Israel moukaroinut massiivisesti palestiinalaisterroristeja

Kuvakaappaus 2018-11-14 13-47-20.png

Monien kansainvälisten uutistoimistojen mukaan Israel on aloittanut massiivisen pommituksen palestiinalaisten Gazan alueelle. Kymmeniä rakennuksia on moukaroitu betonirouheeksi.

Israel aloitti pommitukset sen jälkeen kun vihamieliset muslimit ampuivat Israelin puolelle satoja raketteja. Israel vastasi tuleen mm. lentokonepommituksilla. Lisäksi Israelin armeija on vienyt Gazan rajalle ylimääräisiä jalkaväkijoukkoja vastaanottamaan mahdollisen vihollisen yritystä rynnätä Israelin puolelle.
https://www.washingtonpost.com/video/world/mortar-fire-resumes-from-gaza-after-covert-israeli-operation/2018/11/12/588f628e-e692-11e8-8449-1ff263609a31_video.html?utm_term=.2d9055a9b32e
Israelin armeija iski mm. maanantain aikana ainakin 70:en eri palestiinalaiskohteeseen. Israel ampui ohjuksia mm. Al-Aqsa-TV: n päämajaan, jonka kerrotaan olevan islamilaisen Hamas-ryhmittymän hallussa. Myös Gazan cityalueelle on tehty iskuja.
Palestiinalaiset ovat osoitelleet mieltään Israelin raja-aidan tuntumassa, koska Hamas ei ole voinut maksaa virkamiestensä palkkoja. Israel antoi viikonloppuna kuitenkin luvan kuljettaa Qatarista 15 miljoonaa dollaria käteistä matkalaukuissa palkkoihin ja helpottaakseen Gazan alueen oloja.
Kuluvan viikon aikana tehdyissä iskuissa on kuollut joitakin kymmeniä ihmisiä ja saman verran loukkaantunut.