Moralaisesta yrityksestä varastettiin 40 moottorikelkkaa, Vännäsistä 14 mönkijää

Kuvakaappaus 2018-10-23 17-20-32.png

Moralaisesta moottorikelkkafirmasta varastettiin viikonlopun aikana yhteensä 40 moottorikelkkaa. Saaliin arvon lasketaan olevan noin 6 miljoonaa kruunua (600 000 euroa).

Varkaus tapahtui sunnuntaiyönä. Tekijät mursivat firman pihamaalle johtavan portin. Pihamaan katuvalojen piuhat katkaistiin ja yön pimeydessä moottorikelkat lastattiin kyytiin naapurifirman pihalta varastetulla pyöräkuormaajalla. Toistaiseksi ei vielä tarkkaan tiedetä miten kelkat on viety paikalta, mutta voidaan ainakin arvailla, että useampi lava-auto tai isompaa kuljetusautoa on pitänyt käyttää.
Kaikki kelkat olivat uusia ja olivat vielä kuljetuspaketeissa. Merkkeinä oli Ski-doo ja Lynx. Poliisilla ei toistaiseksi ole ketään otettuna kiinni. Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena.
Aiemmin viikko sitten Umeån läheltä Vännäsistä varastettiin 14 nelipyörämönkijää, jotka niin ikään olivat tuliteriä ja tehtaan paketeissa. Tässäkin tapauksissa varastetun tavaran arvo nousee miljooniin kruunuihin.
Poliisi arvelee molemmissa tapauksissa, että tavara viedään ulkomaille. Moottorikelkat mahdollisesti Venäjälle, joka olisi ainoa realistinen vaihtoehto. Balttian maissa ei ole minkäänlaista moottorikelkkakulttuuria ja toisaalta naapurimaihin kelkkoja ei voisi rekisteröidä, kuten ei mihinkään toiseenkaan EU-maahan.
Ruotsin poliisi on useaan otteeseen sanonut, että Ruotsista on tullut katettu pöytä ulkomaalaisille varasliigoille. Poliisilla ei ole resursseja eikä rajavartiolla ole resursseja vahtia maasta ulos lähtevää raskasta liikennettä. Tavara voidaan siis aivan hyvin lastata pienemmissä erissä mihin tahansa Itämeren laivaan.

, ,
Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Veli Venäläinen ja Eesti rahvas mfl

No kerrankin varastettiin jotakin mikä ei kiinnosta MENA-AFGAmiehiä. Eivät tee suksivarkauksiakaan ja vanhat hokkaritkin saavat olla rauhassa.

Kehitysmaa ruotsi

Mihin ihmeeseen Ruotsin poliisin resurssit menevät? Netin vihapuheen kyttäämiseen menee tietenkin iso osa resursseista. Loppuosa resursseista menee matujen keppostelujen kirjaamiseen. Mihinkään muuhun resursseja ei sitten olekaan. Onkohan ruotsissa saatu 30 vuoteen yhtään kappaletta polkupyörävarasta kiinni?

Kalle

Sama tilanne on jo meilläkin. Minulta varastettiin moottorivene. Poliisi vain kirjaa rikoksen tekee etsintäkuulutuksen ja siinä kaikki. Etsi itse nettisivuilta jos sattuisi olemaan kotimaassa myynnissä. Todennäköisesti lähti saman tien Viroon.

Antti Räsänen

Kun joskus isoja veneitä rekisteröitiin Viroon, jotta se olisi suojassa veroilta, nyt ne on fyysisesti vietävä Viroon, että ylipäätään olisivat suojassa.
Valtiota kansalaisen omaisuus kiinnostaa vain, jos sitä voi verottaa. Nääs, kun varastetusta veneestä ei voi periä veroa, ei siihen kannata tuhlata resursseja.

Pena

Myös jostain vahingonteoista Suomessakin on ihan turha tehdä rikosilmoitusta. Sitä ei aleta edes tutkimaan, ellei tekijä ole jäänyt johonkin riista tai valvontakameraan yms…

T

Kehitys jossa poliisin tehtävänä on rikosten kirjaaminen eikä selvittäminen johtaa omankädenoikeuteen.

Juha

Tosi hyviä vastauksia täällä.
Itse vielä lisäisin, että jos sinulta suomalaiselta varastetaan vaikkapa arvokas vene tai auto, niin se ei poliisia kiinnosta pätkääkään. Mutta jos erehdyt arvostelemaan sanankaan islamista, niin aivan välittömästi on syyte kansanryhmään kiihottamisesta niskassasi! Lukekaa vain uutisia ja tapauksia, näin EU:ssa toimitaan. Eli poliittisesti korrektisti. Tämä tarkoittaa sitä, että ei uskalleta tai haluta puhua asioista niin kuin ne ovat. Asiat menevät vituilleen, mutta jos arvostelet niitä, niin sinut leimataan rasistiksi, fasistiksi tai jopa natsiksi.

