Israel moukaroinut massiivisesti palestiinalaisterroristeja

Kuvakaappaus 2018-11-14 13-47-20.png

Monien kansainvälisten uutistoimistojen mukaan Israel on aloittanut massiivisen pommituksen palestiinalaisten Gazan alueelle. Kymmeniä rakennuksia on moukaroitu betonirouheeksi.

Israel aloitti pommitukset sen jälkeen kun vihamieliset muslimit ampuivat Israelin puolelle satoja raketteja. Israel vastasi tuleen mm. lentokonepommituksilla. Lisäksi Israelin armeija on vienyt Gazan rajalle ylimääräisiä jalkaväkijoukkoja vastaanottamaan mahdollisen vihollisen yritystä rynnätä Israelin puolelle.
https://www.washingtonpost.com/video/world/mortar-fire-resumes-from-gaza-after-covert-israeli-operation/2018/11/12/588f628e-e692-11e8-8449-1ff263609a31_video.html?utm_term=.2d9055a9b32e
Israelin armeija iski mm. maanantain aikana ainakin 70:en eri palestiinalaiskohteeseen. Israel ampui ohjuksia mm. Al-Aqsa-TV: n päämajaan, jonka kerrotaan olevan islamilaisen Hamas-ryhmittymän hallussa. Myös Gazan cityalueelle on tehty iskuja.
Palestiinalaiset ovat osoitelleet mieltään Israelin raja-aidan tuntumassa, koska Hamas ei ole voinut maksaa virkamiestensä palkkoja. Israel antoi viikonloppuna kuitenkin luvan kuljettaa Qatarista 15 miljoonaa dollaria käteistä matkalaukuissa palkkoihin ja helpottaakseen Gazan alueen oloja.
Kuluvan viikon aikana tehdyissä iskuissa on kuollut joitakin kymmeniä ihmisiä ja saman verran loukkaantunut.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
100.000 täyttyy nopeasti
100.000 täyttyy nopeasti
14.11.2018 14:15

Kohta saavat suomalaiset sotapojat kantaa tämänkin porukan matkalaukkuja.

Aikki
Aikki
16.11.2018 07:14

Tietenkin Trumpin vika, kuten aina. Saa nähdä koska Ylen jakama vastuullinen journalismi kertoo tilanteesta totuuden, joka heille sopii.

Anonymous
Anonymous
14.11.2018 15:38

aattelin samaa,vihollisen laukkujen kantaminen taitaa olla vuoden 2015 jälkeen kuulunut puolustusvoimien oppeihin.

nykypäivän Paloaukean äkseerausta
nykypäivän Paloaukean äkseerausta
14.11.2018 17:15
Vastaa...  Anonymous

OSASTOOOOOOO…ASENTOOOO …. LAUKKUUUUUU…….NOSTAAAAA…….. JA HOTELLIHUONEESEEN KANNA JA NÖYRÄSTI PYHÄN USKON EDUSTAJAA KUMARRA…. ASENTOOOOO….. JA LEPO

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
15.11.2018 23:06

Eteen vie! Tappituntumaan ojennus! Saa suorittaa!

tira
tira
14.11.2018 16:19

Vielä muutama sata vuotta eteenpäin, niin eivätköhän palestiinalaisetkin opi sähköisten tilisiirtojen salat.

Anonymous
Anonymous
14.11.2018 16:56

Razzizti israelilaiset eivät tarjonneet mahdollisuutta pullakahvikeskusteluun rauhanomaisille rakettikeppostelijoille. Kyllä nyt YK:n ihmisoikeusneuvosto (eli kuujumalan palvojat) tuomitsee Israelin. Mutta ei hätää, mallioppilas Suomi paikkaa ilomielin YK:n ja palestiinalaisten budjettiaukon.

peukku
peukku
14.11.2018 18:15

Paljonko tuli shekelitä palestiinalaisterroristi sanan käytöstä? Ettei vaan olis ollut mossadin miehet ammuskelemassa raketteja ja tuhomassa tyhjää bussia?

peukku
peukku
14.11.2018 21:04

No minun mielestäni jokainen journalisti ansaitsee narua.

