Millaista on uushelsinkiläinen lihan kylmäketju

Ylläolevat kuvat tulevat erään helsinkiläisen lukija toimesta. Kuvat on otettu eilen 1.11. erään Helsingin Itäkeskuksessa sijaitseva kaupan edustalta, joka myy pelkästään halal-lihaa. Lihat olivat vähintään puolituntia kaupan takana rottien syötävänä, jonka jälkeen ne siirrettiin sisään kaupan tiloihin.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

39 thoughts on “Millaista on uushelsinkiläinen lihan kylmäketju

  1. Höpö höpö Naudan lihaa ne on…. possun liha on paljon vaaleampaa ja ruhon osien koostakin näkee että kyseessä on nauta…

   56
  2. Olkoon vaikka kirafista nuo palat,mutta onhan selvää, että kehitysmaalaisten ruuansulatus on tottunu tukevammille bakteerille kun suomalaisten.Joten jos nuo lihat nyt muutaman tunnin tuossa ottavat aurinkoa,ei se hetkautapahemmin näitä.

   38
  1. Hyvä havainto. Näinhän lihaan saadaan tuttu kotoinen aavikkoalueen ”aromi”. Meidän talvi tosin hidastaa prosessia. Olisiko alakerrassa joutilas sauna ?

   55
  2. Mikään ei puhdista kehoa niin kuin kunnon yrjöripuli! Sitäpaitsi tässä haiskahtaa kunnon jeesustel… pask… bisnesidea! Voitais jeesust… innovoida vessanpöntön vetonuppi hiustaitelijoiden kanssa! Tarvitaan vaan huippuyliopiston resurssit ja 100 000 veroeuroa, niin valmista on jo vuoden päästä ja vienti voi alkaa!

   t. Jees… Riku

   36
  3. Tämäntyylinen lihankuljetusketju sopii ihan kuin nenä silmään prosessissa, jossa jo teurastus suoritetaan kadulla. Odottiko joku muuta?

   32
  4. ”eikös halal-lihaa marinoida juuri tuolla tavalla roskiksen vieressä?” sekä rotat käyvät paskat ja kuset niiden päälle tekemässä, jotta se olisi niin maistuvaa sekä kotoista MATUlle.

   11
 1. Sianlihan suhteen ollaan tarkkoja, mutta hygienian suhteen ei olla ollenkaan tarkkoja. Kyllä kannatta suosia Suomalaista lihan myyjiä, kuin ählämin käsittelemää lihaa.

  98
 2. Kommentin takana mies, joka sai hygieniapassikokeessa aikoinaan 30/30.

  20
  10
  1. Meniks se jotenki tällee:”Viillettyäsi eläimen kurkun auki ja sen mahdollisesti kuoltua – insallah! – voit pilkkoa ruhon ja sijoittaa lihat jäteastian viereen/jäteastiaan myyntiä odottamaan. Ulkolämpötila – mikä nyt sattuukaan olemaan – on luonnollinen säilytyslämpötila”?

   43
 3. Joo, ihan selviä naudanruhoja. Näkee jo väristä.
  Ei muutamat kärpäset haittaa, kotonen fiilinki. Mausteita nääs noi kärpäsen paskat.
  Tekeehän karvikset maailman parasta safkaa rasmuksen mukaan.
  Ehkä se tvisti on rotan ja kärpäsen paskan.

  67
 4. Muutoinkin noiden safkoissa liha voi tarkoittaa rotasta ihmiseen. Ne vaan on niin ihqusti vekkuleita. Nyt laulamaan ”we are the world” ja kaikilla on taas niin hyvä mieli.

  64
 5. Lehemän etuvartti ja halkastuja selkiä sun muuta lihaa. Laatikoissa mullin kiveksiä ja tulusta maustetta jotta muutaman päivän säilytys auringossa koiran kusetuksineen ei maistu läpi.

  50
 6. Saako Suomessa halal-teurastaa nautoja? Pulju kiinni, laittomat duunarit putkaan ja koko firma ankaraan verotarkastukseen sekä karmaisevan tarkkaan hygieniasyyniin.

  47
  1. Ilmeisesti halal-teurastus on Suomessa laillista, ja Etelä-Suomessa sitä tehdään kaikessa hiljaisuudessa. Kauppiaat saavat markkinoida halal-lihaa yhdenkään eläinsuojelijan nostamatta mitään meteliä.

   Toinen meininki on vielä muualla Suomessa esim. sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan. Eräs lihantuottaja mainosti Halal-viikkoa ja eläinsuojelulliset ihmiset kimpaantuivat raskaasti:
   https://www.ksml.fi/kotimaa/Tiituspohjan-Palvarin-yrittäjää-perhettä-ja-työntekijöitä-uhkailtu-halal-lihan-mainostamisen-vuoksi-–-Monella-täysin-väärä-käsitys-asiasta/1255870

   Googleta ”Keskisuomalainen+halal”.

 7. Ihan toimivat kotimaissaan opitun tavan mukaan. Eivät ole kotimaassaan kylmäketjusta kuulleet edes puhuttavan.

  53
  1. Niin laittaa vähän maustetta lihaan niin mädäntyneisyyden maku ja haju häviää. Eikös niin tehty keski-ajallakin.

   13
 8. Lähi-itäläinen tunnelma. Vielä raatokärpästen sankka parvi leijumaan herkkujen ympärillä niin kaikki on täydellistä. Myös Eviralla on kaksoisstandardit jo käytössä Suomessa näille uskonnollisille ”ravintoloille” ja ”kaupoille” Vähän kuten Kelan palvelut kantasuomalaisille valkonaamoille ja täyden palvelun sosiaalipalvelut kunniakansalaisille.

  67
 9. Tuotakin naudanlihaa Suomalaiset kaupunkilaiset nauttivat hyvällä ruokahalulla kebab-paikoissa ja kehuvat kilpaa niiden itämaista eksoottista makua jota ei mummon lihapullissa ole.Myös Subway paikat käyttävät tätä erikoislihaa joka on vielä sairaan halpaa.

  59
  1. Onko tuo totta? Lähde olis mukava saada, en halua tukea halal-lihan tuottajia tai myyjiä.

   Sillekin olis kiva löytää ihan kunnon tietolähde/lähdeviite, kun joku aikanaan (jollain kommenttipalstalla) kertoi Tanskassa jo suurimman osan kaikesta lihasta olevan halal-teurastettua. Näin olisi kuulemma käynyt ihan huomaamatta, kun muslimit ovat halalia vaatineet ja kantakansalaiset eivät ole esittäneet vastalauseita tai muitakaan vaatimuksia. Minusta juttu on uskottava, ja varsin helposti niin voisi käydä Suomessakin…

 10. Kun kaupan ulkopuolella lukee että halal , ei kannata mennä sisään ollenkaan. Taannoin jossain kaapelikanavalla oli ohjelmia tanskalaisista terveystarkastajista. He kävivät eri ruokapaikoissa. Monesta paikasta löytyi paljon hygieniapuutteita. Joka ainoa oli halal-paikka.

  53
 11. Itsepä syövät lihansa. Joku käy vielä heittämässä kepillisen ”marinadia” päälle, niin jopa maistuupi halal-liha abdullahille ja suvakki-saaralle.

  23
 12. Miettikää myös karvaranteiden pitsa ja kepappi paikkoja. Siellä vetästään kuivat pitsan päälle ”mausteeksi”. Toivottavasti HIV ja muut sankkerit ei leviä ruuan mukana.

  14
 13. Itäkeskus on kuin somalia, unelma toteutuu.
  Sinne nyt stubbikin nauttimaan rikasta lihaa

  19

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.