Valtiotieteellisen tiedekunnan raportti: Pt-mediakin äärioikeistolainen?

Valtiotieteellinen tiedekunta on julkaissut raportin nimeltä “Ulkoparlamentaarinen äärioikeistoliikehdintä ja maahanmuuttovastaisuus 2010-luvun Suomessa”. Vajaa 100-sivuisen läpyskän on kirjoittanut Daniel Sallamaa.

Myös Pt-media mainittiin raportissa kappaleessa “Vastamediat ja maahanmuuttovastaiset keskustelupalstat”. Siellä kerrotaan mm:

– Vastamediat ovat keskeinen osa nykysuomalaista äärioikeistoliikehdintää ja maahanmuuttovastaisuutta. Eri liikkeet ja järjestöt käyttävät vastamedioiden tuottamaa materiaalia tukeakseen omaa narratiiviaan, osa maalittaa niiden kautta vastustajiaan ja vastamediat uutisoivat tämän lisäksi myös toimijoista itsestään.

Pt-mediaa kuvataan seuraavasti:

“Suomen äärioikeistolaiseen ja maahanmuuttovastaiseen mediakenttään lukeutuu yllämainittujen julkaisujen ja verkkosivujen lisäksi lukuisia muitakin toimijoita. Esimerkiksi Paavo Tajukangas-nimimerkin PT-Media -sivustolla seurataan Suomen tapahtumien ohella muissa Pohjoismaissa, erityisesti Ruotsissa, tapahtuvaa kehitystä maahanmuuton, monikulttuurisuuden ja islamin suhteen. Yleisradion Valheenpaljastaja-sivuston Johanna Vehkoon mukaan Tajukangas on verkkosivuillaan julkaisemansa materiaalin lisäksi pyrkinyt myös soveltamaan ruotsalaisen Granskning Sverige -vastamedian toimintatapaa, jonka puitteissa äärioikeistolaiset nauhoittavat ja julkaisevat osia valtamedian toimittajille soittamistaan puheluista.”

 

Noh, ensinnäkin en kuulu Suomen äärioikeiston piiriin. Olen asunut suurimman osan aikuisikääni ulkomailla. Tietty olen Suomen kansalainen, mutta vaikka kirjoitan suomeksi, niin julkaisu on siltikin suunnattu ruotsinsuomalaisille.

Vielä vähemmän olen oikeistolainen, saati sitten äärioikeistolainen. En ole kyllä vasemmistolainenkaan, tai edes keskustalainen. Paavo Väyrynen sanoisi, että ei ole puolesta, ei vastaan eikä mitään siltä väliltä.

En ole ikinä äänestänyt eduskuntavaaleissa tai kunnallisvaaleissa. Olen elämäni aikana äänestänyt kaksi kertaa: presidentin vaaleissa vuonna 1994 toisella kierroksella Martti Ahtisaarta ja samana vuonna EY:n puolesta. Sekin oli joku mielenhäiriö. Siis äänestäminen. Vuonna 2000 meinasin äänestää presidentin vaaleissa sitä yhtä pönttöä, jonka nimeäkään en enää muista, mutta en jaksanut mennä vaalipaikalle, oli liian kova kankkunen.

Joten, en tue yhtään ainoaa nykyistä suomalaista oikeistopoliitikkoa tai puoluetta. Mielestäni oikeisto on yhtä perseestä kuin vasemmistokin. Ruotsissa olisin saanut äänestää kunnallisvaaleissa, mutta en ole ikinä niin tehnyt. Vaikka saisin äänestää kansanedustajavaaleissa en kuitenkaan äänestäisi Sverigedemokraatteja enkä mitään muutakaan puoluetta. Ruotsissakin kaikki puolueet oikealta vasemmalle ovat yhtä pököpäitä. Pöljyyden aste vain on toisilla kovempi.

Niin ikään raportissa mainitaan sana “maahanmuuttovastainen”. Mitä ihmettä? Maahanmuuttovastainen? Olen asunut kotimaani lisäksi neljässä eri maassa, eli muuttanut neljä kertaa uuteen maahan. Miten tällainen henkilö voi olla maahanmuttovastainen? Olisin siis itsenikaltaisia maahanmuuttajia vastaan, vai mitä raportin kirjoitta mahtaa tarkoittaa?