WeskuI
WeskuI
14.11.2018 19:52
Vastaa...  peukku

Samaa epäilen. Olen vahvasti käsityksessä, että Hamas on Israelille sama mitä ISIS on Amerikalle.
On älyllistä epärehellisyyttä kuvitella tämän ”sodan” olevan jotain muuta kuin etninen puhdistus ja etupiirin leviäminen.
On ehkä todettava, että olemme liian tyhmennetty joukko ikinä ymmärtämään asioita kunnolla, jos pelkästään Gaza, koska on täynnä musumaaneja, annetaan thumbs up pommeille. Ihan yksi lysti keneen osuu.
Onko se sitä parempaa vihaa, kuin se kun musumaanit paasaavat samaa länsimaisista?
Onko Paavolle myös tataarit terroristeja? Tai malesialaiset? Olisko aika vähän miettiä omia tulokulmia? Vaikka sinun, tai toimituksesi, kohdalla ymmärrän kyllä paremmin, koska seuraatte tuota Ruotsin paskastanin etenemistä.
Älyllinen epärehellisyys ja laiskuus on silti juuri sitä.
Oletteko koskaan edes miettineet, mistä palestiinalaiset saavat ns. rakettinsa? Eihän siellä ole edes aakoita. Käsittääkseni, ne on Israelin ampumia suutareita, joita nämä ampuvat tyyliin viemäriputkista takaisin Israeliin.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
15.11.2018 23:46
Vastaa...  WeskuI

Ei ole AK:ia? Mm Pakistanissa rakentavat mallista itse ”vastaavia”. Niilläkin ilmaan ampuu häähumussa ja miksei sinne suuntaan, jossa vihollinen luuraa.
Jos kuvat pitävät paikkansa, monet raketit on taottu jonkun autotallissa myöskin. Pitääkö Israelin miljardibudjetilla väsätä noloja peltipönttöjä, jotka eivät edes toimiessaan yleensä osu kehenkään. Taikka palestiinalaisilla on huippuosaajia, jotka korjaavat alastulossa vaurioituneet huipputekniset härpäkkeet ja saavat ne myöskin toimimaan. Miksei ne osaisi tehdä myös käsiaseita, vaikkei ne nyt lisenssillä olisikaan tehty.
Jos suutarina on kranaatinheittimen murkula, se ei ole raketti, vaan kranaatti. Niitä näkyy olevan kanssa käytössä. Ja hienoja, suuria rakettejakin on, mutta uuden näköisiä, eikä pajalla tuunatun oloisia.
Enkä väitä olevani oikeassa, taikka sinun väärässä. Kyseenalaistan vaan.
Tyhmiä olemme, pirun tyhmiä, mutta se ei varsinaisesti ole argumentti. Harrastan itsekin tuota, solvaamalla hiljentämistä. Yritän päästä siitä ja sori siitä.
Paavosta tiedä, mutta saattaa tarkoittaa jokaisen muslimin olevan potentiaalinen terroristi, eikä varma sellainen. Jos kristitty pamahtaa uskoon kesken kauppareissun, siitä saattaa tulla rasittava kusipää. Muslimi taas mahdollisesti lähtee Syyriaan ostamaan lapsiseksiorjia. Molemmat olivat helevetin hianoja tyyppejä ennen pyhiä asioita funtsittuaan, lopputulos aivan järkyttävän erilainen.

T
T
14.11.2018 21:00
Vastaa...  peukku

Oma näkemys on että tämä ikuinen konflikti tuolla suunnalla Lähi-Itää ei ole meidän sota. Kumpikaan osapuoli ei ole moitteeton. Itse olin aiemmin kritiikitön Israelin kannattaja(vaikka en ole helluntailainen), mutta olen sittemmin muuttanut mieltäni. Tämä ei tarkoita että olisin mitenkään palestiinalaisten puolella. Kyllähän arabit tekevät väärin ampuessaan raketteja Israelin puolelle, mutta missä määrin heidät on ajettu tähän tilanteeseen? Gazahan on suuri avovankila.
Esim Länsirannalla, israelilaiset valtaavat maa-alueita paleilta, jotka sitten kostavat jollain väkivaltaisella tavalla israelilaisille, jotka saavat syyn kiristää palestiinalaisten elinoloja, joka taas johtaa suurempaan Israel-vihaan. Loputon kierre.
Toinen puoli asiassa on että tuollapäin maailmaa asiat eivät ole niin yksioikoisia kuin mitä täällä rehellisessä Pohjolassa ollaan totuttu ajattelemaan. Esimerkiksi ISIS, kaikkihan tietävät että kyseessä on melko epämukava puuhastelukerho, mutta mitä itseasiassa osaamme sanoa varmaksi kyseisestä järjestöstä(rahoitus, aseistus ym)? Käydessään sotaa shiioja vastaan ISIS vahvistaa Israelin ja Saudi-Arabian asemaa. Hyvin tärkeää on myös huomioida että ISIS ei ole uhka petrodollari-järjestelmälle, toisin kuin Syyria oli, joten USAn ei kannata kovin innokkaasti käydä tämän järjestön kimppuun. Tuolla suunnalla maailmaa on ollut false flag operaatioita ennenkin kuten USS Liberty, jonka osa lukijoista saattaa muistaa.
Vaikka olenkin kriittinen Israelia ja myöskin ”palestiinalaisia” kohtaan kannatan Israelin valtion olemassaoloa. Nationalistina toivon myös että oman valtionsa saisivat muun muassa tiibetiläiset, kurdit, baskit sekä saamelaiset.

