Elin Ersson sai syytteen kesäisestä lentokenttäperformanssistaan

Elin-Ersson-facebook-video-2a-thefilmbook-1080x675

Ruotsalainen turvapaikka-aktivisti Elin Ersson saa syytteen viime kesäisestä lentokenttäperformanssistaan, jossa hän esti karkoitettavan sotapakolaisen käännytyksen.

Heinäkuussa sattunut tapahtuma alkoi kun Ersson hakeutui samalle lennolle, jolla oltiin palauttamassa muuatta keski-ikäistä afgaanimiestä. Koneessa Ersson kieltäytyi istuutumasta ja vaati kapteenia poistamaan miehen koneesta. Dramaattinen tapahtuma sai maailmanlaajuista julkisuutta ja lämmintä itkua turvapaikka-aktivistien keskuudessa.
Tapahtumasta tehtiin kuitenkin rikosilmoitus ja nyt syyttäjä on kertonut julkisuuteen, että Erssonia vastaan tullaan nostamaan syyte ilmailuliikenteen häirinnästä. Syytekirjelmän mukaan Ersson ei ole totellut miehistön käskyä istua paikoilleen, jonka jälkeen hänet on jouduttu poistamaan koneesta. Ersson itse kiistää syyllistyneensä rikokseen.
Rangaistus ilmailuliikenteen häirinnästä on sakoista vankeuteen.

Elin Erssonin lennon esto oli performanssi-esitys

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.