Rinkebyn jättimoskeijahankkeen avainhenkilöt vangittiin epäiltynä talousrikoksista

Moske¦ü_fr_gata-1920x700

Rinkebyn suunnitellun jättimoskeijan rakennustyösuunnitelmat muuttuvat. Tähän asti pääurakoitsijana ollut NCC vetäytyy projektista. Se perustelee asiaa sillä, että moskeijan useimmat avainhenkilöt istuvat tällä hetkellä vangittuna epäiltynä kovan luokan talousrikoksista.

Kyseessä on monimutkainen talousrikosketju, joka lopulta kietoutuu suunnitellun jättimoskeijan ympärille. Al-Azhar-niminen koraanikoulukonserni joutui huonoon valoon viime viikolla kun poliisi otti kiinni neljä konsernin johtoon kuuluvaa henkilöä. Konsernilla on useita koraanikouluja Tukholman seudulla mm. Vällingbyssä ja Tenstassa.
Kaikkia johtohenkilöitä epäillään törkeistä kirjanpitorikoksista, törkeistä rahanpesurikoksista sekä törkeästä luottamusaseman hyväksikäytöstä. Julkisuutteen ei ole tullut esille millaisista rikoksista käytännössä on kysymys, mutta jotenkin se kietoutuu Qatarista ja Saudi-Arabiasta tulleen pimeän rahan ympärille, joka on jollain tavalla yritetty pestä puhtaaksi. Puhutaan kymmenistä miljoonista kruunuista.
Rikokset liittyvät toisin sanoen pelkästään moskeijan rakennusprojektin rahoittamiseen. Moskeijaprojektilla ei ole julkista rahoitusta vaan koko rakennusprojektin rahoitus perustuu rahankeräykseen ja islamilaisesta maailmasta tulleeseen rahoitukseen.  Suunniteltu moskeija on jättimäinen tuhansien neliöiden rakennuskompleksi ja sen rakennusbudjetti on reippaasti yli 100 miljoonaa kruunua. Tätä summaa ollaan siis yritetty monella tavalla fiilata ohi ruotsalaisen kirjanpidon ja rahan alkuperää on yritetty hävittää.
NCC kirjoittaa nettisivuillaan:
– NCC:n ja Rinkebymoskeijan keräysrahaston kanssa on ollut alustava suunnitelma, jossa selvitettiin rakennustyön edellytyksiä. Koska koko prosessi rahoitetaan rahankeräyksellä se vaikuttaa epävarmalta prosessilta. Tämä, ja tietoon tulleet muut seikat ovat vaikuttaneet siihen, että NCC lopettaa yhteistyön moskeijasäätiön Mahan Gross HB:n kanssa.
moskebildertorg_utan-människor-1920x700
 
FAKTA: Rinkebyhyn suunniteltu jättimoskeija on pinta-alaltaan 5 000 neliötä eli noin jalkapallokentän kokoinen rakennus. Siihen on suunniteltu sisältyvän kirjasto, ravintoloita, konttoreita, koulutustiloja ja sen sellaista. Moskeijan sijainti on Rinkebyn mäellä, paikka on hyvin strateginen. Se näkyy paikalta kauas.

19 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Raha+kemu on kinkkinen yhdistelm
Raha+kemu on kinkkinen yhdistelm
26.11.2018 10:01

Viikko-pari sitten haki polliisi myös saman paikkakunnan ”koraanikoulun” johdon.
https://mitti.se/nyheter/uppsatta-muslimsk-friskola/?omrade=tenstarinkeby

pöh
pöh
25.11.2018 21:13

Kirjasto? lainataanko sieltä vain koraaneita?

Anonymous
Anonymous
25.11.2018 10:27

Saisiko moskepaskajassa HALALA liha myös ? Olisiko teurastamo sisälle ? Olisiko 9 vuotiat tytat saatavilla ?

Ei kai hyvä hanke tähän kaadu
Ei kai hyvä hanke tähän kaadu
25.11.2018 00:13

Pikkumaisuutta ja tyypillistä pohjoismaista byrokratiaa ja kieroutunutta oikeuskäytäntöä, ellei pyhäpaikka toteudu – ja vaikka valtion varoilla ehdottain

fuckTHEeu.s.s.r
fuckTHEeu.s.s.r
24.11.2018 19:57

aika vitun jännä et ahmedit on tuomittuina talousrikoksista, ”vääräuskosia” on kato lupa kusettaa

Pena
Pena
24.11.2018 20:55
Vastaa...  fuckTHEeu.s.s.r

No tuomittiinhan se lelusalakuljettaja ja oulun prinssikin talousrikoksista yllättäen. Eihän tässä ole mitään uutta. Eikös nuo ähly pizzeriatkin Suomessa vaihda omistajaa vuoden välein, että voi kiertää veroja.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
26.11.2018 00:04
Vastaa...  Pena

Prinssin mersu kandeisi ostaa. Sehän Iltalehden mukaan on kullasta tehty. Milloin Iltalehti oikaisee oikein kunnon valeuutisensa? Ei koskaan! Kulta on alkuaine ja mersu on puhdasta kultaa!
P.S. Jos se roskalehti on myöntänyt valehdelleensa tietoisesti, olen itse väärässä, sori siitä.

