Nykypäivän vanha salakuljettaja Laitinen, hiipii rajan yli vilkuilematta

20140310b-007

Salakuljetuksella tekee mukavaa tiliä. Jos jätetään huimausaineet pois ja puhutaan pelkästään oluesta ja tupakasta niin silloinkin homma on kannattavaa jos tietää mitä tekee. Huom! Älä tee tätä kotona! Se on rikollista ja voit joutua vankilaan!

Varsinkin Norjaan suuntautunut salakuljetus on tuottoisaa puuhaa. Tätä harrastavat etenkin puolalaiset ja liettualaiset. Osaksi siksi, että Norjan rakennusmarkkinoilla näistä kahdesta maista on paljon porukkaa. Liikkuvuus Puolan/ Liettuan ja Norjan välillä on toisinsanoen kovanpuoleista.
Kuvio on aika yksinkertainen. 20 tupakan aski tavallista punaista Marlboroa maksaa Norjassa 12,20 euroa. Melko suolainen hinta kun vertailun vuoksi Ruotsissa se maksaa 5,80 euroa, Virossa 4,00 euroa ja Liettuassa ja Puolassa noin 3,50 euroa. Puolassa kartongin ostohinta on siis 35 euroa ja sen saa helposti myytyä… noh, en tiedä mikä on tällä hetkellä päivän markkinahinta, sillä sellainen yleensä on. Mutta kun vertaa norjalaiseen kartonkiin 122,00 euroa niin jokainen voi visioida mielessään millaisista summista puhutaan kun kyse on vähintään sadoista tai tuhansista kartongeista.
Tupakka on numero yksi, olut on kakkonen. Tai tässä voisi sanoa, että kakkonen on ykkönen, ykkönen on kakkonen. Kun sikspäkki 0,5 litran tölkkejä +4,8 % olutta maksaa norjalaisessa viinakaupassa +- 18 euroa niin jokainen voi arvioida millaisia voittoja tehdään kun Saksasta saa samaan hintaa kolme 24 tölkin lavaa Slottia tms peruslageria. Puolasta on helppo koukata Saksan puolelle ostoksille, sillä se ollee tällä hetkellä ylivoimaisesti halvin maa isoja oluteriä ostettaessa.
Kuvakaappaus 2018-10-25 17-03-09
Miten homma toimii käytännössä?
Jotta voi tehdä tiliä pitää tuntea ihmisiä. Myyjä ei voi noin vain mennä steissille pakettiautolastillisen kanssa kaljaa ja tupakkaa myyntihommiin, käry käy nopeammin kuin juoppo ehtii tulla känniin.
Norjassa rakennustyömaat ovat vartioituja. Portilla on koppi, jossa vartija viettää päivää selaamalla nettiä. On tärkeää tehdä diili vartijan kanssa. Hänelle annetaan ilmaiseksi lava kaljaa ja kartonki tupakkaa sitä vastaan, että hän levittää sanaa. “Klo 12.00 pihalle tulee pakettiauto, josta taas saa tavaraa“.
Vartija vinkkaa luotettaville tuntemilleen henkilöille. Toisaalta myyjät kyllä kertovat itsekin ostajille milloin tulevat taas seuraavan kerran. Kauppa käy nopeasti. Ulkopuolinen kyllä tajuaa mistä on kysymys, jos sattuu parkkipaikalle. Kauppa on kuitenkin jouhevaa, ostajat tietävät hinnat ja summat ovat tasarahoja, joten jonoa ei paljon pääse kertymään ja ostotapahtuma on nopeasti ohi.
Toinen paikka missä tavara vaihtaa omistajaa ovat rekkaterminaalit. Trukkikuskille annetaan lahjus ja siitä hyvästä kaikki terminaalin luotettavat duunarit tietävät tunnin sisällä, että pihalla on klo 12 taas ohrapirtelöä ja röökiä.
Puolalaiset ja liettualaiset matkustavat säännöllisesti kotimaahansa lomille.  Takaisin Norjaan päin tultaessa kaikki pakettiautot ovat lattiasta kattoon lastattu tupakalla ja kaljalla. Joskus jollakulla käy huono tuuri ja joko Ruotsin tai Norjan puolella poliisi pysäyttää. Asiasta nostetaan tietenkin syyte, sillä häät tai oma käyttö ei riitä enää selitykseksi. Pakettiautolastillisesta kaljaa ja tupakkaa saa kuukauden vankeutta, joista istuu molemmissa maissa avovankilassa 20 päivää, korttia pelaten kohtalotovereiden kanssa.

