SVT:n uutiset käytti 15-vuotiasta vasemmistoaktivistia hiilidioksidipäästöjen asiantuntijana

Kuvakaappaus 2018-11-11 22-16-19.png

Lähtisitkä sinä mukaan ilmastotalkoisiin? Viime aikoina on puhuttu erityisesti ruohonleikkurien ja polttomoottorikäyttöisten pensastrimmerien päästöistä. Miten tehdän kunnon vihervasemmistolainen ilmastouutinen?

Ensinnäkin asiantuntijaksi tarvitaan yksi 15-vuotias vasemmistoaktivisti. SVT:n uutiset kertoivat perjantaina miten Ruotsin suurin öljy-yhtiö Preem on saanut luvan lisärakentaa Lysekilissä sijaitsevaa Pohjoismaiden suurinta öljynjalostamoa.
Tämä ei tietenkään sovi vihervasemmistolaiseen agendaan. Kun ainoa totuus on se, että Pohjoismaat ovat maailman suurin saastuttaja, niin totuudesta tehdään totuus vaikka väkisin. Preemin uutta öljynjalostamoa yritettiin ”pois-perustella” sillä, että Ruotsilla on ennestään korkeat hiilidioksiidipäästöt asukasta kohden. Asiantuntijaksi oli valittu 15-vuotias Greta Thunberg, joka on pitänyt alkusyksystä asti jonkinlaista mielenosoitusmanifestia Tukholmassa eduskuntatalon kupeessa.
Asiasta aiemmin:

15-vuotiaan koululakko ilmaston puolesta loppuu huomenna


Thunbergin oli tarkoitus lopettaa ilmastomielenosoitus vaalipäivänä ja mennä takaisin kouluun, mutta ilmastolakko on jatkunut toistaiseksi.
Greta Thunberg siis kertoi SVT:n pääuutisissa, että hänestä tuntuu siltä, että ilmastonmuutosta ei edes haluta pysäyttää­.
– Meillä (Ruotsissa) on äärimmäisen korkeat hiilidioksiidipäästöt asukasta kohden.
15-vuotiasta koulutyttöä yritettiin siis käyttää jonkinlaisena asiantuntijana hiilidioksiidipäästöissä ja kyseenalaistamaan uuden öljynjalostamon lisärakentamista.
Mikä on totuus?
Ekonomifakta (Talousfakta)- lehden mukaan Ruotsin hiilidioksiidipäästöt ovat henkeä kohden maailman pienimpiä.
900.png
Jos Greta olisi lintsaamisen sijasta mennyt kouluun hän olisi voinut tietää tämänkin.
­
­
­
­
­
­
Kuvakaappaus 2018-11-11 22-16-19.png

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
11.11.2018 22:57

no,15 vuotias on sentään ”asiantuntija”kun esim.yle käyttää johanna vehkoota.

Ilmari
Ilmari
12.11.2018 10:10
Vastaa...  Anonymous

Käytetäänhän meilläkin Oras Tynkkystä asiantuntijana ja maksetaan siitä jopa palkkaa, vaikkei hänellä ole mitään alan koulutusta. Jos tehtäisiin niin, että tyttö kouluun ja Tynkkynen kyltin kanssa seisoskelemaan. Päästään maksamasta Tynkkyselle palkkaa turhasta ja tyttö kouluun normalisoitumaan.Tyypillinen win-win -tilanne.

PM
PM
12.11.2018 10:20
Vastaa...  Anonymous

Erittäin hyvin sanottu siellä perällä :))

Pera Peeveli
Pera Peeveli
12.11.2018 15:01
Vastaa...  PM

Oikea mielipide ratkaisee asiantuntijuuden. Ei kai SVT halua mitään viha- tahi valeuutisia julkaista? Tietenkin toimittaja tarvitsee asiantuntijan, jolla on oikeat mielipiteet.

