Moralaisesta yrityksestä varastettiin 40 moottorikelkkaa, Vännäsistä 14 mönkijää

Kuvakaappaus 2018-10-23 17-20-32.png

Moralaisesta moottorikelkkafirmasta varastettiin viikonlopun aikana yhteensä 40 moottorikelkkaa. Saaliin arvon lasketaan olevan noin 6 miljoonaa kruunua (600 000 euroa).

Varkaus tapahtui sunnuntaiyönä. Tekijät mursivat firman pihamaalle johtavan portin. Pihamaan katuvalojen piuhat katkaistiin ja yön pimeydessä moottorikelkat lastattiin kyytiin naapurifirman pihalta varastetulla pyöräkuormaajalla. Toistaiseksi ei vielä tarkkaan tiedetä miten kelkat on viety paikalta, mutta voidaan ainakin arvailla, että useampi lava-auto tai isompaa kuljetusautoa on pitänyt käyttää.
Kaikki kelkat olivat uusia ja olivat vielä kuljetuspaketeissa. Merkkeinä oli Ski-doo ja Lynx. Poliisilla ei toistaiseksi ole ketään otettuna kiinni. Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena.
Aiemmin viikko sitten Umeån läheltä Vännäsistä varastettiin 14 nelipyörämönkijää, jotka niin ikään olivat tuliteriä ja tehtaan paketeissa. Tässäkin tapauksissa varastetun tavaran arvo nousee miljooniin kruunuihin.
Poliisi arvelee molemmissa tapauksissa, että tavara viedään ulkomaille. Moottorikelkat mahdollisesti Venäjälle, joka olisi ainoa realistinen vaihtoehto. Balttian maissa ei ole minkäänlaista moottorikelkkakulttuuria ja toisaalta naapurimaihin kelkkoja ei voisi rekisteröidä, kuten ei mihinkään toiseenkaan EU-maahan.
Ruotsin poliisi on useaan otteeseen sanonut, että Ruotsista on tullut katettu pöytä ulkomaalaisille varasliigoille. Poliisilla ei ole resursseja eikä rajavartiolla ole resursseja vahtia maasta ulos lähtevää raskasta liikennettä. Tavara voidaan siis aivan hyvin lastata pienemmissä erissä mihin tahansa Itämeren laivaan.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.