Veronmaksajille taksvärkkiä: Yksintulleiden on opittava uimaan!

On itsestään selvää, että kun yksintulleet lapset tulevat Pohjolaan, tuhansien järvien maahan (Ruotsissa on enempi järviä kuin Suomessa) niin heidät pitää opettaa uimaan. Myös yksintulleella lapsella on oikeus oppia uimaan.

Gustavsbergin uimahallissa uimasetä Johan näyttää ensin teoriassa miten uiminen tapahtuu.

– Kädet taakse, eteen, sivulle.

Kun Johan on näyttänyt teorian alkeet saavat yksintulleet ihan itse ensin kuivaharjoitella ennen altaaseen pulahtamista.

– Olen niin onnellinen kun huomaan onnistumisia, Johan kertoo.

gustavsbergsbadet-jf-5

gustavsbergsbadet-jf-3

 

Myös Huddingen uimahallissa on ollut kova kuhina kun Ellinora on opettanut lapsukaisia uimaan.

– Todella harva lapsi osaa uida tullessaan Ruotsiin ja mieltäni lämmittääkin kun ainakin osa heistä oppii uimaan.

Alla kuvassa Abdula on päässyt ihan ihkusti Ellinoran ja Davidin sylkkyyn. Abdul on niiiiiiin onnellinen, ja sen kyllä huomaa. Ellinoralla vierähtää kyynel, hänkin on niin onnellinen.

Kuvakaappaus 2018-11-13 16-30-30

Abdul ei olekaan mikään turha lapsi. Hän oppi nopeasti kellumaan ja sitten jo muutaman metrin uimaan.

– Hyvä Abdul, Ellinora huikkaa lämpimästi.

Kuvakaappaus 2018-11-13 16-31-07

Kuvakaappaus 2018-11-13 16-30-45

 

Uppsalan uimahallissa uimatäti Marianne katsoo lastensa perään kun nämä pulikoivat niin onnellisina.

– Vähän aikaa sitten he pakenivat sotaa, vainoa ja kidustusta, mutta niinpä vain ovat kotoutuneet ja oppineet uimaan.

 

Karlshamnissa yksintulleet lapset ovat kokoontunet uimajaisiin. Alireza, Abdu, Nabdirahim, Zaki ja Mohammud ovat kerääntyneet Jonaksen (selin) ympärille kun hän opettaa lapsia.

– On niin palkitsevaa nähdä kovia kokeneiden lasten oppivan uimaan, Jonas sanoo.

Simskola för flyktingar uppskattad

 

Skaraborgin uimahallissa on lämmin tunnelma kun Camilla opettaa lapsukaisia uimaan. Ilmassa on sähköä kun hän kädestä pitäen opastaa lapsi Saadia uimasilleen. Muut lapset vierellä odottavat vuoroaan.

 

Eiköhän veronmaksaja sovita, että huome aamulla siirretään kelloa tunnilla taaksepäin ja mennää työmaalle ajoissa. On se lasten uimataito sen verran tärkeää, että mielellään tekee ylimääräisen taksvärkkitunnin.

Kiitos.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

37 thoughts on “Veronmaksajille taksvärkkiä: Yksintulleiden on opittava uimaan!

 1. saakohan jumalaton stressi nuo lapset karvoittumaan noin julmetusti.sillä muutenhan noista lapsista näkee,että ovat vielä esipuperteetti iässä.

  84
  1. On se nyt saatana jos on välimeren yli uitu ja selvitty hurrikaanista ja haaksirikosta Englanninkanaalissa(just siinä samasta myräkästä missä rakettikirurgin paperit hävis mut onneks iphone säily ehjänä),pitää vielä antaa uimaopetusta. Anna mun kaikki kärsii…

   13
 2. suomessa toi on mahdotonta,siitä saa jopa sakkoja.j.lokka sai sakkoja kun piti kylttiä jossa luki ”opetelkaa uimaan”

  92
  1. Junes Lokka oululainen kaupunginvaltuutettu sai oikein käräjillä rangaistuksen kyltin kantamisesta missä luki ”OPETELKAA UIMAAN” Ja tämä on taivahan tosi,ei mikään huuli.

   Perusteluja rangaistikselle en tiedä mitenkä tuomari perusteli rangaistuksen.

   34
  1. Kantikset eivät rohkene huomauttaa shortseista huippuosaajille, jotteivät he pahoittaisi mieltään ja lähtisi ajelemaan Scanialla.

   69
  2. Päinvastoin. Kantikset voivat pitää toppatakin päällään ja pipon päässä, koska heillä ei ole mitään asiaan ilmaisiin uimakouluihin tai islamilaisille uimavuoroille. Ja kelloa nyt siirtää vaikka pari tuntia taakse päin, kun tietää, että kehitysmaamuslimit saavat katetta salakuljettajille maksamilleen rahoille. Ei meinaa taas onnenkyynel kuivua millään!

