Karlstadin poliisi julkaisee uhrin tuntomerkit, ei raiskaajan. Mistä on kysymys?

hiding-1209131_960_720

Karlstadin raiskaustapahtumien tiimoilta poliisi vetoaa nyt yleisöön ja pyytää silminnäkijöiden apua perjantaisen pikkutytön raiskauksen tiimoilta.

Mielenkiintoista on se, että poliisi ei kerro tekijän tuntomerkkejä vaan uhrin. Tiedotteessaan poliisi kertoo, että se haluaa nyt silminnäkijöiden havaintoja perjantailta klo 23.00 aikaan Fahlgrensgatanin ympäristöstä. Tuntematon mies otti kontaktia nuoreen tyttöön kun tämä oli kotimatkalla. Tyttö yritti olla vastaamatta kontaktiin, jolloin mies alkoi seuraamaan tyttöä. Kun tyttö oli perillä kotiovellaan kerrostalon alaovella hän oli niin peloissaan seuraajasta, että ei saanut ovea auki. Tässä tilanteessa raiskaaja hyökkäsi tytön päälle ja suoritti raiskausaktin.
Tiedotteessa kerrotaan naisen olevan noin 175 cm pitkä, pitkät ruskeat hiukset ja päällään 3/4 pitkä vaalean beige takki sekä musta olkalaukku. Poliisi haluaa tietoja henkilöiltä, jotka ovat nähneet tytön ja tietoja häntä mahdollisesti seuranneesta miehestä.
https://polisen.se/aktuellt/polisens-nyheter/karlstad/
Poliisin tekniikka voi tuntua äkkiseltään hullunkuriselta, tekijän tuntomerkkejä ei kerrota mutta naisen kyllä. Tekijän tuntomerkit ovat kuitenkin poliisilla tiedossa niin tarkkaan kuin tyttö on ne pystynyt antamaan. Kyse on eräänlaisesta shakin peluusta. Poliisi ei halua tässä vaiheessa paljastaa niitä tietoja, joita sillä on. Kun jos silminnäkijätodistajilla on etukäteen tiedossa tekijän tuntomerkit niin tämä saattaa sekoittaa kokemisen aitoutta. Poliisi pyrkii tässä tapauksessa siihen, että silminnäkijällä ei ole mitään ennakkokäsitystä asiasta vaan hän muistelee asiaa puhtaasti oman kokemansa kautta.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jarkko kainulainen

Sairasta touhua kun ruvetaan jo rikollisia suojelemaan ja uhrataan uhri uudestaan.

Valtsu

Se on varmasti monesti taktisesti fiksua olla kuvailematta tekijää, mutta kovin usein se on taktisesti fiksua silloin, kun tekijä on voinut paeta Mekkaan. Meinaan vaan että aika kauan kesti kertoa, kuka oli Turun terrori-iskun takana, vaikka tekijä oli selvä ja rikos yhteiskunnallisesti erittäin merkittävä. Mutta tässä tapauksessa tuntomerkkien valinnalle lienee mainistusti hyvät perusteet.

Kyllä tekijän taustat arvaa

Ei jumaleissön. Samaahan on ollut Suomessakin.

Mtiainen

Kaikki raiskaajat ovat suht samannäköisiä joten on ehkä todennäköisempää että silminnäkijät ovat noteeranneet naisen eikä niinkään mtiaista joita muutenkin pyörii joka paikassa yhä enemmän.

Sirpa-Tuula

Suomessakin ovat kymmenet kiimaiset pikkutytöt raiskanneet viattomia aikuisia, uskomattoman seksikkäitä ja jumalaisen kauniita jättiläiskaluisia muslimimiehiä. Se on hienoa että vihdoinkin näiden pikku sadistihuorien sairaisiin toimiin puututaan! Kymmenet, jopa sadat, kuvankauniit herkät miehet itkevät itsensä uniin VOKeissa joka yö näitten saastaisten PIKKUHIRVIÖIDEN takia.

fatwantarkistaja

Tämä on nyt sitä uuskieltä, jota kaikkien suomalaisten tulee opetella! Muutama vuosi sitten sai puhua/kirjoittaa, mitä ajatteli, nyt siitä tulee vankeutta, putkaa, linnaa, sakkoa syödä asti.
Koetapa valkoisia pikkutyttöjä huorittelemalla saada sanktioita osaksesi, ei muuten onnistu. Se on mitä suloisinta kivapuhetta, joka laukaisisi poliisileijonan sekunneissa, mutta kun ei siitä kukaan tee tutkintapyyntöä.
Ja itse asiaan. Kuka helvetti on ollut silminnäkijänä, eikä ole ymmärtänyt soittaa apua edes? Runkannutko se on siinä vieressä? Jos se on niin idiootti, ettei osaa vaikka kirkua raiskaajaa pelotellakseen, ei se osaa mitään tiedotteitakaan lukea, tuhrii pskalla rappukäytävää, ei se muuta osaa? Joku taas on saattanut nähdä pakolaisen näköisen – kirjaimellisesti yksintulleen – kirmaavan housut nilkoissa johonkin luukkuun, mutta hänestä poliisi taas ei ole kiinnostunut. Onnea niihin tutkimuksiin, ehkä se raiskailija joskus tulee asemalle tunnustamaan, mahdollisesti ei…

