Malmössä ammuttu taas urakalla

Kuvakaappaus 2018-11-08 22-37-53.png

Malmössä on taas ollut niin huikeat pari päivää, että paremmasta väliä. Ilmassa on ollut lyijyä suurinpiirtein samaan malliin kuin kesän 1944 suurtaistelussa Karjalan kannaksella.

Ensimäinen rähinä käytiin Rosengårdin naapurissa Mobilian ostoskeskuksessa. Taistelut alkoivat viime yönä klo 02.00 aikaan kun Burger Kingin parkkipaikalla alettiin laulamaan laulua “Maantie on kova kävellä ja kivääri on raskas kantaa”. Päätähtenä oli muuan somalitaustainen aakooisti, joka sai useita pistoolin luodin reikiä selkäpuolelle.
Burger King oli tuolloin auki ja alueella syntyi paniikkikaaos kun ihmiset yrittivät etsiä suojaa. Hätäkeskus sai useita soittoja. Kun poliisi saapui paikalle olivat osapuolet poistuneet paikalta ja siivoustyöt jätettiin veronmaksajille.
Sairaalaan kuskattiin siis 20-vuotias afrikan sarvelainen. Tunnettu hampuusi, joka itse on ollut epäiltynä helmikuussa Docentgatanilla tehdystä murhasta, mutta näyttö ei ole riittänyt vangitsemiseen.
Tapahtuma kirjattiin murhan yrityksenä, sillä kohde säästyi epäonnekseen toistaseksi kuolemalta.
Torstai-iltapäivällä alkoikin sitten suurtaistelu. Tapahtumapaikkana oli viereinen Hermodsdalin kaupunginosa. Ja tietenkin Docentgatan. Yksi tai useampi henkilö ampui pari lippaallista luoteja kohti huoneistoa. Kymmeniä kuteja meni ikkunasta sisälle. Kukaan ei kuitenkaan saanut osumaa.
Mielenkiintoista oli SVT:n paikallisuutisissa, jossa muuan Lähi-itätaustainen mies kertoi, että alueen asukkaat pelkäävät todella.
– Kuka tahansa saattaa joutua tulilinjalle kun on väärässä paikassa väärään aikaan. Tai ajattele kun ammutaan jotain huoneistoa kohti. Entä jos tekijät erehtyvät ikkunasta ja ampuvat lapsiperheen. Niitäkin täällä vielä asuu. Tilanne on katastrofaalinen eikä kukaan osaa enää tehdä mitään asialle.
Poliisilla ei ole kummastakaan teosta toistaiseksi kiinniottoja, ritsivihkossa on vain ristinolla.
Sydsvenskan