Tukholman eillinen ampumistapaus muuttui kaksoismurhaksi

Kuvakaappaus 2018-11-13 11-47-34.png

Eillinen Hallonbergin ampumistapaus on muuttunut yön aikana tuplamurhaksi. Molemmat kohteet kuolivat illan aikana sairaalassa. Alamaailman tietojen mukaan molemmat saivat useita osumia ja tarkkuus oli tällä kertaa hyvä, kohteiden päihin saatiin useita osumia.

Tapahtumien kulku on lyhykäisyydessään seuraava. Kohdehenkilöt olivat liikkeellä vuokraamallaan henkilöautolla ja olivat pysäköineet Hallonbergin Skidbackenille kerrostalon parkkihalliin johtavalle kääntöpaikalle. Kaksi henkilöä saapui paikalle mopedeilla. He pysähtyivät auton viereen ja avasivat tulen autoa kohti. Molemmat tekijät ampuivat kymmeniä laukauksia.
Ainakin toinen kohde yritti paeta autosta, mutta tekijät hoitivat homman loppuun. Molemmat kohteet tulevat Lähi-idästä.
Teko ei ollut siis mikään pikkupoikien kepponen vaan kovan luokan rikollisten tarkkaan harkittu teko, joka oli hyvin taustoitettu ja suunniteltu.
Pt-median Hallonbergin kirjeenvaihtaja kertoo tapahtumista:
– Paikalla oli myöhään yöhön valkoisiin haalareihin pukeutuneita poliiseja, jotka kampasivat maastoa. Koko alue oli eristetty vielä aamukuudelta. En varsinaisesti huomannut tai kuullut tapahtumaa millään tavalla, vaikka asunkin aivan tekopaikan välittömässä läheisyydessä. Vasta iltauutisia kuunnellessani tajusin, että tekohan on tapahtunut aivan meidän kotipihalla.
– Mielenkiintoinen ilmiö ampumistapauksen jälkeen oli se, että kun kävin myöhään illalla koiraa kusettamassa niin alue oli aivan autio poliiseja lukuunottamatta. Kaikki pikku nilliäisetkin olivat häipyneet komeroihinsa.
 

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sam Colt
Sam Colt
13.11.2018 12:12

Jos tätä menoa jatkuu, niin ammuttavat loppuvat…

Ei vaikuta mitenkään
Ei vaikuta mitenkään
13.11.2018 12:32
Vastaa...  Sam Colt

Rajalta tulee uutta porukkaa enemmän (100) kuin mitä vanhoista päästetään ilmaa ulos (2) per päivä.

ruotsinsuomalainen
ruotsinsuomalainen
13.11.2018 20:28
Vastaa...  Sam Colt

Ei ne lopu,afriikan väestönkasvu on 31 miljoonaa vuodessa.
Mutta kieltämättä osumatarkkuus on parantunut,harjoitus tekee mestareita.

Acc
Acc
13.11.2018 12:37

Seuraavat luvut on ravistettu hihasta. – Jos Ruotsissa asuu miljoona huippuosaajaa, joilla syntyvyys on 20 lasta vuodessa per tuhat huippuosaajaa, niin vuodessa syntyy uusia huippuosaajia 20.000. Näin suuri määrä sattumuksia huippisten keskinnäisessä reviirinmäärittelyssä pitäisi nykytilanteen ennallaan.

Valtsu
Valtsu
13.11.2018 18:42
Vastaa...  Acc

Afrikka pullauttaa tuon verran muutamassa tunnissa. Täydennystä löytyy kyllä.

Jesse
Jesse
13.11.2018 12:47

Kylläpä siellä Vadelmakalliossa ja Ruusupuistossa on tapahtumia päivästä toiseen!

Moniosaajat huomioi pienimmät yksityiskohdatkin
Moniosaajat huomioi pienimmät yksityiskohdatkin
13.11.2018 15:22
Vastaa...  Jesse

Ruusupuisto on hyvä valinta tapahtumapaikaksi. Muistoruusut ihan käden ulottuvilla.

Pessimisti
Pessimisti
13.11.2018 13:21

Kuvassa voisi olla ristien tilalla kuujumalan tunnukset.

Suomi Finland
Suomi Finland
13.11.2018 13:30

Rasistiset ruotsalaiset autovuokraamot eivät vuokraa kunnollisia panssaroituja henkilöautoja.
Toisaalta rasismia olisi sekin, jos ampujien työtä vaikeutettaisiin liikaa. Ehkäpä suvaitsevainen ratkaisu olisi panssaroida auton toinen kylki ja toinen olisi sitten tavallinen. Jos auto saataisiin sitten tasapainoon, ampujat löytäisivät heikon puolen ensimmäiseksi 50 % todennäköisyydellä.

