Yksintulleet ovat todellisia rahasampoja

2885148_1200_676.jpg
Yksintulleita mehutauolla Säterissä.

Vuonna 2015 tulleista yksintulleista sotalapsista on kertynyt aika hulppea lasku Tukholman kaupungille. Kun maahan tuli kaikenkaikkiaan noin 35 000 yksintullutta niin näistä reilu 5 500 sijoitettiin Tukholmaan.

SVT:n uutisten raportin mukaan kaupunki maksoi yksintulleista keskimäärin 2 000 kruunua asumisyksikölle per vuorokausi, mutta on tullut ilmi tapauksia, joissa hoitokoti on laskuttanut kaupunkia jopa 8 000 kruunua vuorokaudessa. (10 kruunua = 1 euro). Laskelmien mukaan vuonna 2015 tulleet yksintulleet maksoivat kaupungille siten 26 miljardia kruunua, joka vastaa oikeuslaitoksen tai poliisin vuosibudjettia.

SVT

Yksintulleiden lasten majoitus perustuu suurimmaksi osaksi siihen, että kaupunki ostaa asumispalvelut yksityisiltä lastenkodeilta. Esimerkkinä vaikkapa lastenkoti, jossa asuu 10 yksintullutta ja se laskuttaa kaupunkia keskimäärin 400 euroa per lapsi. Orpokoti lähettää siten kerran kuussa kaupungille laskun, jonka loppusumma on: 120 000 euroa.

Näin ollen yksintullut lapsi on todellinen kultakimpale miltä kantilta katsottuna tahansa. Rahantekokone, sampo. Yksi yksintullut on moninkertaisesti arvokkaampi kuin tavallinen maatiainen. Yksi yksintullut tuo taloon 12 000 euroa kuukaudessa. Tavallinen ruotsalainen yksilapsinen lapsiperhe, jossa molemmat vanhemmat ovat keskivertotöissä, saavat kuukaudessa käteen palkkaa yhteensä noin 3 500 euroa. Päälle pieni lapsilisä.

Miten on siis mahdollista, että kantalaisen perhe voi elättää lapsensa tällä rahamäärällä? Tietenkin lastenkodin laskutuksessa on otettu huomioon muutkin toimintaan vaikuttavat rahalliset menot kuten kiinteistön hoitokulut yms. Mutta niin on otettu huomioon myös lapsiperheen 3 500 euron tuloissa. Siitä on maksettava asuminen ja kaikki muutkin kulut.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

39 thoughts on “Yksintulleet ovat todellisia rahasampoja

  1. Lienee vaihdantataloutta parhaimmillaan joukkopsykoosista kärsivien ruåtsalaisten näkökulmasta…

   87
   1. Voi hyvänenaika,tuossa kuvassa olevistakaan ei ole ainuttakaan lasta.Joka ainoa on täysikäinen,on tämä touhua?

    72
    1
    1. Nelikymppisiä kaikki..oikealla tain ehkä jo 45….Mutta kuten tänään luin niin lapset koulussa paljastivat että oppilas ei ole ”lapsi”,hahhaaaaa siis ainakin 30v…mutta aikuiset paijasivat vaan voi hellanduudelis…no totuus tulee lapsen suusta.Koulussahan se oli herre B:kin…Turussa hohoho!Helv… sentään!

     30
  2. Eikö niitä mokkakikkelipuutteellisia voisi lähettää businessluokassa Ghanaan.Osa voisi jopa jäädä sinne.

   70
 1. Ja sitten kun noista 90% istuu vankilassa raiskauksista ja murhista niin siinä vankeinhoitolaitoskin tekee voittoa. Nämä ovat maailman parhaita ihmisiä joka suhteessa nämä ihanat pikkukikkelipojat.

  87
  1. Valtavaa rikastumista! Kyllä köyhyys lähtee kun saadaan kehitysmaamuslimeita maahan.Muslimeita hoitamalla ja hoivaamalla Eurooppa nousee tähtitieteelliseen nousuun.

   Mutta eihän RASISTIT tietenkään tätäkään ymmärrä.Kyselevät vaan ,että mikä siinä muslimien hoitamisessa on sitä (lisäsrvoa) joka rikastuttaa ??? Mutta eihän tyhmille rasisteille kannata vastata,ei ne kuitenkaan ymmärrä.