fatwantarkistaja

Pieni lisäys vielä:
Kuka ihme funtsii: “Joo, siis milloin se oli? Elikäs perjantaina… Silloinhan raiskattiin se punapukuinen lenkkeilijä, sitten oli se gosplay ja se yks mummo.. haa! peigeen puettu muikkeli, nyt mä muistankin! Joo mä soitan poliisille ja kerron, et se oli näkymätön miäs, kuka sen raiskas, niistä muista mää en kerro, kert kukaan ei oo kysynykään.”
Toisaalta, tuollaisia taitaa ihka oikeastikin olla olemassa. Voisitteko lakata, kiitos?

Uhri on syyllinen

Kysymyksessä on ruotsalainen logiikka mitä ei ymmärrä itse ruotsalainenkaan. Tanskalaisen logiikan mukaan raiskaajan/rikollisen tuntomerkit ovat a ja o ja raiskaaja/rikollinen saadaan usein myös kiinni.

Valkoinen hetero

Pikkutyttö muuttui 175 cm naiseksi alle 10 sekunnissa. Lienee ennätys vai onko valeuutinen?. Paavo hei jotain rajaa, rupee näyttää iltapaskoilta….

fatwantarkistaja

Poliisihan kertoo, että pikkutyttö on nainen tultuaan raiskatuksi ja pakolainen – keski-ikäinen mies – on lapsi, jolle ei tule tuomiota, joten ei ole mitään syytä identifioida häntä, viatonta pikku muslimia.
Ei kait poliisi voi suoraankaan tuota sanoa! Potkut tulisi ja perhe mieron tielle. Rasismia ja **tun vandaali saa mitään töitä enää koskaan, mistään.

Valkoinen hetero

Okei, empä itsekään ole virheetön . Meni 12sekkaa lukee tuntomerkit.

huugo

Heh tämä on sarjaa sitä vastuullista tiedottamista. Kuin YLE:n vastuullista uutisointia, jätetään olennainen vain pois. Sairas, sairaampi Ruotsi.

Acc

On tuo selvä juttu. Tyttö teki rikoksen. Nyt vaan kivitetään kuoliaaksi. Jos paikalla olisi ollut neljä miespuolista todistajaa todistamassa tytön syytömyyden puolesta, niin ehkä olisi syytön.

Trilisser

175 cm nainen ei ole “pikkutyttö”! Sehän on jo amatsooni.

Eloveena

Tytöt kasvavat nopeasti. Itsekään en ole pituutta kasvanut enää 16 vuotta täytettyäni. Joku tyttö, josta on tulossa 180 cm pitkä, voi olla 175 jo 14- tai 15-vuotiaana.
Teini-ikäinen on hento ja heiveröinen (ja yleensä kevyt ja tikkulaiha) olipa hän kuinka pitkä tahansa.- varsinkin juuri nopean kasvukauden päätteeksi.
Olennaista on, että uhri on alaikäinen. Itse en syyllistäisi edes täysi-ikäistä naista. Enkä haukkuisi amatsoniksi. Se pituus, mikä sinulle vaikuttaa jättimäiselle naisella, ei ole sitä läheskään kaikille miehille. Esim. 170 cm nainen on pikkuriikkisen oloinen monen bulgarialaisen tai entisen Jugoslavian alueelta tulevien miesten rinnalla. Myös monessa afrikkalaisessa heimossa on lähes 2-metrisiä miehiä, vaikka myös ”lyhytkasvuisia” heimoja on paljon. Arabit ovat usein melko lyhyitä, miehet keskivertosuomalaismiehiä lyhyempiä, mutta poikkeuksellisen kookkaitakin löytyy helposti sekä Marokossa että Egyptissä ainakin olen heitä itse nähnyt.
Kannattaa myös muistaa, että erittäin moni kantaruotsalainen mies on myös lähes 2-metrinen. Ruotsalaismiesten ja naisten keskipituus taitaa olla pitempi kuin suomalaisilla (ja on, ellei tilastossa uusruotsalaiset sitä laske alaspäin).