasismista. Mun mielestä kummassakin tapauksessa on kyse samankaltaisesta sekaisinolosta.

Anonymous

jos on tommosia ihmisiä ruotsissa,ei ole mikään ihme että se on nyt muslimien kansoittama

Acc

Äiti on johdattanut poikaansa uskomaan, että on poika tyttö. Äiti hoitoon ja lapset turvaan tuollaiselta mielipuolelta.
Oletan, että perheessä ei ole isää, kun häntä ei uutisessa mainittu. Ehkä lapsilla on eri isät tai ovat saaneet alkunsa spermapankin talletuksista.

Minä

Äiti ihan sattumalta sai elämänkatsomukseensa sopivat lapset? Jos poika leikkii hetken tyttöä, iskee äiti heti siihen, saadakseen sen vakiintumaan ja vahvistumaan.

Joskus luontoäiti todellakin erehtyy

Ei pidä tuomita liian aikaisin. Tiesittekö että kuusi ensimmäistä viikkoa kaikki sikiöt ovat naispuolisia ja vasta sitten muuttuvat joko tytöiksi tai pojiksi? Jos ette usko niin googlatkaa. On tapauksia joissa naiselta löytyy ”kilkuttimet” sisäelimistöstä, tutkimus aloitetaan kun kuukautisia ei tule. Olen itse nähnyt tällaisen tapauksen sairaalassa, ilmielävänä.

Ludematuinvaasio

Suurempana ongelmana pitäisin sitä että Ruotsissa lutikkasaneeraukset ovat yleistyneet 45% kolmessa vuodessa joten nyt koulutetaan lisää lutikkakoiria. Koiria koulutetaan myös löytämään huumeita ja aseita (lähde: Dagens Industri 2018-10-19). KETKÄ TUOVAT TÄNNE LUTIKOITA JA TOUHUAVAT HUUMEIDEN JA ASEIDEN KANSSA?

Anonymous

Yh mammalla tyttökivaa siskon kanssa, miehistä puhutaan pskaa eikä isämallia tarjolla? Ei ihme että alkaa tytöttää.
T nimim 3 vuotiaan pojan iskä, jolle iskä on iso poika ja äiti on iso tyttö

Poika nimeltä Päivi

Herranjestas eihän tuon ikänen lapsi vielä tiedä sukupuoliasioista yhtään mitään, oli vain nähnyt siskonsa hameessa ehkä ja halus itsekkin kokeilla ilman että mitenkään ymmärsi että se on tyttöjen vaate. Ihan samalla lailla kun oma tyttäreni halusi leikkiä myös autoilla eikä ole koskaan leikkinyt nukeilla ennenkun oli 6-7 vuotias ja tuli barbit. Ei silti tullut mieleenkään ruveta kutsumaan/pitämään häntä poikana, koska nuo kuuluu joka lapsen lapsuuteen.
Minkälainen äiti tuolla poikaressulla on joka teki omasta pojastaan ”transun” joo juurikin niin, äiti tässä on syyllinen. Kuvottavaa touhua. Poika olisi kyllä kasvanut ihan normaaliksi pojaksi ilman äitinsä provosointia. Kuvottava äiti 😤

Piiloon

Olisikohan äitien piilotettava naisten/tyttöjen alusvaatteetkin jatkossa poikalapsilta, jos vielä kuvittelevatkin yhtäkkiä olevansa tyttöjä.

Paavo!

Oletko siis samaa mieltä vihervassareiden ja feministien kanssa siitä että sukupuoli on vain sosiaalinen konstruktio?

Anonymous

mitäs jos nainen synnyttää sekä pojan että tytön,tyttö sanoo olevansa poika ja poika sanoo olevansa tyttö.eikö silloin riitä että antaa pojalle tytön nimen ja tytölle pojan nimen,ja kaikki on tyytyväisiä.