Viron päätös olla allekirjoittamatta pakolaissopimusta vahvistettiin tänään

Viron presidentti Kersti Kaljulaid ilmoitti tänään, että Viro ei missään nimessä tule allekirjoittamaan YK:n pakolaissopimusta.

Tähän asti presidentti on kertonut, että ei aio allekirjoittaa sopimusta, koska hallitus ei ole ollut asiassa yksimielinen. Tänään Viron hallitus kuitenkin päätti yksimielisesti, että Viron ei tule allekirjoittaa pakolaissopimusta. Näin ollen presidentti Kaljulaid otti yhtenä toimijana ilmoitti, että ei tue sopimusta, joten sitä ei allekirjoiteta. Päätös on Viron yksimielinen päätös.
Mielenkiintoista asiassa on juuri yksimielisyys. Koko Viron poliittinen johto on sen kannalla, että sopimus ei ole hyväksi Virolle. Asiassa ei ole tähänkään asti ollut varsinaisesti mitään erimielisyyksiä, lähinnä kyse on ollut yksityiskohtien muokkaamisesta.
Presidentti Kaljulaid kertoi tänään mm:
– Viron kansa on käynyt 27 vuotta uutta yhteistä taivalta. Viron kansa ansaitsee parempaa. Kansallinen turvallisuus ja taloudellinen hyvinvointi on virolaisten ja Viron hyvinvoinnin perusta, Kaljulaid kertoi.
Err.ee

Subscribe
Notify of
guest
44 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Särmääjä

Suomi ja Ruotsi on kohta todellakin kahdestaan kantamassa vastuuta ton sopimuksen kanssa

xxxxxxxx

Virossa oli 50 vuotta vieraat (Neuvostoliitto) jotka määräsivät ja terrorisoivat Viron kansaa.
Suomalaiset ja ruotsalaiset ei sitä ihanuutta ole saaneet kokea,niin jotenki on helpompi
allekirjotella kaikenmaailman papereita..
Afriikan väestö kasvaa 31 miljoonaa vuodessa,niille ylimääräisiulle haetaan paikkoja Euroopasta.

Setä

Ruotsi koska Ruotsi rakastaa sossumuslimeita ja sossukeenereitä yli kaiken, Suomi koska Suomi on munaton sukupuoleton pikku EU-BDSMhuora joka tekee mitä käsketään ettei vaan kukaan pahoittaisi mieltään.

Puolueeton

Setä hieman erehtyy. Ei ole kyse rakkaudesta vaan russofobian lietsomisesta, joka alkoi heti Suomen itsenäistyttyä. Nykyiset poliitikot eivät halua vastustaa tippaakaan EUta tai Natoa. Poliitikot eivät halua jäädä yksin, kuten 1939 jättäytyivät silloisessa typeryydessään. Uskoivat Saksan voittavan sodan ja luottivat tähän virhearvioon, vaikka olisi heti voinut suostua sodan voittaneen lännen avuntarjouksiin. Nyt uskovat Naton(USAn) voittavan. Kysymyksessä on taas virhearvio. Tulevan (kauppa)sodan voittavat Aasian maat.

Jonne H

Jos Baltian maat eivät olisi heti liittyneet Natoon, perseilisi ryssä siellä samalla tavoin kuin Ukrainassa ja Krimin ryöstettyään.
Sinne missä on voimaa, ei veli venäläinen tunge.
Ei ole kyse mistään fobiasta (lääketieteellinen termi) vaan rationaalisesta ajattelusta mikä saattaa avautua lukemalla esim. Rocatchin ja Gordievskyn Sokea Peili,

Maido

Suomalaiset ulos kotista .ja hallituksen kaato.näin täyty tehtä

Tulevaisuus ei hyvälle näytä

Tällä hetkellä kaksi maailman typerintä maata.