Selvennettäkööt, että Pt-medialla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttovastaisuuden kanssa. Mielestäni kuka tahansa, joka omin voimin pystyy muuttamaan muualle niin siitä vaan. Mitä siihen pitäisi kellään olla mitään sanomista. Maahanmuuttoa on aina ollut ja tulee olemaan. Suomalaiset ovat muuttaneet toisiin maihin siinä kuin mikä muukin tahansa kansanryhmä. Väestöstä aina tietty pieni osa muuttelee minne muuttelee. En siis ole mikään maahanmuuttovastainen henkilö.

Sen sijaan saatan olla eri mieltä siitä, että Länsi-Euroopan maat ottavat satoja tuhansia afrikkalaisia ja lähi-itäläisiä maskotteja, joita elätetään veronmaksajien rahoilla. Näitä mitään mistään tajuamattomia miehiä paijataan kuin kultakimpaleita ja syötetään lusikalla täytekakkua suuhun. Tätä kutsutaan monikulttuurisuudeksi. Yksikään afrikaano tai arabiaano ei ole muuttanut länteen ilman, että olisi elänyt vuosikausia veronmaksajien rahoilla. Suurin osa sitäpaitsi elää koko ikänsä lännessä veronmaksajien rahoilla. Mitä sitten, vaikka joku yksittäinen afrikaano pääsee bussikuskiksi, kun kaikki bussissa istuvat arabialaiset ja afrikkalaiset elävät sosiaalituilla.

Niin ikään artikkelissa mainitaan jotain Granskning Sverige-formaatista, jonka toimittaja soitteli sinne tänne nauhoittaen puheluita. Lähteenä tälle kerrotaan Johanna Vehkoo.

Mitä ihmettä? En ole elämäni aikana soittanut yhään ainoaa salapuhelua yhtään kenellekään ja vielä vähemmän julkaissut sellaisia Youtubessa. Toimintatapaani ei kuulu soitella ihmisille ja nauhoitella puheluita. Mistä ihmeestä tällainen väite lähtee? Yhden kerran olen soittanut mainitulle Johanna Vehkoolle. Puhelun alussa kerroin mistä oli kysymys, Johanna Vehkkoo tiesi tasan tarkkaan mistä oli kysymys.
Näin ollen vertaus ja väite nauhoitetuista ja julkaistuista puheluista on täysin tuulesta temmattu.

Niin ikään artikkelissa annetaan hienovaraisesti ymmärtää, että islamin kritiikki olisi jotenkin arvelluttavaa. Olen ateisti, ollut jo vuosia. Uskovaiset kristityt ovat mielestäni yhtä pönttöjä kuin uskovaiset muslimit. Ainoa ero kristittyjen hyväksi on se, että heillä on jonkinlainen tolkku. Ovelta ovelle kiertelevät Jehovan todistajat eivät jätä taakseen verivanaa.

Jutun voi lukea täältä:
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/253474/Raportti-Sallamaa.pdf?sequence=1&isAllowed=y&fbclid=IwAR1HDJcNoYN_gXicvS2V96CpmIsXQy-LfXjZKKm4l_itUA9rDJlw-j6NH2U

Subscribe
Notify of
guest
39 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Trilisser

Taitaapa hutkija-Daniel olla kuin tiedostavaiset vielä vallan äskettäin: heillehän George C. Ehrnrooth ja Tuure Junnila olivat äärioikeistoa, vaikka molemmat olivat oikeastaan ääriparlamentaarikkoja.

1984

Kaikki ne, jotka ovat sitä mieltä, että vesi on märkää ja voikukka on keltainen. ovat äärioikeistolaisia. Ainakin kommunistis- islamistisen dystopiakoneiston silmissä. Kysymys on totuuden sanomisesta ja/tai kirjoittamisesta. Totuushan on se suurin synti tällä hetkellä koko maailmassa. Joukkolapsenraiskarikin on aivan ihana pikku mussukka verrattuna totuudenpuhujaan. Ja muistakaa aina, että 2+2= mitä ikinä kommunistis-islamistinen helvetinkoneisto sen sanoo olevan.

