HAPSU: Ylioppilaskuntien pakkojäsenyyden aika on loppumassa

Perustuslakivaliokunta totesi lausunnossaan 26. lokakuuta 2018, että kun YTHS laajennetaan koskemaan kaikkia korkeakouluopiskelijoita, se vaikuttaa myös niihin ylioppilaskunnan erityisiin tehtäviin, joita perustuslakivaliokunta on aiemmin pitänyt riittävänä perusteena ylioppilaskunnan pakkojäsenyydelle.

Perustuslakivaliokunta ehdottaa, että valtioneuvosto harkitsisi selvitystä siitä, onko ylioppilaskunnan pakkojäsenyydelle enää esitettävissä hyväksyttäviä ja oikeasuhtaisia perusteita perustuslain yhdistymisvapauden kannalta, ja mikäli näin todetaan, tulisi aloittaa lainsäädäntötoimet tilanteen korjaamiseksi.

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU kannattaa ylioppilaskuntien pakkojäsenyydestä luopumista. Toivomme, että hallitus aloittaa yliopistolain muutoksen selvitystyön tältä osalta välittömästi ja että viimeistään kevään 2019 eduskuntavaalien jälkeen valittava uusi eduskunta muuttaa lakia. Perussuomalaiset kannattaa koulutuspoliittisessa ohjelmassaan ylioppilaskuntien pakkojäsenyydestä luopumista ja perussuomalaisten kansanedustajat ovat johdonmukaisesti ajaneet tätä linjaa eduskunnassa.

HAPSU vaatii meneillään olevissa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa, että HYY valmistautuu pakkojäsenyyden jälkeiseen aikaan. HYY:n on mahdollisimman pikaisesti luovuttava jäsenmaksustaan. Tämä on joka tapauksessa edessä tulevan yliopistolain muutoksen myötä. Muutos saatetaan tehdä jo seuraavalla vaalikaudella.

Nico Anton Saramo

Puheenjohtaja, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
vitjaantunu stadilainen

Siis olenko nyt ymmärtänyt oikein, että tässä on yhdistysmisvapauden periaatteen lisäksi kyse siitä, että pakolla kerättyjä jäsenmaksuja on käytetty tiettyjen poliittisten aatteiden edistämiseen jäsenistöltä kysymättä? Siis että jäsenenet on pakotettu rahoittamaan suoranaista propagandaa?
Vai onko tässä joitain muitakin käytännön syitä?

Valtsu

Kyllä se aika pitkälle noin menee ja silkkaa Neuvostoliittoahan se on. Saa nähdä herääkö joku aamu vielä Butyrkasta.

Ilmari

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta eli HYY toimii sen mukaan mitä jäsenet haluavat. Sama koskee tietysti muit ylioppilaskuntia. Jäsenyydestä saa paljon etua. Hapsun vaatimus jäsenmaksuista luopumisesta on täysin käsittämätön. Ei mikään järjestö elä ilman rahaa.

Valtsu

Multikultin jumalointi on pahimmillaan yliopistomaailmassa ja etenkin ylioppilaskunnissa. Eikä tietenkään voi olla oikein kenenkään pakottaminen aatteelliseen järjestöön – mutta sama mulkikultin edistämisvaatimus on tietysti vaikka YLEn toimintasäännössä. Toivottavasti tämä painajainen joskus loppuu.

alkuasukas

GCM sopimusta vastaan adressi jo yli15000 nimeä hyvä vauhti. Lisä ei ole pahitteeksi onhan tämäkin edes mielipide jos ei muuta vaikuta niin ehkä tulevissa vaaleissa on painoarvoa. Ei luulisi kenenkään Suomalaisen etu olevan mokoma orjuutussopimus.jota lähtömaissa tullaan mieltämään oikeutuksena muuttaa minne vaan jonka ihmissalakuljettajat tulevat heille myös kertomaan faktana.

fatwantarkistaja

Myähästä se on enää äänestää ensi vaaleissa, jos ja kun soppariin kuka tahansa nimensä piirtää. Ellei maailmalla ole satojamiljoonia laukkuja pakattu ilmaista elämää varten, on maailmalla satojamiljoonia idiootteja, joiden ei kuulukaan saada syötävää.
Noin, jos olen yhtään ymmärtänyt oikein, itsehän en ole lukenut ko sopimusta, enkä siitä mitään ymmärtäisikään, kuten ei varmaan moni kansanedustajakaan.

Valtsu

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan lehden – Ylioppilaslehti – ykkösjuttu nettisivuillansa näkyisi olevan ’Rajat auki’. Siinä se homma on pähkinänkuoressa. Ja on luonnollisesti aivan saatanan hyvä homma, kun joka luukusta puskee kehitysmaalaista sisään. Noh, heillä on oikeus olla asioista mieltä, mutta on tietysti kestämätöntä, että tästä saastasta pitää maksaa. Ja sitä Rajat kiinni -juttua ei kannata odotella.