Anonymous
Anonymous
11.11.2018 23:18

Muunlaisesta agendasta lapsi ois päässy sossuhoitoon varsin nopeasti. Lapset alpakoineen asian vuoksi.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
11.11.2018 23:49

No, lapset lapsina, he yleensä ”tietävät” kaiken.
Intialaisen hiilijalanjälki on niin pieni, että antaa hänen tuottaa enemmän päästöjä. Heitä on vieläpä niin **tusti, ettei pientä lisäystä kukaan huomaa. Miten se auttaa globaalisti? En tiiä, eikä tiiä toi pikkumimmikään.
Asiaan liittymättä, otetaan niitä intialaisia ilmastopakolaisina aivan **tusti vastaan, loppuu se ilmastomuutos seinään!

J
J
12.11.2018 00:16

Ruotsin CO2-päästöt asukasta kohti eivät ole maailman vaan teollisuusmaiden pienimpiä. Silti pienempi kuin ”Världen” eli maailman keskiarvo. Per capita ei ole kuitenkaan hyvä mittari, koska useimmat Aasian ja Länsi-Euroopan maat ovat erittäin tiheästi asuttuja. Suomi ja Ruotsi ovat taas harvaan asuttuja hyvillä metsävarannoilla.
Tässä kartassa maiden tuottamat CO2-päästöt 2015: https://worldmapper.org/maps/carbon-emissions-2015/ Kiinan osuus on noussut reippaasti tuosta. Yhdysvallat oli viime vuoden suurin vähentäjä.

Pena
Pena
12.11.2018 00:26

On siinä ollut oikea asiantuntija tosiaankin. Ihan liioiteltu ja väritetty koko ilmastonmuutos vouhkaaminen muutenkin.

Aappa
Aappa
12.11.2018 00:29

Lasten hyväksikäyttö on normi noissa piireissä.

Acc
Acc
12.11.2018 01:47

SVT:ssä täytyy olla salanuivia töissä, kun tuollainen pääsee läpi. Toivovat varmaan, että katsojat itse huomaavat SVT:n epäluotettavaksi.

La Voix
La Voix
12.11.2018 03:39

Johtuu vain ja ainoastaan todella tunnetusta äidistä.

Karri Nyman
Karri Nyman
12.11.2018 05:24

Ilmasto muuttuu joka päivä ja vuodesta toiseen ja suunttaan ja toiseen. Viime vuosi oli märkä ja tämä vuosi kuiva, siinä ilmaston muutosta.
12 000ea oli jääkausi lopuillaan ja siomen päällä oli kaksi kilometria jäätä ja meeen pinta oli kisatoja metrejä alempana. Repikää siitä muutosta.
Valtamedia käyttää milloin mitäkin tahoa asiantuntiana, viime ruotsi vaalien aikana taisi olla muoti blogin pitäjä poliittisena asiantuntijana.
Että sileen…

Ilkka
Ilkka
12.11.2018 05:27

Puuttumatta nyt tuohon CO2:n osuuteen nk. ilmastomuutoksessa niin on tyttö päässyt samaan luokkaan meidän virallisten ilmastoasiantuntijoiden kanssa, tai päinvastoin. Asiantuntemus meidän oppineilla samaa tasoa.

huugo
huugo
12.11.2018 05:58

No tässä kokemus puhuu.

Pertti Grandell
Pertti Grandell
12.11.2018 08:12

uskomatonta propaganda. , me koko skandinaviassa päästämme 0,2 promillea kaikista päästöistä, pitäis nyt noitten kommarien pickasen fundeeraa….ziisus että maailma on Zegasin….mitähän scolee noi on käynyt?

12 lapsinen perhe Ruotsissa
12 lapsinen perhe Ruotsissa
12.11.2018 08:39

Minä tuotan hiilidioksidia ulos hengittäessä, mutta minulla ei ole 12 lasta, jotka myös tuottavat hiilidioksidia.

