Karlstadin poliisi julkaisee uhrin tuntomerkit, ei raiskaajan. Mistä on kysymys?

hiding-1209131_960_720

Karlstadin raiskaustapahtumien tiimoilta poliisi vetoaa nyt yleisöön ja pyytää silminnäkijöiden apua perjantaisen pikkutytön raiskauksen tiimoilta.

Mielenkiintoista on se, että poliisi ei kerro tekijän tuntomerkkejä vaan uhrin. Tiedotteessaan poliisi kertoo, että se haluaa nyt silminnäkijöiden havaintoja perjantailta klo 23.00 aikaan Fahlgrensgatanin ympäristöstä. Tuntematon mies otti kontaktia nuoreen tyttöön kun tämä oli kotimatkalla. Tyttö yritti olla vastaamatta kontaktiin, jolloin mies alkoi seuraamaan tyttöä. Kun tyttö oli perillä kotiovellaan kerrostalon alaovella hän oli niin peloissaan seuraajasta, että ei saanut ovea auki. Tässä tilanteessa raiskaaja hyökkäsi tytön päälle ja suoritti raiskausaktin.
Tiedotteessa kerrotaan naisen olevan noin 175 cm pitkä, pitkät ruskeat hiukset ja päällään 3/4 pitkä vaalean beige takki sekä musta olkalaukku. Poliisi haluaa tietoja henkilöiltä, jotka ovat nähneet tytön ja tietoja häntä mahdollisesti seuranneesta miehestä.
https://polisen.se/aktuellt/polisens-nyheter/karlstad/
Poliisin tekniikka voi tuntua äkkiseltään hullunkuriselta, tekijän tuntomerkkejä ei kerrota mutta naisen kyllä. Tekijän tuntomerkit ovat kuitenkin poliisilla tiedossa niin tarkkaan kuin tyttö on ne pystynyt antamaan. Kyse on eräänlaisesta shakin peluusta. Poliisi ei halua tässä vaiheessa paljastaa niitä tietoja, joita sillä on. Kun jos silminnäkijätodistajilla on etukäteen tiedossa tekijän tuntomerkit niin tämä saattaa sekoittaa kokemisen aitoutta. Poliisi pyrkii tässä tapauksessa siihen, että silminnäkijällä ei ole mitään ennakkokäsitystä asiasta vaan hän muistelee asiaa puhtaasti oman kokemansa kautta.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.