Lööf ei saanut aikaan hallitusta, uusintavaalitko seuraavaksi?

Kuvakaappaus 2018-11-22 12-05-12.png

Näyttää siltä, että uusintavaalit ovat taas askeleen lähempänä. Vaaleista on yli 2 kuukautta, mutta vieläkään ei ole saatu aikaiseksi uutta hallitusta. Tänään keskustan Annie Lööf ilmoitti, että hänenkään yritykset perustaa hallitusta eivät onnistuneet.

Lööf kertoi hetki sitten tiedotustilaisuudessaan, että yritykset perustaa hallitusta yli blokkirajojen olivat mahdottomat.

– Molempien blokkien pitäisi suvaita toista, mutta juuri tällä hetkellä se näyttää mahdottomalta, Lööf kertoi.

Lööf kertoo yrittäneensä erilaisia vaihtoehtoja hallituksen perustamiselle. Alliansen + sosiaalidemokraatit, Alliansen + miljööpuolue sekä liberaalienkin kanssa käytiin neuvotteluja, mutta mikään näistä ei onnistunut Lööfin mukaan. Lööfin tarkoituksena on ollut siis pitää Allianssi-blokki kasassa ja löytää siihen joku rajat ylittävä puolue, mutta kukaan vasemmistoblokista ei lähtenyt porvarikelkkaan.

Se mitä jatkossa seuraa riippuu nyt eduskunnan puhemiehestä. Tiedotteen mukaan hän kertoo huomenna mitä vaihtoehtoja on tarjolla. On mahdollista, että viimeiseksi vaihtoehdoksi jää uusintavaalit. Toisaalta sverigedemokraattien Jimmie Åkessonille ei ole annettu mahdollisuutta yrittää perustaa hallitusta, jota tehtävää Åkessonille ei ole edes tarjottu.

Uusintavaaleja on toivottu varsinkin SD:n piireissä. Olisiko tästä jotain suurta muutosta asiantilaan? Miksi olisi? Miksi joku puolue saisi radikaalisti suuremman äänimäärän parin kuukauden jälkeen pidetyistä ensivaaleista?

Suurin kysymys tässä onkin se, että SD on jätetty kokonaan ulkopuolelle hallitusneuvotteluissa. Yksikään puolue ei halua neuvotella sverigedemokraattien kanssa, olletikin, että ottamalla SD mukaan saataisiin uusi hallitus melko helposti aikaiseksi muutamallakin eri vaihtoehdolla.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

27 thoughts on “Lööf ei saanut aikaan hallitusta, uusintavaalitko seuraavaksi?

 1. Tässä tilanteessa SD:n neuvotteluasetelmat hallitusohjelmaksi ovat heikot ja huonot. Vaikka Moderaatit ja Kristilliset lähtisivät mukaan, heidän vaatimuksensa hallitusohjelmaan ovat sellaiset että SD joutuisi toteuttamaan niin vesitettyä politiikkaa että kannattajat pettyisivät. Hallitukseen kannattaa mennä vain vahvasti omaa linjaa toteuttamaan. Suosittelen uusintavaaleja joissa parhaimmillaan pari takiaisporukkaa putoaa pois. Vanhat valtapuolueet heikkenevät ja neuvotteluhalukkuus alkaa löytymään. Ruotsin olisi opeteltava pikkuhiljaa demokratiaa blokkipolitiikan sijaan.

  55
 2. Kummallisia nuo ruotsalaiset. Asiahan olisi helposti ratkaistavissa. Lähdetäänpä ruotsalaisten arvoista. SD:n kanssa ei puhuta, ei sovita eikä sitä kuunnella.

  Muut puolueet voisivat siis muodostaa yhdessä enemmistöhallituksen. Voittaisivat aina SD:n. Enemmistöhallituksen päätökset voitaisiin tehdä valitsemalla siihen kuuluvien puolueiden ehdotuksista jokin arpomalla. Arvonnan voisi tehdä lipuilla, joita kullakin puolueella olisi edustajapaikkojensa mukainen määrä. Siis arpaonni jakautuisi edustajapaikkojen mukaisessa suhteessa. Demokraattista vain mitä?

  Näin saataisiin Ruotsiin hallitus, joka pystyy tekemään päätöksiä.

  6
  3
 3. Mikä ULLATUS! Ei onnistunut Löfvenkään. Tarkoituksenaan vasemmistolla ON: Nyt mustamaalataan SD:tä ja pelataan ihan saatanasti natsikorttia ja pelotellaan HOLOCAUSTILLA, niin että uusintavaaleissa SD ei saisi ääniä yhtään ja Löfven pääsisi takaisin johtamaan hulluja. Voi toisaalta käydä niinkin hassusti että uusintavaaleissa SD saa KAIKKI äänet. Nämä joukkoraiskaukset, murhat, verokikkailut, tukihuijaukset, ryöstöt, autopalot jne jne LOPUTTOMAT muslimirikokset, eivät edesauta vasemmiston asiaa Ruotsissa yhtään. Ihan pelle maa. Euroopan persereikä.

  46
  1. Sosiaalidemokraatit ovat kauheita rasisteja ja natseja, ainahan ne on olleet Palestiinalaisten puolella.

  2. Asuin siellä peräreiässä 15 vuotta, mutta tulin ns. pois hyvän sään aikaan -90 luvun alussa.

   16
 4. Onhan siinä jo aika kova paine ylittää blokkirajoja – tai ottaa SD mukaan. Blokkirajojen ylitystä jo koetettiin, ei onnistunut.