   64
   1. Jos noista beduiineista ja mustikoista oikeasti olisi hyötyä niin varakas bisnesmies perustaisi firman joka omilla rahoillaan majoittaa, syöttää ja kouluttaa heitä. Mutta yksikään bisnesmies ei ole niin tyhmä että niin tekisi. Parempi ostaa kiinteistöjä joihin noita voi sijoittaa ja valtio/veronmaksajat maksavat hulppeata ylihintaa. Nämä bisnesmiehet ymmärtävät luultavasti olevansa jonkin sortin maanpettureita, mutta eivät välitä. Äänestävät myös sen mukaisesti.

    22
 2. Nyt ei voi sanoa kuin : huh huh. Näin se varmaan on Suomessakin, miksi ei olisi, hra Orpo.

  45
   1. Ja päänsahaaja- Ramboja. Mites muuten sille Jihad-Johnille kävi?

 3. te ette vaan ymmärrä,en kyllä ymmärrä minäkään,mutta ne jotka tienaa matuista ne kyllä ymmärtää.

  32
 4. Tehdään sitä suomessa myös, tässä esimerkki n. 20 alaikäisen yksikön taloustietoa. Voitto lähentelee 30% ja kunta maksaa.
  Tämänkin omistaja on ko. kunnan entinen soliaalityötekijä, joka perusti firman ollessa virassa ainakin perustamiskirjassa oli kunnan email.
  Sitä ihmettelen miksei kunta itse järjestä, niin säästyisi lähes milj. euroa. Vain onko niin, jos on kunnan palkkalistoilla, pitää olla tuplamiehitys.
  https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/lastensuojeluyksikko-siivet-oy/22109760/taloustiedot

  28
 5. vai sosiaalityöntekijä,montakohan muuta sosiaalityöntekijää suomessa on”auttamassa”hädänalaisia partalapsia vähän paremmalla liksalla,spr:n auttaminen kyllä tiedetään.

  37
 6. Olihan 7 veljestäkin aikoinaan reppanoita. Ei täällä olla sen parempia oltu, kuin nuokaan pojat.

  3
  10
 7. Eikös täällä Suomessakin pikku kunnatkin ota pakoloisia sen takia, että saadaan hyvät rahat. Tosin onneksi insinöörit eivät viihdy noilla peräkylillä vaan lähtevät isompiin kaupunkeihin, jossa on diskot ja ilmaiset palvelut.

  26
  1. Valtio vissiin sitoutuu maksamaan kunnille kaikki matumaksut kolmeksi vuodeksi. Eli kyllähän kunnassa sitten liikkuu enemmän rahaa.

   Harvempi matu pystyy tekemään/haluaa tehdä mitään kunnon työtä edes kolmen vuoden jälkeen ja kunnan puolesta olisi hyvin suotavaa, että (lähes) jokainen matu siinä vaiheessa lähtee pois.
   Näin voi sitten ottaa sisään uusi matukolonna, jonka veronmaksajat tietysti taas maksavat. Ja kolmen vuoden kuluttua mennään taas…
   Alaspäin paskahan valuu joten suurin osa matuista muuttaa Pääkaupunkiseudulle ja miksei taksikuskiksi, kun tehtiin niin helvetin viisas päätös tuossa taksiuudistuksessa.

   Tällä systeemillä saadaan mahdollisimman monta ihmistä hyväksymään tämän hullun maahanmuton kun itse kerran voi tehdä rahaa. Se on kuin rahakone niin kauan kuin rajat ovat auki.

   Köyhille ja pientuloisille systeemi on tietysti täysin kuvottava. Oma ja omaisten turvallisuus sen kuin huononee, luottamus ihmisiin vähenee ja verot sen kuin nousevat.

   23
   1. Jättiväthän matut myös Rautjärven vaikka suvaitsevainen kunnanjohtaja niitä onnessaan sinne oli ottamassa. Nuo insinöörit menivät siis tuonne jo 2017 elokuussa ja nyt on jo lähes kaikki lähteneet. En usko että kuntalaisia jää harmittamaan asia.