Anonymous
Anonymous
12.11.2018 09:20

Kulutus, hiilidioksidi ja kaikki muu tuollainen on täysin väärin laskea per asukas. Suvakkien ja ilmastohörhöjen (samaa sakkia) mielestä on täysin OK vaikka ottaa Suomeen tai Ruotsiin vaikka 10 miljoonaa neekeriä paskomaan maa, katsos näin co2 päästöt per henkilö eivät nouse!!!!!
Ja mikä oikeus jollain vaikkapa Saksalla tai Ranskalla olisi ikuiset ajat tuottaa siis realistisesti yli 10 kertaa näitä kaikkea vain siksi, että lisivät väkilukunsa joku sata vuotta sitten 10 kertaa Suomea suuremmaksi kun silloisilla maatalousvehkeillä siellä saatiin suuremmat sadot, kun olivat etelämpänä!! Järkevä mittari olisi nämä em. päästöt suhteutettuna asumiskelpoiseen pinta-alaan tai siten, että kunkin alueen ns. maksimiväestö ja samalla päästöt olisi se, kuinka paljon ko. alue pystyy elättämään ihmisiä, eli omaa kansaansa.
Suomi on tässä tasapainossa, koska kykenisimme viitisen miljoonaa hyvin elättämään ilman ruokatuontia. Mutta joku Britannia..50 miljoonaa pienellä saarella..tai joku Hollanti..Nämä vois ensin pudottaa väkilukunsa vaikka kymmenesosaan ja tulla sitten aukomaan turpaansa jostain päästöistä. Afrikkakin on vuosituhansia pystynyt elättään vain n. 50 miljoonaa neekeriä, näiden ikiomalla maatalous ym kulttuurilla varustettuna. kaikki sen yli on länsimaiden tekohengitystä
Saatana, koko EU vois vaikka maksaa Suomelle hapen tuottamisesta, nämä parasiitithan ovat jo omat mettänsä hakanneet aikoja sitten.

Anonymous
Anonymous
12.11.2018 09:52

Joo kyllä ruotsissa poltetaan esimerkiksi autoja ihan liikaa kestävään tasoon nähden.

kanander
kanander
12.11.2018 13:33

Nuorten ilmastotietämys on surkeimmalla tasolla. Jokin aika sitten julkaistiin haastattelututkimustulos Suomessa. Sen mukaan alle kolmikymppisistä nuorista 18 prosenttia piti ydinvoimaa pahimpana ilmaston lämmittäjänä. Tosiasiassa ydinvoimaloista ei vapaudu ilmakehään sitä lämmittävää hiilidioksidia.
Keski-ikäiset, huomio! Valmistautukaa siihen, että eläkkeitänne leikataan, koska Pariisin ilmastosopimus heikentää rutosti talouskasvua ja sitä myötä eläkerahastojen tuloja.

Acc
Acc
12.11.2018 17:00

Gretan äiti on oopperalaulajatar Malena Ernman. Siis julkkis. Tempauksellaan Greta saavuttaa ja on saavuttanut mediajulkisuutta. Nyt kun jaksaa samaan tyyliin, niin voi tulla valituksi valtiopäiville jo 18-vuotiaana.
https://www.hant.se/malena-ernman-var-12-ariga-dotter-har-fatt-diagnosen-aspergers/

Acc
Acc
12.11.2018 23:11

Pistämällä YouTuben hakukenttään sanat ”Greta Thunberg” tulokseksi tulee useita videoita. Greta on ollut puhumassa Helsingissä Senaatintorilla 10.000 suomalaiselle, jotka osoittivat hänelle suosiota.
The rules have to change – Greta Thunberg speak in Helsinki to 10000 people
https://www.youtube.com/watch?v=_17VnmSxcbM
Greta on myös käynyt Lontoossa puhumassa
Greta Thunberg at Extinction Rebellion
https://www.youtube.com/watch?v=H8prVarP-rQ

Hep0nen
Hep0nen
13.11.2018 06:30

En oikein usko noita ruotsin lukuja. Millähän tavalla ne on laskettu?

Aikki
Aikki
13.11.2018 11:25

Kun minä olin lapsi sanottiin : aikuiset ensin, nyt kun olen aikuinen sanotaan: lapset ensin. Onko tämä reilua .

Pinlaareni
Pinlaareni
13.11.2018 20:18

Aina kun tulee ajatelleeksi, ettei ruåtsi voi vajota enää syvemmälle, tulee tällaisia uutisia. Ånnea vaan..

