HAPSU: Ylioppilaskuntien pakkojäsenyyden aika on loppumassa

Perustuslakivaliokunta totesi lausunnossaan 26. lokakuuta 2018, että kun YTHS laajennetaan koskemaan kaikkia korkeakouluopiskelijoita, se vaikuttaa myös niihin ylioppilaskunnan erityisiin tehtäviin, joita perustuslakivaliokunta on aiemmin pitänyt riittävänä perusteena ylioppilaskunnan pakkojäsenyydelle.

Perustuslakivaliokunta ehdottaa, että valtioneuvosto harkitsisi selvitystä siitä, onko ylioppilaskunnan pakkojäsenyydelle enää esitettävissä hyväksyttäviä ja oikeasuhtaisia perusteita perustuslain yhdistymisvapauden kannalta, ja mikäli näin todetaan, tulisi aloittaa lainsäädäntötoimet tilanteen korjaamiseksi.

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU kannattaa ylioppilaskuntien pakkojäsenyydestä luopumista. Toivomme, että hallitus aloittaa yliopistolain muutoksen selvitystyön tältä osalta välittömästi ja että viimeistään kevään 2019 eduskuntavaalien jälkeen valittava uusi eduskunta muuttaa lakia. Perussuomalaiset kannattaa koulutuspoliittisessa ohjelmassaan ylioppilaskuntien pakkojäsenyydestä luopumista ja perussuomalaisten kansanedustajat ovat johdonmukaisesti ajaneet tätä linjaa eduskunnassa.

HAPSU vaatii meneillään olevissa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa, että HYY valmistautuu pakkojäsenyyden jälkeiseen aikaan. HYY:n on mahdollisimman pikaisesti luovuttava jäsenmaksustaan. Tämä on joka tapauksessa edessä tulevan yliopistolain muutoksen myötä. Muutos saatetaan tehdä jo seuraavalla vaalikaudella.

Nico Anton Saramo

Puheenjohtaja, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.