Helsingin Kaisaniemen puisto on pyhäkoulualuetta verrattun Tukholman Björnin puistikkoon

af7kqx47t8pcuyp6ba7althbx6p7omj

Moni ei tunne Tukholman Södermalmilla sijaitsevaa Björns Trägårdia, eli Björnin puistikkoa. Puistikko on Medborgarplanin kupeessa. Kukaan normaali täyspäinen ihminen ei oleskele tai kävele puistikon läpi varsinkaan pimeään aikaan. Helsingin Kaisaniemen puisto on pyhäkoulu verrattuna Björnin puistikkoon.

Itse puistikko ei ole pinta-alaltaan iso, mutta sen ”hyvä” ja ”paha” puoli on hyvin tarkasti rajattu. Götagatanin ja Tjärhovsgatanin kulmaukseen jää pieni viheralue, jonne laskeudutaan Götagatanin puolelta leveitä rappusia pitkin. Tälle 40-50 metrin alueelle mahtuu todellinen monikulttuurisuuden kirjo.
Alue on yötä päivää täynnä narkomaaneja, pikkugangstereita, romanialaisia kerjäläisiä ja marokkolaisia ns. katulapsia. Tätä kruunaa yksitulleet afgaanilapset sekä muut erilaiset mielenterveyspotilaat. Aluetta voisi kutsua jonkilaiseksi vapaakaupungiksi. Poliisi ei suoraan puutu puiston porukan tekemisiin, vaikka sillä on 24/7 kenttäpäivystys aivan sen vieressä. Parkissa on yötäpäivää poliisi-merkein varustettu asuntoauto, jossa toimii kenttäjohtona. Päivisin voi nähdä, miten poliisi käy taputtelemassa puistoon sammuneita henkilöitä ja jos henkilö ei herää, ambulanssi käy noukkimassa henkilön kyytiin.
Nurmikko on täynnä ihmispaskaa, pulloja, roskaa, huumeruiskuja…
Kuvakaappaus 2018-11-11 15-29-57
 
Tjärhovsgatanin puolella voi iltaisin nähdä parkissa autoja, joissa istuu kolmansista maista tulleita miehiä. He kyttäävät puistikkoa josko sieltä löytyisi mahdollinen uhri. Ei ryöstöuhria, sillä alueella oleskelevilla henkilöillä ei ole mitään ryöstettävää. Siellä kytätään kantaruotsalaisia narkomaaninaisia, jotka ovat siinä vedossa, että eivät tajua maailman menosta mitään.
Kun sopiva uhri yhytetään hänet ohjataan jollain kikkakakkosella autoon. Luvataan lisää huumeita tai mitä ikinä tahansa. Vaanijat osaavat kyllä temppunsa. Kun nainen saadaan autoon niin porukka poistuu muualle. Siellä homma jatkuu raiskaamisella, tai parhaassa tapauksessa ihan yhteisymmärrysseksillä. Kokaiiniviivan ei tarvitse olla edes iso tai ryypyn terävä.
Kun kiima on tarpeeksi kova voidaan teko suorittaa ihan puistossakin. Ei sitä kukaan noteeraa. Jos uhri huutaa voi käden laittaa suun eteen. Mutta yleensä ei huuda, koska atmosfäärit ovat ihan erit. Kuten viikonloppuna sattuneessa tapauksessa.
 
Kuvakaappaus 2018-11-11 15-28-41
Kaikki Södermalmin asukkaat tietävät mikä puisto on. Sen läpi voi kulkea jos tietää mitä tekee. Puistikon läpi kulkee kävelytie metron sisäänkäynnille. Kun pysyy tiellä, ei poikkea oikealle tai vasemmalle niin pysyy normaalien ihmisten maailmassa. Mutta jos ottaa askeleenkin sivuun, jossa mitkään normaalien ihmiten lait ja tavat eivät ole voimassa.
Jos haluaa jännitystä Tukholman reissulle niin kannattaa mennä istumaan Björnin puiston portaille polttelemaan tupakkaa ja seuraamaan elämää. Todellista monikulttuurista sulatuspuistoa. Paikalle pääsee metrolla ja aseman nimi on Medborgarplatsen. Viking Linen terminaalista ei ole kuin muutaman sadan metrin kävelymatka. Suosittelen.
 
