Taviolta kirjallinen kysymys Kelan arabiankielisestä palvelusta

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) on jättänyt eduskunnassa tänään keskiviikkona kirjallisen kysymyksen Kansaneläkelaitoksen uudesta arabiankielisestä puhelinneuvonnasta.

Kela tarjoaa palvelua arabiaksi kolmena päivänä viikossa puhelimitse kautta maan. Tavio katsoo, että julkisten palveluiden muuttaminen arabiankielisiksi merkitsee, ettei Suomi vaadi maahanmuuttajien opettelevan suomen kieltä.

Tavio varoittaa, että jos maahanmuuttajat eivät opettele suomea, kielen osaamattomuus johtaa segregaatioon ja rinnakkaisyhteiskunnan syntymiseen.

– Avain kotoutumiseen on suomen kielen opiskelu. Siitä, että samassa valtiossa asuvat ihmiset eivät ymmärrä toisiaan, ei ole historiallisesti koskaan seurannut hyvää ihmisille, Tavio sanoo.

Tavion mielestä Kelan arabiankielinen palvelu on lisäksi uusi vetovoimatekijä elintason perässä muuttaville turvapaikanhakijoille.

– Suomen ei pidä lisätä järjestelmiinsä yhtäkään vetovoimatekijää haittamaahanmuutolle, Tavio vaatii.

Ville Tavio
Kansanedustaja (ps.)

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

23 thoughts on “Taviolta kirjallinen kysymys Kelan arabiankielisestä palvelusta

 1. Ville Tavio on harvinaisen oikeassa, kymmenen pistettä hänelle aktiivisuudesta puuttua Hölmölän toistuvaan hölmöilyyn.

  111
  1. Ville on nyt aktivoitunut hienosti näiden väärinkäytösten esille ottamisessa eduskunnassa. Erinomaista. Samalla kuitenkin myös toivon, että tämä toiminta kestää vaalien ylikin eikä jää pelkiksi vaalitempuiksi. Sellaisia on nähty aivan liikaa.
   Missä on muuten muiden kansanedustajien vastaavat teot?

   58
   1. Niin, missäs niiden muiden vastaavat teot ovat? Siis, väärinkäytösten esille ottamiseen Ville ei taida tietää millaista suomalaisen kantiksen on nykyään asioida Kelassa. Se on kusetusta, kiusaa ja tunnista toiseen odottelemista. Jos tästä huomautat, niin parit geelipää-matut hyökkää paikalle ja vie asiakkaan ulos tai poliiseille putkaan kuljetusta varten. Helvetellinen paskalaitos, joka ei tosiaankaan ole suomalaisia varten. Väärinkäytöksiä on kaikki nyky-hallituksen saamat päätökset. Olisi niistä helppo mainita ja ottaa esille, muidenkin!!

    21
    1
   2. Jos Kela palvelisi suomenkielisiä maaseudulla useammin kuin kerran viikossa pari tuntia, voisi jotenkin hyväksyä maahantunkeutujienkin palvelut. Nettipalvelut suomalaisille toimivat, mutta niitä ei useakaan Kelan palveluja tarvitseva voi tehdä.

    18
    1. Maaseudulla ei kelan konttoreita ole ollut enää vuosiin vaan yhteispalvelupiste, jotka ovat auki ma-pe klo 9-16.

     11
 2. ville se vaan osaa yllättää vielä hölmölän politiikoista edukseen…….

  52
 3. Kun nämä helvetin orpopetterit luulevat, että jos aikuisille ihmisille taputellaan kaikki valmiiksi, niin sitten on itsekin hyvä ihminen. Mutta se on vain yhden sortin rasismia – ”voi voi, pikku neekeri ei osaa mitään, eikä siltä voi mitään vaatiakaan, niin hoidetaanpa kaikki asiat sen puolesta” -, jolla varmistetaan, että koskaan ei myöskään opita mitään. Aikuisia ihmisiä kuuluu kohdella aikuisina ihmisinä vaatimuksineen ja vastuineen.

  67
  1. No niin, tarvitseeko edes sanoa, kenen työpaikalla tädit laskivat onnesta alleen kuultuaan Kelan arabiankielisestä palvelusta. Voi helvetti.

   21
  2. Ikävä kyllä keneerin voi ottaa (rahdata, lennättää, päästää etc.), afrikasta, mutta afrikkaa ei voi ottaa pois keneeristä. Kuten ei lähi-itää pois läpsyttelijöistä. Sitä saa mitä tilaa….

 4. Tavio erottui nyt edukseen Arkadian mäen porukasta. KeLa ei todellakaan tarvitse arabiakielistä haittamaahanmuuttopalvelua.

  48
 5. Jos olisin kelan aktiiviasiakas niin alkaisin opettelemaan arabiaa kiireen vilkkaan.

  11
  4
 6. Eduskunnan ainoa ja tärkein tehtävä on pitää niin sanottu keskiluokka suht koht tyytyväisinä sillä jos se pistetään ahtaalle alkaa tapahtumaa.
  Perustelen sanomaani sillä,että köyhillä ei riitä voimia ja valtaa tehdä tästä sortamisesta loppua ja rikkaita ei vois vähempää kiinnostaa köyhän asiat.

  16
 7. Hyvin taas tuhlataan verorahoja tuollaiseenkin palveluun. Sipilän talo ei houkutellut tarpeeksi, niin keksittiin tämä ilmaisten palvelujen lisäksi. Eipä ole ihmisen tyhmyydellä rajaa.

  18
 8. suomalaisia ei kelassa neuvota,korkeintaan vartijat neuvovat ulos,saati sitä että virkailijat neuvoisivat tukien hakemisessa,kaikki apu ja tuet(rahat)menevät mutiaisille.

  10
  1. Eikös ne kelan oikeat konttorit ole nykyään kaikki jossakin isommissa kaupungeissa muutenkin. Tuppukylissä sitten yhteispalvelupiste.

 9. Haista kela vittu.Laitos ei ole valkoihoisia varten tänä päivänä. Maahantunkeutuneita I-phone läpsyttelijöitä kyllä hyysätään. Ja somaleita.

 10. Seuraava punikkihallitus ajaa pakkoarabian kouluun ja lisäksi perustaa sharia-poliisin Suomeen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.