Valtamedian Trumpin haravalausunto meni taas niin pieleen kuin ikinä vain saattoi mennä

lataus.jpeg
Valtamedian toimittelijat ovat yrittäneet antaa kuvaa, että Trump olisi sanonut suomalaisten haravoivan metsiä tällaisilla haravoilla.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump näyttää olevan punainen vaate länsi-eurooppalaisille medioille ja niiden toimittajille. Vuoron perään nämä tekevät itsetään kerta kerralla typerämpiä yrittäessään keksiä Trumpin niskoille jotain ”mokaa”.

Viimeisin esimerkki on suomalaisen mediamaailman keksintö, että Trump olisi tarkoittanut ”raking” ”to rake”-sanoilla jotakin haravoimista. Toimittelijat eivät ole edes yrittäneet ottaa selvää mitä ”rake” tarkoittaa vaan kuvitelleet olevansa jotain englanninkielen asiantuntijoita. Vihervasemmistolainen siipi lähti tietenkin irvailuun mukaan, se on selvää. He luulivat keksineensä jotenkin erityisen hienon pilkkavitsin.
Kuka oikeasti oli niin tyhmä, että kuvitteli Trumpin puhuneen jostain metsien haravoinnista siinä mielessä kuin kotipihoja haravoidaan haravalla? Luulivato nämä toimittelijat ihan tosissaan, että Trump tarkoitti, että Suomen vähäiset metsäpalot johtuvat siitä, että suomalaiset kulkevat pitkin metsiä haravoimassa ryteikköä?
Suomalainen media ja vihervasemmisto kuvitteli tekevänsä Trumpista pilkkaa, mutta nyt pilkka osuikin vain suomalaisten omaan nilkkaan. Moni amerikkalainen ajattelee nyt, että suomalaiset ovat varsinaisia kielineroja kun ”rake”:sta tehtiin jotain haravalla haravoimista. Mm. Twitterissä on levinnyt erilaisia haravameemejä. Amerikkalaisille ne ovat hieman mysteeri, sillä eivät ymmärrä, että tapahtumasta on kyse suomalaisen median ja vihervasemmiston surkeasta englannin taidosta.
Valtamedia voisi opetella uimaan.

Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
19.11.2018 19:29

tätä nyt ei ollut vaikea arvata mitä media kirjoittaa, tekipä tai sanoipa trump mitä vain aina se ”väärin”,luulisi toimittajia jo hävettävän tämä kirjoittelu, ei tälläisia toimittajia päästetä valkoiseen taloon.

Tulipalo eristyksiin
Tulipalo eristyksiin
19.11.2018 22:35
Vastaa...  Anonymous

Trump on ehkä huomannut, että Suomella on ainakin metsäpalojen suhteen homma hallinnassa. Toisin niin kuin vaikka Ruotsilla, joka joutui pyytämään puolalaisia ym apuun viime kuivana kesänä.
Kaliforniassa paloherkkänä alueena on laiminlyöty turhien puskien siivoaminen pois viherhörhöjen takia, koska yhtäkään puuta ei saa kaataa. Aina ennen vanhaan Amerikassa metsäalueiden väliin jätettiin vapaa tila, jottei tuli leviäisi ja palon sattuessa tuli voitaisiin eristää tietylle alueelle mahdollisesti joka puolelta. Tämä on sarjassamme käytännön itsestäänselvyyksiä kuivilla alueilla maailmassa, mutta valtamedioitten viherpiiperöt eivät käytäntöä tajua.

Rake and ramblin’ boy
Rake and ramblin’ boy
19.11.2018 19:35

Toimittelijoiden energiasta menee 50% Trumpin mustamaalaamiseen ja 50% yleiseen suvakointiin.
Siinä se työpanos sitten olikin.