Noniin

että suomi halua 92 miljoona aafrikalaista suomeen? Oletteko varmoja?? Ja täma kuva on ihan väärä tässä! Sen takia että Kaljulaid ja Mikser halusivat kuntan selän takana mennä Marokon antamaan allekirjoituksen Marrakeshin sopimuksesta että Eestin tulisi 7,9 miljoona aafrikalaista ja heille annetaan kaikki tuet! Kaljulaid ja Mikser eivät olekin sitä sopimusta lukeneet alusta loppuun asti, eivät ole lukeneet sitä ollenkaan! Ekre toi asian julkki ja Kaljulaid ja Mikser suutuivat siitä! Oman kuntan maanpetturit täytyy olla linnassa. Mikser ja Kaljulaid näyttävät hetkellä kuinka pettyneitä he ovat, mutta he molemmat ovat saksan nukkeja! Myös suomi ei voi tehdä sitä sopimusta koska sitten teillä ei ole enään oma maata, teillä on sitten afrika!
Virossa hetkellä on niitä venejälaisia enemmän kun 10% oikeasti on niitä jo vielä enemmän ja muitakin tulokaita. Myös niitä immigranteja on tuotu sisään salaa mistä kukaan ei tiedä mitään. Luku voi olla jo yli 8000. Mutta kanssalle vaan valehedellaan!
Suomalaiset tehkää jotain, älkää lupakaa tehdä teidän maasta aafrika! Niinistö ei ole varmasti lukenut myös sitä sopimusta ja hänellä ei ole hajuakaan mikä siellä 50 sivuston sopikusessa on kirjassa ja se on englanin kielessä kaikki!

Ilmari

Edellinen kirjoitus on täysin käsittämätön maanpetossyytteineen ja muutenkin. Ei siitä saa mitään selvää.
Kannattaa siis avata asiaa hieman. Virossa parlamentti eli Riigikogu valitsee presidentin. Tilanne ajautui umpikujaan, koska puolueet eivät pystyneet sopimaan kuka poliitikko valittaisiin. Kompromissiksi löydettiin laajaa kansainvälistä kokemusta omaava Kersti Kaljulaid.
Virossa presidentti ei johda ulkopolitiikkaa vaan hallitus. Presidentti on kyllä valtionpää mutta hän ei voi itsenäisesti päättää, allekirjoittaako Viro sopimuksen vai ei.

Anonymous

Se oli EU-ssa vain sihteeri. Mistä kokemuksesta sä puhut? Hänen paikalleennoston ainoa syy oli, hänen liberaalinen maailmankatse ja kyky, silmää räpyttämätyä myydä koko kansa ja valtio. Hyödyllinen sätkynukke, sosiaali”demokrateille”.

Ilmari

Kaljulaidin poliittinen ja löytyy vaikka Wikipediasta. Täysin käsittämätöntä tuubaa kirjoitat kansan ja maan myynnistä.

pensavero ylös vihreät yhteydet

Kaljulaed , keljulaed, kiljulaed – kiljulaet – kiljulait – kiljukulju- kaljalait !

Jukka

Etelänaapurissa viisasta porukka täällä ajetaan suomalaisia maanrakoon js nälkä kuolemaan.8

Virallinen ohjeistus puuttuu

Pitäisikö itkeä vai nauraa? Luenpa huomisesta Hesarista.

Anonymous

Viro teki täysin oikein!

Noniin

Täytyy sanoa Virolaisilla kiitoksia Ekrelle, kuka toi asian julkikseen! Miten on ollenkaan mahdollista, että tässä artikkelissä puhutaan että Kaljulaid on koko Viro!? Kaljulaid halusi mennä Marokoon Eestin kuntan selän takana antamaan allekirjoitusta ja Mikser valehteli kaikesta. Emme tieneet viiko sitten tästä mitään. Sitä sopimusta halutiin mennä antamaan kuntan selän takana! Täällä kirjoitetaan kaikki väärin. Kaljulaid on kokon ajan tehnyt kuntan selän takana asioita.Emme hyväksy sitä presitenttiä koska se ei ole meidän valittu.Tämä eer.ee tekee kokon ajan propakandoja. Tämä artikkeli on väärä tiedoksi teille. Marrakesh sopimus joo perutiin hetkellä mutta he ovat vihaisia! Kaljulaid on maanpetturi ja Mikser myös!

Anu

Joo, juuri niin olikin ja yksimielisyydestä oli asia kaukana. Tämä artikkeli antaa aivan väärän kuvan.

Anonymous

Just niin on. Kiitos kommentista.

ro

Oikein.Ei valu kädellistä saastaa muslimimaista pilaamaan maata..

Pena

Suomi allekirjoittaa onnessaan ja sale jakaa jopoja rajalla valttereille. Mukana tietenkin typerä lennu piski.

fatwantarkistaja

Ei kait se ny koiran syytä ole, jos on sattunut isännäksi isänmaaton pas….

Pena

Ei ollut koiran syy vaan äänestäjien, että siellä on taas jopo sale presidenttinä. No mutta onhan se lennu koirakin ruma kuin mikä.