Valtsu

Äärioikeistoon pääsee nykyään niin helpolla. Sellainen kaino toive, että hädänalaisia ihmisiä autettaessa varmistettaisiin, että apu todella kohdentuu hädänalaisiin, on jo selvä merkki kansallissosialismista.
Jos on lisäksi sitä mieltä, että ihmisiä autetaan sen aikaa kuin avulle on tarvetta – ei siis loppuikää – alkaa olla jo keskitysleirivartija.
Jos vielä vaatii auttamiseen tehokkuutta – eurolla pitää saada mahdollisimman paljon aikaan, mikä kai suotavaa olisi, ja silloin ei ole mitään järkeä kärrätä ihmisiä Suomeen – ja mahdollisesti jonkinlaista ongelmaratkaisua eikä oireiden hoitoa, on jo Aatu itse.
Mutta aika väsyneitähän nämä äärioikeistoläpät jo ovat. Jokainen ymmärtää, ettei vapailla kansainvaelluksilla synny kuin ongelmia – kaikille osapuolille, lopulta myös vok-palveluilla rahastaville.

Sepi

Kaikki instituutiot mädätetään. Yliopisto, kirkko… kaikki, joka ikinen mädätetään.
-90 luvulla Valtsikassa, ainoastaan muutama kommunisti lehtori, julisti sosialismin ihannuutta, mutta nyt se sosialismi on täysin avointa sielläkin.

Fazer Jugend

Homma nyt vaan on niin että ovat päättäneet että Tajukangas on rasisti ja uusnatsi. Piste. Ja päättivät myös että muslimipakolaisia ei ole olemassa, eikä pakolais-valehtelijoita, he ovat kaikki maahanmuuttajia. Näin on nyt päätetty. Ongelmat ovat lakaistu maton alle ja ongelmista mainitsevat tahot ovat rasistinatseja ja rikollisia. Tervetuloa Suomen Fasistiseen Demokratiaan.

Ruosuista viis!

Suomi järjestää ison kaksipäiväisen konferenssin Tukholmassa populismia vastaan:
http://www.finlandsinstitutet.se/sv/events/4910/

Minä

Kun et ole suvakki-fasisti, vaan aidosti ja rehellisesti suvaitsevainen, olet sitten suvakki-fasistisessa mielessä äärioikeistolainen rasisti. Näin yksinkertaistahan se on, kun suvakki-fasisti elää mielikuvitusmaailmassaan kuvitellen olevansa hyvä ja suvaitsevainen ihminen.

Puolueeton

Ei puhelun nauhoittaminen ole rikos tai edes epämoraalista. Kukin vastatkoon sanoistaan.
Propagandan levittäjälle taltioinnista on suurtakin haittaa, koska propaganda = on aatteen tai opin järjestelmällistä levitystä, jolla pyritään muokkaamaan mielipidettä.[1] Propaganda on tavoitteellista, harkittua ja järjestelmällistä pyrkimystä manipuloida ihmisten uskoja, asenteita tai tekoja. Propaganda luo mielikuvia ja pyrkii hallitsemaan mieliä. Se ruokkii ennakkoluuloja, yhdenmukaistaa ajattelua ja vaientaa erimieliset. Kiinni jääminen on tietenkin ikävää propagandistille.
Jos kertoo tosiasioita tapahtumisista, niiden taltioinnissa ja julkaisemisessa ei tee virheitä, joista voisi joutua pilkatuksi. Nykyään kyllä voi saada sakkoja, joita toisaalta voi pitää mieltä nostavana palkkiona rehellisestä toiminnasta. Propagandisti ei sitä riemua voi kokea.

Kumitonttu

Änkeri, suvakki ja äärioikeistolainen näkivät norsun Korkeasaaressa.
“Hitto kun olisi pyssy, niin ampuisin ja myisin norsunluut Kiinaan. Toisen tappaminen on helpoin keino rikastua”, mietti änkeri.
“On se hyvä, että valkoiset eivät johda Afrikkaa. Muuten sieltä olisi kaikki norsut salakaadettu”, pohti suvakki.
“Perkele, jos ei nyt lähdetä syömään, en ehdi illalla katsomaan matsin alkua”, pohti rasisti.

MV

Hyvä vastine Paavo!!

Johanna Mäkinen

Itse arvioin tällaisia raportteja sen mukaan
— maksetaanko kirjoittajalle palkka ja
— kenen varoista maksetaan.
Jos valtionapua saanut yliopisto on maksanut raportin kirjoittajalle palkkaa, on tuo raportti tosiasiallisesti valtion ostama. Kirjoittajalla on tässä tapauksessa siis ollut intressi valtion suuntaan. “Tutkijan vapaus” on vain näennäistä ja enemmänkin sen tarkoituksena on hämätä lukija uskomaan poliittinen doktriini tieteelliseksi totuudeksi.
Toisaalta nämä raportit ovat lähdeaineistona kiellettävistä sivustoista. Niistä voi kukin kerätä itselleen tietokantaa (ja jakaa sitä muiden kanssa) mielenkiintoisista sivustoista, joita ei välttämättä hakukoneilla löydä.

