Syyrialaisen lapsimorsiamen puoliso tuomittiin pieneen vankeuteen

syrian-1682292_960_720.jpg

Muuan 20-vuotias syyrialainen miekkonen meni Turkissa naimisiin 13-vuotiaan syyrialaisen pikkutytön kanssa ja yhtyi tyttöön hääyönä. Kaikki tapahtui oikeaoppisesti islamilaisin sääntöjen mukaan, mutta Ruotsissa napsahti tuomio lapseen kohdistuvasta raiskauksesta.

Molemmat tulevat alunperin siis Syyriasta, josta lähtivät sotaa pakoon Turkkiin vuonna 2014. Tyttö luonnollisesti perheensä kanssa. Avioliittoon pari vihittiin 2014. Tytön vanhemmat olivat avioliiton toimeenpaneva osapuoli. Pariskunta on serkuksia keskenään. Pariskunta harrasti seksiä ensimmäisen kerran hääyönä, jolloin tyttö oli siis 13.
Pariskunta saapui Ruotsiin invaasiosyksynä 2015  ja päätyi Kalmariin. Kaikki ei mennyt kuten Strömsössä ja Kalmarin  sosiaalitoimi puuttuikin asiaan, koska tyttö oli tullessan 14 ja Ruotsin lain mukaan tällainen avioliitto ei voi olla mahdollista. Koska ilmeni, että pariskunnalla oli aktiivinen seksielämä asiasta tehtiin poliisitutkinta.
Asia ei kuitenkaan ollut ihan niin yksinkertainen. Nimittäin tyttö kertoi kuulustelussa, että hänen mielestään rikosilmoitus on kummallinen. Hän kertoi, että seksileikkejä harrastettiin aivan vapaaehtoisesti, mies ei pakottanut siihen. Tyttö jatkoi asumista puolisonsa kanssa miehen veljen kanssa samassa asunnossa. Molemmat kertoivat kuulusteluissa, että he ovat onnellisia.
Mies kertoi kuulusteluissa, että ei tiennyt, että Turkin lain mukaan seksi alaikäisen kanssa on kielletty. Hän vetosi siihen, että seksi hänen kulttuurissaan alaikäisen kanssa on aivan tavallista.
Oikeus pohti asiaa siltä kantilta, että molemmat asuivat nyt Ruotsissa, jossa lapsiseksi on laitonta. Teko oli tapahtunut Turkissa jossa lapsiseksi on myöskin laitonta. Oikeus käytti langettavassa tuomiossa tätä perusteluna ja sitä, että myös ulkomailla tapahtuneesta teosta voidaan tuomita jos rangaistus on vähintää 6 kuukautta vankeutta, jos henkilö asuu vakituisesti Ruotsissa.
Näillä perusteilla oikeus tuomitsi miehen 6 kuukauden vankeuteen. Tuomiossa otettiin huomioon se, että mies oli itsekin tekohetkellä nuorukainen, 20-vuotias. Lisäksi seuraamusta alensi se, että tyttö kertoi olleensa vapaaehtoinen seksille ja hänen näkökulmastaan aivan luonnollista.
Asiasta kirjoitti myös: Östrasmaland

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.