Miten tehdään aito valeuutinen, osa 5: Irtonaiset säälipisteet kotiin

hb7v8wq0dgluhjv02enq4qa3gxtn2yv

Miten tehdään oikea ja aito valeuutinen? Siihen tarvitaan muutama turvapaikanhakija, ripaus sääliä ja kuorrutukseksi sana ”lapsiperhe”. Hieman tietämättömyyttä ja lisää sääliä sekä tietenkin hyväuskoinen lukija. Siitä on aito valeuutinen tehty.

Ruotsin valtamedia on pyörittänyt nyt muutaman päivän uutista Solnassa majailevista sotapakolaisista, jotka ovat joutuneet  häädetyiksi moduuliasunnoistaan. Uutisen mukaan Solnan kunta on ajanut Huvudstassa olevasta moduuliasuntokompleksista pihalle kymmeniä sotapakolaisia, koska heidän kahden vuoden mittainen vuokrasopimus on loppunut. Kaupunki ei ole hommannut henkilöille uutta asuntoa. Tilanne on paha, koska pakolaisilla ei nyt ole asuntoa ja he ovat joutuneet majoittumaan telttaan. Telttaolosuhteissa asuu nyt jopa lapsiperheitä.
Uutinen on puhdas valeuutinen, jossa ei ole mitään perää. Pt-median Solnan kirjeenvaihtaja kertoo, että kyseisessä telttaleirissä ei asuta oikeasti. Teltat laitettiin pystyyn muutama päivä sitten luultavasti Expressenin tai Stockholmdirekt lehtien toimesta. Sen jälkeen otettiin muistikortillinen kuvia. Mutta teltoissa ei yövytä eikä niiden luona oleskella muutoin kuin silloin kun paikalla on kameroita.
Katsokaapa kuvia. Niissä näkyy, että telttojen sisällä ei todellakaan ole yhtään mitään. Jos teltoissa asuttaisiin silloin kuvissa näkyisi vilttejä, peittoja, makuupusseja, makuualustoja ja muuta sen sellaista tavaraa, mitä telttaleirissä nyt ylipäätään on. Mutta kuvissa ei näy mitään tällaista.
 
Tämä mies asuu teltassa. Miksi hänellä ei sitten ole teltassa mitään elämiseen viittaavia merkkejä, kuten nyt vaikkapa makuualustaa tai makuupussia, vilttiä tms.
 
 
Lisäksi telttaleiri on laitettu hyvin viettävään mäkeen. Jopa sotapakolaiset tietävät kuinka mahdotonta olisi nukkua teltassa, joka viettää hyvin jyrkästi alaspäin. Kuvissa rinteen jyrkkyys ei ihan tule esille, mutta kun tuntee kyseisen kallion tietää, että kyseisellä rinteellä olisi mahdotonta nukkua sen jyrkkyyden takia.
 
 
Kaiken lisäksi uutisissa on kerrottu, että pihalle on joutunut lapsiperheitä. Ensinnäkin, kyseinen majoitusyksikkö on perheettömille poikamiehille, eikä siellä edes asu lapsiperheitä. Joten, kuviin saadut lapset on tuotu paikalle ihan pelkästään kuvausmielessä.
Kyseinen paikka tuli tunnetuksi pari vuotta sitten kun sotapakolaiset pitivät protestia kurjista asumisoloistaan. On vaikea tietää mikä on valtamedian tarkoitus uutisoinnissa. Koska sävy on ollut hyvin säälivä, luultavasti tässä onkin vain kerätty irtonaiset sympatiapisteet kotiin.
Uutinen parin vuoden takaa, jolloin samalla paikalla osoiteltiin mieltä netin ja huonon palvelun takia.