Huom! Älä tee tätä kotona! Se on rikollista ja voit joutua vankilaan!

Salakuljettajat tietävät, että Ruotsin ja Norja rajalla tehdään pistotestejä puolalaisille ja liettualaisille autoille. Riski kuuluu kuitenkin pelin henkeen. Riskiä voidaan tietenkin pienentää monilla kikkakakkosilla, kuten “etuautolla”.
 
 

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Albert

Eli homma on noin helppoa.
Lisäksi ohessa kannattaa muistaa ettei verottaja tiuedä tuloista mitään ja aika usein siihen päälle tulee vahingossa monen puolalaisen ja liettualaisen tehtyä oikeita töitäkin Norjassa.
Sitten katsellaan hetki yhdessä mitä asunnot ja talot maksavat Puolassa, Liettuassa ja vaikka Latviassa:
Puola = https://domy.pl/en
Liettua = https://en.domoplius.lt/
Latvia = https://www.ss.com/lv/real-estate/homes-summer-residences/
Noiden perusteella voikin sitten alkaa hahmottamaan että kuinka monta vuotta pitää tehdä töitä Norjassa ja kuskasta siinä ohessa sinne tavaraa kun itse elää yhdessä noista maista?
Ongelma vain on ettei noissa maissa ole ihanaa “UnelmaTM” kokemusta tarjolla ja värisevä sekä sykähtelevä yllätysseksi ja yleinen “Monikulttuuri”- fiilis loistaa poissaolollaan. 🙁 🙁 Eli eihän noissa maissa kukaan suomalainen tai ruotsalainen nyt edes kehtaisi elää?
Kaikki tämä tietenkin teoriassa koska tuollaista ei saa missään nimessä tehdä ja tupakkaa tai alkoholia ei kukaan ihminen edes juo tai polta.

Albert

Nyt kun pääsin vauhtiin niin hieman samankaltaisella asialla olen liikenteessä ehdotellessani nyt yleisiä vaihtoehtoja ihmisille jotka eivät välttämättä ole ihan täysillä mukana “UnelmaTM” – Ajatuksessa. (Uskoakseni lukijakunta on oikea?) niin laitan tähän muutaman mukavan vaihtoehdon ihmisille mihin voi ehkä siirtyä.
Koska nyt näyttää aikalailla siltä että Ruotsin ja Suomen suhteen peli alkaa olemaan pelattu ja joulukuussa tullaan allekirjoittamaan vielä GCM-sopimus minkä jälkeen on odotettavissa vielä yhä hurjemmaksi menevää… Hmm, Unelmaa? Niin tässä on nyt niille ihmisille hieman tietoa erään valtion asuntomarkkinoista.
Esittelyssä Unkarin asuntomarkkinat:
https://ingatlan.jofogas.hu/magyarorszag/haz?st=s
Tuosta pääsee alkuun ja vaikka asuntojen sekä talojen hinta on ollut kovassa nousukiidossa ylöspäin maassa viime aikoina johtuen kansainvaelluksesta, niin vielä ehtii kantasuomalaiset ja kantaruotsalaiset mukaan.
Yleinen markkinakehitys ja katsokaa mistä vuodesta lähtien:
https://tradingeconomics.com/hungary/housing-index
Maahan on muuttanut valtavasti saksalaisia ja muita ihmisiä jotka eivät jaa “UnelmaaTM”, kyseisessä maassa ovat myös palkat nousseet kovaa tahtia. Loistava paikka jolla on pidempiaikaisempi tulevaisuus kuin Ruotsilla ja Suomella on niin sosiaalisesti kuin taloudellisestikin.
Kiva maa kasvattaa lapset, käydä töissä tai opiskella ja monelle eläkeläiselle erittäin turvallinen turvasatama jossa ei tarvitse pelätä.
Otan tähän muutaman ihan siistin ja kivan pikutalon esittelyyn jonka hinnan olen muuttanut euroiksi helpottaakseni lukijoiden vertailua kalleimmasta halvimpaan:
Talo uimalataineen ja luksuksineen, 248 neliötä:
https://ingatlan.jofogas.hu/pest/Elado_248_nm_es_Ujszeru_Csaladi_haz_Torokbalint_Tukorhegy_81004400.htm
Hintapyyntö 429 000 euroa.
Talo 170 neliötä talleinneen:
https://ingatlan.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Elado_Haz__Nyiregyhaza_84972629.htm
Hintapyyntö 130 000 euroa.
Talo 164 neliötä.
https://ingatlan.jofogas.hu/tolna/Elado_164_nm_es_Ujszeru_Csaladi_haz_Bataszek_Kozpont_kozeli_81079193.htm
Hintapyyntö 80 000+ Eur.
Loput saatte surffata ja ihmetellä aivan itse, muta jo 80K summalla saa tosiaan kivan ja suurehkon talon.
Jätän nämä nyt vain ja ainoastaan tänne mietityttämään mikäli PT sallii?