Ilmari

Viro on oppinut historiastaan. 50 vuoden aikana maahan lappoi “siirtolaisia” sen kummempia lupia kyselemättä ja sopimuksia tarjoamatta.
Joku voisi Soinillekin kertoa, että kyseessä on tosiaan sopimus joka tulee allekirjoittaa, jotta se tulisi voimaan. Edelleen on kummallista, että jos sopimus ei sido ketään, miksi se tehdään.

paikallinen

Päätös ei nyt todellakaan ollut yksimielinen, suvakkitahoilta tällä hetkellä kuuluu todella paljon ulinaa. Hallituksen isommat jäsenpuolueet eli paikkallinen keskustapuolue ja sosiaalidemokraatit (sekä suurin opositiopuolue, neoliberaali Reformipuolue) tukivat sitä, mutta ratkaisevaksi jäi Isänmaan eli paikallisen “kokoomuksen” jyrkkä vastustus. Jos Isänmaa olisi ollut riittävän cuckeja tukeeman sitä sopimusta, niin ne tulisivat ensi vaaleissa varmasti jäämään parlamentin ulkopuolelle menettäessä viimeisetkin äänestäjänsä EKRE-lle.

ääliöidenvaltakunta

Onneksi 1939 syksyllä ei ollu sopimusta Neuvostoliiton kanssa.Jos “sopimus” olis ollut,neuvostosotilaat olis neliojonossa marssineet Helsinkiin ja Suomen herrat olis lukeneet vain allekirjoittamaansa sopimusta!
Pakko on sanoa,että Suomen kusipäiset herrat nostattavat verenpainetta vastuuttomuudellaan!

vittuuntunut stadilainen

Tällaiset pienet maat varmasti yritetään pakottaa vaikka kiusaamisella ruotuun jos uskaltavat vastustaa globalisteja.
Nyt olisi kiintoisaa, jos PT-media alkaisi seuraamaan, että minkälaisia keinoja Viroa vastaan aletaan käyttämään. Onko esimerkiksi jotain isoja kv. mediataloja, jotka voisivat alkaa mustamaalamaan ja fasisti-vihjailemaan virolaisia poliitikkoja jne..?
Onko Virossa omaa Fazeria tai muita idioottifirmoja, jotka tällaiseen alkaisivat? Onko Virossa omaa Soros-rahoitteista punayliopistoa tai “kansalaisjärjestöä”, joka alkaa propagoimaan…? Suvakki-nettitrollien armeijaa tai muuta vastaavaa? Onko maan yleisradioyhtiö (jos sellaista edes on) suvakkien käsissä? Onko Viron poliittisissa uutisissa juttua EU:n tai vaikka YK:n painostuksesta näissä asioissa?
Ja lopuksi: ovatko Eestiläiset tietoisia, minkälaisia keinoja em. valehtelijat ja mädättäjät muissa EU-maissa käyttävät..? Ovatko he tietoisia näistä keinoista mikäli tällainen systemaattinen propaganda-kampanja aloitetaan heitä vastaan?
Olisin kiitollinen jos PT-media ottaisi nämä asiatseurantaan ja raportoisi niistä.

Hemmo

Fazer on Virossa melko suuri firma, niiden mustaa leipää tulee syötyä usein.

paikallinen

Idioottifirmoja — Ei.
Punayliopistoja — En tiedä tarkkaan, mutta luulisin että on tasapainoa. Humanitaarit saattaa olla humanitaareja, mutta esim. Tallinnan Teknisen yliopiston rehtori on kova konservatiivi.
Kansalaisjärjestöja – On joku Refugee Aid ja Soroksen juttuja, jotka saa myös tukea valtiolta, mutta ne ei ole kovin vaikuttavia. Ei mitään Rasmuksen kaltaista.
Yleisradio – On minusta melko tasapainoinen.
Isoimmat mediat ja lehdet ovat neoliberaaleja, vaikka niistä löytyy myös täys konservatiivisia toimittajia ja ne usein julkaisee myös EKREläisten kovaa tykitystä. Painostusta, eteenkin sumutusta oli lopulta aika paljon, mutta ensimmäisen erän voittivat kriittiset tyypit.
Ovatko eestiläiset tietoisia mitä muualla tapahtuu — Valitettavasti ei, suurin osa ovat aika tietämättömiä siitä miten pahalta monikulttuurisus muualla näyttää.
Minusta suurin ero on venäläisen vähemmistön läsnäolo. Eestiläisillä on kokemusta vaarasta tulla vähemmistöksi omassa maassanne, sekä minusta itse asiassa maailman tasokkaimpaa kokemusta nationalismista sitä vaaraa taistellen. Myös kauan itsenäisyyden palautuksen jälkeen käyttivät myös neoliberaalit puoluet joka vaaleissa “Venäjän karttaa” ja öyhöttivat nationalismia venäläisiä vastaan omaan edukseen. Nyt sitä tapaa on hankalaa murtaa. Edullista on sekin ettei paikalliset venäläisetkin katso keharimaahanmuuttoa hyvällä silmällä, joten edes venäläismyöntein, melko vasemmistolainen Keskustakin maahanmuutosta kovin paljon innostu. Kovimmat mokuttajat tällä hetkellä taitaa olla sosialidemokraatit.