peukku
peukku
14.11.2018 21:11
Vastaa...  T

Se rakettien ammuskelija on hamas joka nyt vaan sattuu olemaan mossadin operaatio eikä hezbollah ole yhtään sen parempi järjestö. Molemmat järjestävät toimillaan syyn juutalaisille murhata siviilejä jotta saavat varastettua lisää maata. Feikkkivaltio israelin perustamiskirja balfour deklaraatio on kirjoitettu 1917 ja niin edelleen. Ensinmäisen terroriteon ovat tehneet juutalaiset jotta pääsevät varastamaan lisää maata. Kaikki mitä lähi itälässä tapahtuu tähtää greater israelin luomiseen sisällisodat ovat vain savuverhoa. Ne on juutalaiset jokapuolella tunkemassa hiekkaneekereitä ja neekereitä valkoisiin maihin joten siitä valevaltiosta tulee päästä kokonaan eroon.

T
T
14.11.2018 21:24
Vastaa...  peukku

Yksi suurimpia red pill -kokemuksiani oli kun tutustuin Balfourin julistukseen ja miten USA huijattiin 1 maailmansotaan. IKun silmäni aukesivat näkemään historiaa eri näkökulmasta minulla meni useampi kuukausi sulatella ymmärtämääni kun maailmankuvani muuttui peruuttamattomasti. Hyvä että olet perillä asiasta. Myös Barbara Spectre on hyvin mielenkiintoinen henkilö.
En kuitenkaan nationalistina lähtisi purkamaan 1967 rajojen sisällä olevaa Israelia. arabeilla on kuitenkin miltei koko Lähi-Itä, joten se riittäköön heille. Kummasti Suomikin asutti Karjalan evakot, kun poliittista tahtoa oli.

Goy Boy
Goy Boy
15.11.2018 16:39

Minä koen sympatiaa vaikka mitä somaliinoja kohtaan, jos he sotivat Ikuista Jutkuliinua vastaan. 😉 Mites noi saudit sun muut muslimiarabit? Ovat kuitenkin ”hyvisten” puolella.

WeskuI
WeskuI
15.11.2018 10:44

Aivan. Tapetaan lapset ja naisetkin. Arabeja ne vaan on.

Trilisser
Trilisser
16.11.2018 14:49
Vastaa...  WeskuI

Jokainen arabi on potentiaalinen terroristi, koska jokainen arabi aivopestään jo lapsesta saakka tavalla, joka altistaa terrorismin kutsuhuudolle. Ja arabinaiset eivät ole yhtään parempia, samalla lailla he pitävät huolen siitä, että arabiino kasvatetaan uskomaan, ettei arabiinossa ole koskaan vikaa itsessään.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
14.11.2018 21:04

Extrauutisista ”;Mitä oikein tapahtui?
Israel oli yrittänyt kidnapata Hamasiin kuuluvan al-Qassamin prikaatin erästä johtajaa, mutta hanke epäonnistui, yhden israelilaisen saadessa surmansa.
Tämän jälkeen IDF suoritti sarjan ilma-iskuja Khan Yunisin alueelle, missä em. oli tapahtunut. Näissä hyökkäyksissä menehtyi 7 palestiinalaista. (Lähde al Masdar käyttää sanontaa ”murha”)
Hamas vastasi tähän raketti-iskuilla, joissa ammutti 48:n tunnin aikana yhteensä 470 ohjusta tai rakettia. Israeli iski vastauksena (pelkästään) maanantaina noin 100:aan kohteeseen Gazassa.
Al Masdar korostaa Hamasin laukoneen rakettejaan etäälle suurista asutuskeskuksista kampanjassaan. 150 siirtokunnissa asuvaa perhettä evakuoitiin kuitenkin kodeistaan ohjushälytysten aikana.
Gazan terveysviranomaisten mukaan 12 palestiinalaista sai surmansa rakettihyökkäysten ja ilmaiskujen vaihdossa 48 tunnin aikana.
Yksi israelilainen kuoli ja 80 haavoittui samana aikana.
Palestiinalais-lähteiden mukaan AL-Aqsa TV:n rakennus, Al-Amal hotelli ja lukuisia rakennuksia tuhoutui Gazan tiheään rakennetulla alueella ilma-iskuissa.
Mm. Turkki ja Venäjä painostivat Israelia diplomaattisesti lopettamaan kampanjan Hamasia vastaan. Iskujenvaihto päättyi aselepoon.” Että silleen…Kuka terrorisoi ketä?