Valtsu

Pitäisi ilmoittaa, että Ahmedin vene vietiin ja viejänä äärioikeisto, niin jo on resursseja ja Saulilta vielä uusi huvipursi laituriin.

Valtsu

Kannattaa vielä mainita, että kyseessä on ns. Ahmedin suvunjatkamispaatti eli kyse on kansakunnan tulevaisuudesta. Alkaisi taivas tummeta etsintöihin osallistuvista helikoptereista!

seant

https://www.lehtiluukku.fi/lehti/aamuposti-riihimaki/_read/7.10.2018/193249.html
sivu 9
Pääkirjoituksen mukaan myös Hyvinkään joukkoraiskauksen tutkinta, kun poliisile on tullut muita kiireitä kuten radikalisoitumisen ehkäisy.

xxxdd

Se musujen radikalisoituminen kyllä jää estämättä suomenkin poliisilla.

Voro, voro, voro hei...

Kaikki viedään pillusta peräkonttiin. Ruotsin Aku Ankka- hallituksella ei ole aikaa miettiä tällaisia pikkujuttuja ja polliisikin tuhnaa mitä tuhnaa. Näin siinä sitten käy.

Johannes Järvinen

Yhden vahinko on toisen onni. Nyt saa hyviä kelkkoja tarjoushintaan kelkkamarketista!
https://pt-media.org/2018/10/17/mita-maahanmuuttajalahioissa-tarkastiottaen-tarkoitetaan-kiristamisella/

alkuasukas

Ruotsissa kuitenkin puolet enemmän poliiseja kuin hölmölässä eikö sekään riitä mikä on vialla. Ilmeisesti laiskoja työhaluttomia ja valtuudettomia poliisioletettuja.

Anonymous

ei ruotsin poliisi laiska ole,matut on vaan niin ”ahkeria”

Hyvä, etteivät vieneet polkupyöriä

Onpa nekin pahaääniset ja ilmastomuutosta kiihdyttävät koneet pois Ruotsista

tira

Ei nykyään saa marssia Pasilaan, pitää tehdä rikosilmoitus netissä. OK, ihan sattumoisin tuossa Hirundon edessä lompakkoni varastettiin. Ei mitään tekemistä minkään ja vähiten romanien kanssa. Nettiin ilmoitus, ja aivan ällistyttävästi siellä kysyttiin, että haluatko että syyllistä vastaan nostetaan syyte jos hänet saadaan kiinni. Kun kirjoitin että totta hitossa, sivusto sulkeutui. Rasistinen epäily?

Yrppä

Ruotsi, tuo entinen kansankodiksikin kutsuttu hyvinvointivaltio on hyvää vauhtia muuttumassa rikollisjoukkioiden vapaaksi riistaksi. Ruotsalaispoliisit enää vitut välittävät tutkia tai pidättää puskaraiskaajia, puukkoryöstäjiä, huumekauppiaita tai öisiä autonpolttajia. On ajanhukkaa pidättää, kuulustella ja kirjoittaa pitkät pumaskat näistä keppostelijoista. Ja vain tietäessään, että seuraavilla käräjillä suvakkituomari ja lautamiehet (parhaassa tapauksessa uskonveljet) vapauttavat tai antavat minimaalisen tuomion syytetylle. Malliesimerkki tästä on puukkoryöstöillä elantonsa hankkiva uusruotsalainen Makaveli Linden. Lokakuussa 2017 tämä keppostelija tuomittiin 18 kuukaudeksi vankilaan Upsalassa tapahtuneista puukkoryöstöistä. Tuomion kärsittyään Makaveli Linden siirrettiin eräänlaiseen ”hoitokotiin” lopullisesti parannettavaksi. Siellä Makaveli ei kuitenkaan pitkään viihtynyt vaan lähti laajentamaan reviiriään Norjan puolelle. Hoitokodista Makaveliä yritettiin tavoittaa yhdellä tekstiviestillä myöhemmin, mutta huonolla menestyksellä. Tasan vuosi ensimmäisestä puukkotuomiosta Makaveli Linden puukkoryösti ja tappoi miehen Oslossa. Hieman myöhemmin mies puukkoryösti toisen henkilön. Harvinaisen onnistuneesti kotoutunut tämä vasta 20-vuotias Makaveli Linden.

Sam Colt

Aina te änkyrät epäilette sotaa paenneita ihmisraukkoja. Vahva epäilykseni on, että kelkkavarkaat ovat napapiirin takaa ja mönkijät menevät pohjalasille hirviporukoille.
Ei pitäisi olla niin ahdasmielinen. Suvaitsevaisuutta!