Rikollisten "loikkariohjelma" toimii vaihtelevasti

prisoner-296515_960_720

Ruotsissa on olemassa viranomaisjohtoinen ”loikkari-ohjelma” jengirikollisille, jotka haluavat loikata pois jengipiireistä ja alkaa rehellisiksi veronmaksajiksi. Ohjelman pääorganisaattori on Fryshuset-niminen säätiö.

Nyt toiminta on saanut kritiikkiä, että se ei auta tarpeeksi kovan luokan gangstereita pääsemään eroon rikollisesta elämästään. Todella surkeaa, väittää Fryshusetin toiminnanjohtaja Peter Svensson, joka on organisaattori loikkausohjelmassa.
Joissakin kunnissa loikkariohjelma toimii. Svensson kertoo SVT:n uutisille, että esimerkiksi Haningessa ja Borlängessä useat gangsterit ovat alkaneet veronmaksajiksi hyvin tuloksin. Näissä kunnissa sosiaalitoimi panostaa gangstereihin ja heidän auttamiseen kaidalle tielle. Heidät nähdään voimavarana.
– Näissä kunnissa sosiaalitoimella on tietoa ja halua auttaa rikollisia, jotka haluavat muuttaa elämäntyyliään.
Loikkariohjelmaan mukaan menneelle gangsterille tarjotaan psykologin sohvaa, päivittäistä tukea oman tukihenkilön toimesta sekä apua asunnon hankkimiseen ja sosiaalitukea.
Toisaalta Tukholma taas nähdään kauhuesimerkkinä. Erityisesti Rinkebyn ja Tenstan kaltaisilla alueilla viranomaiset eivät saa enää kontaktia jenginuorukaisiin. Viranomaisilla on kadonnut ote nuorukaisiin.
– Tukholman erityisillä ongelma-alueilla toiminta on todella surkeaa. Olemme vuosien ajan nähneet, että rikollinen elämäntyyli vie voiton, me kadotamme nämä henkilöt, Svensson kertoo.
 
­

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Päinvastainen loikkaus

Minä olen miettinyt päinvastaista loikkaamista eli kunnon tyhmästä veronmaksajasta kriminelliksi roistoksi. Mistähän saisi neuvoja ja osviittaa?

fatwantarkistaja

En taida viittiä kertoa. Tunnen useammankin. On melko tollosta melko älykkääsen veijariin. Kukin aika-ajoin kusessa virkavallan kanssa. Pari ollut vankilassa, muutama menossa.
Ei mitään nimiä, eikä paikkakuntia, ajankohtakin jätetään kertomatta.
Yksi hakkasi poliisiauton konepellille kippaamaansa poliisia naamaan ja yllytti kaveriaan lyömään sitä toista poliisia, joka huiteli pampulla kaikin voimin. Tästä varmaankin tuli ihan ihan istuttavaa.
Eräs kuuli, että talousrikosepäily koetetaan saada törkeäksi. 10 vuotta lisää jännättävää ja saman verran aikaa poliisille keksiä jotakin pitävää.
Joku pudotti mustan miehen. Ei tuomiota, koska sillä tositummalla hirmuinen rikosrekisteri.
Sitten se, joka kasvihuoneessaan kasvatteli viattomasti yrttejä. Vuosi ehtoollista.
Ja noilla taitaa kaikilla olla jos vaikka mitä tunnollaan muutakin.
Tuo yksi saattaisi onnistuakin, kerran. Kunhan 20 vuotta jaksaa ihmetellä. Varmaan ”rikoshyöty” on jo tärvätty turhuuteen?
Ei taida kannattaa, työttömäksi mieluummin? Sekin vähän moraalitonta hommaa.

Jones

Hyvä olisikin jos kadottaisivat nämä henkilöt takaisin heidän kotimaihinsa.

Valkoinen hetero

Voi vittu mitä resurssien haaskaamista.

PM

Päinvastoin, tämähän on resurssi, voimavara ja rikkaus.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Voiko tätä käyttää myös myös jengiin joka istuu ruåtsin valtiopäivillä konnuuksia tekemässä. Yhtä hukkaan menee verokruunut.

Jari-P

Pian Ruotsissa salkoon nostetaan ISIS-järjestön lippu jonka jälkeen emme saa enää
yhteyttä koko maahan. Allahu akbar.

Suomi Finland

”– Tukholman erityisillä ongelma-alueilla toiminta on todella surkeaa. Olemme vuosien ajan nähneet, että rikollinen elämäntyyli vie voiton, me kadotamme nämä henkilöt, Svensson kertoo.”
Syy on vain ja ainoastaan ruotsalaisten ja ruotsalaisen yhteiskunnan. Jos Ruotsi vain olisi panostanut tarpeeksi S Jobs kääntyilisi tälläkin hetkellä kateellisena haudassaan.

kanander

Siinähän saa hyvän peiteidentiteetin, kun pääsee sossun palkkalistoille.

Anonymous

Paras vaihtoehto tehdä sopimus vanalais-vangila kanssa .Kaikki rikolliset pois Venäjän. Siten rikolliset paskaille housut . .Buaaaaaa,buaaaaaaaaa + matuja mukaan .

Työllistäähän tuokin muutaman turhakkeen

Moni ongelma ratkeaisi helpommin, kun ei luotaisi sitä ongelmaa, jota ei kuitenkaan osata ratkaista.

Anonymous

ai jaa,että ihan on ongelmia,mistähän se voisi johtua,voisikohan se johtua matuista,ei,ei se siitä voi johtua,kyllä kyseessä täytyy olla nazit ja aina vain paheneva vihapuhe.