v-tuuntunut stadilainen

Kiitoksia oikein paljon tästä selonteosta. Tässä huomaa, miten vähän tietää naapurimaan tilanteesta vaikka sen merkitys omalle maallemme edelleen kasvaa.
US näyttää virittävän Viroon “hallituskriisiä” asian tiimoilta:
https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/264847-virossa-puhkesi-hallituskriisi-gcm-sopimuksesta-jo-7-eu-maata-irtautunut
Propaganda-opin mukaan psykologinen operaatio pitää sovittaa vastaanottavan maan kulttuuriin, eli esim. maallistuneeseen ateistimaahan ei kannata suunnata uskonnollista propagandaa, se menee harakoille.
Näin ollen olisikin mielenkiintoista tietää, minkälaisella kulmalla virolaisia lähestytään kun maahan halutaan lietsoa globalistista henkeä ja monikulttuuria. Natsittelu tai vastaava ei taida siellä toimia, Venäjän pelkoa varmaan jotenkin käytettäisiin… Entäpä YO. Usarin jutun vihjaama kansallinen hajaannus?
Ehdotukseni globaaleille propadandisteille on siis: “Eestin on yhtenä miehenä toteltava EU:ta ja sen “yhteistä arvopohjaa” ottamalla maahan pakolaisia – muuten tulee venäläiset ja Viro miehitetään!”
Nyt jos siellä Virossa teillä Paavolla ja muilla on minkäänlaista keinoa tähän, levittäkää tietoa EU- ja YK-propagandasta!

Pertti Grandell

minulla virolainen/venakko tyttöystävä, tietävät ja osaavat kyllä lukea ja käyttää tietokoneita ja ovat fiksumpia mitä monet uskovat, virossa ei läpsyttelijöitä ole kuin jokune skibale, nekin on aika hiljaisia…..,eivät kuten meidän husu-syö-pask## poliitikot jatka aukovat turpaansa.

Ilmari

Grandell on aivan oikeassa. It-alalla Viro on aikaa sitten mennyt Suomen ohi. Ensin sinne perustettiin joka ainoaan kyläkirjastoon internet-piste. Internet-kahviloita tuli myös joka paikkaan Kun langaton verkko yleistyi, sekin oli kohta kaikkialla julkisissa tiloissa käytössä. Tallinnassa pääsi verkkoon joka paikassa, kun Helsingissä vasta ihmeteltiin, tarvitaanko sitä julkisilla paikoilla.

Karri Nyman

Suomen kohdalla on jo sovittu, mutta miut maat allekirjoittavat tai sitten ei. Taitaa Soinilla olla samaa lurua hiusten alla kuin navan takana. Vai luuleeko kansaa niin tyhmäksi?
Onitteluni Viron kansalle!

huugo

Odotettavissa Suomeen, iso pakolaisvyöry joka on sovittu. Mutta vasta vaalien jälkeen että se ei häiritse kokoomuksen kannatusta. Noita vihjeitähän on tullut pitkin vuotta. mm. sisäministeriön tiedote “varautumisesta” Saksa ja Ranska haluavat valtavista matulaumoista eroon ja se pahin aines lykätään tämän sopimuksen myötä mm. pohjolaan. Siksi sipilä on hypännyt saksassa merkelin luona ja ottamassa ohjeita asian tiimoilta. Voi tosin olla että EU:n liitokset natisevat asian takia.
https://intermin.fi/maahanmuutto/toimijat-ja-avastuut/laajamittainen-maahantulo-ja-varautuminen

Nopeutetaan Suomen islamisaatiota

2 miljoonaako niitä näin ensi alkuun on tulossa….vuoteen 2025 mennessä. “Paljastus turvapaikanhakijoiden tulva” -google-haku kertoo, että oli poliittisesti sovittu asia jo vuonna 2015. Neuvoteltu sopimus – Sauli Niinistö- Soini- Orpo- Sipilä asialla.

