Viro ei aio allekirjoittaa YK:n pakolaissopimusta

estonia-912315_960_720.jpg

Viron presidentti Kersti Kaljulaid kertoo yleisradioyhtiö ERR:ille antamassa haastattelussaan, että hän ei aio allekirjoittaa YK:n niin sanottua GCM-sopimusta.

Kaljulaidin mukaan Viron hallitus ei ole päässyt asiassa yksimielisyyteen, joka on tällaisten asioiden perusta.

– Tämä perustuu oletukseen, että hallitus on yksimielinen, ja että aiheesta on ensin keskusteltu ulkoasiainvaliokunnassa. Nyt kuitenkin ilmeni, että hallituksessa ei ole yksimielisyyttä mikä olisi sopiva ratkaisu ja ennenkaikkea mitä laillisia vaikutuksia asialla olisi Viron suhteen, Kaljulaid kertoi eilen antamassaan haastattelussaan.

Presidentin mukaan Virossa ulkopolitiikkaa tekevät ulkoministeriö, hallitus ja presidentti. Presidentti edustaa Viron ulkosuhteita, mutta Marrakeshin sopimuksen sisällöstä pitää olla konsensus maan sisällä ja siitä on tarvittaessa keskusteltava parlamentissa.

– Mutta koska tästä asiasta ei ole yksimielisyyttä, hallituksen kanta ei ole tiedossa ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunta sanoo, että se ei nykyisellään tue sopimiusta, niin näin ollen en voi matkustaa Marrakechiin allekirjoittamaan sopimusta.

ERR1

Virossa ollaan aika yksimielisiä, että pakolaissopimusta ei pidä allekirjoittaa. Eriävät mielipiteet ovat lähinnä detaljeita, joista kiistellään, jos sitäkään voi kiistelyksi edes sanoa. Mielenkiintoinen näkökanta tuli esille kun Kansainvälisen oikeuden professori Lauri Mälksoo kertoi, että vaikka sopimuksen sisältö ei varsinaisesti sido allekirjoittajamaata mihinkään, koko sopimuksen idea on pyrkiä edistämään maahanmuuttoa.

Mälksoo kertoo myös sen, että Viro voisi tosiaankin olla allekirjoittamatta sopimusta ja jatkaa:

– Viro voisi pysyä neutraalina YK:n maahanmuuttopolitiikassa.

ERR2

­

­

­

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Viro ei aio allekirjoittaa YK:n pakolaissopimusta

 1. suomessa sopimusta ovat tutkineet husu hussein ja kreeta karvala,jotka tunnetaan maahanmuuttokriittisiksi ja joilla on nazisympatioita,eli tuskin suomi allekirjoittaa sopimusta.

  39
  1. Noilla on korkeintaan nazimasympatioita.

   Luin Iltalehdestä taannoin jutun tästä sopimuksesta.

   Kuten arvelinkin, siinä ei ollut lehden mielestä mitään vikaa, vaan perussuomalaiset ja muut hötkyilivät kuulemma aivan turhaan.

   12
 2. Virolla on pokkaa toimia oman kansan etujen mukaisesti. Suomessa poliitikot taitavat toimia omien etujensa edistämiseksi.

  51
  1. Suomen poliitikot on kirottuja EU:n ja YK:n persiin nuolijoita.

   YK on nykyisin kehitysmaalaisten johtama paskaorganisaatio länsimaita vastaan.

   52
 3. Mälksoo kiinnittää muun ohella huomiota siihen, että vaikka sopimus ei ole sitova, se sisältää kohtia, joita voidaan myöhemmin käyttää tulkinnoissa. Hän on aivan oikeassa. Esimerkiksi Ihmisoikeuksien julistus ilmaisee periaatteet, kuinka ihmisoikeuksia tulkitaan. Se ei ole sopimus vaan julistus, mutta sen periaatteisiin vedotaan eri tulkinnoissa.

  Mälksoo ei tätä mainitse, mutta näen vaarana, että esimerkiksi Ihmisoikeustuomioistuin saattaa joissain tapauksissa vähintään epäsuorasti edellyttää, että jonkun maan lainsäädäntöä muutetaan sopimusta vastaavasti. Se ei voi suoraan määrätä näin, mutta päätös saattaa johtaa lainmuutoksen.

  46
 4. Suomi on aina etunenässä ja etuajassa noudattamassa kaikkia meille vahingollisia sopimuksia. Nyt on jo aloitettu; hylsyn saaneita irakilaisia ei palauteta ja oliko sisä- vai opetusministeriö, joka lohkaisi budjetista 100 000 euroa projektiin, jossa nuoria, melkein lapsia kannustetaan tunnistamaan vihapuhe. Kyllä tästä vielä hyvä tulee malliin DDR ja kansalaisten kyttääminen ja kritiikin kriminalisointihan on myös yksi tämän GCM-sopimuksen tavotteista. Jo sen pitäisi laittaa hälytykellot soimaan, mutta kun ei!

  Ihmetyttää myös, mitä se porukka oikein siellä Marokossa joulukuussa meinaa tehdä? Ottaa aurinkoa, vai?

  28
 5. Miksi pitää allekirjoittaa sopimus,mikä ei velvoita eikä sido mihinkään,saanen kysyä tätä Soinilta.
  Ps.Kerran konkursin tehnyttä poikasta ei enään kukaan kuse silmään.(lainaus sarjasta kivisydän).

  18
 6. Viro ei ole Saksan talutusnuorassa kuten Suomi. Sipilä on hypännyt alvariinsa merkelin luona ottamassa ohjeita tämän ”ongelman” tiimoilta. Virolle hatun nosto, koska toimii kuten itsenäisen valtion pitääkin, eikä nuole Ransakan ja Saksan persettä.

  23
 7. Harmillista,tyhmää on aina viety kuin litran mittaa,mutta nyt viedään koko kansaa muutaman tyhmän toimesta.

  16
 8. Huomatkaa että Viron presidentin kieltäytymine ei ole ehdotonta, sillä hän lupasi olla menemättä Marrakechiin JOS hallitus ei tule sopimuksen hyväksymisestä olemaan yksimielinen. Siksi asiat eivät vielä ole varmoja, vaan kaikenlaista lobbausta on vielä luvassa. Hallituksen pienosakas Isamaa kyllä jo julisti suorasti kielteisen kantansa.

 9. Virossa onkin rohkeampi presidentti kuin Suomen surkea joposale. Viron presidentti ei taida myöskään jakaa polkupyöriä valtteri pojille.

  10
 10. Eli Virolla ei ole mitään kiinnostusta shokkikorottaa veroja jotta saataisiin antelias sossusysteemi valehteleville mukapakolais-muslimeille? Viroa ei myöskään kiinnosta ylikansoittaa vankiloitaan muslimiraiskaajilla? Viro haluaa pitää Viron Virona? Olen shokissa.

  13

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.