[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!4v1541943597456!6m8!1m7!1sAoszhNXe_MqDbMiCc00lUg!2m2!1d59.31491907978955!2d18.07423419725539!3f314.30172791239625!4f3.6698759891824295!5f0.7820865974627469&w=800&h=600]

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mike lake

Tuonne kannattaa suvakki tyttöjenkin Suomesta lähteä haistelemaan maailman menoa.
Saa sitten vanhana muistella,kuinka sai Ruotsissa oikein kunnolla viikseen.
Ps.Sillä edellytyksellä tosin,että hengissä selviää.

Don Donald

Suotavaa olisi että lähtisivät, kaikki suvakit, naiset sekä miehet. Arvatkaapa uskaltavatko..

Don Donald

Siellä olisi varmasti suvakilla hyvä olla; mönikylttyyvistä vävinää, ja mikä tärkeintä: EI NATSEJA!!

PM

No eiköhän hölmöläänkin saada kunnon värinää kunhan sitkeesti mokutetaan ja lauletaan kumbayjaata.

Valtsu

Jaa-a, jos olisi tiennyt, olisi tullut käväistyä katsomassa Ruotsin-reissujen yhteydessä, mutta enää ei tule siihen suuntaan mentyä. Vaikka voihan sitä vaihtoehtoisesti käydä Persestaniassa tai kävellä lietelantatraktorin perässä.

Nestori Lundahl

Pitää kuulemma paikkansa, että Kaisaniemen puisto on rauhoittunut pahimmista ajoista.
Varmuudella en tiedä, kun en ole siellä kolmeenkymmeneen vuoteen pimeällä liikkunut.
Jos Helsingissä pitäisi jostain puistosta tulla samanlainen kuin Tukholman Björnin puistikosta, niin mielellään sitten Tarja Halosen puistosta, jolloin puiston nimikin jo kertoisi puiston laadun ja varoittaisi kulkijaa.

Anonymous

Jos ne vaanijat nappaavat narkkarityttöjä kyytiinsä, niin tuskin siinä tilassa oleva tyttö tietää missä on ja kuka edes itse on. Jos siellä autossa tms tapahtuu se vanhanaikainen, niin tajuaako sellaisessa tilassa että niin pääsi käymään?
Ja jos ei tajua, kuka siitä tekee ilmoituksen?

T

Hyvä vihje. Täytyy käydä vilkaisemassa, jos Ruotsiin tulee joskus mentyä. Itsellä tosin nousee verenpaine jo Itäkeskuksessa käymisestä.

Anonymous

Ei suvakki tuonne mene, hän parantaa maailmaa omalta kotisohvalta ja vaatii muita menemään.

Anonymous

en usko ennenkun faktantarkistaja johanna vehkoo kertoo sen olevan turvallinen puisto,siitä tiedän sen olevan paska paikka.

Pena

Kukaan normaali täyspäinen ihminen ei mene myöskään asumaan Helsinkiin. Varmaan ne helsingin vihreiden ehdottamat piikityshuoneet toimisivat tuolla Ruotsissakin. Kyllä se kaisaniemikin alkaa tuolle varmaan näyttämään tätä menoa.

T

Viking Linen matkakohteet-osiossa mainitaan Södermalm. Tämä Södermalmin ytimessä sijaitseva hassunkurinen keppostelupuisto jätetään kuitenkin mainitsematta.
https://www.vikingline.fi/matkakohteet/ruotsi/tukholma/matkavinkkeja/sodermalm/

Pinlaareni

Eiköhän tuota voisi markkinoda månikulttuurisena huvipuistona… Auki 24/7…

Anonymous

muutama vuosi lisää niin kaisaniemen puistossa kaikki kaijat ja maijat saa ”kyytiä”

Cityjäte

Sääli ettei tällaiseen kaatopaikkaan puututa vaan sen annetaan olla ja tulla pahemmaksi vuosi vuodelta.

Nestori Lundahl

Parempi kerätä jätteet yhteen paikkaan kun levittää niitä ympäri kaupunkia.