Mistä Mölnlycken ampumisessa oli kyse?

Kuvakaappaus 2018-11-04 12-15-43

Göteborgin eillinen ammuskelu saa mielenkiintoisia piirteitä. Poliisi on tällä hetkellä kiinniottanut ainakin 13 henkilöä ja 8 makaa sairaalassa hoidettavana.

Poliisi on vaitelias tapahtumien kulusta eikä kerro muuta kuin kiinniotettujen ja haavoittuneiden määrän sekä sen, että kyseessä oli kahden moottoripyöräjengin kohtaaminen. Pt-median alamaailman vinkkimiehen mukaan kyseessä oli kaksi göteborgilaista jengiä, Helvetin enkelit ja 435-jengi. Luku tulee Mölnlycken postinumerosta 435 ja 31-42. Ruotsissa heitä kutsutaan leikkisästi ”postinumerogangstereiksi”.
Molemmat jengit ovat hyvin monikulttuurisia eikä niissä tunneta muuta sääntöä kuin se, että omien puolta on pidettävä ja bisnes on bisnestä. Joidenkin väitteiden mukaan näillä jengeillä olisi myös poliittinen agenda, ts. esimerkiksi jonkinlainen ”isänmaallinen” aspekti, mutta se ei pidä millään tavalla paikkaansa. Kummassakin jengissä enemmistö jäsenistöstä on uusruotsalaisia ilman mitään kansallisuusjakoa. Jengin keulahahmo voi olla ruotsalainen, mutta yhtä hyvin voi olla olematta. Se ei ole merkitsevää näissä piireissä vaan vain se kenen kanssa tehdään parhaat bisnekset kokaiini- ja asekaupoissa.
On vaikea sanoa mikä oli ampumisen tausta, mutta joitakin päätelmiä voidaan tehdä. Se tiedetään kuitenkin, että 435-jengi on siis kotoisin Mölnlykcestä ja tietojen mukaan Helvetin enkelit olivat Göteborgista. Mölnlykce sijaitsee aivan Göteborgin kupeessa. 435 ei ole ihan niin suuri tekijä kuin HE, mutta kuitenkin kovan luokan jengi, joille ei käy ihan noin vain vittuilu.
Suurin osa haavoittuneista kuuluu Helvetin enkeleihin. Mitä paikalla on sitten tapahtunut? Luultavasti kaksi jengiä kohtasi aluperin ikäänkuin vahingossa. 435 piti teollisuusalueella sijaitsevassa liiketilassa bileitä jonne saapui helvetin enkeleitä. Tämä ei vielä aiheuttanut konfliktia vaan se lähti liikkeelle siitä, että joku vahvasti koki, että hänen rispektiä oli loukattu. Rispekti on jotain sellaista, jota tavallinen ihminen ei ihan heti ymmärrä, mutta se tarkoittaa suurinpiirtein sitä, että joku kokee, että häntä ei ”kunnioiteta” tarpeeksi.
Mitä pienempi nilviäinen, sitä herkemmin rispektiä loukataan. Näissä piireissä ase kaivetaan esille pienestäkin rispektin loukkaamisesta. Eritoten omaan jengiin kuulumattomien kohdalla ase nousee hyvin herkästi. Kun yksi nosti aseen esille, kaikki muut ympärilläolijat tekivät samoin ja sota oli ilmiliekeissä siltä istumalta.
Tässä vaiheessa 435-jengillä oli etulyöntiasema eli kotirintama, ja se onnistui ajamaan helvetin enkelit pois paikalta. Ruumiiden vähäinen määrä taas johtuu siitä, että pistooliammunnassa osumatarkkuus ei ole hyvä. Asekäden pienikin liike muuttaa luodin kulkua useilla metreillä 10 metrinkin päässä. Tarkkuusammunta on aivan eri laji kuin juostessa-ammunta.
Tapahtumien kulku on siis luultavasti yllämainitunkaltainen.
Tapahtuma on aiheuttanut suurta ”käymistilaa” Göteborgin ympäristössä ja tietojen mukaan Mölnlyckessä Helvetin enkelit ovat olleet koko päivän liikkeellä. On odotettavaa, että tapahtumasta seuraa kostoiskuja ja kostonkostoja.

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
John
John
4.11.2018 20:17

Tällaista on siis odotettavissa Suomessakin enenvässä määrin. Ei hyvä.
Mölnlycke vai Mölnlykce? Pitää aina päästä saivartelemaan 🙂 Artikkelissa on molempia versioita.
Hyvää tutkivaa journalismia joka tapauksessa. Kiitos, kun pidät meidät ajan tasalla.

