Epäonnistunut saaliinjako on niittänyt gangstereita kuin heinää

32abff626b825e364278404927c1fa0bdeada76f25fc1b026c64ac606b6920c1

Järvan alueella on jatkunut vuoden 2015 kesästä mielenkiintoinen konflikti, joka jatkuu ja jatkuu. Uusruotsalaisia lakoaa kuin heinää ja kun yksi saadaan hengiltä vastapooli aloittaa oman murhasuunnitelman.

Tapahtumat alkavat 22. heinäkuuta 2015 kun Tukholman pohjoispuolella Täbyssä ryöstetään Forexin rahanvaihtopiste. Täby Centrumissa sijaitsevaan Forexiin saapui klo 10.00 jälkeen neljä nuorukaista, joilla ainakin yhdellä oli pistooli esillä. Ryöstäjät saivat keskisuuren summan saalista käteisenä. Teon jälkeen he poistuivat paikalta kahdella autolla ja kahdella mopedilla.
Lähtiessään ryöstäjät kylvivät maanteille ns. renkaanpuhkojia, joten mahdollisten seuraajien ajoneuvojen renkaat puhkesivat. Poliisi onnistui ottamaan samana iltana kiinni yhden epäillyn, joka vangittiin epäiltynä osallisuudesta ryöstöön.
Ryöstö oli kovan onnen ryöstö. Ensinnäkin saalis ei ollut mitenkään erityisen suuri suhteessa siihen osallistuneiden määrään. Neljä henkilöä on aivan liian monta jakamaan muutaman sadan tuhannen kruunun saalista. Nyt tapahtuikin jotain sellaista, joka sai ryöstöjengin toisiaan vastaan. Joku, mutta kuka, sitä ei tiedetä, yritti luultavasti ohareita. Tai sitten joku yritti saada koko saaliin itselleen.
Nimittäin seuraavana iltana 23. päivä ammuttiin Rinkebyn kupeessa sijaitsevassa metsälämpäreessä hengiltä Ismail Aden-niminen nuorukainen. Seuraavana päivän iltana ammuttiin erään huoltoaseman pihassa Brommassa hengiltä Maslah Warsame-niminen nuorukainen. Jälkimmäinen oli 16-vuotias, Ismailin ikä ei tule esille, mutta on luultavasti samoja ikiä.
Tutkimuksissa tuli esille, että samainen kopla oli tehnyt kultasepän liikkeen ryöstön aiemmin toukokuussa Kista Galleriassa. Tästä ryöstöstä tuomittiin muuan Farhan Abdikarim Mohamud. Hengiltäammuttu Warsame oli epäiltyjen listalla, mutta hänen osaltaan tutkimukset pysähtyivät murhaan. Sivudetaljeena mainittakoot, että Mohamud oli mukana 2014 suurta julkisuutta saaneessa raiskauksessa.
Sen jälkeen oli hetken rauhallista. Kunnes joulukussa 2016 paukutettiin Rinkebyssä täpötäydessä kahvilassa kaksi nuorukaista hengiltä. Kaksi tekijää saapui kahvilaan ja ampui molempien kohteiden päähän lippaalliset AK47-rynnäkkökiväärillä. Toinen kohteista oli Faysal Aden, eli aiemmin ammutun Ismailin veli.
Seuraavaksi tähän samaan kuvioon liittyy tammikuun alussa 2018 ammuttu nuorukainen. Hänet paukutettiin hengiltä rinkebyläisessä autotallissa ja parin päivän päästä tästä suurta huomiota herättänyt pizzeriamurha. Tässä kaksi henkilöä saapui pizzeriaan ja nuorukaisen aivot ammuttiin pizzatäytteeksi. Pizzeriamurhasta on nyt kiinniotettuna ja vangittuna 17-vuotias nuorukainen.
AIkamoinen ketju. Yhdestä ryöstöstä ja epäonnistuneesta saaliinjaosta olivat somaitaustaiset gangsterit pitäneet vihaa vuosikausia ja ampuneet kuusi hengiltä. Luultavasti motiivi on jossain vaiheessa muuttunut oharien kostosta pelkäksi kostoksi ja koston kostoksi. Poliisi on näistä kuudesta murhasta saanut vain yhdestä kiinni tekijän. Kaikki viisi muuta ovat auki. Lisäksi näyttää siltä, että kosto voi periytyä jengin sisällä. Jos vihollinen ampuu ”brosha” (”veljen”) niin tämä voidaan kostaa kenen tahansa toisen broshan toimesta.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä

Jos kirjan ”10 pientä n-poikaa” idea toteutuisi, niin kohta olisi Rinkeby tyhjä.

Turha toivo

Oivoi, lisää tulee enemmän kuin mitä vanhoja poistuu.

Valtsu

Haluaisin huomauttaa, että Kymmenen pientä neekeripoikaa on nykyään Eikä yksikään palannut. Korrektisti!

Numento

Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Veronmaksajat kiittävät kun peräti 6 syöttilästä lopetti bidragspengarien nostamisen ja jäi siinä asumisneliöitäkin vapaaksi. Ajatelkaa mitä kaikkea moniosaajat olisivat touhuilleet jollei surma olisi tullut ? Toivon sydämestäni suotuisalle kehitykselle jatkoa.

Poliisi PAM! PAM!

Poliisikin on piristynyt! Ampui juuri kohti autoa joka yritti ajaa päälle Göteborgin keskustassa. Niin sitä pittää!

T

Linkkiä..?

Möö

Pane hakuun Göteborg polis sköt niin kyllä löytyy.

Heikki Kunttu

Upeaa monikulttuurisuutta! Väriä ja pauketta kaduille!

Anonymous

me tienataan tällä,tää on rikkaus ja voimavara,jokainen ryöstetty kruunu tulee 2kertaisesti takaisin.

miekku

Tästä tulikin mieleen älyvajaakaksikon Katainen ja Urpilainen lapsellinen hehkutus ”hei me tienataan tällä”. Voisitko paavo käydä kysäisemässä paljonko on tullut kassaan tähän mennessä?

Anonymous

täytyy ottaa velkaa,kassa on tyhjä

Anonymous

Kanttisten osa on opetella uimaan tässä mutalammikossa.

Suomi Finland

Elokuvassa Warhorse kyllä selvisi hengissä, vaikka miehiä kaatui ympäriltä kuin heinää. Tosin kyllä tämänkin Warhorsen touhuista varmaan elokuvan saisi.
Ruotsalainen elokuvateollisuus kuitenkaan tarttuu aiheeseen, koska nuorukaisten(tm) esittäminen näinkin epäedullisessa valossa ei varmaankaan ole niiden kuuluisien arvojen mukaista.

acc

Jos on keskenään kilpailevia rikastajaryhmiä, niin silloin avautuu ryhmien ulkopuoliselle salassa pysyttelevälle toimijalle mahdollisuus käynnistää prosessi, jossa keskenään kilpailevat ryhmät alkavat kostaa toisilleen. Olisivatko svedut näin juonia.

Pena

Äkkiä lisää kahvibusseja kaduille, kyllä ne ammunnat siitä rauhoittuu.

Jaakko Paasimäki

’Afrikansarvelaiset’ ovat tuoneet klaanikulttuurin mukanaan länsimaihin, tuollaistahan se klaanihomma on siellä ollut ikuisia aikoja ; joku varasti lampaan ja lammasvaras piestiin, lammasvarkaan pieksijöistä joku tapettiin ja koston kierre on valmis, pojat on vaan aloittaneet uudenlaiset gangsteriklaanit jotka kostelee toisilleen parhaaseen tietyn afrikkalaisen kansan tapaan.