Skoonessa kehoitetaan varovaisuuteen tuhkarokon takia

vaccine-3741298__340

Skoonen maakunnan tartuntatautiviranomaiset varoittavat Trelleborgin ja Malmön asukkaita tuhkrarokosta. Taudin tarttumisriski on mahdollinen erityisesti kunnan uimahalleissa.

Molemmissa kunnissa on esiintynyt taas uusia tapauksia ja ainakin Trelleborgin tapauksessa tartunnan saanut oli vieraillut uimahallissa muutamaan otteeseen ennen tartuntaa. Testitulokset uimahalleista eivät ole vielä varmistuneet, mutta tartuntatautien ylilääkäri kehoittaa SVT:n uutisissa ihmisiä tarkkaavaisuuteen mahdollisten oireiden takia uimahallivierailujen jälkeen.

Tuhkarokkovirus leviää ilmassa ja on erityisen herkkä tarttumaan. Riittää, että istuu muutaman minuutin bussissa tai muussa tilassa henkilön kanssa, jolla on tartunta ja saa itsekin tartunnan. Suomessa tuhkarokko on harvinainen, vuosittain vain yksittäisiä tapauksia. Ruotsissa tauti on hieman yleisempi ja vuosittain on joitakin kuolemantapauksiakin.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

18 thoughts on “Skoonessa kehoitetaan varovaisuuteen tuhkarokon takia

 1. Tautiset karvakädelliset maahantunkijat kantavat kaiken maailman paskataudit mukanaan,sinne minne menevätkin..

  37
 2. joo,ja suomalaisissa uimahalleissa naiset uivat kaapu päällä,ja miehiä ei saa silloin olla paikalla.mutta me tienataan tällä ja monikulttuuri on rikkaus ja voimavara ja tuhkarokko.

  28
 3. Mistäköhän kummasta se on Ruotsiin tullut????

  Wikipedia: Science-lehdessä julkaistussa Princetonin yliopiston tutkimuksissa on havaittu, että tuhkarokon sairastanut on vielä kolme vuotta alttiimpi sairastumaan erilaisiin infektioihin, sillä tuhkarokko hävittää immuunijärjestelmästä muistin. Aiemmin on jo todettu, että rokotteen käyttöönoton jälkeen kuolleisuus on pienentynyt muissakin infektiotaudeissa. Tuhkarokko käy B- ja T-immuunisolujen kimppuun, joihin kuuluvat myös ihmisen sairastamat infektiot muistavat immuunijärjestelmän muistisolut. Muistisolujen ansiosta virukset eivät yleensä sairastuta ihmistä uudestaan.

  27
 4. Olisiko eteläisessä Ruotsissa kuitenkin se toinen t-kirjaimella alkava tauti uimahalleissa tuhkarokkoa tyypillisempi tapaus ja siitä seurauksena varoittelut? Monikulttuuriuskontoisessa Ruotsissa ei vain voida sanoa ääneen pelättyä tautia nimeltä taharrush gamae. Sen mukana voivat tulla jälkitauteina niin tuhkarokko, tuberkuloosi, ebola, aids, trooppisia loistauteja ja lukemattomia muita.

  28
 5. Katso miten matuja pese kaikki paskat housuissa ,sitten menee uimaallas. Se on jihad kuffari vastaan .

  14
 6. T-soluja buustavia lisäravinteita on olemassa.

  Niitä sitten naamarin, kun oireita ilmenee.

 7. Pahin sairaus on kuitenkin pääkopassa eikä siihen ole vielä edes keksitty lääkettä.

  10
 8. WHO:n mukaan (uutinen elokuulta) Euroopan tuhkarokkotapausten määrä on parissa vuodessa noussut 5000:sta 24000:een. Nopeaa leviämistä on Ylen mukaan tullut Eurooppaan mm. Romaniasta, koska siellä rokotustaso on tosi alhainen.

  Suomi on hyvän rokotuskattavuutensa ansiosta edelleen erittäin hyvässä turvassa (vaikka joskus rokote ei suojaakaan).

  https://yle.fi/uutiset/3-10366432

  Selvää on, että Ruotsin Skoonessa eniten sairastuvat ovat rokottamattomia maahanmuuttajia. Tietysti aina myös joku kantakansalainenkin sairastuu (joskus jopa rokotettu), mutta suurimmaksi osaksi veikkaan sairastujiksi afrikkalaisia ja syyrialaisia (maassa sotatilan vuoksi rokotekatkos) ym., joiden maassa rokotekattavuus on huono. Israelin heikkoon rokotekattavuuteen on erittäin vaikea uskoa, koska maa on lääketieteen ja teknologian saralla ihan korkeinta huippua.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.