   35
 3. ISIksen uimakoulussa hypätään jo ensimmäisenä päivänä kymmenestä metristä pää edellä tyhjään altaaseen…

  84
 4. Kerrassaan mahtavaa. Gerda ja Abdullah uivat, he uivat, he uivat kuunsiltaa kilvan kohti onnelaa. Eikä rannalle jää sukkaakaan koska islam ja kulttuuriin kuuluva tapa uida. ( eihän tarvii selittää, eihän? )

  44
 5. Ihan yhtä hienoa, kuin opettaa sotaa, vainoa ja kidutusta paennut lapsukainen ajamaan rekkaa… Verta hyytäv…, anteeksi, verrattoman hyvää

  73
 6. Voi kuinka suloisia pikkuisia! Kyllä ruotsalainen pottumuusi ja halallihapullat ovat tehneet näistäkin taaperoista potria poikia. Varovainen hymykin voi jo kaiken sotapakolaisena koetun kurjuuden jälkeen tulla esiin. Kyllä arabiinot ovat vain niin monessa asiassa meitä kehittyneempiä. Vertaa vaikka samanikäisiin pottunokkalapsiin. Kuinka paljon nämä kamelikuskit ovatkaan täkäläisiä ikätovereitaan edellä. Jaxuhaleja ja rakkauspommitusta!

  58
 7. Tuossa yhdessä kuvassa David peittelee erektiotaan jollain levyllä tai sitten hän yrittää elekielellä kertoa Ellinooralle mihin ne kädet pitäisi hiuksista siirtää.

  29
 8. Ei se olekaan David vaan Abdul. Tuossa yhdessä kuvassa Abdulin ja Ellinooran kanssa on mies. Abdulin ilmeestä jo näkee että nyt Ellinooran vasen käsi on ihan oikeassa paikassa.

  18
 9. niin,sitä uimaanoppimista ei sitten voinut antaa tulijoiden lähtömaissa,saatanan kallista rahdata 3miljoonaa matua eurooppaan saamaan uimaopetusta.näin.

  68
  1. Eihän sitä suinkaan voi vaatia, että nämä suloiset lapsukaiset osaisivat uida tänne tunkiessaan. Siinähän menisi pohja pois heitä tänne rahtaavien ”hyväntekeväisyyslaivojen” toiminnalta…

   70
  1. toivottavasti niin käy,että opittuaan uimaan lähtevät,toivottavasti eivät ryhdy opettamaan ehkäisyä,.

   25
 10. Tulee mieleen joku sketsi, ei näitä voi tosissaan tehdä. Omat suosikit kuvat 3 ja 5. Kumiankalta ei puutu kuin kumiankka viereltä. Uskoni ihmiskuntaan alkaa olemaan mennyttä.

  32
 11. Ne uimahallithan voi antaa kokonaan karvaisten lapsiksi itseään väittävien ukkojen käyttöön, kun ei sinne sitte muut voi kuitenkaan enää mennä.

  40
 12. ruotsissa alkaa nyt suuri rakennuspuumi,on rakennettava satoja uimahalleja missä näitä karvataaperoita opetetaan uimaan.

  41
 13. Ruotsalaisten joukkopsykoosi vain syvenee mutta onhan nuo pikku pallerot sööttejä. Siitä vaan joku siiderivalas adoptoimaan kiilapojakseen.
  Noiden kuvien tosin täytyy olla jostain Kummeleiden uudesta sketsistä, eihän mikään maa boi kansoineen olla noin sekaisin ilman kollektiivista mielihäiriötä tai taikasieniä, eihän?

  54
 14. Vai alaikäisille miehille järjestetään uimakoulujakin. Ammuskelua ja autogrillausta he taitavat opetella ihan omatoimisesti.

  48
 15. Heistä aiotaan nyt kouluttaa Esther Williamsin tasoisia kuviokellujia jotta voivat muodostaa ahdistelurinkuloita vedessäkin eli harjoittaa vesitaharrusta. Paha Pasi ui sinut kiinni ja tarttui tisseihin oitis ensialkuun, sitten alkaa mirrin etsintä käsikopelolla.

  55
  1. ”Uppomuna” saanee tulevaisuudessa kokonaan uuden merkityksen tämän hienon toiminnan seurauksena…

   43
 16. Ei tarvi kun oppia käsiä villisti sivulle viuhtomaan, niin kohtapikaa kotimaassa lailla muuttolintujen.

  38
 17. Jotenkin on semmoinen kutina etteivät ne muuta opi kuin kusemista ja paskomista altaaseen. Ja halliin tullaan vain ja ainoastaan rietastelemaan ja tyttöjä kopeloimaan. Joko muuten se Oulun allas-salakakkaaja jäi kiinni, minkäs sorttinen se oli?

  47
 18. Voihan vittu.Onneksi Suomessa noiden hyysääminen ei vielä ole näin pitkällä, tai noin julkista mutta odotellaan.

  39
 19. Tiedättekö miten Ruotsin valtio kerää puolustuskyvyttömiltä rahaa voidakseen siirtää ne afgaanien uimakouluun ja muuhun turhuuteen?

  No se käy juuri heikoimpien kimppuun, sellaisten kuin Ture. Ture on Juoksengissa, Lapissa, asuva dementti 91- vuotias papparainen joka eläinystävänä ruokki paikallisia kissoja. Siitä teki joku ilmoituksen Lääninhallitukseen Luulajaan, Ture joutui eläinsuojeluviranomaisten silmätikuksi ja sai sakkoja yli 200.000kr eli kaiken mitä hän oli elämänsä aikana saanut säästöön arkkurahoja myöten:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/katterna-ruinerade-91-ariga-ture-har-inte-rad-med-sin-egen-begravning

  42

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.