 8. Ruotsin SVTn iltauutisissa (Rapport 19.30) sanottiin että suomalaiset ovat lakanneet lisääntymästä, ei enää kiinnosta lastenteko vaan ukko ja akka räpläävät mielummin kännykkää. Pariskunnatkin maate mennessään kääntävät toisilleen selkänsä ja surffailevat kukin tahollaan. Siksipä on Suomeen PAKKO importeerata matuja hoitamaan lisääntymispuoli.

  11
  1. Olisi kiinnostava kuulla jonkun fiksun ihmisen selonteon siitä, miksi Suomi tarvitsee enemmän ihmisiä. Aiemminkin ollaan pärjätty pienemmällä populaatiolla.
   ”No mutta ne eläkkeet…” on se useimmiten ihan hihasta heitetty syy.

   En usko että Suomeen tarvitaan yhtään lisää ihmisiä. Voidaan pitää populaatio status quo´na tai jopa vähentää sitä, ja hyvin voisi mennä.
   Mutta uskotaan nyt hetkeksi näitä, jotka väkisin haluavat populaation kasvavan.

   Millä tämä korjataan? Heidän mukaansa ottamalla joka vuosi kymmeniä tuhansia uskonnon riivaamia, laiskoja kehitysmaalaisia joilla ei juuri ole muuta kuin pillu ja discoraha mielessä. Ja yhteiskunnan lasku näistä on ihan karmea.

   Ei voi olla sellaista talouden tutkijaa, joka voisi osoittaa että tämä on pitkällä tähtäimellä onnistunut ratkaisu. On kyllä esimerkkejä vastaavanlaisista epäonnistumisista.

   Toinen vaihtoehto – jos väkisin haluaa väkiluvun nousevan – olisi priorisoida omien kansalaisten hyvinvointia. Esimerkiksi suuremmat lapsilisät ja ”superlapsilisät” jos synnyttää oikein monta lasta.

   Suomi voisi myös yrittää houkutella ihan fiksuja ihmisiä tulemaan duuniin Suomeen. Mitä jos kaikki rahat jotka on heitetty pohjattomaan matukaivoon olisi sen sijaan laitettu sellaiseen sosiaaliohjelmaan, jossa firmat pystyvät valtion avustuksella tarjoamaan isompia palkkoja kunnon ihmisille ulkomailta?
   Tällainen ohjelma olisi pelkkää plussaa Suomelle. Mutta ei… Pääasia että otetaan aivottomia matuja.

   Suomen virkamiesten kankeus on ihan uskomaton.
   Mika Häkkinen halusi aikoinaan muuttaa Suomeen. Monet hyvin varakkaat henkilöt lähtevät neuvottelupöydälle eri maiden vastuullisten kanssa kun miettivät muuttoa.
   Häkkinen toivoi että Suomi olisi antanut hänelle ”diilin”. Toivoi vähän pienempää veroprosenttia.
   No, ei tietenkään onnistunut ja Häkkisen muutto ja rahat jäi muualle.
   Tosi fiksua, Suomi.

   21
  2. Valtiovalta aikoo mennä siitä mistä aita on matalin eli tuoda maahan aikuisia äijiä joita ei tarvitse syöttää lapsesta lähtien. Vaan miksi? Eivät työllisty, aiheuttavat enimmäkseen harmia ja kustannuksia. Aggressiivisia.

   Nyt Ranskassa valitetaan kun sinne on tullut satoja Ruotsissa hylsynsaaneita afgaaneja. Euroopassa on jo aivan liikaa muutenkin paskasakkia joka kulkee rötöstelemässä maasta toiseen ja levittämässä huumeita.

   19
 9. vaarallisen näkösii mongolivallottajii, joita ei missän tapauksessa pitäisi päästää sisään

 10. Itte tässä elelen parilla sadalla eurolla per kk näin kantiksena, mut mongolivalloittaja tai neekeri näköjään tarvii moninkertaisesti per päivä

  12
 11. Työvoimapoliittisa voimavaroja korjamaan negatiiviseksi kääntyvän huoltosuhteen pelastajia ja tulevaisuuden Ruotsin toivoja. Ja parasta, me tiedämme keitä he ovat.
  -Valtiovarainministeriö-

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.