Uusruotsalaisille ilmaista autokouluopetusta

highway-397333_960_720.jpg

Valdemarsvikin kunnassa on ollut jo muutaman vuoden toiminnassa kokeiluprojekti, jolla uusruotsalaisille tarjotaan ilmaista valmistavaa ajokorttikoulutusta. Tarkoituksena on, että he saisivat helpommin ajokortin. Asiasta kerrotaan mm. kunnan lehdistötiedotteessa.

Valdemarsvikin kunnassa aloitettiin pilottikokeilu jo 2016 keväällä kun kunta sai lääninhallitukselta rahoitusta uusruotsalaisetn nuorukaisten valmistelevaan ajokorttiopetukseen. Tarkoituksena on parantaa integraatiota ja saada uusruotsalaiset paremmin mukaan työelämään.
Valdemarsvikin kunnan integraatiovastaava Djamal Hamaili kertoo kunnan tiedotteessa:
– Valmisteleva ajokorttikoulutus kohdistetaan juuri-maahan-tulleille ja muille ryhmille, joilla on vaikea työllistyä. Projektin tarkoitus on tarjota uusruotsalaisille valmistelevaa ajokorttikoulutusta, jonka jälkeen he voivat mennä autokouluun ja sitä myöten saada ajokortin helpommi. Ajokortti on tärkeä, jotta saa työtä ja lisää mahdollisuuksia asua maaseudulla.
Yksin Valdemarsvikin kunta saa lääninhallitukselta 1,75 miljoonaa kruunua vuodessa toimintaan. Tänä syksynä mukaan on tullut muitakin Östergötalandin maakunnan kuntia. Ilmaista ajo-opetusta tarjotaaan Valdemarsvikin lisäksi seuraavissa kunnissa: Ydre, Linköping, Söderköping, Ödeshög, Motala, Finspång, Norrköping.

,
Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Matututu

Matututua (=maahantunkeutunutta turvapaikkaturistia) passataan ja mielistellään edestä ja takaa mutta ei heitä sittenkään saada pysyvästi oikeisiin töihin. Ruotsin talous laskee kuin kivi kansainvälisissä mittauksissa.

Minä

Ajokortti, etenkin ilmaiseksi on tietysti houkutteleva, mutta työnteko ei taida olla tavoitteena. Mersu kyllä kelpaisi, jotta olisi millä ajella sossuun.

mikään ei ole ilmaista

Mutta ilmaistahan se ei ole. Tava kansalainen työssäkäyvä sen veroistaan maksaa.

jippos123

Jengiläiset voivat vaihtaa mopot Lexuksiin. Näppärärämpi ja ei tartte ammuskellessa värjötellä rasistisen kylmässä räntäsateessa.

Anonymous

”työelämään”,varmaan kirjoitusvirhe,”yöelämään” piti tietysti kirjoittaa.

Karri Nyman

Ajokortikksi tietenkkin rekka kortti, niin on helpompi aja väkijoukkoihin.

Mäkin haluun

Suomessahan sossu maksaa niille ajokortin ja autonkin.

Anonymous

joo,niin maksaa,ja jostain syystä emma karit ja touko aallot puhuvat niitten ihmisoikeuksista,kun kantiksia on ruokajonoissa.

