Tanskan turvallisuuspoliisi: Syyskuisen operaation takana epäilys iskusta Tanskan maaperällä

area-map-of-Denmark.png

Syyskuun lopulla Tanskassa tehty iso poliisioperaatio on tähän asti ollut arvoitus, mutta nyt Tanskan poliisi on avannut tapahtumia. Hetki sitten pidetyssä tiedotustilaisuudessa Tanskan turvallisuuspoliisin johtaja Finn Borch Andersen kertoi, että poliisi epäili Iranin tiedustelupalvelun jonkinlaista mahdollista terrori- tms iskua.

Tanskan tiedustelupalvelu epäili tuolloin 28. syyskuuta, että Iranin tiedustelupalvelu suunnitteli jonkinlaista iskua tiettyjä iranilaisia Tanskassa asuvia henkilöitä kohtaan. Andersenin mukaan poliisin koko operaation takana oli suojata näitä henkilöitä.

Aiemmin epäiltiin teon teon takana olevan mahdollinen isku ASMLA-nimistä arabien separatistijärjestöä. Iranin hallitus väittää ryhmän olevan terroristinen ja olleen aiemmin kesällä iranilaisiin sotilaisiin kohdistuneen iskun takana. Nyt Tanskan tiedustelu vahvisti, että he epäilivät konkreettista iskua Tanskan maaperällä ja siksi operaatio oli niin laaja kuin se oli.

Poliisi on pidättänyt tapauksen tiimoilta yhden iranilaistaustaisen, mutta Norjan kansalaisen epäiltynä iskusta. Hän kiistää syytteet. Tanskan ja Norjan turvallisuuspalvelut operoivat edelleen asian ympärillä.

Tanskan perjantaisen operaation takana epäilty isku iranilaista ryhmää kohtaan

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

3 thoughts on “Tanskan turvallisuuspoliisi: Syyskuisen operaation takana epäilys iskusta Tanskan maaperällä

  1. Helppohan se on Pohjolaan tulla tekemään iskuja kun väkiluku koostuu miljoonista kaikenmaailman hiippareista jotka voivat antaa tuoretta tietoa sekä paikoista että ihmisistä.

    18
  2. Eurooppa alkaa olla jo otollinen maaperä isommille verisille iskuille. Jos poliisi pystyy estämään yhden, odottaa jo nurkan takana uusia koska näille on luotu valtavan hyvät olosuhteet. On tarjolla aseita,räjähteitä ym. Olen ihmetellyt etteivät ole huomanneet noita metsiin piilotettuja maanrakennukseen tarkoitettuja räjähdevarasto paikkoja. Niitä on ainakin kasvuksekusten ulkopuolella melkoisa määriä, ja ilman isompaa vartiointia.

  3. Älytöntä että pidätetään, pitäisi toimia kuten Israelilaiset, ensin lyijyä päin näköä ja jos joku vielä hengittää niin kuulustellaan ja ohjus sukulaisten niskaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.