Uustanskalainen entinen gangsteripäällikkö ammuttiin hengiltä

Kuvakaappaus 2018-11-21 11-22-07.png

Aikaisin tiistaiyönä ammuttiin Tanskassa Kööpenhaminassa hengiltä muuan 31-vuotias entinen gangsteri Nedim Yasar. Yasar oli irtaantunut jengimaailmasta viranomaisten ”eroon rikoksista”-ohjelman avulla ja työskenteli sen jälkeen Poliisi-radiossa.

Yasar oli gangsteri vuoteen 2012 asti, jonka jälkeen hän osallistui poliisin ”loikkariohjelmaan”, tai miten sen nyt nimeää. Rikollisille tarkoitettu kahvi-pulla-keskustelu, jonka avulla kovan luokan rikollisia toivotaan parantavan tapojaan, jättävän kokaiinisumuisen elämän ja alkavan kultaisen keskitien kulkijaksi.
Sen jälkeen hän meni juontajaksi radio-ohjelmaan nimeltä Poliisi-radio. Se ei varsinaisesti ollut mikään ”vasikka-radio” vaan enemmänkin ohjelma, jossa keskusteltiin erilaisista rikosilmiöistä ja syvemmälti rikoksen anatomiaa.
Yasarin poistuminen jengimaailmasta oli sikäli poikkeuksellinen – alkuun – että aniharva jengirikollinen on voinut aloittaa uuden elämän hengissä, ainakaan samoissa ympyröissä missä aiemmin on vaikuttanut. Tosin viime vuosien aikana hän oli saanut erilaisia uhkauksia ja sen takia oli tehty varatoimenpiteitä. Silti Yasar saattoi kuitenkin vierailla avoimesti esim. ongelma-alueella Nørrebrossa.
Tiistaiyönä hänet yllätettiin Kööpenhaminan luoteispuolella Hejrevejinillä ja  mieheen ammuttiin useita laukauksia. Hän kuoli sairaalassa. Teosta ei toistaiseksi ole kiinniotettuja. Yasar kuului Bandidosin supportjengiin Los Guerrerokseen.
Yasarin lähtö jengistä on siinä mielessä mielenkiintoinen, että hän teki sen ”väärällä” tavalla. Yasar meni mukaan poliisin loikkariohjelmaan, joka jo lähtökohtaisesti asettaa entiset jengikaverit uhka-asemaan. Yasar oli toisin sanoen uhka entisille kavereilleen, koska hän tiesi liikaa ja siten oli potentiaalinen vasikka. Tämän lisäksi hän osallistui julkisesti keskusteluun jengimaailmasta. Hän kirjoitti jengimaailmasta jopa kirjan.
Jos vertaa Yasaria vaikkapa suomalaiseen entiseen kovan luokan jengipäällikköön Lauri Johanssoniin niin miesten ero jengimaailmasta on aivan erilainen. Ja se taas on säilyttänyt Johanssonin hengissä.
Johansson on käätymyksen ja ”uskoon tulonsa” jälkeen tyytynyt puhumaan lähinnä Jeesuksesta, taivaan isästä ja kadotuksesta. Hän osallistuu kaikkiin mahdollisiin rukouspiireihin, joihin vankilasta pääsee (Johansson istuu edelleen elinkautista murhista). Jos Johansson olisi osallistunut aktiivisesti julkiseen keskusteluun NBK:n toiminnasta ja jengirikollisuudesta ylipäätäänsä olisi hän aiheuttanut jengiläisille selvän uhan kuten Yasir tekin.
Mutta koska Johansson on alusta asti lähinnä terapoinut itseään eikä millään tavalla edes pahimmissa synnintuskissaan tunnustanut sellaisia tekoja, joissa oman osuutensa tunnustamalla samalla vasikoi kaverinsa, on Johansson pikkuhiljaa unohdettu. Hänen on annettu olla.
 

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Matti Anttila

Jos loikkari likvidoidaankin, niin sama pätee myös toisin päin. Poliisi-järjestö likvidoi sellaisen poliisin, joka työskentelee kangsteri-järjestön hyväksi.

Näin ei olisi käynyt jos hän olisi ollut puutarhuri

”Ken miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu” pätee hämmästyttävän usein.

Jones

Näin sai entinen rikollinen lopulta rangaistuksen, vaikka yritti lusmuilla siitä pois tekeytymällä hyvikseksi.

Anonymous

Blood in blood out ,life goes on .Next !

Ja me poliisien saunaillassa niin naurettiin...

Ilmiantaja-riski on tietysti se todennäköisin syy, ikuinen skeptikko myös nostaisi tarkasteluun myös tuon ”entisyyden” todenperäisyyden. Hyvän mamun ja poliisien kaverin julkisivun takana voisi kaikessa rauhassa puuhastella ihan ”omiaan”, ja jos nuo bisnekset lyövät kynsille jälki saattaisi olla tapahtumien mukaista.

Anonymous

taidampa perustaa ruotsiin leipomon,on niin paljon pullan mussuttajia,poliisit tarjoo pullakahvit kymmenille tuhansille uusruotsalaisille.pt-media ei kerro joutuuko matut maksaan pullakahvista.

Noniin

Eikö ole se ja sama, vaikka poliisi ne pullat ja kahvet maksaa? Toki se verokruunuista on pois, mutta so what? Parempi ottaa rahat omaan taskuun, kun ne käntty-kahverahat kuitenkin jonkun taskuun menevät.

huugo

Maailma on jälleen hieman parempi. Näistä taparikollista tehdään medioissa ja nimenomaan valtamedioissa jonkinlaisia sankareitä. Haastattelukutsuja sataa ja YLE:n ohjelmiin tuo olisi varmaan saanut heti miten kutsun, mutta joku perkele meni ja ampui kylmäksi.

Anonymous

Minusta tuo oli luonnollinen kuolema tälläiselle tyypille ,eihän nämä lopu vaan täyttävät maan.