Anonymous

Joo, Suomessa sossu maksaa tosiaankin toisten ihmisten ajokortin ja jopa autonkin. Tai no, maksaa ja ”maksaa”, sillä se ”antaminen” kulkee nk. sosiaalilainan nimellä. Sovittu jo etukäteen selväksi, ettei sitä joudu maksamaan koskaan takaisin. Kaverini ”ex-avovaimo” ja heidän kolmen yhteisen lapsen äiti (alkuperältään venezuelalainen) anoi ja sai ko. ”lainan” ensin ajokorttiin ja tämän jälkeen autoon. Heh, onhan se toki luonnotonta antaa ensin rahat ajokorttiin, jos ei ole autoa, joten jatkumon ymmärtänee, ainakin sen myöntäjä? Myöntäjä ja maksajat eivät liene samoja, eikä lainan maksajien eli veronmaksajien ymmärtämisestä ole kuulunut mitään, mutta ei kai sitä ole koskaan heiltä kysyttykään. Uskoisin, että harva suomalainen edes on tietoinen moisesta käytännöstä. Eka kerran minäkin kuulin asiasta, nk. varmalta taholta vasta nyt. Kuulin ne vanhalta venkulalta (huom.) jonka takaukset, vakuutukset ja seulat eivät heidän onnekseen kelvanneet ensialkuun, positiivista vaikka näyttivätkin. Ei kelvannut edes SPR:n vapaaehtoistöihin, josta hän on myös vilpittömän iloinen. Ja ”ex-avovaimohan” on yh.äiti, joten ts. kotiäiti (eikä kotirouvat tee töitä) on kaukana alkup.kotiaan ( vaikka onkin nyk. suomalainen ja puhuu täysin suomea), niin tietty pitää ymmärtää ja antaa lainaa ilman vakuuksia. Jotenkin tuntuu tutulta tai jopa maantavalta. Eikö? – Jotenkin ristiriitainen juttu, jäbä yrittää päästä vokki-businekseen mukaan, mutta menneisyys estää. Pakko saada jostain rahaa, ”onhan mulla oikean värinen lasteni äitikin”. ”Katsotaas mitä vois asian eteen tehdä? Hmmmnn … pitänee nyt ensin soittaa parille … paremmin lain ja vokin busineksien päälle ymmärtävälle dumaridemarille ja -kikkareelle. Kepulaisia kun en tunne, kaupunkilainen kun olen. Sitäpaitsi, nyt en tarvitse traktoria. Tukiaisia saa jo Kärppien näkyvällä fanittamisella, onhan se melkein Sipilän oma joukkue. Vai panenko kylmästi myyntiin vaan koko ämmän, vai ”aihetta epäillä”? Testataan nyt tätä melkein ”metoo-aikaa” meilläkin, niin tietää mitä tehdä. Ei tarvinnut paljoo odotella kun sossu ehdotti, että sinä vanha ruuna pysy kaukana meidän kauniista lattarista, niin me teemme hänestä tähden ja annamme hänelle mitä vaan, mutta sinä painu hetero helvettiin. ps. Mahtoiko kreikkalaiset osata pyytää Jutalta ja Jykältä myös sitä sosiaalilainaa??

Urpolan pahvila

Saisipa kantaruotsalainenkin köyhä, työtön, vähävarainen tai tällaisen perheen 18 täyttävä nuori saman ilmaisen palvelun. On sentään varmaan verojakin maksettu tai ainakin aikaisemmat ko. henkilön sukupolvet maata rakentaneet ja veroja maksaneet. Mutta etuilukaista se pitää olla tulijoilla ja toiset standardit. Sama juttu Suomessa ja porvarihallitus puuhaa vielä kaikille tulijoille heti täyttä sosiaaliturvaa näiden maahantulijan erikoisetujen päälle. Koko maailman sosiaalitoimistoksi kokoomuksen ja kepun toimesta ja jopa palkanmaksu sosialisoidaan yhteiskunnalle/veronmaksajille.

Pena

On nuo ihmiset sitten vaan typeriä Ruotsissa. Tosin eikö myös Helsingissäkin ole ilmaiset palvelut.

Leena Leppänen

Onneksi sentään kunnan ei tarvitse antaa ilmaisia autoja.
Niitä kun nyt ovat kadun varret täynnänsä.

Niina

Ei pottunokka nuorelleni herunut korttiin rahaa.

Pena

Oli muuten jäänyt Turussakin syyrialaiset miehet ajokorttien väärentämisestä kiinni. Paljonkohan noilla väärennetyillä ”ajokorteilla” ajetaan jo Suomenkin liikenteessä ?….Hyvältä näyttää meno Suomessakin.

pöh

Suomessa taitaa somalit saada uudet kiiltävät autot lukuisten somaliyhdistysten kautta.
Ajelevat somalikaupan eteen pitkässä letkassa uusia mustia autoja.
Ensimmäistä autoa ajaa aina joku valkoiseen lakanaan pukeutunut parrakas tyyppi, ja loput 3-4 autoa on sullottu täyteen jätesä.. sori burkha akkoja.

Anonymous

onhan se niin,että suomalaiset köyhät ei ajele autoilla ruokajonoihin,ei uusilla eikä vanhoilla,köyhät kestää kun saa välillä vihapuhua,mutta pian sekin kielletään,ja päättäjät luulee että kansa on tyytyväinen kun ei tule kritiikkiä matuinvaasiosta.

fatwantarkistaja

Kukas ne varsinaiset kortit maksaa ja tulkit takapenkille neuvomaan? Entäpä autot? Ei moniosaajalle voi mitään vanhaa romua antaa, kukas sen korjaisi ja remontin maksaisi? Eikö näille saataisi jotain kansanautoja? Kaikille tuliterä farmari Volvo, ettei ole naapurilla sitten hienompaa. Itse saa valita värin. Kaikki ovat tyytyväisiä, eikä autot maksa mitään, kun ne ajetaan tehtaalta suoraan pihaan. Autokaupassahan ne autot vasta maksavat jotain.