Verihaard
Verihaard
19.11.2018 19:37

Formulaenglannilla pärjää! ”Aimiin, opviosli” ”ät ti endof tö dei” ”tö maiköl”. Kerranki ku Trump kehuu meitä niin me ruvetaan sille VITTUILEE. Eli onko tästä nyt pääteltävä että James Bond – Moonraker, ei olekaan kuunharavointielokuva????? Olemmeko eläneet valheessa????

Säälittävää
Säälittävää
19.11.2018 19:42

Valtamedia on sellasta roskaa, että ei sitä viitsi enää edes lukea, niin alas se on vajonnut.
Tää on yksi esimerkki niiden palikka englannista. Englannin kieli on aika haastava sanojen merkityksien suhteen, mutta ei tuo punavihervasemmisto ole liialla älyllä pilattu.

Eddie
Eddie
19.11.2018 20:08

Ei jaksa edes kokea myötähäpeää suomimediasta.. ovat jo aikoja sitten vajonneet niin alas ettei alemmas voi vajota..
Ja kuka ääliö nykyään edes seuraa valtaviemärimediaa

Pertti Grandell
Pertti Grandell
19.11.2018 20:11

tämä hölmölän puniikki lehdistö on jo vajonnut niin omaan sceidaansa että enään ei edes vit##a, vähän oksetuttaa, olen huomannut nuorison hymyilevän kaikille hölmölän tv uutisiin ja iltasatuhuin. on mahtavaa nähdä kuinka nuoret ovat huomanneet kuinka heitä yritetään höynäyttää…kyllä vielä kunniankukko laulaa ja puniikit saavat mitä ovat ansainneet. sitä en voi kirjoittaa, mutta jokainen fiksu tietää kyllä……

Aappa
Aappa
19.11.2018 20:34

Suomen ”luotettava media” se ei väsy tehtailemaan valeuutisia, jotka perustuvat asiayhteydestä irrotettuihin ja vääristeltyihin kommentteihin – joita toimittajiksi itseään kutsuvat eivät tietenkään vaivauduta tarkistamaan. Faktojen tarkastaminen tapahtuu sitten itsenäisten pienmedioiden ja tavallisten kansalaisten toimesta.
Valtamedian ’toimittelijoiden’ taso on sitä luokkaa, että ne innostuu kuin pikkulapset pienimmästäkin höpöhöpö-jutusta tai juorusta, joilla voidaan yrittää mustamaalata suvakkihoureisiin sopimattomia tahoja ja asioita.
Ihan kuin esim. joku USA:n presidentin asemassa oleva voisi vetäistä yhteiskunnallisesti merkittävissä kysymyksissä juttuja tuosta vain ihan lonkalta omasta hatustaan, vailla mitään informaatiota tosiasioista.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
19.11.2018 21:19

Metsänhoitotyöstä jotain ymmärtävä presidentti Trump käytti aivan oikeata ilmaisua ”raking” puhuessaan metsänpohjan siivouksesta.
Valemedia irrotti Trumpin puheen asiayhteydestä yhden sanan, ”rake” = harava, ja ryhtyi muiden koulukiusaajien tavoin käyttäytyvien lällättäjien kanssa arvostelemaan ja irvailemaan Trumpin puhetta.
Opetus: jos ei ymmärrä mistä viisaammat puhuu, kannattaa olla hiljaa ja kuunnella, tai vaikkapa googlata.
Tässä tapauksessa googlaus ”forest brush rake” antaa kuvina hyvän käsityksen mistä Trump todella puhui.
https://www.google.fi/search?biw=1093&bih=502&tbm=isch&sa=1&ei=tAnzW4h_g42yAdPShJgL&q=forest+brush+rake&oq=forest+brush+rake&gs_l=img.3..35i39.6070.8471..9363…0.0..0.119.427.1j3……1….1..gws-wiz-img.t0Gwhku18j8

