Viron päätös olla allekirjoittamatta pakolaissopimusta vahvistettiin tänään

Viron presidentti Kersti Kaljulaid ilmoitti tänään, että Viro ei missään nimessä tule allekirjoittamaan YK:n pakolaissopimusta.

Tähän asti presidentti on kertonut, että ei aio allekirjoittaa sopimusta, koska hallitus ei ole ollut asiassa yksimielinen. Tänään Viron hallitus kuitenkin päätti yksimielisesti, että Viron ei tule allekirjoittaa pakolaissopimusta. Näin ollen presidentti Kaljulaid otti yhtenä toimijana ilmoitti, että ei tue sopimusta, joten sitä ei allekirjoiteta. Päätös on Viron yksimielinen päätös.
Mielenkiintoista asiassa on juuri yksimielisyys. Koko Viron poliittinen johto on sen kannalla, että sopimus ei ole hyväksi Virolle. Asiassa ei ole tähänkään asti ollut varsinaisesti mitään erimielisyyksiä, lähinnä kyse on ollut yksityiskohtien muokkaamisesta.
Presidentti Kaljulaid kertoi tänään mm:
– Viron kansa on käynyt 27 vuotta uutta yhteistä taivalta. Viron kansa ansaitsee parempaa. Kansallinen turvallisuus ja taloudellinen hyvinvointi on virolaisten ja Viron hyvinvoinnin perusta, Kaljulaid kertoi.
Err.ee

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.