Viro ei aio allekirjoittaa YK:n pakolaissopimusta

estonia-912315_960_720.jpg

Viron presidentti Kersti Kaljulaid kertoo yleisradioyhtiö ERR:ille antamassa haastattelussaan, että hän ei aio allekirjoittaa YK:n niin sanottua GCM-sopimusta.

Kaljulaidin mukaan Viron hallitus ei ole päässyt asiassa yksimielisyyteen, joka on tällaisten asioiden perusta.
– Tämä perustuu oletukseen, että hallitus on yksimielinen, ja että aiheesta on ensin keskusteltu ulkoasiainvaliokunnassa. Nyt kuitenkin ilmeni, että hallituksessa ei ole yksimielisyyttä mikä olisi sopiva ratkaisu ja ennenkaikkea mitä laillisia vaikutuksia asialla olisi Viron suhteen, Kaljulaid kertoi eilen antamassaan haastattelussaan.
Presidentin mukaan Virossa ulkopolitiikkaa tekevät ulkoministeriö, hallitus ja presidentti. Presidentti edustaa Viron ulkosuhteita, mutta Marrakeshin sopimuksen sisällöstä pitää olla konsensus maan sisällä ja siitä on tarvittaessa keskusteltava parlamentissa.
– Mutta koska tästä asiasta ei ole yksimielisyyttä, hallituksen kanta ei ole tiedossa ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunta sanoo, että se ei nykyisellään tue sopimiusta, niin näin ollen en voi matkustaa Marrakechiin allekirjoittamaan sopimusta.
ERR1
Virossa ollaan aika yksimielisiä, että pakolaissopimusta ei pidä allekirjoittaa. Eriävät mielipiteet ovat lähinnä detaljeita, joista kiistellään, jos sitäkään voi kiistelyksi edes sanoa. Mielenkiintoinen näkökanta tuli esille kun Kansainvälisen oikeuden professori Lauri Mälksoo kertoi, että vaikka sopimuksen sisältö ei varsinaisesti sido allekirjoittajamaata mihinkään, koko sopimuksen idea on pyrkiä edistämään maahanmuuttoa.
Mälksoo kertoo myös sen, että Viro voisi tosiaankin olla allekirjoittamatta sopimusta ja jatkaa:
– Viro voisi pysyä neutraalina YK:n maahanmuuttopolitiikassa.
ERR2
­
­
­

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
12.11.2018 09:14

suomessa sopimusta ovat tutkineet husu hussein ja kreeta karvala,jotka tunnetaan maahanmuuttokriittisiksi ja joilla on nazisympatioita,eli tuskin suomi allekirjoittaa sopimusta.

Suomi Finland
Suomi Finland
12.11.2018 14:04
Vastaa...  Anonymous

Noilla on korkeintaan nazimasympatioita.
Luin Iltalehdestä taannoin jutun tästä sopimuksesta.
Kuten arvelinkin, siinä ei ollut lehden mielestä mitään vikaa, vaan perussuomalaiset ja muut hötkyilivät kuulemma aivan turhaan.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
12.11.2018 09:23

Taitaa pian käydä niin, että Suomi ainoana EU-maana allekirjoittaa tämän sopimuksen.
Oman mielipiteensä asiasta voi tuoda esiin täällä, eikä sitten muuta voikaan:
https://www.adressit.com/adressi_globaalin_massamaahanmuuttosopimuksen_hylkaamiseksi

Minä
Minä
12.11.2018 10:04

Virolla on pokkaa toimia oman kansan etujen mukaisesti. Suomessa poliitikot taitavat toimia omien etujensa edistämiseksi.

Suomen pitäisi erota YK:sta
Suomen pitäisi erota YK:sta
12.11.2018 10:19
Vastaa...  Minä

Suomen poliitikot on kirottuja EU:n ja YK:n persiin nuolijoita.
YK on nykyisin kehitysmaalaisten johtama paskaorganisaatio länsimaita vastaan.