Pulma

Sauli Niinistön puhe YK:n yleiskokouksessa, jossa Hän sanoi mm:ssa näin:
“Siksi tuen lämpimästi globaalia siirtolaisuuskompaktia ja odotan jo mielenkiinnolla konferenssia, jossa se hyväksytään joulukuussa Marrakechissa.”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/010c5794-d8a3-40ea-9a70-4fb277ad41f4
Kuka siis on allekirjoittaja Suomesta?

huugo

Kovasti ovat kannat muuttuneet kokoomuksen suuntaan valinnan jälkeen, eli kansan presidentistä kokoomuksen arvoihin. Uskokaa pois niin lentorumba alkaa jossain vaiheessa Suomeen ja lasteina matuja sieltä sun täältä. Ja yöllä ettei saa huomiota. Seuraavaksi mennään sitten natoon.

Toivotaan, että Suomessa valta vaihtuu isänmaallisille

Yksi toisensa mm. euroopan maista näyttä jättävän allekirjoituksen väliin.No, tuskin ruotsi, saksa, ranska….Se on vaan niin “ihqusoppari, kun saadaan koko ahrikan väestö eurooppaan” tulee uusi ” uljas eurooppa uusine asukkaineen”, jotka luovat uuden “korkeakulttuurin ja keksinnöt “…
Mutta Suomi tai siis ne henkilöt “joilla on valta `vielä toistaiseksi `päättää Suomen asioista, ehei…. jätä käyttämättä ” näin hienoa tilaisuutta- saadaan korvattua “Suomen huono kansa”-suomalaisten geenitkin vissiin supersurkeat, näemmä näissä ilmasto-olosuhteissa esi-vanhempemmahan asuivat puussa ja noukkivat keräilijöinä ruokaa”…..
…..mitään korkeaa kulttuuria ,kuten maanviljelystä, laivanrakennusta ja insinööritaitoa jne…eivät esivanhempamme keksineet;)..että näin, ilmastokin 4 vuodenaikaa asettaa tietyt haasteet myönnetttäköön …niin että “puissa ja maakuopissahan se elämä siinä meni”.Hieman “karrikoiden” tuon totesin, mutta kun historia kiinnostaa ja luet nk. ” Suomen virallista historiaa”, välittyy kieltämättä vastaava tunne.Museovirastohan ei tutki suomalaisten historiaa n. ennen 1300-lukua- en ymmärrä , mitä tuollaisella laitoksella,joka maksetaan yhteisistä veroista edes tekee tuossa toimintakulttuurissa.Monien kaupunkien “virallinen historia alkaa uljaasti vasta n. 1400-1500-1600 jne…luvusta lähtien, vaikka on tiedossa , että siinä on ollut jo Suomen rautakautena asutusta ja kauppapaikkoja-ettänäin!!!!
Raudanvalmistus rautakautena ( upeat miekat , sepäntaito jne..) ja suomalaiset heimot ja soturit, upea Suomen rautakautinen historia siis ennen 1300-lukua suomensukuisine karjalaisineen, hämäläisineen, pohjalaisineen ja Kvenlannin kuningaskunta, Bjarmian korkeakulttuuria…..
.Millaisen “diagnoosin lääkäri antaisi henkilölle, joka haluaa tahallisesti tehdä pahaa taikka satuttaa toisia , isompaa määrää väestöä, tjaa?
Me suomalaiset `saamme kokea nyt” kommunismin/bolsevismin ihanuutta”.
-Suomen miehethän sen `kommunismin` torjui yhdessä naisten kanssa 1939-1945 ( ei kaikki suomlaiset ole olleet aina isänmaallisia, mitäs se Ryti aikanaan totesi) _ ei sovi unohtaa lottia ja kotirintamalla asiat oli usein naisten vastuulla-kovaa oli, mistä me emme tajua yhtään mitään me sotien jälkeen syntyneet polvet.
Suomen “pelastus” tulee ulkopuolelta; kun muualla tulee muutokset, se heijastuu Suomeen.
Neuvostoliitto oli kommunistinen järjestelmä, jossa “kommunistit kaappasivat vallan 1917 siis eli eri asia kuin Venäjä.
Suomessa on jotkut tahot ylläpitäneet “ryssävihaa”, vaikka todellisuudessa Venäjällä asuu suomensukuisia siis” sukulaisia” niille, joilla itselläkin on suomensukuiset juuret- kaikilla Suomessa asuvilla ei todellakaan ole-enkä tarkoita tännetulleita kolmannen maailman asukkaita.
Stalin “murhautti” ymmärtääkseni ja lukeman mukaan miljoonia venäläisiä suomensukuisia kristittyjä-aivan järkyttävää.
´Kommunismi `on ehkä `pahimpia ihmiskunnan ^vitsauksia^, joista tavalliset ihmiset on joutuneet kärsimään`,salakavala “ideologia”, jonka “juuret ulottuu kaikkialle kulttuuriin, kasvatukseen, hallintoon ….rakennettuun ympäristöön” ja se “pilaa kaiken kauneuden ja hyvyyden elämästä .
Virolaiset on varmaankin oppineet historiasta-mitä on elää “pimeydessä”.Ihailen Viron laulu-ja tanssijuhlia,jotka järjestetään kesäisin Tallinnassa:Voi sitä kauniiden kansallislaulujen, kansantanssien, kansallispukujen kaunista kirjoa ja iloa ja ylpeyttä omista juurista ja perinteistä- näitä opetetaan siellä koulussa.
Suomen “yllä roikkuu pimeys,ankeus, ilottomuus” nykyisin.

