Simpsonien Apu lakkaa olemasta, rasismia

apu.jpg

Televisiosarjaa Simpsonia julkaiseva yhtiö ilmoitti, että intialaistaustainen kauppias Apu Nahasapeemapetilon Jr poistuu sarjasta. Syynä on se, että hahmoa on jatkuvasti syytetty rasismista.

Loukkaantuivatko intialaiset Apusta? Eivät tietenkään, siitä päättivät loukkaantua USA:n suvaitsevaiset. Se porukka, joka huutaa naama punaisena rasismia milloin mistäkin. Tässä lisää loukkaantumisen aiheita Simpsonista.
 

Kapakoitsija Moe Szyslakin puolesta voi loukkaantua. Karikatyyri on hyvin vihamielinen ja stereotypinen. Moen taustaa kerrotaan yhdessä jaksossa hollantilaiseksi, toisessa puoleksi armenialainen. Sukunimi kuitenkin viittaa luultavasti slaavilaisiin sukujuuriin. Erityisen hyvä loukkaantumisen aihe.
 
 
 
 

 
Poliisi Lou on selvästi tummaihoinen. Hänestä olisi helppo vetää rasismikilarit. Olletikin, että Lou on sarjan fiksu poliisi.
 
 
 
 
Talonmies Willie.png
Talonmies Willien takia voisi myös loukkaantua. Williestä voisi  vetää kulttuurin-omimis-kilarit. Williehän näetsen on skotti ja kuljeskelee josku kiltti päällä. Helppo myös loukkaantua, ovatko kaikki skotit muka tyhmiä?
 
 
 
Kuvahaun tulos haulle simpsonin tony
 
Läski-Tonystä voi myös vetää kulttuuri-kilarit. Tony on selvästi italialaistaustainen mafiapäällikkö, esikuva tulee ilmiselvästi italiaanomafiosoilta. Loukkaantumen myös hyvin helppoa.
 
 
 

Homerin työkaveri ydinvoimalasta Carl Carlsson. Carl on kotoisin Islannista, vaikka onkin tummaihoinen. Hän oli adoptoitu Islantiin. Carlista voi vetää sekä rasismi- että kultturinomimiskilarit.
Mehevä kilaripakkaus.
 
 
 

Rabbi Hyman Krustofskystä ja Klovni Hassusta voisi vetää antisemitismi-kilarit. Hyman Krustofsky on harras juutalainen ja pettynyt kun poikansa alkoi Hassu-klovniksi eikä seurannut isänsä jalanjälkiä. Tupla-antisemitismikilarien paikka isän ja pojan puolesta.
 
 
 
 
 
Kilareita voisi vetää myös Kirk Van Houtenista tämän hollantilaisuuden takia, Ned Flandersin uskovaisuuden takia (ajatelkaa mitä tapahtuisi, jos Nedin tilalla olisi yhtä hullu muslimiuskovainen), saksalaisen vaihto-oppilaan Üter Zörkeron takia, joka mässyttää koko ajan karkkia ja joutuu pöljiin tilanteisiin, lääkäri Julius Hibbertin ja tämän vaimonsa takia, koska hekin ovat rodullistettuja.
Eiköhän näillä eväillä aloiteta lopullinen Simpsonien puhdistus.
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.