Ilmari
Ilmari
12.11.2018 10:04

Mälksoo kiinnittää muun ohella huomiota siihen, että vaikka sopimus ei ole sitova, se sisältää kohtia, joita voidaan myöhemmin käyttää tulkinnoissa. Hän on aivan oikeassa. Esimerkiksi Ihmisoikeuksien julistus ilmaisee periaatteet, kuinka ihmisoikeuksia tulkitaan. Se ei ole sopimus vaan julistus, mutta sen periaatteisiin vedotaan eri tulkinnoissa.
Mälksoo ei tätä mainitse, mutta näen vaarana, että esimerkiksi Ihmisoikeustuomioistuin saattaa joissain tapauksissa vähintään epäsuorasti edellyttää, että jonkun maan lainsäädäntöä muutetaan sopimusta vastaavasti. Se ei voi suoraan määrätä näin, mutta päätös saattaa johtaa lainmuutoksen.

Pessimisti
Pessimisti
12.11.2018 10:23

Siunausta Viro!

Anonyymi
Anonyymi
12.11.2018 12:48

Suomi on aina etunenässä ja etuajassa noudattamassa kaikkia meille vahingollisia sopimuksia. Nyt on jo aloitettu; hylsyn saaneita irakilaisia ei palauteta ja oliko sisä- vai opetusministeriö, joka lohkaisi budjetista 100 000 euroa projektiin, jossa nuoria, melkein lapsia kannustetaan tunnistamaan vihapuhe. Kyllä tästä vielä hyvä tulee malliin DDR ja kansalaisten kyttääminen ja kritiikin kriminalisointihan on myös yksi tämän GCM-sopimuksen tavotteista. Jo sen pitäisi laittaa hälytykellot soimaan, mutta kun ei!
Ihmetyttää myös, mitä se porukka oikein siellä Marokossa joulukuussa meinaa tehdä? Ottaa aurinkoa, vai?

Saku
Saku
12.11.2018 12:58

Tällaista sopimusta voi verrata Kioton sopimukseen ja muihin ilmastosopimuksiin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kioton_p%C3%B6yt%C3%A4kirja
Rangaistuksia pukkaa ellei noudata sopimuksia.

mike lake
mike lake
12.11.2018 15:36

Miksi pitää allekirjoittaa sopimus,mikä ei velvoita eikä sido mihinkään,saanen kysyä tätä Soinilta.
Ps.Kerran konkursin tehnyttä poikasta ei enään kukaan kuse silmään.(lainaus sarjasta kivisydän).

huugo
huugo
12.11.2018 15:44

Viro ei ole Saksan talutusnuorassa kuten Suomi. Sipilä on hypännyt alvariinsa merkelin luona ottamassa ohjeita tämän ”ongelman” tiimoilta. Virolle hatun nosto, koska toimii kuten itsenäisen valtion pitääkin, eikä nuole Ransakan ja Saksan persettä.

mike lake
mike lake
12.11.2018 16:53

Harmillista,tyhmää on aina viety kuin litran mittaa,mutta nyt viedään koko kansaa muutaman tyhmän toimesta.

paikallinen
paikallinen
12.11.2018 18:50

Huomatkaa että Viron presidentin kieltäytymine ei ole ehdotonta, sillä hän lupasi olla menemättä Marrakechiin JOS hallitus ei tule sopimuksen hyväksymisestä olemaan yksimielinen. Siksi asiat eivät vielä ole varmoja, vaan kaikenlaista lobbausta on vielä luvassa. Hallituksen pienosakas Isamaa kyllä jo julisti suorasti kielteisen kantansa.

Pena
Pena
12.11.2018 19:43

Virossa onkin rohkeampi presidentti kuin Suomen surkea joposale. Viron presidentti ei taida myöskään jakaa polkupyöriä valtteri pojille.

Juha Sipilä
Juha Sipilä
13.11.2018 00:35

Eli Virolla ei ole mitään kiinnostusta shokkikorottaa veroja jotta saataisiin antelias sossusysteemi valehteleville mukapakolais-muslimeille? Viroa ei myöskään kiinnosta ylikansoittaa vankiloitaan muslimiraiskaajilla? Viro haluaa pitää Viron Virona? Olen shokissa.