Sotapakolaiset protestilakossa Solnassa jo viikon- ei nettiä eikä tv:tä

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vaihdan sivua
Vaihdan sivua
4.11.2018 14:14

Kun sinisen teltan oviaukosta hymyilee lehdistölle ruskeanokkainen mies…

Seitsemän samanlaista
Seitsemän samanlaista
4.11.2018 14:17

Kuka hommasi teltat? Miljööpuolueen rekvisiittavarasto?

veetuuntunut stadilainen
veetuuntunut stadilainen
4.11.2018 14:41

Tuohon olisi hyvä saada vastaus. Sehän on jo todennettu eri puolilla maailmaa, että mm. suvakkitapahtumiin bussitetaan ihmisiä. Mutta kenen kustannuksella?
Tämmönen telttapelleily sopisi Saul Alinskyn ”rules for radicals”-oppeihin, eli huomion herättämiseen karnevalisoinnilla. Eli jos mitätön vähemmistö haluaa näyttää suurelta kansanliikkeeltä ja haluaa lehdistön paikalle, järjestetään jonkinlainen huomiotaherättävä sirkus- tai teatteriesitys, jolloin media saapuu ja sanoma menee eteenpäin…
Lopullinen maksaja tuossakin luultavasti oli se perinteinen… Se, jonka kassa on täysin pohjaton ja jonka taskusta voi aina ottaa jakaakseen hyvinvointia ympäri maailmaa.

Minä
Minä
4.11.2018 15:04

Härskiä peliä, mutta valtamediasta ei varmaan löydy ketään, joka paljastaisi tuon suurelle yleisölle.

Kyllä vaan
Kyllä vaan
4.11.2018 15:05

Ruskeatakkinen nyt ainakin näyttää niin ressukalta kun on puolen tonnin vaatekerta niskassa. Mohkakengät ja tuskin toi nahkatakkikaan mitään keinonahkaa on. Näyttäis vielä olevan joku merkkikellokin kourassa. Ja fleda tietysti laitettuna. Kovin näyttää asunnottoman elämä erilaiselta Ruotsissa kuin mitä täällä Suomessa.

Ei mene halvalla
Ei mene halvalla
4.11.2018 18:01
Vastaa...  Kyllä vaan

Puoli tonnia edes euroissa ei ole yhtikäs mittää kun on kyse Monitaiturisulttaaneista! Kaulassa yleensä myös kultaa muutaman tonnin edestä.

Minä
Minä
4.11.2018 15:12

Voisi olla hyvä, jos sieltä saisi kuvia, kun se ”telttakylä” on tyhjillään ja videota miten se täyttyy kuvaajille. Tiedä vaikka niille voisi sanoa, että tulkaa nyt niin videoidaan uutisiin 🙂
Olisi ainakin todisteita valeuutisesta.

Tomi Vainio
Tomi Vainio
5.11.2018 14:05
Vastaa...  Minä

Riistakameroita tontille.

Jäämme noiden jalkoihin tällä menolla
Jäämme noiden jalkoihin tällä menolla
4.11.2018 15:34

Uloshan noi pitäiski häätää veronmaksajien varoja imemästä. Kaikki tuet myös pois, jos tulee kylmä niin voi painua takas kotimaahan. Siellä on lämpöstä.

Anonymous
Anonymous
4.11.2018 15:48

ruotsissa rupee oleen jo niin paljon ”pakolaisia”,että asuvat pian itse teltoissa,tuleeko sossu silloin apuun kun kantis tarvii asunnon.

huugo
huugo
4.11.2018 15:55

Vielä emma kari itkeä tuhertamaan tuohon teltan eteen ja kommentoimaan sotaa pakenevien ”Syyrialaisten” karusta kohtalosta niin kaikki olisi täydellistä.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
5.11.2018 23:33
Vastaa...  huugo

Täällä on naisia, täällä on lapsia.
Leirivälineitä ei telttaa lukuunottamatta ole kellään, itse asuisin mieluummin kuusen alla, johon saisi vaikka nuotion tehtyä. Kovasti nuo hymyilevät kumminkin, voisi todeta kuten Roope Akulle: ”Tyydyt vähään, saat vähän, nollla markkaa.”

Valtsu
Valtsu
4.11.2018 17:38

Sliipattua, hyväntuulista porukkaa selailemassa teltassa nettiä. Sokeakin näkee, että tuosta porukasta ei yksikään ole ollut teltassa varttia pidempään. Sikäli lavastaja voisi olla joku luonnossa liikkumista vihaava vihreä.

Acc
Acc
4.11.2018 17:56

Kuulokkeet ovat pojilla kaulassa ja iPadi Prolla katsellaan netin sisältöä. Eivät ole kukaan viluisen näköisiä. Tarkenevat ilman sukkiakin.

