Asenteet monikulttuurisuutta vastaan hieman kiristyneet

truemulti

Ruotsalaisten asenteet monikulttuurisuutta vastaan ovat viimeisten parin vuoden aikana muuttuneet negatiivisemmaksi. Ainakin mikäli on uskomista Gävlen korkeakoulun monikulttuurisuusbarometriin.

SVT:n uutisissa kerrotaan todellakin, että Ruotsissa on olemassa laskennallinen monikulttuurisuusbarometri (mångfaldsbarometer). Monikulttuuriuustutkija Fereshteh Ahmadi kertoo, että Ruotsissa on nyt negatiivinen trendi maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta kohtaan.
– Viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että suvaitsevaisuus eri kulttuureja ja uskonttoja kohtaan on vähentynyt, sanoo tutkija Ahmadi.
Kun vuonna 2014 noin 77 % vastaajista oli samaa mieltä väitteen “ulkomailta tuleville ihmisille on annettava samat sosiaaliset oikeudet kuin kantaväestölle” kanssa niin samaa mieltä on enää 61 %.
Tutkija Ahmadin mukaan myös rasismi lisääntyy.
– Ehdottomasti! Eikä kyse ole yksin siitä, että väestö olisi rasisteeristunut, iso osa uskaltaa nyt näyttää sen, Ahmadi kertoo SVT:n uutisissa.
Tutkijan mukaan asenteet kiristyivät vuoden 2015 lopulla Syyrian kriisin ja Ruotsiin suuntautuneen maahanmuuton takia. Tuolloin monet yhteiskunnalliset ongelmat yhdistettiin maahanmuuttoon ja se on vaikuttanut kiristyviin asenteisiin.
Ahmadi on sitä mieltä, että rasismi muutenkin on Euroopassa lisääntynyt selvästi. Tuktijan mukaan kun ennen puhuttiin rotujen yli- tai alivoimaisuudesta niin nykyään rotu on korvattu kulttuurilla ja uskonnolla.
Tutkijan mukaan on kuitenkin hyvä asia, että monikulttuurisuusbarometri osoittaa jokatapauksessa enemmistön väestöstä tukevan monimuotoisuutta. Niin ikään on selvä trendi, että henkilöillä joilla on ulkomaalainen työkaveri, ovat selvästi monikulttuurisempia kuin henkilöt, joilla ei ole.
­

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Parempaan suuntaan anyhow

Tällaisissa tutkimuksissa on negatiivisten määrä todellisuudessa suurempi koska kaikki eivät uskalla/kehtaa sanoa negatiivista mielipidettään. Myös kyselylomakkeet ovat usein koodattuja ja vastaaja pystytään jäljittämään vaikka luvataan ”anonymiteettiä”.

Valtsu

Jos ‘samat sosiaaliset oikeudet’ tarkoittaa, että fyrkkaa alkaa tulemaan, jos vaan rajan yli päääsee, niin sillä ei tietysti ole mitään tekemistä rasismin kanssa.

fatwantarkistaja

Joskus tuli hirmuisen paksuja kirjeitä jostain ihme firmasta. Halusivat tietää suunnilleen kaiken. Onko oma asunto ja kuinka suuri, omistanko kesämökkiä jne. Eli pitää kertoa, kannattaako ryöstö ja milloin olet töissä, etteivät jää kiinni. Varmasti papereissa on jonkinmoinen koodi, kun nimelläni lähettivät.
Kannattanee jokaisen tykönänsä funtsia, kehuskeleeko omaisuudellaan,vaiko heittääkö moiset kyselyt paperinkeräykseen/uuniin.
Taannoin Iltalehti päätti kertoa yksinäisen naisen tulleen murhatuksi. Mulla meni 5min, kun Google Mapsilla etsin tarkan osoitteen ja sateliittikuvasta tarkistin, ettei naapurit näe. Idioottikin siis voi käydä sosialisoimassa kamat parempaan talteen, koska toinen idiootti antaa varman vinkin. Ei näin. (En titetenkään tehnyt vääryyttä, kunhan mielenkiinnosta kokeilin ajatustasolla.) S.postia laitoin asiasta ja kuulemma ennenkin ovat samaa harrastaneet.

Debis

Vai kannattaa Ahmatti “monimuotoisuutta”. Menis kertomaan sen vaikka Paskastaniin. Koko islamilainen kalufaatti on hyvin yksioikoinen kaikkialla mihin se on syövän lailla levinnyt ja tuhonnut niin luonnon, sivistyneet yhteiskunnat sekä positiivisen kehityksen.

-Beowolf-

Kiitos uudissanasta “kalufaatti”. :))
Päivän paras jyvä.
Raiskaustilastotkin tukevat tätä uudissanaa.

Debis

toki..eihän se Ahmatti oikeesti mitään “monimuotosuutta” kannata vaan kalufaattia ja shariaa ja kristittyjen ja kaikkien muidenkin paittä ählämismin edustajien eliminointia

vitjaantunu stadilaine'

On tämä kusetus hauskaa, kysyttäessä kuka tahansa suvakkipieru kiistää absoluuttisen jyrkästi kulttuurirelativismin olemassaolon vaahtosuisten rasistien salaliittoteoriana ja huuhaana. Ja kuitenkin:
“Tuktijan mukaan kun ennen puhuttiin rotujen yli- tai alivoimaisuudesta niin nykyään rotu on korvattu kulttuurilla ja uskonnolla.”
Eli kun rotuja ei voi arvottaa keskenään, jää vielä kiusalliset kulttuurierot jäljelle eikä varmaan taida olla yllätys, ettei niitäkään sitten saisi arvostella. Ei näiden soijaoletettujen valheellisuudella ole mitään rajoja!