markkinat syntyvät verotuksella

Pelkkä arvonlisävero niin loppuu salakuljetus.

Ilmari

Jos mennään Tallinnan ulkopuolelle niin Virosta löytyy myös edullisia asuntoja. Joka paikkaan on lyhyt matka ja kieltä on helppo oppia. Unkari, puola, latvia ja liettua ovat huomattavasti vaikeampia oppia. Kannattaa muistaa ettei noissa maissa mitenkään yleisesti osata englantia. Vanhempi väki osaa yleensä venäjää mutta maan kieltä on toki opeteltava jos aikoo muuttaa.
Monilla suomalaisilla on harhaluulo että kaikki virolaiset osaavat suomea. Näin on ollut neukkuaikana Tallinnassa ja ympäristössä. Nykyään enää vanhemmat ihmiset osaavat. Nuoret eivät enää näe tarvetta opiskella.

Jaakko Paasimäki

Jos miettii muuttavansa eläkepäiviksi ulkomaille tai ehkä muutamien vuosien päästä ulkomaille pysyvästi töitä tekemään, kannattaa aloittaa “verosuunnittelu” jo nyt jollei vielä ole. Jos näin käy kuten pahalta näyttää että tulevissa hallituksissa pyöritellään vaan jatkuvasti sikspäck leikkiä ja ainoa järkeviä mielipiteitä omaava puolue jätetään pihalle koska “Arvo Pohja” , niin tulevaisuudessa sinut verotetaan entistä kovemmin puille paljaille jos/kun muutat.
Verottaja ei voi periä sellaista josta ei tiedä… Itse en ainakaan ole halukas maksamaan SDP/VIHR/VAS/RKP monikulttuurista “unelmaa” tai SIpilän sukulaisten verovaroilla pyöriviä rahasampoja taikka kooomuksen mykkäs-sekoiluja…

