Tanskan turvallisuuspoliisi: Syyskuisen operaation takana epäilys iskusta Tanskan maaperällä

area-map-of-Denmark.png

Syyskuun lopulla Tanskassa tehty iso poliisioperaatio on tähän asti ollut arvoitus, mutta nyt Tanskan poliisi on avannut tapahtumia. Hetki sitten pidetyssä tiedotustilaisuudessa Tanskan turvallisuuspoliisin johtaja Finn Borch Andersen kertoi, että poliisi epäili Iranin tiedustelupalvelun jonkinlaista mahdollista terrori- tms iskua.

Tanskan tiedustelupalvelu epäili tuolloin 28. syyskuuta, että Iranin tiedustelupalvelu suunnitteli jonkinlaista iskua tiettyjä iranilaisia Tanskassa asuvia henkilöitä kohtaan. Andersenin mukaan poliisin koko operaation takana oli suojata näitä henkilöitä.
Aiemmin epäiltiin teon teon takana olevan mahdollinen isku ASMLA-nimistä arabien separatistijärjestöä. Iranin hallitus väittää ryhmän olevan terroristinen ja olleen aiemmin kesällä iranilaisiin sotilaisiin kohdistuneen iskun takana. Nyt Tanskan tiedustelu vahvisti, että he epäilivät konkreettista iskua Tanskan maaperällä ja siksi operaatio oli niin laaja kuin se oli.
Poliisi on pidättänyt tapauksen tiimoilta yhden iranilaistaustaisen, mutta Norjan kansalaisen epäiltynä iskusta. Hän kiistää syytteet. Tanskan ja Norjan turvallisuuspalvelut operoivat edelleen asian ympärillä.

Tanskan perjantaisen operaation takana epäilty isku iranilaista ryhmää kohtaan

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.