Van, Mie
Van, Mie
5.11.2018 11:03
Vastaa...  Acc

Mutta sentään netti toimii paremmin kuin betoniseinien sisällä. 😀
Ja varmaan olo on muutenkin kotoisampi, kun saa olla taas avaran tähtitaivaan alla ilman rasistisesti rajoittavia seiniä ja keskuslämmitystä? 😀

Yksisoluiset tumakkeet
Yksisoluiset tumakkeet
4.11.2018 18:13

Nämäkin telttailijat taitavat kuulua siihen nilviäisten ja tumakkeitten yhä suurenevaan luokkaan Ruotsissa (viitaten seuraavaan artikkeliin).

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
4.11.2018 19:15

Voi raukkoja!
Mihin saa lähettää rahaa?

Valtsu
Valtsu
4.11.2018 19:47
Vastaa...  Nestori Lundahl

Mulle.

Bajamaja hätääkärsiville
Bajamaja hätääkärsiville
4.11.2018 19:45

Taas kerran yritetään paskoa kauniin kertomuksen päälle.

Pena
Pena
4.11.2018 19:48

Normaalia neuvostoliitosta opittua propagandaa.

Aappa
Aappa
4.11.2018 20:30

Että semmonen performanssi tällä kertaa.

Aappa
Aappa
4.11.2018 21:49

Jos saatais vielä pakkasta, niin jatkohyveuutiseksi telttarinteeseen voisi tehdä liukumäen, missä luonnonlapset laskettelisivat yhdessä holhoajiensa kanssa.

Lee Anrersohn
Lee Anrersohn
5.11.2018 03:21

Horhe Soros nauraa läskeihinsä melkein tukehtuen omaa erinomaisuuttaan. On saanut länsimaiden tyhmimmät kiihkoilijat tanssahtelemaan likaisen ripaskansa tahtiin.
Historia tulee näyttämään heille paikkansa.

Ei ole kommunikaatio toiminut
Ei ole kommunikaatio toiminut
5.11.2018 03:32

Mitäs se tällainen peli on? Tässä on asuttu, syöty, juotu, pukeuduttu ja juhlittu kaksi vuotta veronmaksajan pussista ja nyt se ei mukamas käy enää!? Meille ja jälkipolvillemme on luvattu elinikäinen elatus, alkakaahan toimittaa, svenskjävlar!
Tuo ruskeatakknen selosti ABn reportterille huonolla englannilla että Ruotsi on epäinhimillinen maa ja että he pelkäävät että heidän tavaransa varastetaan teltoista. Mitkä tavarat? Yksi päällyksetön patja näkyi kuvassa.

Meille on luvattu
Meille on luvattu
5.11.2018 09:00

Ruotsalaiset ovat tunnetusti hyvin konfliktiarkaa porukkaa. Matut ovat vaatineet omaa kerrostaloasuntoa tai omakotitaloa jo heti alusta (osahan sai!) mutta joutuneet moduuliasuntoon mikä on ollut hirvittävä loukkaus korkea-arvoiselle vuohipaimenelle. Heille on sanottu: ”Joudut asumaan tässä kaksi vuotta mutta katsotaan sitten tilannetta!” jotta ei tarvitsisi riidellä koska se on ruotsalaiselle kauhean vastenmielistä.
Matu taas kuulee mitä haluaa eli ”joudun asumaan tässä kaksi vuotta mutta sitten he antavat minulle oman asunnon tai talon!”. Suku ja ystävät vakuuttavat ”Kyllä Ruotsi antaa ja maksaa!!!” Ja niin siinä tietenkin taas käy, Ruotsi järjestää ja maksaa ettei tarvitse riidellä. Housut alas, pyllistys, ole hyvä ja ota lompakkoni, se on sinun!

Pinlaareni
Pinlaareni
5.11.2018 15:21

”Antakaa meille meidän (teidän) rahat, asunnot, kaupungit ja maa!” Ja ruåtsalaiset konttaa, batiikkinoitien hakatessa taikarummulla tahtia hulluuden riemumarssiin…

tane
tane
5.11.2018 15:23

No missä sveamammat on? Eikö yhtään riitä lämmittäjäksi …??