Anonymous

“maahanmuuttovastainen”,kukapa ei olisi,kun maata “täytetään” näillä afrikkalaisilla ja muslimeilla, parempi pistää nyt hanttiin eikä sitten kun se on jo myöhäistä.on se merkillistä,tuntuu että nämä suvakit on enemmän huolissaan afrikkalaisten ja muslimien hyvinvoinnista kun suomalaisten.

Karri Nyman

Huoli suomalaisten hyvinvoinnista alkaa vasta, kun omaa kurkkua leikataan.

Valtsu

Ei ala sittenkään. Terrori-iskut ovat hätähuuto ja Bouannane Turun-isku olisi jäänyt väliin, jos joku olisi käynyt halaamassa tai “heittänyt” ymmärtävän katseen. No joo, olihan se tietysti Turussa vielä naapurin kurkku, jota leikattiin.

Kulttuurimarxilaista punaviherpropagandaa

Kaikkihan noiden mielestä on “äärioikeistolaista”, jos vastustaa tai kritisoi kehitysmaalaisten loisten ottamista tänne notkumaan verorahoilla ja ei halua tänne islamia.
Samoin puolue on “populistinen”, jos vastustaa samoja asioita.
Heidän eli vastapuolen muka oikea sallittu ja vain sallittu totuus on, että täytetään Suomi kehareilla ja muslimeilla ja kaikki vaan paskaks. Tervetuloa väkivalta ja kurjuus.

RaiskaaNeSuomalaisetkin

Olen kyllä oikeistolainen porvari mutta en missään nimessä äärioikeistolainen. En itse asiassa enää ymmärrä mitä äärioikeistolaisella nykyään tarkoitetaan.

kanander

Olisiko Suomessa äärioikeistolainen sellainen henkilö, joka päätöksentekijänä siirtää työnantajien sotu-maksuja työntekijöiden maksettaviksi ja leikkaa kolmanneksen julkisen sektorin työntekijöiden lomarahoista kolmena vuonna peräkkäin? Kyllä on. Tällaiset henkilöt pistivät kokoon kiky-sopimuksen, joka leikkasi työntekijöiltä ansioita.

Goran Kaltenbrunner

Kananen, minulla on sinulle suuri uutinen: Kaikki työntekijän maksut, verot, vakuutukset ja etuudet otetaan työntekijän tuottavuudesta l. palkasta. Työnantaja ei tee tyhjästä mitään, eikä maksa kenenkään puolesta mitään. Kaikki maksut täytyy työntekijän tienata firmaan, joko suoraan tai kokonaisuudessa. Onko vaikea ymmärtää että maksuja nimetään poliittisien hämäysten vuoksi eri tavoin ?

Valtsu

Kansantalouden alkeet -kurssista taitaa olla hieman aikaa? Onhan se nyt täysin eri asia ottaa sote-maksut firman tuloksesta kuin työntekijän palkasta! Ihan sama asia kuin verojen kohdalla. Voihan ne firmat vapauttaa veroista ja antaa työntekijöiden maksettavaksi tai päinvastoin, mutta siitä voi seurata jotain pientä yhteiskunnallista ongelmaa.

Goran Kaltenbrunner

Ei firma tee tulosta, työntekijät tekevät firmaan tuloksen. Firma on paperinpala. Sopimusteksti, jossa on muodostettu juridinen toimija voimassa olevan lain puitteissa. Lue uudestaan ” joko suoraan tai kokonaisuudessa”. Ihan sama on veroissa. Ei firmat maksa veroja. Ne VÄLITTÄÄ verot asiakkaiden maksettavaksi tai työntekijöiden maksettavaksi lisäämällä työnteon tuottavuutta, eli kiristämällä tahtia tai mekanisoimalla. Yhteiskunnassa maksaa kaikki verot loppujen lopuksi se LEIVÄNPURIJA l. ihminen. Tuottava sellainen.