Pena
Pena
26.11.2018 01:19
Vastaa...  fatwantarkistaja

Eiköhän se mersu ole vaan teipattu oikeasti kullan väriseksi. Autojahan pystyy nykyään myös teippaamaan maalin päälle.

Valtsu
Valtsu
24.11.2018 18:10

Edes joskus voi olla iloinen kemujen totaalisesta kädettömyydestä ja vedätysherkkyydestä. Helsingin suurmoskeijakin olisi voinut hyvin toteutua ellei projektivastaavina olisi ollut moniosaamattomia, velkaperinnässä keikkuvia säätäjiä. Nyt homma oli sellaista säätöä, etteivät edes vihreät kehdanneet tukea tonttivarausta moskeijalle – ja se ei ole ihan vähän se.

Anonymous
Anonymous
24.11.2018 16:29

ja tämähän ei ole islamisaatiota,toivottavasti suomen viranomaiset sentään rahoittavat tulevan suurmoskeijan helsinkiin verovaroista niin ei joudu muslimit pettymään,koska se ”kotoutuminen”on tärkeää.

Ei mulla muuta
Ei mulla muuta
24.11.2018 15:46

Kun kulttuuriperimä on vahvasti identiteetissä ja oman kulttuuriperimän käsitykset sallivat sellaista mikä on rikollista demokraattisesta näkökulmasta nähtynä ja on rasistista puuttua kulttuurisiin eroihin, niin älkäämme valittako vaan nauttikaamme monikulttuurisuuden tuomasta rikkaudesta.

Eeva Lehtinen
Eeva Lehtinen
24.11.2018 14:12

Jotain nyt tässä ei mene aivan kohdalleen.
NCC ei kuitenkaan silloin vetäydy rakennusprojekteista, kun se itse on lahjuksilla saanut valtiolta tai kunnalta ”hyvän nakin”, erittäin kannattavan rakennusprojektin.

Valtsu
Valtsu
24.11.2018 18:25
Vastaa...  Eeva Lehtinen

Rahankeräysbudjetilla etenevä jättimoskeija kuulostaa niin riskaabelilta bisnekseltä, että voisi paremminkin olettaa, että NCC:llä oli jotain muuta painetta lähteä proggikseen mukaan. Tilaajapuolen kovat talousrikostuomiot taas olisivat tarjonneet mainion mahdollisuuden vetäytymiseen.

Tänään tätä ja huomenna muuta
Tänään tätä ja huomenna muuta
24.11.2018 18:45
Vastaa...  Eeva Lehtinen

Eskilstunan moskeija- jossa imaamina Karlssonin Leffe- oli äskettäin menossa konkurssiin mutta pelastettiin lahjoituksella. Eli sattuuhan sitä ettei rahaa tule tai se piisaa.

Hauki
Hauki
24.11.2018 20:57
Vastaa...  Eeva Lehtinen

Olihan SCC:ssäkin mukana Siemens ja pankki ja vakuutusyhtiö eikä yhtiö käynyt kuin lämpimällä ilmalla.

Kukot tunkiolla
Kukot tunkiolla
24.11.2018 13:10

Onko sellaista kemuprojektia koskaan ollutkaan missä ei vilppi ja kieroilu ole A ja Ö? Joka päivä tunkio nimeltä Ruotsi muuttuu yhä tunkiommaksi ja rottien määrä kasvaa.

PM
PM
24.11.2018 13:04

Puoli hehtaaria, melkoinen pytinki. Ei sitä rakenneta muulla kun verovaroilla.

Pinlaareni
Pinlaareni
24.11.2018 12:48

Våi våi… Vai nyt ollaan koulutusmahdollisuudetkin viemässä måskeijan mukana. Mitähän kyseisissä koulutustiloissa olisi tai oli tarkoitus opettaa? Taqiyyalogiaa, puskiinpiiloutumisoppia, autopolttotiedettä yms. muuta hyödyllistä?