Millaista on uushelsinkiläinen lihan kylmäketju

Ylläolevat kuvat tulevat erään helsinkiläisen lukija toimesta. Kuvat on otettu eilen 1.11. erään Helsingin Itäkeskuksessa sijaitseva kaupan edustalta, joka myy pelkästään halal-lihaa. Lihat olivat vähintään puolituntia kaupan takana rottien syötävänä, jonka jälkeen ne siirrettiin sisään kaupan tiloihin.
 

Subscribe
Notify of
guest
39 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
tira

Nuo ruhon palasethan ovat siasta, joten jotain on nyt jekutettu.

Kari vuorinen

Höpö höpö Naudan lihaa ne on…. possun liha on paljon vaaleampaa ja ruhon osien koostakin näkee että kyseessä on nauta…

Anonymous

Sika-nautaa?

näin on

Olkoon vaikka kirafista nuo palat,mutta onhan selvää, että kehitysmaalaisten ruuansulatus on tottunu tukevammille bakteerille kun suomalaisten.Joten jos nuo lihat nyt muutaman tunnin tuossa ottavat aurinkoa,ei se hetkautapahemmin näitä.

Paskastanin liha Oy

eikös halal-lihaa marinoida juuri tuolla tavalla roskiksen vieressä?

-Beowolf-

Hyvä havainto. Näinhän lihaan saadaan tuttu kotoinen aavikkoalueen ”aromi”. Meidän talvi tosin hidastaa prosessia. Olisiko alakerrassa joutilas sauna ?

Valtsu

Mikään ei puhdista kehoa niin kuin kunnon yrjöripuli! Sitäpaitsi tässä haiskahtaa kunnon jeesustel… pask… bisnesidea! Voitais jeesust… innovoida vessanpöntön vetonuppi hiustaitelijoiden kanssa! Tarvitaan vaan huippuyliopiston resurssit ja 100 000 veroeuroa, niin valmista on jo vuoden päästä ja vienti voi alkaa!
t. Jees… Riku

Suomi Finland

Tämäntyylinen lihankuljetusketju sopii ihan kuin nenä silmään prosessissa, jossa jo teurastus suoritetaan kadulla. Odottiko joku muuta?

Hannu Rainesto

Saavat sen hyvän aromin roskiksesta..

Yleensä siat korvamerkitään rottien ja sikojen ulosteella

”eikös halal-lihaa marinoida juuri tuolla tavalla roskiksen vieressä?” sekä rotat käyvät paskat ja kuset niiden päälle tekemässä, jotta se olisi niin maistuvaa sekä kotoista MATUlle.

Totuutta kehiin

Sianlihan suhteen ollaan tarkkoja, mutta hygienian suhteen ei olla ollenkaan tarkkoja. Kyllä kannatta suosia Suomalaista lihan myyjiä, kuin ählämin käsittelemää lihaa.

Nähdäkseni moitteetonta halal-lihaa

Kommentin takana mies, joka sai hygieniapassikokeessa aikoinaan 30/30.

Valtsu

Meniks se jotenki tällee:”Viillettyäsi eläimen kurkun auki ja sen mahdollisesti kuoltua – insallah! – voit pilkkoa ruhon ja sijoittaa lihat jäteastian viereen/jäteastiaan myyntiä odottamaan. Ulkolämpötila – mikä nyt sattuukaan olemaan – on luonnollinen säilytyslämpötila”?

Pipsa

Hygieniapassissa on 40 väittämää. T. Testaaja

Olet mitä syöt

Kyllä se niille välttää.

Musu mussuttaa kyllä mielellään

Mäkin mietin, et kyl se musulle kelpaa.

jippos123

Joo, ihan selviä naudanruhoja. Näkee jo väristä.
Ei muutamat kärpäset haittaa, kotonen fiilinki. Mausteita nääs noi kärpäsen paskat.
Tekeehän karvikset maailman parasta safkaa rasmuksen mukaan.
Ehkä se tvisti on rotan ja kärpäsen paskan.

jippos123

Muutoinkin noiden safkoissa liha voi tarkoittaa rotasta ihmiseen. Ne vaan on niin ihqusti vekkuleita. Nyt laulamaan ”we are the world” ja kaikilla on taas niin hyvä mieli.

Tapperlund

Lehemän etuvartti ja halkastuja selkiä sun muuta lihaa. Laatikoissa mullin kiveksiä ja tulusta maustetta jotta muutaman päivän säilytys auringossa koiran kusetuksineen ei maistu läpi.