Albert

Muutamia vastauksia aikaisempiin viesteihin:
“…tulevaisuudessa sinut verotetaan entistä kovemmin puille paljaille jos/kun muutat.”
Tämä pitää ehdottomasti paikkansa koska pääoma ja työvoimapakoa yritetään hillitä tulevina aikoina erittäin voimakkaasti Suomen valtion toimesta. (Viestin loppuun mennessä selviää)
Ilmari kirjoitti ihan oikeaan osuvasti:
“Jos mennään Tallinnan ulkopuolelle niin Virosta löytyy myös edullisia asuntoja…”
– Tämäkin pitää paikansa ja Viro onkin erittäin voimakkaasi suomalaistumassa jo nyt.
Ongelma vain Viron suhteen ja samalla liian myöhään liikkeelle lähtevien suomalaisten suhteen on se että kun lukumäärät muuttavien kohdalla kasvavat suuremmiksi yhteiskunnan yhä entisestään hajotessa nopeammin, niin samalla siihen alkaa vastaamaan myös Suomen valtio sekä vastaanottavat maat kuten Viro jo pakonkin edessä ja asettamaan rajoituksia.
Viron on jossain kohti pakko alkaa vieroksumaan/ paimentamaan suomalaisia etelämpää kohden mikäli he eivät halua eräällä tapaa jäädä suomalaisten “alle” tulevina vuosikymmeninä ja itse kadota lopullisesti.
Lisäksi Virossa on sellainen ongelma että kyseinen maa seuraa liian voimakkaasti Suomen politiikkaa ja yrittää varsinkin nykyään jäljitellä sitä yhä enemmän ja enemmän… Tämä on valitettava ansa pidemmällä aikavälillä mietittynä kun katsoo myös Suomen valtion kehityssuuntaa.
Seuraava vuosikymmen määrittää täysin myös Suomen kohtalon monessakin mielessä. Väestönsiirot sekä demografian ongelmat voimistuvat valtavasti ja samalla huoltosuhde sekä taloudellinen toimintakyky heikkenee monenkin syyn takia Suomessa yhä kiihtyvää tahtia. Osa syistä on seuraavalle asteelle vietävä “ilmastopolitiikka” minkä nimissä verotettaan Suomen yhteiskunnalliset rakeneet ja yritykset kuoliaaksi, elintaso häviää aivan jokaiselta.Onko kyseessä tahallinen politiikka vai ei niin se on eri keskustelu ja loppujen lopuksi sillä ei edes suuremman kuvan kannalta ole merkitystä. Toinen syy on suuret väestönsiirrot joilla tuodaan sopeutumiskyvyttömiä ihmisiä massoittain kantasuomalaisten kustannettavaksi ja kärsittäväksi ja kolmas syy on se että Suomi on nyt jo eräällä tapaa post-industrialistinen valtio jonka tulonlähteet kuihtuvat yksi kerrallaan ja seuraava globaali lama repii Suomen palasiksi koska Suomi on jo veloissa ja kyseinen velka on syömävelkaa, ei investointipohjaista.
Mitä EU:seen tulee niin se tulee hajoamaan useampaan osaan 2020 luvulla. Asiasta on kirjoitettu jo 2000-luvulla ja siiä on tehty useita arvoita joista osan on tehnyt mm. Stratfor. Eli suomalaiset päättäjät ovat laittaneet kaiken toivonsa EU:n yhdentymiseen yhdeksi “supervallaksi” ja laittaneet kaikki mahdolliset panokset siihen kiinni, mutta koko hanke tulee kaatumaan kuten jo nykyisistä indikaattoreista voimme huomata: Italia, Itävalta, Puola, Unkari jne… Lista tulee kasvamaan vääjäämättä.
– Mielenkiintoinen yksityiskohta: Koko Suomi liittyi EU:seen puolustuksellisista syistä 1990-luvulla ja jo silloin Suomen päättäjille suoraan sanottuna annettiin olettaa/ valehdeltiin EU:n edustajien toimesta että tulee “Yksi puolustuspolitiikka ja armeija” vaikka 1990-luvulla siihen ei kukaan muu uskonut.
Takaisin nykypäivään ja aikalailla lähitulevaisuuteen:
– Mietitäänpä tilanne missä EU on hajonnut tai hajoamassa kovaa vauhtia ja päällä on globaali suurlama samalla kun Suomi on uppoamassa velkoihinsa ja valtaa pitävät ovat siinä vaiheessa jo eräänlaisessa pakkoraossa koska “Näin ei pitänyt tapahtua…”
Tässä vaiheessa poliittinen “johto” luultavasti joku punaviher-systeemi tai muu globalisti-liberaali systeemi keskittyy vain ja ainoastaan vallassa pysymiseen ja heidän vallassaan pysymisen varmistamiseen.
Samaan aikaan maassa on jopa reippaasti yli miljoona kehitysmaalaista joista valtaosa on työntynyt Suomeen vastikään ja siihen päälle vielä vanhempi aikaisemmin maahantullut väki joista jo osa 2. sukupolvessa. Heistä kukaan ei ole koskaan edes ajatellut käydä töissä, elää normaalisti ja olla osa yhteiskuntaa ja kaikki muut “lieveilmiöt” ovatkin jo erittäin vahvasti esillä mm. PT-Mediassa joka ainoa päivä.
Koko touhun kruunaa ihan kantasuomalaisten massiivinen riippuvuus sosiaalituista ja asumistuista sun muista valtiollisista tukiviritelmistä vaikka he olisivat töissäkäyviä ihmisiä?
– Mitä tapahtuu kun rahat loppuvat ja velkaa ei enää saa, tai sitä saadaan enää ainoastaan omaisuutta vastaan jota alkaa hallinto siinä kohtaa kansallistamaan jotta systeemi “jaksaisi vielä hetken…” Kuten monta kertaa historiassa aikaisemmin politiikot ovat tehneet muissa kriisimaissa ja vain vieneet sen mikä irti lähtee ollakseen vielä vallassa hetken?