Itsepetoksen valtamedian Kupla
Itsepetoksen valtamedian Kupla
13.11.2018 13:58

Sitäkään valtamedia ei kerro Vaikka
Valtamedia tekee luotetavuus propagandaa
syylistyen valheseen itsepetokseen itselensä
ja muille valehteluun
IROResearch Oy selvitti suomalaisten mielipiteitä sanomalehdistä, aikakauslehdistä, kirjoista ja oppimateriaaleista sekä tv- ja radiotoiminnasta Medialiiton toimeksiannosta.
TODELLA PUOLUEETOMASTI Ja avoimesti Kerrotaan keneltä kyselty
Tämä On Jopa huvitavaa tekstiä
**Kotimaisen median arvostus ***noussut ennätyslukemiin**
ARNO RYDMAN | 13.11.2018 | 13:34
ARTIKELLIN PÄÄ SANOMA
Että media talot saisivat huorauksestaan *ilman verotaakkaa* maximi voitot
Suomalaisten enemmistö pitää lehtien ja kirjojen arvonlisäveron laskemista tärkeänä.
Käytännössä kaikki suomalaiset (96 prosenttia) pitävät tärkeänä sitä, että Suomessa säilyy vahva ja monipuolinen, suomalaisia sisältöjä tuottava mediatarjonta, käy ilmi Medialiiton tiedotteesta.
Osuus on noussut yhdeksän prosenttiyksikköä kahden vuoden takaisesta mittauksesta.
Kotimaisen median arvostus on kokonaisuutena ennätyslukemissa. Mielipidekyselyssä 86 prosenttia vastaajista kertoo arvostavansa kotimaisten mediayritysten tuottamia sisältöjä paljon tai erittäin paljon.
Osuus on yhdeksän prosenttiyksikköä suurempi kuin edellisessä mittauksessa vuonna 2016.
Arvostus on kasvanut kaikissa ikäryhmissä merkittävästi eli 6–15 prosenttiyksikköä. Eniten arvostus on lisääntynyt ikäryhmässä 18–24-vuotiaat.
Huomion arvoista on, että Ei osaa sanoa -vastausten osuus on pudonnut viidestä prosentista yhteen prosenttiin eli suomalaiset ovat entistä varmempia mielipiteestään.
– Tulokset kertovat siitä, että vastuullisen kotimaisen median yhteiskunnallinen merkitys ymmärretään entistä paremmin. Ihmiset ovat joutuneet pohtimaan, mihin voi luottaa, kun verkossa leviää myös harhaanjohtavia ja valheellisia sisältöjä vailla vastuunkantajia. Luottamus on ansaittu ajan mittaan eikä se säily ilman koko alan ja yhteiskunnan päättäväisiä toimia, toteaa Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg.
IROResearch Oy selvitti suomalaisten mielipiteitä sanomalehdistä, aikakauslehdistä, kirjoista ja oppimateriaaleista sekä tv- ja radiotoiminnasta Medialiiton toimeksiannosta. Tulokset julkistettiin media-alan yhteisessä Mediapäivässä Finlandia-talossa Helsingissä.
Vahva tuki nollaverolle
Tutkimuksessa selvitettiin myös suomalaisten mielipiteitä mediatuotteiden verotuksesta, lehtien jakelusta sekä alan kilpailutilanteesta.
Suomalaisten enemmistö, eli 59 prosenttia vastaajista, pitää lehtien ja kirjojen arvonlisäveron laskemista nollaan erittäin tai melko tärkeänä. Lehtitilausten arvonlisävero nousi vuonna 2012 nollasta 9 ja sen jälkeen 10 prosenttiin eli samalle tasolle kuin kirjojen verotus.
Tutkimuksen mukaan suomalaiset haluavat, että lehdet ja muu posti jaetaan heidän talouteensa joka päivä vähintään viitenä päivänä viikossa. Peräti 80 prosenttia vastaajista pitää tätä erittäin tai melko tärkeänä.
Tällaista jakelua pitävät tärkeimpänä pienissä kaupungeissa ja maaseudulla asuvat vastaajat.
Medialiitto on ehdottanut jakelun uudistamista siten, että sanomalehdet, aikakauslehdet, kirjeet ja muu posti jaettaisiin yhdellä kertaa mahdollisimman varhain aamulla.
Vastaajista 72 prosenttia pitää tällaista uudistusta erittäin tai melko hyvänä. Erityisesti uudistusta kannattavat pienissä kaupungeissa ja maaseudulla asuvat.
Vastaajilta kysyttiin myös nykyisestä tilanteesta, jossa Googlen ja Facebookin kaltaiset globaalit alustayhtiöt hyödyntävät lehtikustantajien ja uutistoimistojen tuottamia sisältöjä kaupallisesti omissa palveluissaan.
Euroopan parlamentin syyskuussa ottaman kannan mukaan teknologiajättien pitää sopia aineiston käyttämisestä kustantajien ja uutistoimistojen kanssa. Kaksi kolmesta vastaajasta (65 prosenttia) on parlamentin kanssa samaa mieltä.
– Ihmiset ymmärtävät, että ammattimainen journalismi ei synny ilmaiseksi. On kohtuullista, että teknojätit, jotka hyödyntävät sisältöjä kaupallisesti, maksavat siitä myös korvausta, toteaa Medialiiton elinkeinopolitiikan johtaja Satu Kangas.
Tutkimukseen haastateltiin tuhatta suomalaista niin, että otos edustaa luotettavasti 18–79-vuotiasta väestöä. Tiedonkeruu toteutettiin osana IROResearch Oy:n Tuhat suomalaista -tutkimusta marraskuussa 2018.
HETI KOMMENTOINTI OSIOSSA tätä FAKTAA
hahaha, uskoo ken haluaa, jos Pravdassa lukee että se on totta, ja sinne on luotettava media banneri laitettu nettisivuille, niin onko se sitten totta? Punavihreä YLE tai hyveliputtaja HS ovat ainakin niin aatteellisesti kirjoitettua vuodatusta ja mokutuksen ihannointia, että en edes urheilutuloksiin usko moisista paskamedioista.