Ei näin
Ei näin
19.11.2018 21:51

Ei tuollaista metsänhoitoa Suomessa tehdä. Ne puut kerätään ajokoneella ja kaadetaan hakkuukoneella täällä. Kaivinkoneellakin nostettiin kantoja aukoilta aikoinaan tuollaisella haralla, nykyään taas halkaisevalla kannon-nostajalla. Tosin nykään kantojakaan ei juuri kukaan enää nosta. Niitä risuja, kantoja tai mitään muutakaan ei harvennukselta maasta kerätä minnekkään, ne risutkin jätetään sinne metsään lahoamaan. En tiedä onko amerikassa tuollainen risujen keräily kaivurilla sitten käytössä, mutta Suomessa ei ole. Suomessa risut kerätään vain hakkuuaukoilta ihan metsäkoneella. Nuo googlen kuvat ovat kaukana Suomalaisesta metsähoidosta. Käykää vaikka itse katsomassa harvennusleimikkoa Suomessa, jos ette usko.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
19.11.2018 23:35
Vastaa...  Ei näin

Mutta itse asian kannalta, kumpaa luulisit Trumpin tarkoittaneen: lehtiharavaa (rake) vai tuollaista metsäkonetta (rake)?

debis
debis
19.11.2018 23:54
Vastaa...  Nestori Lundahl

ei millään pahal, mut en usko et Trunp ynmärtää mettänhoidosta siis pali vihtuakaan heheheh

Ei näin
Ei näin
20.11.2018 23:01
Vastaa...  debis

Alapeukuista päätellen eipä näy ymmärtävän suurin osa tännekkään kommentoinneista metsänhoidosta Suomessa yhtään mitään, ei vaikka rautalangasta väännettiin. Olihan Suomessakin aikoinaan käytössä kokorunkojen juontaminen jountotraktorilla, ennen kuin tuli hakkuukoneet ja kuormatraktorit, Amerikkalaisethan käyttävät noita joutokoneita vielä tänä päivänäkin. Samoin käyttävät erillistä kaatokasauskonetta ja karsimakonetta laanilla, sekä jountavat puita vinssivaunuilla rinteissä.
Tässä on myös video metsätyön historiasta Suomessa. Eipä näy kantohara kaivinkonetta.
https://www.youtube.com/watch?v=5X8kPeYi-DQ
Tässä näette mätästystä Suomessa ja energiapuun tekoa.
https://www.youtube.com/watch?v=bGXUicU2WK0
Vastapuoli voisi kertoa, missä päin Suomea tehdään tai on tehty metsätöitä tuollaisella kantoharalla ?
”DONALD TRUMP SAYS FINLAND DOESN’T HAVE CALIFORNIA WILDFIRES PROBLEM BECAUSE ‘THEY SPENT A LOT OF TIME ON RAKING'”
Jos kerran paremmin tiedätte mitä metsähoito-toimenpidettä trump tarkoitti tällä ”THEY SPENT A LOT OF TIME ON RAKING”, niin kertokaa sitten. Vastaus ei ole kantohara kaivinkone edelleenkään.
Missä täällä Suomessa tehdään tällaista kaivinkoneella (excavator raking) haravointia ?…Tämä ei ole edelleenkään metsäkone, vaan maansiirtokone haran kanssa.
https://www.youtube.com/watch?v=HXHRm7gXqJM
Onko tämä teidän mielestänne metsähoitoa muka ?…Ei ainakaan näytä sille vaan lähinnä pellon raivaukselle. Tuotakaan laitetta ei Suomessa ole tietääkseni käytetty.
https://www.youtube.com/watch?v=bwd6tZMrGbI

Ei näin
Ei näin
20.11.2018 20:33
Vastaa...  Nestori Lundahl

Trumpin tarkoittama rake ei liity metsähoitoon Suomessa mitenkään. Kuviesi yhdistelmän oikea nimi on excavator rake, joka ei myöskään liity metsänhoitoon vaan maanmuokkaukseen. Metsähommia tehneenä en ole koskaan kuullut mistään tuollaisista trumpin haravoinneista, eikä ole muuten edes Ponssen Juho Nummelakaan. Suoraan sanottuna tuosta tuli mieleen pelkkä lehtiharava. Kuvan laite kaivurissa on kantohara. Voit katsoa täältä vaikka ihan itse:
https://latenkone.fi/tuotteet/lisalaitteet/kantoharat

masa
masa
29.11.2018 14:41
Vastaa...  Ei näin

kyllä vaan metsästä otetaan risut ja kannot ne haketetaan lämpölaitoksille poltettavaksi mikä parasta niistä maksetaan metsänomistajalle