T
T
14.11.2018 21:36

Positiivinen puoli Israeliin liittyvissä artikkeleissa on että se usein tarkoittaa mielenkiintoisia kirjoitteluja kommentti-osiossa 🙂 Tämä siksi, koska tämä ”JQ” jakaa kansallismielisen kentän aika hyvin kahteen leiriin. Kun taas islamista tai arabiinoista miltei kaikki ovat samaa mieltä, jolloin kiinnostavia väittelyitä ei synny, mikä on tylsää 🙂

T
T
14.11.2018 23:58

Hmm..Olen eri mieltä tässä kohtaa. En olen vielä törmännyt yhteenkään kansallismieliseen joka pitäisi arabiinoista. ”JQ” jakaa kyllä kansallismieliset kahteen leiriin, mutta ns Israelin vastapuolelle asettuminen ei tee kansallismielisestä ihmisestä arabimyönteistä. Esim Marco DeWitt.
Normoilla asia on sen sijaan tismalleen kuten kuvailit, toisin kuin kansallismielisillä. Usein riippuen puoluekentästä. Vasemmistoon kuuluvat käyttävät joskus jopa termiä ”Ystävämme palestiinalaiset” (tismalleen näin olen kuullut erään henkilön sanovan) Kun taas oikeistolaiset ryhmittyvät enemmän Israelin taakse.
Tämän ilmiön pystyy taas hyvin, hyvin, hyvin helposti ymmärtämään: Kylmän sodan aikana USA oli Israelin ja Saudi-Arabian kaveri, kun taas NL oli shiiojen kaveri. Asetelma ei ole muuten muuttunut mihinkään, kunhan korvaa NLiiton Venäjällä.
Mutta, ”JQ” takaa että keskusteltavaa riittää, mikä on hyvä asia. Esimerkiksi ”IQ” ei kiinnostaisi ketään. Kuvitellaanpa tilanne jossa kaksi ihmistä keskustelee ”IQ:sta” eli Irish Questionista:
A ”mitä mieltä olet irlantilaisista?”
B ”hmmmm”
B ”……”
B ”No, Quinnes maistuu melko p****lta”
A ”samaa mieltä”
B ”….”
A ”…..”
B ” Eiköhän mennä Myhäilevään Matruusiin, siellä on vielä happy hour”
– Näin vähän keskusteltavaa saisi aikaan irlantilaisista. Eli he ovat hyvin tylsiä ja epäkiinnostavia ihmisiä verrattuna j*******siin, joista voi saada hyvinkin kiihkeitä keskusteluja.

Goy Boy
Goy Boy
15.11.2018 16:34

Taitaapi jakautua sil’viisii että ”kansallismieliset” palvovat juutalaisia ja Israhellia, kansallismieliset eivät todellakaan. Toki juutalaiset kansallismieliset sitten erikseen… 🙂

Goy Boy
Goy Boy
15.11.2018 16:50

Ja sinä otat avosylin vastaan, kun pakenevat Israelin terroria tänne ihmisten ilmoille? Jotenkin olen ymmärtänyt, että tämän sivuston ”idea” olisi vähän niin kuin päinvastainen.

Kumitonttu
15.11.2018 22:24
Vastaa...  Goy Boy

Jako menee sillä tavalla, että kansallismieliset sosialistit ovat ylikansallisten sosialistien (mm. Rosmo Soininvaara ja Pali Andersson) kanssa yhtenä rintamana juutalaisten kimpussa, kuten ovat olleet viimeiset sata vuotta (Kolmas valtakunta ja Neuvostojen maa). Oikeistolaisesti ajattelevat kansallismieliset puolestaan näkevät, että Israelilla on oikeus puolustaa itseään ja että Hamas on Gazan arabien ongelma nro 1.
Lähi-idän suurin ongelma on islam, joka on luonteeltaan dogmaattinen ja muita pakottava. Juutalaisuus ja kristillisyys taas ovat yksilön vapautta kannattavia uskontoja, joissa pahoista teoista rankaisee Jumala eikä maallinen oikeus. Maallinen oikeus suojaa ensisijaisesti yksilöiden koskemattomuutta. Kuolemanrangaistus ei ole kuulunut juutalaisuuteen enää pariin tuhanteen vuoteen, ja kristillisissä maissa sen oikeutus on satoja vuosia kyseenalaistettu.

