Uusruotsalaisille ilmaista autokouluopetusta

highway-397333_960_720.jpg

Valdemarsvikin kunnassa on ollut jo muutaman vuoden toiminnassa kokeiluprojekti, jolla uusruotsalaisille tarjotaan ilmaista valmistavaa ajokorttikoulutusta. Tarkoituksena on, että he saisivat helpommin ajokortin. Asiasta kerrotaan mm. kunnan lehdistötiedotteessa.

Valdemarsvikin kunnassa aloitettiin pilottikokeilu jo 2016 keväällä kun kunta sai lääninhallitukselta rahoitusta uusruotsalaisetn nuorukaisten valmistelevaan ajokorttiopetukseen. Tarkoituksena on parantaa integraatiota ja saada uusruotsalaiset paremmin mukaan työelämään.
Valdemarsvikin kunnan integraatiovastaava Djamal Hamaili kertoo kunnan tiedotteessa:
– Valmisteleva ajokorttikoulutus kohdistetaan juuri-maahan-tulleille ja muille ryhmille, joilla on vaikea työllistyä. Projektin tarkoitus on tarjota uusruotsalaisille valmistelevaa ajokorttikoulutusta, jonka jälkeen he voivat mennä autokouluun ja sitä myöten saada ajokortin helpommi. Ajokortti on tärkeä, jotta saa työtä ja lisää mahdollisuuksia asua maaseudulla.
Yksin Valdemarsvikin kunta saa lääninhallitukselta 1,75 miljoonaa kruunua vuodessa toimintaan. Tänä syksynä mukaan on tullut muitakin Östergötalandin maakunnan kuntia. Ilmaista ajo-opetusta tarjotaaan Valdemarsvikin lisäksi seuraavissa kunnissa: Ydre, Linköping, Söderköping, Ödeshög, Motala, Finspång, Norrköping.