Afgaanien ulosheitto käynnissä
Afgaanien ulosheitto käynnissä
19.11.2018 21:56

Märstassa on juuri nyt meneillään afgaanien karkoitusoperaatio.

Anonymous
Anonymous
19.11.2018 22:41

no afgaaneista on hyvä aloittaa,seuraavana sitten somalit,mihin voi ilmoittautua potkiin somppuja ulos maasta,talkoo hegessä.

#911
#911
20.11.2018 22:37
Vastaa...  Anonymous

En millään ehdi somaleja potkimaan maasta mutta ehdin viemään niitä syöpäläisiä saunan taa ja palailemaan nahka olalla

Pena
Pena
19.11.2018 22:16

Käsitin että haravoinnilla tarkoitettiin risun ajoa Suomessa. Sitäkään ei tehdä kuin hakkuuaukoilla ainoastaan. Kaivinkoneissa ei käytetä tuollaista haraa missään metsätöissä Suomessa.

metsäläinen
metsäläinen
21.11.2018 18:49
Vastaa...  Pena

Kyllä jotkut hakkuualueet tosiaan tyhjennetään melko tarkkaan kun oksat ja ja osa kannoistakin kerätään energiapuuksi, haketettavaksi.

Pena
Pena
21.11.2018 20:00
Vastaa...  metsäläinen

Kantojen nosto on muuten nykyään vähentynyt aika reippaasti ja energiapuun tekeminenkin, heikon kannattavuuden takia. Risuja taitavat vielä ajella, tosin ei niitäkään kerätä maahan asti koska kiviä ei saa tulla, jotka rikkoisivat hakkurin terät. Ne terät maksavat kuulema vielä jonkin verran ja risuja kerännyt yrittäjä saa maksaa ne, jos hajoavat kiven tai jonkin muun ylimääräisen kappaleen takia. Jos tiputat koneesta pankon päästä karikankin työmaalle niin siitäkin on tehtävä ilmoitus.

Metsä-suomalaiset ymmärsivät oikein
Metsä-suomalaiset ymmärsivät oikein
19.11.2018 23:02

Latte-caffea elämäntyökseen nauttiva ihmettelee vain, miten Amerikkaa voikaan hallita Telluksen suurin typerys

peräpää
peräpää
19.11.2018 23:36

Nyt olisi ehdottomasti tutkittava tallenteista, mitä S.Niinistö sanoi Trumpille metsien hoidosta. Jos hän sanoi vain niin kuin presidentin tiedottajatar väittää on asia OK. Mutta jos hän sanoi muutakin, syyllistyy Presidentti /tiedottaja vakavaan valeeseen. Lähes maanpetokselliseen väittäessään epäsuorasti USA:n presidenttiä valehtelijaksi..

pörssipeluri
pörssipeluri
19.11.2018 23:49

Suomessa on vähän metsäpaloja kaiketi siksi, että suomalaiset eivät ole viellä täysin imbesillejä, eli joitain metsämies/nainen taitoja on jäljellä. Mutta kun kulttuuri rikastuu ja kaikenlaisia kikkarapäitä alkaa touhuumaan ympäristössä, niin voi olla helvetin varma siittä, että metsäpalot yleistyvät. kuten ylipäätään koko planeetta tuhotaan kikkarapäiden toimesta.. as simple as shit this