Tätä ennen on jo toki pakolla otettu asuntoja, taloja ja muita kiinteistöjä uusien tulijoiden asuttamiseen aivan kuten sisäministeriön tekemissä suunnitelmissa oli missä oli varauduttu yli miljoonaan tulijaan.
Samalla verot on siinä vaiheessa jo hilattu katosta läpi ja lisää muuttorajoitteita sekä “Turpeeseen sitomista” pyritään harjoittamaan lainsäädännön avulla erittäin radikaalisti, koska maksajat maasta ovat lähtemässä koko ajan ja suoraan sanottuna pakenemassa. Yksi keino on toki se ilmiselvin ja pyrkiä putsaamaan jokainen kaikesta mahdollisesta omaisuudesta ennen kuin nämä lähtevät maasta.
Tietyn pisteen ylitettyä massiiviset määrät hätätilalakeja tulee voimaan, omaisuutta kansallistetaan ja myydään kovalla tahdilla sekä pilkkahinnalla ulkomaalaisille sijoittajille tai annetaan niille virkamiehille tai vastaaville voimatekijöille jotka pitävät poliittisen johdon vielä hetken pidempään vallassa. Siinä vaiheessa jo julkisten alojen palkat takkuilevat ja kukaan, siis kukaan enää missään tukijonossa ei saa enää mitään.
Siihen päälle tulee pääomapako ja vihoviimein jopa niiden jääräpäisten ihmisten on lähdettävä liikkeelle jo pelkästään selviämisen takia koska sisäinen turvallisuus on siinä kohtaa täysin mennyttä. Kansalaisilla ei ole mitään millä puolustaa itseään kiitos asepolitiikan, keskinäinen luottamus on kadonnut ja viranomaisia ei näy enää missään. Ehkä jokunen viranomainen on jäljellä ja yrittää loppuun asti hallita epätoivoisesti ja alimiehitettynä kaaosta kuten niin monessa muussakin maassa on tapahtunut lähihistoriassa… Eräänlaisella “pro bono” periaatteella ja jonkin sortin “velvollisuuksien” vaatimana vaikka palkat olisivat olleet saamatta jo kuukausia, joskus jopa vuodenkin mutta he ovat harvinaisuuksia ja käyvät yhä harvinaisemmiksi yhteiskunnan hajotessa koko ajan kiihtyvämpään tahtiin.
– Ei kukaan elä pyhällä hengellä.
Jokaista yhteiskunnan hajoamaista yhdistää se tekijä että kun hajoaminen alkaa, se kiihtyy hyvinkin nopeasti ja tilanne joka on “siedettävä” muuttuu sietämätömäksi hyvinkin nopeasti ja pian mahdottomaksi. Venezuelaa voi eräällä tapaa käyttää esimerkkinä ja vaikka Suomen vasemmalle kallistuva media ei paljoa raportoi asioista niin kannibalismia siellä esiintyi katuoloissa jo 2016 ja sitäkin aikaisemmin mm. vankiloissa joissa vartijat veivät vankiensa ruuat omille perheilleen syötävksi.
Mihin luulette että suurin osa ihmisistä suuntaa ensimmäiseksi kun alkaa laumasta se osa liikkumaan mikä vielä pystyy tuossa vaiheessa lähtemään maasta tai ehkä jopa sitä aikaisemmin kun alkavat tajuamaan ennemerkit?
– Missä on tavalliselle suomalaiselle tutuinta ja mahdollisimman helppoa “selvitä” elämästä ja mikä on aikalailla samankaltainen paikka kuin Suomi on?
Noh, Viroon tietenkin koska tässä vaiheessa Ruotsi on hyvin suurella todennäköisyydellä jos ei samassa, niin vielä pahemmassa kunnossa.
Viro jää suomalaisten alle siinä tapauksessa, pelkästään jo 300 000 suomalaisen muuttaminen Viroon vaikka vuodessa tai kahdenkin sisällä sotkisi koko maan täysin sekaisin. Lisäksi perässä tulisi ne “suomalaiset” joille on passeja jaettu kuin karkkia useiden vuosikymmenien ajan ja näiden jälkikasvu jonka ainoa ansio “suomalaisuutta” kohtaan on se että he ovat onnistuneet työntymään äideistään ulos Suomen maaperällä ja integroitumaan Suomen sosiaalijärjestelmiin ja valmistuneet kriminaalihuollon asiakkaiksi täyettyään 18v.
Miten erotella sitten tämä sakki Viron puolesta ja mitä intressejä siihen olisi Viron valtiolla tai sen kansalla siinä vaiheessa?
Lopuksi:
– Samassa Stratforin ennustuksessa missä ennakoitiin EU:n pirstaloitumista joka nyt tapahtuu, oli kuitenkin toivon siemen ja uudet nousijat jotka tasapainottaisivat uutta järjestystä Euroopassa ja mitkä toimisivat Euroopan kulttuuri, historian, perinnön ja tulevaisuuden turvasatamina.
Kaksi niistä maista olivat Unkari ja Puola, loput saatte lukea ihan itse.
Puolasta itse asiassa pedataan jopa eräänlaista pienempää suurvaltaa Eurooppaan, turvasatamaa joka tulee nousemaan taloudelliseksi, sosiaaliseksi, tieteelliseksi ja sotilaalliseksi mahdiksi mikä kykenee turvaamaan omat rajansa ja tulevaisuutensa.
Noissa maissa on enemmän volyymia, tilaa ja paljon tyhjentynyttä asuintilaa sekä resursseja. Lisäksi maiden ras… siis realistinen politiikka pitää huolen siitä tehokkaasti että niihin pääsee se sakki jolla on henkilöällisyystodistukset ja koulutodistukset tallessa eikä siellä Itämeressä.
Noita asioita on hyvä miettiä jo nyt, kun luhistuminen alkaa se kiihtyy edetessään yhä nopeammin ja nopeammin.