laukut kantoon

Koska EU:ssa on vapaa liikkuvuus niin sonta tulee valumaan niihinkin maihin jotka ei allekirjoita .Taas tänään pipilän jokapäiväinen ilmoitus Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttoa tuo mies on vaarallinen kansakunnan tuhoaja..Kyllähän tässä näkyy että taas on jo sovittu uuden tulijalauman vastaanottamisesta.

Acc

Olisi tietysti mahdollista kylmän rauhallisesti ottaa rajatarkastukset käyttöön. Ja sitten käännytettäisiin epätoivotut tulijat. Luonnollisesti EU:n keskushallinnosta tulisi kaikenlaisia viestejä, uhkauksia ja vaikka mitä. Mutta eivät ne lähetä tänne pommikoneita, eivät ammu ohjuksia ja eivätkä rohkene yrittää miehitystä, jos suomalaiset tekisivät selväksi sellaisen tarkoittavan vihollisuuksien alkamista.
Nyt ehkä mieleen tulevat sopimukset, ne kansainväliset sopimukset. Ne ovat vain paperia. Riittää, että todetaan Suomen pitävän kiinni sopimuksista vaikkei niin asia olisikaan. Voi siis sanoa yhtä ja tehdä toista. Kysymys on vain siitä, onko EU:lla tahtoa väkivalloin nujertaa Suomi.

Heikki Knookala

Mun isoäidin isä oli 3700 vapaaehtoisen suomalaisen kanssa taistelemassa Viron itseisyydestä. Aukusti Tuominen “tuntematon suomalainen”. Ehkä kansalaisuus Virossa jopa järjestyisi… Hieno maa.

Pessimisti

“GCM-sopimuksen allekirjoittamatta jättävät maat ovat tyhmiä populisteja” tuumasi äskettäin juoppo Juncker jämäkästi, huonot housuissa…

Yari

Suomen päättäjiltä puuttuu kaikilta munat, nää harhaanjohtajat pitäisi saada ymmärtämään mitä ovat jättämässä tulevalle, jo olemassa olevalle sukupolvelle! Mutta ei, vedrllään vaan naruista mistä on jollee ministerille taloudellista hyötyä jopa. Oma kansa ja vointi ei kiinnosta
Eikä kiinnosta päättäjien omat sukulaisetkaan mitä tekevät heille, suomi on lampaiden valtskunta, leijonasta ei ole enää mitään jäljellä.

ike

Jokaiselle ajattelevalle on päivänselvää että jos pakolaispolitiikassa voisi jostakin hakea oppia niin virosta. Ei tarvitse kuin katsoa politiikan seurauksia sekä ruotsissa ja virossa.

Tuumaaja

Viron on helpompi tehdä itsenäisenä valtiona omia kansallisia päätöksiä ja pysyä niissä. Suomen itsenäisyyden antoi Koivisto pois koplansa kera, jotta suomen eliitti pääsee lihapatojen ääreen.
Vaikkei Kekkonen ollut täysin puhdas pulmunen, mutta hän taiteili ja taisteli suomen itsenäisyyden puolesta koko vallassa olon aikansa, hän oli johtaja ja valtiomies.