Miten tehdään nopea ”Kamat kantoon”-keikka

castle-1583281__340.jpg

Kun kirjoitin aiemmin juttua maahanmuuttajalähiöiden pimeistä markkinoista, joita hallitsevat tukkurit, niin asiaan näyttää tarttuneen myös Tukholman paikallislehti Mitti.se, joka kertoo pimeän tupakan markkinoista.

Mitti.se:n mukaan tupakan salakuljetus ja varastetun tupakan myynti pikkukaupoissa on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Yksin koko Ruotsissa arvellaan joka viidennen tupakan olevan salakuljetettua tai varastettua. Varastetun ja verottoman tupakan myynnin arvellaan olevan jotain 14 % koko tupakan myynnistä. Tukholmassa ”pimeän” tupakan saatavuus on suurinta.

Suurin osa pimeästä tupakasta on veromerkitöntä maahantuontitupakkaa, luku tulee tullin tilastoista. Suurimmat tulomaat ovat Puola ja Ukraina. Varastetun tupakan määrää taas ei tietenkään voida arvioida, mutta sen osuus tupakan myyntimarkkinoista pienissä ja keskisuurissa maahanmuuttajalähiökaupoissa on kuitenkin huomattava.

Mitti.se:n tietojen mukaan suurin osa pimeän tupakan myynnistä tapahtuu kadulla. Koska en voi tietää konkreettisia pimeän tupakan myynnin määriä niin asia on vain arvailua.

Tupakkavarkaus on oma varkauden alalaji.

Sen toimintaidea on englannin kielessä ns. smash and grap. Sen voisi suomentaa jotenkin siten, että ”rynnimällä sisään ja kamat kantoon”. Tarkoittaa sitä, että kioskin, kaupan tai vaikka marketin oven/ seinän/ ikkunan läpi ajetaan pyöräkuormaajalla/ traktorilla tai jollain muulla jykevällä ajoneuvolla. Lopuksi vedetään vielä tupakkakaappi paskaksi, otetaan mukaan tupakat ja häivytään paikalta. Tietenkin tapaa voi käyttää kaikkeen muuhunkin varastettavaan tavaraan.

Tällaisia varkauksia tehdään yksin Pohjois-Tukholman alueella lähes joka yö. Suurimmat kohteet ovat pienet ja keskisuuret kaupat, mutta myös isot marketit, jos pohjatyö on tehty hyvin. Pitää osata ajaa sisään liikkeeseen seinän oikeasta kohdasta, jotta keikka onnistuu.

”Kamat kantoon”-keikka kestää parhaimmillaan vain minuutin pari. Kaikenlisäksi tekotapa on sen verran massiivinen, että tavallinen perusvartija ei uskalla puuttua tilanteeseen vaan kutsuu vain poliisit paikalle. Sen jälkeen on kulunut jo vähintään viisi  minuttia, ja keikka on paketissa.

Kun siis lukee poliisin tilannehuonetta niin tällaisia keikkoja tapahtuu lähes joka yö. Saaliit ovat pieniä maalaisjärjellä ajatellen, mutta jos tapahtumasta ei jäädä kiinni ja saaliiksi saadaan 50-100 kartonkia tupakkaa on keikka onnistunut.

Volyymi on näissä keikoissa päivän sana.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

8 thoughts on “Miten tehdään nopea ”Kamat kantoon”-keikka

  1. Juha Pissilä vaan kun ei tajua, että nuoret siirtyvät sitten huumeisiin, kun maksaa tupakat ja kaljat liikaa. Eikö Helsingissäkin oikein kehuttu, miten helppoa on hankkia huumeita nykyään älypuhelimenkin avulla ja nopeasti. Tarvitse enää dealeria tapailla pimeällä kujallakaan.

 1. Jos ihmiset älyäisivät lopettaa sen kessuttelun ja kaljan kittaamisen niin ei tätäkään ongelmaa olisi.

  4
  3
 2. Kriminellit katumatujengit värvaavat turvapaikkaturistipoikia (=TUPATUPO) riveihinsä. Taitaa jäädä se paljonveivattu lukiokin käymättä… (miksi muuten saavat käydä sellaisia lukion hömppälinjoja kuin ”kulturlinjen”. Ruotsi ei tarvitse yhtään lisää kulttuurimarxisteja vaan putkimiehiä, automekaanikkoja ja sähköasentajia mutta kaipa ne linjat ovat liian vaikeaa rakettitiedettä vuohipaimenelle):

  https://www.tv4play.se/program/link/11796378?fbclid=IwAR3ciA3rshnISF1Kh0vUgpeYVsJ-h97apjRMWPbCMkUzriJZ25182_c3M5M

 3. Miten pääsen lukemaan Ruotsin poliisin tiedotteita? Julkisia ja miksei salaisiakin…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.