Särmääjä
Särmääjä
4.11.2018 21:28

Äkkiseltään vois luulla että Helvetin enkelit olis kanta-asukkaita, niinkun Suomessa taitaa pitkälti vielä olla melkein kaikissa moottoripyöräjengeissä ainakin valkosia jäsenet lukuunottamatta Satudarahia.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
4.11.2018 21:42

Siis onko Göteborgissa jokin monikulttuurinen paikallisjengi, joka käyttää nimeä Helvetin enkelit?
Ja jos on, eikö Hells Angels MC Sweden Charters Gothenburgilla voisi olettaa olevan aika lailla sanomista nimensä käyttämiseen?
Vai onko Hells Angels todellakin alkanut värvätä monikulttuurista väkeä? Vielä edellisvuosituhannen lopulla perinteiset MC-jengit tekivät yhteistyötä skinhead-järjestöjen kanssa juurikin siksi, että ne olivat kaikki täysin valkoisia. Samasta syystä kumpusi myös skinheadien tuolloinen mieltymys yhtä lailla täysin valkoiseen blackmetal-musiikkiin.
En tiedä, miten asiat ovat nykyisellään. Viimeksi kun olen skinheadeista kuullut, ovat uutimet olleet vähän liivijengien tapaiseen rikollisuuteen järjestäytymistä.
Harvinaisen keljua kyllä on, jos vanhat MC-jengit ovat oikeasti alkaneet värvätä kehitysmaalaisia maahantunkeutujia?

Anonymous
Anonymous
5.11.2018 00:34

ekana tuli teknikkoja ja insinöörejä,ja nyt monikulttuurisia jengejä, eli hyvää toimintaa luvassa,sanooko mykkänen ,suomeen tulossa hyvin koulutettua jengiä.

Tari Jervo
Tari Jervo
5.11.2018 03:10

Matu istuu matu makaa, suvakki kurkkaa ikkunan takaa.
Matulla housuissa löysä kakka, ikkunassa edelleen kiimainen suvakkiakka.
Matu tuumaa voi ei – jekutuslihasta pakottaa, suvakki pyllistää, raottaa, koittaa loukkua tyrkyttää.
Jii haa daa matu tokaisee ja löysänä takaovesta sisään, ulos riipaisee.
Ei kestä, huokaa Löven, Anderssonkin, unelmassa reikä on, iso ja armoton.

Tari Jervo
Tari Jervo
5.11.2018 03:11

A Kiss meth saks big time.

Lee Anrersohn
Lee Anrersohn
5.11.2018 03:13

Luoja suo ja matu antaa. Ei tuosta enää nousta.

huugo
huugo
5.11.2018 05:09

Noo mutta tässähän on vartiaisen toive toteutumassa, yrittäjiä, ulkomaalaista työvoimapoliittista materiaalia Suomenkin yhteiskuntaan pelastamaan kestävyysvajetta kunhan rantautuvat Suomeen kunnolla. Näistä ei voi poimia juha poika niitä rusinoita, tulee koko hoito kerralla ja niitä rusinoita tuskin edes löytyy.

Tulevaisuudenkuva
Tulevaisuudenkuva
5.11.2018 09:05

Muutama vuosi vielä niin lopulta kaikki poliitikot ja rikolliset ovat matuja. Miettikääpä sitä.

Kielioppia
Kielioppia
5.11.2018 09:08

PS Se on ”eilinen” eikä ”eiLLinen. Sekä ”enää” eikä ”enään” mitä usein näkee.

Anonymous
Anonymous
5.11.2018 12:40
Vastaa...  Kielioppia

…onko sen sitten niin väliä..? Parempi, että luemme asiaa kirjoitusvirheillä, kuin täysin asiatonta matu-propagandaa kieliopillisesti oikein kirjoitettuna. Joo, tarkistin vielä ihan varmuuden vuoksi, ettei ”oikeinkirjoitettuna”, jos silläkään nyt mitään merkitystä asian esille tuomiseen. ( Ei esilletuomiseen siis)

Suomenkielen säilyminen on tärkeää
Suomenkielen säilyminen on tärkeää
5.11.2018 13:39
Vastaa...  Anonymous

Suomen kieli on tärkeä asia ja sitä pitää vaalia kaikin tavoin. Olemme vain pikkuruinen kansa isossa maailmassa.