T
T
16.11.2018 18:38
Vastaa...  Kumitonttu

On mahdollista olla myös kansallismielinen joka ei pidä: j******’sista, kristityistä arabeista eikä muslimi-arabeista, mutta kansallismielisenä kannattaa Israelin valtion olemassaoloa. En pidä myöskään mustalaisista vaan kannatan heillekin omaa valtiota Intian suunnalta, josta he ovat tulleetkin.
Ihmettelen aina asennetta että pitää valita kummasta pitää: j******sista vai arabeista. On mahdollista olla pitämättä kummastakaan väestöryhmästä.
Suosittelen tutustumaan mikä väestöryhmä oli ”venäjän vallankumouksen” takana.

Anonymous
Anonymous
25.2.2020 23:12
Vastaa...  Kumitonttu

Hyvin sanottu, Kumitonttu! Ku ei voi antaa lisää peukkuja.

...vaikka voissa paistaisi
...vaikka voissa paistaisi
14.11.2018 23:03

Osa kommenteista haisee vahvasti itänaapurin hapankaaliripulille.

Yleensä se joka kysyy haisee itse
Yleensä se joka kysyy haisee itse
15.11.2018 11:22

Ehkä haju tulee vain itsestäsi?

nopea ratkaisu ja lopullinen rauha
nopea ratkaisu ja lopullinen rauha
15.11.2018 05:15

Muutama kilotonni tuolle alueelle hoitais ongelman kertaheitolla. Ei tarvitsisi kenenkään rähistä sen jälkeen mokomasta hiekka-aavikosta.

Särmääjä
Särmääjä
15.11.2018 20:34

Israelhan juuri on yksi isoimpia terroristivaltioita tuolla lähi-idässä Saudi-Arabian ohella, jotka ei muuta tee kun kylvävät tuhoa ja kuolemaa naapurivaltioihinsa USA:n kera sekaantumalla muiden maiden asioihin ja lahtaamalla niissä porukkaa. Saudit on pistäny Jemenin ihan matalaksi omien etujensa vuoksi ja Israel samalla linjalla vieny Palestiinalta alueet niin tottakai siellä arabitasonen porukkaa sitten kapinoi vastaan kivillä ja raketeilla.

Aikki
Aikki
16.11.2018 07:11

Oikeaa tietoa tilanteesta kertoo Patmoslähetyssäätiö.

Trilisser
Trilisser
16.11.2018 14:59

Mitkä ”palestiinalaiset”? Semmoista kansaa ei edes ollut olemassa ennen Israelin perustamista ja sellaista kansaa ei ole olemassa nytkään. Pelkkä asuinpaikka ei määrittele kansaa, vaan kansalla on oltava tiettyjä ainutlaatuisia piirteitä kuten kieli tai etnisyys. ”Palestiinalaista” ei esimerkiksi jordanialaisesta erota yhtään mikään: kieli sama, etnisyys sama, kulttuuri sama. Puhuminen ”Palestiinan kansasta” on yhtä järjestöntä kuin puhuminen ”Tampereen kansasta” tai ”Oulun kansasta”. Ja kun siihen lisätään sekin tosiseikka, ettei Palestiinan arabeilla ollut ainuttakaan itsenäisyysliikettä silloin, kun alue oli muslimien vallan alla, kertoo kirkkaasti, ettei ns. palestiinalaisvaltiolla ole olemassaolon oikeutusta. Eli Gaza ja Länsiranta pitää liittää Israeliin ja antaa arabeille 2 vaihtoehtoa, joko jäävät asumaan alueelle Israelin lakeja kunnioittaen ja Israeliin assimiloituen tai sitten heidät sijoitetaan Jordaniaan, Libanoniin, Syyriaan.

T
T
16.11.2018 18:47
Vastaa...  Trilisser

Puhutaan sitten paleista tai arabiinoista niin mitä vikaa on 1967 rajoissa? Minua ei kiinnosta liitetäänkö Gaza ja Länsiranta Jordaniaan ja Egyptiin vai jäävätkö nuo kaistaleet omiksi pienvaltioikseen.