Anonymous

Viro ei voi asettaa rajoituksia suomalaisten muutolle koska muutto EU-maiden sisällä on vapaata. Jos sinne muuttaa Albertin mainitsemat 300.000 suomalaista, ei siitä ole Virolle haittaa, päinvastoin. Tämä tietenkin edellyttää että he elättävä itsensä eli ovat vaikkapa eläkeläisiä.

Ilmari

Olet toki oikeassa. Ajattelin lähinnä sitä, että suomalaiset eivät sellaisenaan muodosta uhkaa Virolle mutta onhan 300.000 toki liian paljon. Toisaalta EU:n sisällä ei ole mahdollista asettaa muuttokiintiöitä.

Ilmari

Karkasi äsken ja kirjoitukseni “Viro ei voi asettaa rajoituksia…” lähti nimettömänä.
Rajoituksia voidaan joissain tapauksissa asettaa. EU-tuomioistuin käsitteli tapauksen jossa EU-kansalainen oli muuttanut Saksaan vain saadakseen paremman sosiaaliturvan. Saksa ei hyväksynyt muuttoa ja EU-tuomioistuin oli samaa mieltä eli henkilö joutui muuttamaan takaisin. Minusta tämä on hyvä periaate, joka on nyt siis vahvistettu.
Otetaan vielä kootusti. Viron kansalainen voi tulla Suomeen etsimään työtä. Jos sitä ei löydy, hän ei voi jäädä tänne Suomen työttömyyskorvauksen varaan. Sen sijaan Irakin kansalainen voi tulla ilman mitään papereita, ilmoittautua turvapaikanhakijaksi ja jäädä sen varjolla tänne pahimmillaan moniksi vuosiksi elätettäväksi. Virolainen ei voi koota ympärilleen turvaverkkoa joka järjestää hänelle feikkityöpaikan. Sen sijaan irakilaisen ei tarvitse sellaista koota vaan se on jo valmiina,