Jorma
Jorma
13.11.2018 14:54

Valtamedian valtamediasta tekemä tutkimus. ”Tiedonkeruu toteutettiin osana IROResearch Oy:n …” ,jonka omistaa Keskisuomalainen Oyj.. (”Keskisuomalainen Oyj on suomalainen mediayhtiö, jonka osake on listattu Helsingin pörssissä. Yhtiön tunnetuin sanomalehti on Keskisuomalainen. – wikipedia”) ”Keskisuomalainen-konsernissa on jo entuudestaan toinen tutkimusyhtiö, vaaligallupeista ja markkinatutkimuksista tunnettu Tietoykkönen Oy.” https://www.iro.fi/fi/mediatiedote/

PM
PM
13.11.2018 14:03

Hyvä, osumatarkkus paranee.

Anonymous
Anonymous
13.11.2018 14:50

taitaa ruotsin ”alamaailman media”olla luotettavampi ja nopeampi kun ruotsin valtamedia.jos asiaa kysyisi poliisilta,sieltä sanoittaisiin ,jotain on tapahtunut,emme tiedä kyllä mitä,mutta seuraamme tilanteen kehittymistä,,esim.olof palme ammuttiin 1986ja seuraamme yhä tilanteen kehittymistä.

huugo
huugo
13.11.2018 15:53

Ruotsi on kahta verojen/ kelan rasittajaa vapaampi, sehän tässä on hyvä uutinen. On jännää kun Suomessa joskus harvoin uutisoidaan Ruotsin villin lännen touhusta. Ikään kuin saisivat sano, olemme luotettava media.

rocky
rocky
13.11.2018 16:32

Jos mopojengi tekee tälläistä niin mitä sitten kun tulevat prätkäikään?

Yrppä
Yrppä
13.11.2018 17:19

Hyvinhän nämä vainoa paenneet sotalapsoset näyttävät työllistyneen. Ja työllistävät aika tavalla jo koko Ruotsiakin. Raatoa tulee niin, etteivät puusepät ehdi arkkuja tehdä. Siinä sivussa työllistyvät rikostutkijat, sairaalat ja tietenkin patologit että haudankaivajat. Ruotsin onnistuneen kotoutuksen ansiosta nämä sotalapsoset ovat nyt ammatissa jossa on taatusti kasvuvaraa.

Ei mulla muuta.
Ei mulla muuta.
13.11.2018 18:21

Uimaan > joukkoraiskaamaan > ampumaan.

Pena
Pena
13.11.2018 23:56

No ainakin poliisilla riittää töitä Ruotsissa. Eiköhän näitä keikkoja vielä lisää tule.

Anonymous
Anonymous
14.11.2018 06:48

Rinkeby ja pari moskeijaa aivan tapahtumapaikan läheisyydessä, joten aluehan vaikuttaa ihastuttavan multikulturelliltä.