  14
 5. On nuo Ruotsalaiset niin suvaitsevaisia, kun kantaruotsalainen puolue ei heille yhteistyökumppaniksi kelpaa. Muslimikansanedustajat sen sijaa otetaan avosylin pilaamaan kansan asioita. Miksi äänikuningas Jimmie Åkesson ei saa koota hallitusta. Hän saisi hallituksen kokoon suit sait, kun jättäisi känkkäränkkä demarit rannalle ruikuttamaan.

  28
 6. Kaveri kävi Ruotsissa muutama viikko sitten. Otti rannasta taxin, naiskuski kysyi oletko Suomesta, kuski innostui haukkumaan Ruotsin tilanteen täysin . Joku tummaihoinen oli ylittänyt katua, niin taxikuski kysyi pelleillen ajanko päälle. Siis ei tavallinen Ruotsalainen ole enää niin suvaitsevainen, kun maailmalla luullaan. Eskilstunassakin on muslimeja, jo enemmän, kuin tavallisia kantaruotsalaisia. Sukulaiseni sanoi heräävänsä lähistöllä olevan moskeijan mölinään.

  36
 7. On ihan sama onko Ruotsissa enää hallitusta tai ei. Maa muuttuu kehitysmaaksi ja valkoihoiset aloittavat joukkopaon n. 10 vuoden jälkeen. Silloin on oltava rajat kiinni -suksikoon hiivattiin pelle-hermannit !

  28
 8. Jokos Sverigedemokraterna saa kokeilla hallituksen muodostamista. Toiset puoleet eivät ehkä suostuisi edes tapaaman keskustelujen merkeissä, vaan saisivat itku-potku-raivareita.

  20
 9. Mulla se näkö kulma että uudet vaalit tulossa jos ei mitään radikaalia tapahdu…. UUdet vaalit sataisi SD.n laariin lisää ääniä edellisistä koska nythän on nähty että esim. lööfin akalla olis rootsi tarvittaessa kääntynyt,eli sieltä ääniä SD.lle tai moderaateille,liberaaleista ääniä joko moderaateille ja SD.lle…..eli SD nostaisi äänimääräänsä ja sitä kautta olisi lähes pakko ottaa mukaan hallitus neuvotteluihin ja silloin oikeistopuolueinen hallitus olisi lähes satavarma ja siinä istuisi myös SD……eli toivotaan uusia vaaleja……tosin tää maa on menetetty mutta antaisihan tuo siirtymäakaa kun SD istuisi hallituksessa….

 10. vielä jokunen vuosi niin kaikki ovat yksimielisiä, ei tarvi muuta kun kuka imaami johtaa ruotsia.

  16
  1. Kyllä siitä voi jonkinmoista vääntöä tulla, ollaanko sunneja vai shiioja. Se on vähän sama kuin miettisit, astutko lehmän vai hevosen paskaan. Huomatkaa että en puhu sian paskasta, ettei muslimit loukkaannu.

 11. Veikkaan että Ruotsin muut puolueet eivät lähde uusiin vaaleihin sopu löytyy hammasta kiristäen kun vaihtoehtona on että ne menettävät ääniä SD.lle. On varma asia ennen vaaleja julkaistut gallupit toteutuisivat vaalit olisivat julkisemmat ja suurennuslasin alla että moinen syrjintä SD.tä kohtaan enää tuskin onnistuisi

  14
 12. Voihan uudet vaalit tuoda uudet tulokset. Ruotsissa voitaisiin siirtyä salaisiin vaaleihin eli että kakki äänestävät samanlaisella vaali!lipulla.

 13. Oliko nyt niin, että Ruotsissa muuttuu äänestystapa niin että vaalisalaisuus säilyy paremmin? Joko uusi menetelmä on käytössä mahdollisissa uusintavaaleissa piakkoin?

 14. Ruotsidemokraatithan jopa kannatti moderaattien ja kristillisten hallitusta, mutta taas keskusta ja liberaalit ei siksi kun SD sitä kannatti. On kyllä hankalia noi antifapuolueet, mutta kovin helposti lähtee SD:kin mukaan tukemaan puolueita jotka ei kuitenkaan halua olla siihen missään yhteydessä. Ei siinäkään ole mitään järkee.

  4
  1
 15. Käsittämätöntä, miten suuret puolueet ajavat itse itsensä umpikujaan, kun ovat niin ehdottomia kieltäytyessään yhteistyöstä yhden puolueen kanssa. Liekö tosiaan meillä edessä ensi vuonna. Toivottavasti Perussuomalaiset saavat niin paljon ääniä, että voivat sitten oppositiosta torpata hallituksen esityksiä mennen tullen.

  1. Sehän tässä hassuinta on, että mitään yhteistyötä ei vanhojen puolueiden tarvitse tehdä SD:n kanssa. Pärjäävät kyllä 82 prosentin enemmistöllä valtiopäivillä. Tuolla enemmistöllä voisivat jopa kieltää SD:n. Sitten olisi 100 prosentin enemmistö. Vanhat puolueet voisivat sitten keskenään ratkaista politiikan suuntaviivat äänestämällä tai vaikka heittämällä tikkaa.

 16. Ruotsin valtaapitävä vähä-älymystö ei saisi koottua edes kolmivuotiaille lapsille tarkoitettua palapeliä.

Comments are closed.