Pinlaareni
Pinlaareni
14.11.2018 22:06

Ajatusleikkinä: tämä lapsinero voi olla tulevaisuudessa vaikka ruåtsin pääministeri – ellei islamisaatio kiri ohitse…

Anonymous
Anonymous
18.3.2019 18:22

https://vapaakulkija.wordpress.com/2019/03/12/greta-thunbergin-takapirut/
Greta Thunbergin takapirut!
maaliskuu 12, 2019Blogi
Ilmastoaktivistina tunnetuksi tulleen Greta Thunbergin takaa löytyy useita tukijoita. Ensimmäiset tukijat ovat tietenkin isä Svante Thunberg, joka on Ruotsissa hyvin tunnettu näyttelijä ja kirjailija, sekä äiti Malena Ernman, joka on Ruotsin tunnetuin opperalaulaja. Äiti on ollut mukana edustamassa Ruotsi Eurovision laulukilpailussa ja laulanut useissa tunnetuissa oopperoissa ympäri maailmaa.
Gretan vanhmmat ovat myös yrittäjiä. Heidän nimiinsä on rekisteröity kaksi osakeyhtiötä. Ernman Produktion AB ja Northern Grace AB jotka pitävät majaa Tukholman eliittikortteleihin kuuluvassa P O Hallmans gata 5. molempien yritysten tulos on parantunut Gretan esiintymisien alkamisen jälkeen. Tätä nousua ei välttämättä voi yhdistää suoraan Gretan toimiin, vaikka Gretasta kertova kirja on julkaistu näiden yhtiöiden nimissä.
Gretan takana on myös ruotsalainen yleishyödyllinen yritys nimeltä Wedonthavetime AB joka esittää itsensä mielellään yhtiönä, jolla ei ole taloudellisia tavoitteita. Yhtiö on kuitenkin Ruotsissa rekisteröity osakeyhtiö.
Yhtiön palveluksessa on useita ihmisiä (The company board of directors; Anette Nordvall (Chairwoman), Ingmar Rentzhog (CEO), David Olsson, Christian Emmertz, Stella Diesen, Gustav Stenbeck. Our advisory board; Andra Farhad, David JP Phillips, Tove Ahlström, Anna Svahn, Kaj Török, Daniela Rogosic, Sweta Chakraborty. The company also has employees and 430 crowd investors from all around the world.).
Näiden johtajien taustoista löytyy LinkedIn-sivuston tietojen mukaan mm. Max Burgers-ketjun johtaja, Blockchain AB:n ja Cyg Cap AB:n johtaja, Al Goren Climate Reality Project:in nykyinen ilmastojohtaja, CEO David JP Phillips:illä, Ruotsin TV4-kanavan säästöasiantuntija, Greenpeacellä, Microsoftilla, Innofactor:illa ja HP:llä joko töissä olevia tai töissä olleita henkilöitä.
Yhtiö keräsi yhteisrahoituskampanjallaan 9 ja puoli miljoonaa Ruotsin kruunua vuoden 2018 tammikuuhun puoli väliin mennessä. Yhtiön taloustietoja ei ole vielä saatavilla tai toimitettu Tukholman rekisteriin, vaikka saman nimisen säätiön sivuilla esitellään yllä listattuja yhtiön johtajia ja julkiseksi ilmoitettu yritys on aktiivinen jo vuoden 2017 syyskuusta.
Yritystoiminan rinnalle perustettu samalla nimellä Foundation We Don’t Have Time säätiö, joka omistaa WeDontHaveTime brändin ja rahastaa brändillä 10 prosentin osuuden yhtiön tuotoista. Säätiö myös konsultoi, kouluttaa ja tukee yhtiön johtokunnan tarkoitusperiä. Säätiön johdossa istuu: Cathy Orlando, Stuart Scott, Per-Espen Stokenes, Ingmar Rentzhog, David Olsson sekä säätiön nuorten asioiden erityisasiantuntija; Jamie Margolin.
Lopuksi on kerrottava, että aviopari Sven Thunberg ja Malena Ernman ovat kirjoittaneet jo aiemmin mainitun kirjan Gretan elämästä ja missoista (Scener ur hjärtat) joka on suurmenestys Ruotsissa ja käännösoikeuksia on myyty ympäri maailmaa.
Tästä selviää, että Greta ei ole matkallaan yksin ja kenties ei myöskään niin omatoimisesti, kuin suurelle yleisölle annetaan ymmärtää………
Kiitos
Hämis