Ei näin
Ei näin
20.11.2018 01:26

Nestori Lundahl tuo googlehaun ”rake” ei mikään metsäkone ole vaan maansiirtokone, jonka nimi on kaivinkone ja johon liitetty kantohara. Tässä on Suomessakin käytettävä ”metsäharava”. Trump luulisi tuota varmaan maataloustraktoriksi.
http://www.maaseutumedia.fi/wp-content/uploads/2014/10/Komatsu-Forest_951_2.jpg

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
20.11.2018 08:36
Vastaa...  Ei näin

Käytin hakusanoja ”forest brush rake” ja ”forest debris rake” joilla sain kymmeniä eri sorttisia metsäkoneita.
Voit kokeilla myös ”grabble rake”.
Tarjoituksenani oli vain osoittaa, että ”rake” on muutakin kuin lehtiharava.
Kokeileppas huviksesi googlata vaikkapa ”measurement tape”. Ei sillä montaa kuvaa teippirullasta tule.

Ei näin
Ei näin
20.11.2018 20:24
Vastaa...  Nestori Lundahl

Ihan turha minulle kuule jauhaa mikä on metsäkone. Olen ajanut ainakin 10 eri metsäkoneellakin, 4x Valmet 840, 2x Timberjack 810, Valmet 836, Lokomo 910, Ponsse Caribou, Ponsse S15, ja monellakin eri kaivinkoneella. Tiedän siis aika hyvin mikä se on. Tuolla sinun kuvahaullasi tulee edelleenkin vain kaivinkoneita kantoharalla ja pienkuormaaja tuollaisella piikkikauhalla. Voit toki googlettaa nuo koneet ja katsoa miltä ne näyttävät. Minun ei tarvitse sitä tehdä koska tiedän aika hyvin. Googleta ihmeessä myös excavator rake ja vertaa sitä noihin kuviisi, voit yllättyä. Myös Ponsse Beaver, Ponsse Ergo, John Deere 1270D, Komatsu 911TX ovat hyviä hakusanoja kun yrität etsiä oikeaa metsäkonetta, sitten myös Ponsse Buffalo, Ponsse Elk, John Deere 1110, John Deere 1010, Komatsu 845, Komatsu 855.
Noilla kuvasi koneilla ja työmetodeilla ei vaan ole yhtään mitään tekemistä metsänhoidossa Suomessa. Olen ajanut myös pienkuormaajiakin avantti ja bobcatia.
Laitetaan vielä video havainnollistamaan tuota sinun ”haravaasi”:
https://www.youtube.com/watch?v=HXHRm7gXqJM
Tässä on nyt video metsänhoidosta Suomessa, onko videolla mielestäsi kaivinkonetta kantoharan kanssa vai ei ?
https://www.youtube.com/watch?v=I_sVMLEoPaI
Fakta on se että trumpin tarkoittaman haravointi ei liity Suomalaiseen metsähoitoon mitenkään.

Anonymous
Anonymous
20.11.2018 22:44
Vastaa...  Ei näin

Googlaa ittes vittuun tahi vaihtoehtoisesti aja ponssesi pohjattomaan suonsilmään

Ei näin
Ei näin
20.11.2018 23:07
Vastaa...  Anonymous

Menipä näköjään tunteisiin. Enkä muuten omista Ponssea. Googlaa vaan itsesi sinne suonsilmiin ja vittuihin, kun ei argumentointi taitosi muuhun riitä.

huugo
huugo
20.11.2018 05:27

Tunnen myötähäpeää näiden riekkujien lapsellista apinamaista älämölöä somessa ja valtamedioissa. Onko tervolta tullut jo ”älykäs” twiitti.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
20.11.2018 12:21

Onneksi Iltasanomissakin luetaan PT-mediaa!
PT-media, vastuullista journalismia.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005904670.html

ans vaan vähän
ans vaan vähän
20.11.2018 18:07

Katsokaa paskamediasta Pusuhuuli Palefacen kommenttia.Siinä on kans yks ”ladon taakse tyyppi”

Anonymous
Anonymous
20.11.2018 22:45
Vastaa...  ans vaan vähän

Ja huulihalkio olalla takasin