Valtsu

Siis onko se pelkkää näytelmää, että hallitus, ay-liike ja EK vääntävät tällaisista maksuista?

kanander

Kaltsi. Loppuiko ymmärryksesi julkisen sektorin lomarahojen leikkaamisen, kun et osannut sanoa siitä mitään. Muutenkin puhuit asian vierestä. Et ole oikein kärryillä kiky-sopimuksesta. Työntekijöiden ansioiden leikkaamista pidän kovan linjan oikeistolaisuutena. Ei se vasemmstolaista ole vaikka sellaisia oli sopimuksen tekijöissäkin.

Goran Kaltenbrunner

Julkisen sektorin työntekijöiden tuottavuus on huono. Heitä on liikaa (tehtäviä on liikaa tungettu lakeihin ja asetuksiin) ja heidän palkkojaan eivät pysty avoimen sektorin työntekijät maksamaan. Siksi velkaantuminen ja kovat verot. Suomessahan talous menee julkinen edellä nykyisin, mutta ei mene enää kauan. Leikkivelkakirjoihin kun luottamus loppuu, niin se on Kikyjen kanssa loppu. Ei ole mitään jäljellä, jonka julkkari voisi ryöstää. Siksi kansakunnan parturit l. poliitikot sinnittelevät väkisin eurossa ja myyvät siemenperunatkin.

Hatun kokoa mittaamaan

Paavosta valtiotieteellisen kunniatohtori. Asiasta ei edes äänestetä.

#junkkerituu

Ei tietenkään äänestetä eihän juoppojunkkeriaksan vaaleilla valittu.

Esa

Soitikko vehkoolle, että PT tässä terve …

Anonymous

muut omistaa kännykän,vehkoo vihapuhelimen

Jaakko Paasimäki

Voi vain miettiä että jos jo Tajukangasta käsittelevä yksi kappale on noin paljon pielessä, niin mitähän kaikkea muuta virheellistä 100 sivuun mahtuu ? Taikka tahallisia virheitä ; maksettuja, käskettyjä tai oman / opiskelupaikan ideologian takia tehtyjä.
Tuostahan voisi läpällä vaatia oikaisua. Tietysti sen parempi jos muut raportissa esitetyt henkilöt/saittien ylläpitäjät vaatisivat myös oikaisua. En lukenut raporttia vielä, mutta jos siellä mainitaan vaikka Junes tai vastaava oikeussaleja pelkäämätön, voisi tietysti vinkata että rikosilmoitus tekoon vaan , jokainen vastaa sanoistaan , myös valheellisten raporttien tehtailijat 🙂

miekku

Tuohan on herjausta! Tee tutkintapyyntö!

Anonymous

Ilmaisesta mainoksesta olkoot otettu

Pena

Suvakit nyt näkevät natseja ja rasisteja, joka paikassa sekä asiassa.

Daryl Dixon

Kas kun ei uusnatsi. Vehkoo jatkaa vaan vitunvirkkaamista ja jättää vähänkin älylliset kommentit niille jotka tästä matuinvaasio paskasta jotain ymmärrtävät. Suvakin aivot ovat kuin walking dead zombin.

Karri Nyman

Vaihtoehdot nykyään niin vähissä. Joko olet viher-kommari-suvakki tai sitten äärioikeistolainen narsi rasisti.
Et kertakaikkiaan voi olla mitään muuta. Huokaus.

Paavo!

Et ole äärioikeistoa vaan äärioikeassa, useimmiten.

Hauki

Äärioikeisto on Weimarin tasavallan aikana kommunistien keksimä pilkkanimitys sosialidemokraateille.

jippos123

Jokainen joka ei kumarra maaimanvalloitususkonto islamin edessä on natsi, jopa muslimi jos uskaltaa sanoa poikittaisen sanan islamia vastaan.
Valtamedia flirttailee tai suorastaan imeskelee äärijärjestöjä. Kaikkihan on tietenkin heteron sikaa syövän valkoisen miehen vika.
Paradoksaalista sinänsä, että noi viherpunatoimittajat pääsisivät ensimmäisten joukossa nupistaan eroon jos heidän ihailemansa aate olisi vallassa.
Valtamedia on eräänlaisessa joukkopsykoosissa, ei sitä muutoin voi selittää. Kuinka sekaisin pitää olla, että fanittaa järjestelmää ja ihmisiä jotka haluavat tappaa sinut? Ei vaan voi käsittää.