Anonymous

minä kun luulin että somali perhe on ostanut jo päivän ruokaostokset

Särmääjä

Halal-kulmaketju…

NoName

Eviralle vinkkiä kuvien kera…

Ihme touhuu

Ei sa puuttu, koska se rasismi.

Anonymous

joo,rasismi käy joka asiaan vaikka täytys maksaa pankkilaina.

Pena

Syököhän ne pilaantunutta kameliakin halal lihana lähid-idässä.

Viulukotelo

Kirjaimellisesti ulkofilettä.

Kateellinen

Saako Suomessa halal-teurastaa nautoja? Pulju kiinni, laittomat duunarit putkaan ja koko firma ankaraan verotarkastukseen sekä karmaisevan tarkkaan hygieniasyyniin.

Tättärää

Ilmeisesti halal-teurastus on Suomessa laillista, ja Etelä-Suomessa sitä tehdään kaikessa hiljaisuudessa. Kauppiaat saavat markkinoida halal-lihaa yhdenkään eläinsuojelijan nostamatta mitään meteliä.
Toinen meininki on vielä muualla Suomessa esim. sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan. Eräs lihantuottaja mainosti Halal-viikkoa ja eläinsuojelulliset ihmiset kimpaantuivat raskaasti:
https://www.ksml.fi/kotimaa/Tiituspohjan-Palvarin-yrittäjää-perhettä-ja-työntekijöitä-uhkailtu-halal-lihan-mainostamisen-vuoksi-–-Monella-täysin-väärä-käsitys-asiasta/1255870
Googleta ”Keskisuomalainen+halal”.

Minä

Ihan toimivat kotimaissaan opitun tavan mukaan. Eivät ole kotimaassaan kylmäketjusta kuulleet edes puhuttavan.

Pena

Niin laittaa vähän maustetta lihaan niin mädäntyneisyyden maku ja haju häviää. Eikös niin tehty keski-ajallakin.

huugo

Lähi-itäläinen tunnelma. Vielä raatokärpästen sankka parvi leijumaan herkkujen ympärillä niin kaikki on täydellistä. Myös Eviralla on kaksoisstandardit jo käytössä Suomessa näille uskonnollisille ”ravintoloille” ja ”kaupoille” Vähän kuten Kelan palvelut kantasuomalaisille valkonaamoille ja täyden palvelun sosiaalipalvelut kunniakansalaisille.

Hyi saatana

Tuotakin naudanlihaa Suomalaiset kaupunkilaiset nauttivat hyvällä ruokahalulla kebab-paikoissa ja kehuvat kilpaa niiden itämaista eksoottista makua jota ei mummon lihapullissa ole.Myös Subway paikat käyttävät tätä erikoislihaa joka on vielä sairaan halpaa.

Eloveena

Onko tuo totta? Lähde olis mukava saada, en halua tukea halal-lihan tuottajia tai myyjiä.
Sillekin olis kiva löytää ihan kunnon tietolähde/lähdeviite, kun joku aikanaan (jollain kommenttipalstalla) kertoi Tanskassa jo suurimman osan kaikesta lihasta olevan halal-teurastettua. Näin olisi kuulemma käynyt ihan huomaamatta, kun muslimit ovat halalia vaatineet ja kantakansalaiset eivät ole esittäneet vastalauseita tai muitakaan vaatimuksia. Minusta juttu on uskottava, ja varsin helposti niin voisi käydä Suomessakin…

Sen verran kokemusta on rahtaamisesta että omistajat ovat ihan he*vetin tarkkoja rullakoistaan. Miksi tuossa on KESKON rullakot?!?!

PM

Niin… Aatteleppa ihan itte :)))

Ilmari

Kun kaupan ulkopuolella lukee että halal , ei kannata mennä sisään ollenkaan. Taannoin jossain kaapelikanavalla oli ohjelmia tanskalaisista terveystarkastajista. He kävivät eri ruokapaikoissa. Monesta paikasta löytyi paljon hygieniapuutteita. Joka ainoa oli halal-paikka.

Walde Hagert

Itsepä syövät lihansa. Joku käy vielä heittämässä kepillisen ”marinadia” päälle, niin jopa maistuupi halal-liha abdullahille ja suvakki-saaralle.

Anonymous

Miettikää myös karvaranteiden pitsa ja kepappi paikkoja. Siellä vetästään kuivat pitsan päälle ”mausteeksi”. Toivottavasti HIV ja muut sankkerit ei leviä ruuan mukana.

pöh

Itäkeskus on kuin somalia, unelma toteutuu.
Sinne nyt stubbikin nauttimaan rikasta lihaa