Kukkalaitevarkaus-tapaus saa uusia mielenkiintoisia piirteitä

46494664_10216343198268471_3590388455235911680_nEilen pienoista kohua sai erään äidin tapaus, jossa kuolleen ja haudatun tyttären haudalta varastettiin kukkalaite, joka löytyi myöhemmin erään vastasyntyneen lapsen syntymäjuhlista.

Uskotteko, että äiti, joka on siis kantaruotsalainen, tulee saamaan tapahtumasta pienen tuomion panettelusta? Kaiken lisäksi ainakin SVT on lähtenyt nyt kukkalaitteen varastaneen osapuolen puolelle. Miksi, tietenkin siksi, että se on kolmansista maista tullutta porukkaa.
Perheen äiti, jonka luota varastettu kukkalaite löytyi, kertoo SVT:n uutisille hyvin tunteikkaan tarinansa. Sympatiapisteet taattu:
– Saimme kukkalaitteen lahjaksi. Ja epäilimme heti alusta alkaen, että sen alkuperä oli jokin laiton. Laitoimme siksi sosiaaliseen mediaan kuvan kukkalaitteesta, josko joku tuntisi sen.
Kukkalaite hävisi siis torstai-perjantain aikana, mutta löytyi sosiaalisen median avulla jo perjantai-iltana. Ruotsalainen äiti kävi tuolloin hakemassa kukkalaitteensa pois, ja kertoo sosiaalisessa mediassa, että kun hän kertoi, että heillä on jotain, minkä hän aikoo hakea pois, niin perhe ei reagoinut mitenkään asiaan. He antoivat vain hakea kukkalaitteen. Ilman vastaväitteitä.
Olisiko normaalin naisen reagtio ollut vastaava, jos hän ei olisi jotenkin syyllinen asiaan? Ei tietenkään, olisi syntynyt jättirähinä. Vastasyntyneen äiti olisi taistellut viimeiseen naiseen asti kukkalaitteesta.
Sen lisäksi kukkalaitekuva Instagramissa ei ollut mitenkään sellainen päivitys, jossa etsittiin kukkalaitteelle oikeaa omistajaa, kuten vastasyntyneen äiti väittää. Kuva oli normaali juhlista otettu iloinen perhekuva.
Nyt kukkalaitteen varastajaosapuoli on tehnyt ruotsalaisesta äidistä rikosilmoituksen panettelusta. Nainen nimittäin kiukuspäissään julkaisi Facebookissa varkaan nimen ja osoitteen. Hän poisti päivityksen kuitenkin pian. Varasosapuoli on saanut asian tiimoilta uhkauksia. Nainen kertoo SVT:n uutisissa:
– Olemme saaneet paljon uhkauksia. Ymmärrämme, että hänellä on suuri suru, mutta emme hyväksy tällaista ja siksi olemmekin tehneet hänestä rikosilmoituksen.
On siis selvää, että tämä tapaus päätyy siihen, että ruotsalainen äiti saa syytteen panettelusta ja pikku sakot. Kukkalaitteen varastanut osapuoli taas ei saa mitään. Poliisi ei ole suostunut toistaiseksi edes tutkimaan asiaa. Ja pienen rahallisen arvon vuoksi asia ei etene muutenkaan.

Vastasyntyneen lapsen juhliin pöllittiin kukkalaite hautausmaalta