Debis

jokainen rotu kehittää itttelleen rotuominaisuuksiin sopivan mukavan “kulttuurin” eli rättisten tapauksessa heille sopivan agressiivisen islamin ja kaiken muun paskan

Nestori Lundahl

Minä en ymmärrä alkuunkaan koko monikulttuurisuuden hehkutusta.
Tein yli kaksikymmentä vuotta töitä ympäri maailmaa noin viidessäkymmenessä maassa enkä tunne olevani yhtään sen parempi ihminen kuin monet sukulaiseni ja ystäväni jotka eivät ole koskaan poistuneet Suomen rajojen ulkopuolelle.
Kun kyselin sisaruksiltani olenko jotenkin muuttunut noiden kulttuurien vaikutuksesta, he sanoivat minun olevan samanlainen pölhö kuin ennenkin, joten nuo vieraat kulttuurit eivät kaiketi vaikuttaneet minuun mitenkään jalostavasti tai muuttaneet minua paremmaksi.
Omat aikaisemmat käsitykseni jonkun kulttuurin paremmuudesta myös romuttuivat kun pääsin seuraamaan asioita lähempää, joten siinä mielessä minä menetin jotain, ainakin lapsellisen uskoni joidenkin kulttuurien ihanuuteen.
Monet monikulttuurisuuden puolesta hehkuttavat eivät ole koskaan kohdanneet oman maamme monikulttuurisuutta, esimerkiksi olleet koskaan tekemisissä saamelaisen tai saaristolaisen kanssa, mutta haluavat täyttää maan afrikkalaisilla.
Opiskeluaikanani vein tyttöystäväni, niin sanotun paremman perheen tytön joka ei ollut koskaan käynyt Helsingin Pitkänsillan pohjoispuolella, Hakaniemeen ravintola Viherkulmaan. Se oli hänelle kulttuurikokemus, jopa pieni shokki. Ei siis tarvinnut lähteä kuin Bulevardilta Hämeentielle rikastumaan, ja sen matkan pystyi tekemään raitiovaunulla.

Kossu

Jännät nämä tutkimusten prosentit sinällään koska esim. aikaisemmin työmailla ja “siviilissä” tapasin myös näitä monikulttuurista rikkautta suosivia vielä joku vuosi sitten mutta nykyään ehkä yksi sadasta ruotsalaisesta sitä kannattaa kun puhetta kahden kesken tai pienissä ryhmissä……kyllä se on “syy” näihin tuloksiin edelleen kantaruotsalaisilla se rasistiksi leimaamisen pelko…..kun esimerkiksi muualta aikaisemmin tulleet uusruottalaiset kyllä tämän nykymenon sanovat ihan suoraan kuten myös suomalaista syntyperää olevat……harvassa alkaa olemaan todellisuudessa nämä monikulttuurisuuteen uskovat kantaruotsalaiset,tuntuu että kaikki ovat kasautuneet tonne päättäviin elimiin……
Jännä että sinällään ettei tätä paskaa nähdä esim. suomessa mihin tämä johtaa,ittu tässä vieressä malliesimerkki suomalaisille miten ei pidä toimia niin eikun pää kolmantena jalkana perässä vaikka sinne kaivoon jos hurrikin menee….

huugo

Ruotsin osalta myöhäistä nillittää, poliitikot ovat vieneet Ruotsin tuhon partaalle ja kansa valitsee edustajansa päättämään “yhteisistä” asioista, myös maaahanmuuton osalta. Suomella on ehkä toivo, paitsi Helsingin ja Turun tilanne on huolestuttava ja vaatii eduskuntaan kansallismielisten vyöryn seuraavissa vaaleissa. Tai isomman puoleinen verinen isku muslimi jihadistien toimesta, tämä kääntäisi mielipiteen hallitsemattoman maahanmuuton suhteen.

pöh

Se on rasismia siis että ei halua elätettäväkseen keskiajalla eläviä raiskaajia, terroristeja, jengirikollisia ym jotka haluavat vain rahasi ja muuten tuhota yhteiskuntasi.
Tutkisivat joskus tulijoiden mielipiteitä, voisi olla yllättävän paljon rasismia sielläkin

Valtsu

Juuri näin. Nyt vaan piilokameran kanssa kuvaamaan ja kyselemään näkemyksiä homoista ja juutalaisista. Ei taida juttu ihan heti loppua.

Anonymous

tutkija ahmadi,kovin on ruotsalainen nimi,vai rasismi lisääntynyt,mistähän syystä,yksi voisi olla että kun pitäs lähtee aamulla töihin niin auto onkin palanut,suvakit tietysti sanoisivat mikset mene pussilla.

Häpy ja huulet

Esimerkiksi pilluista leikellyt fileet herättävät hämmennystä ja kummastusta monen mielessä. Olemmeko jääneet pillujen leikkelemisessä sivistyksen maitojunaan! Jos näin on niin monikulttuurisuus pelastaa meidät.

Kertokaapas

Mitä suomalaiset tutkimukset sanovat ja mikä on trendi?

Debis

se on kuule se, että tämä on uusi normaali, ja lisää pukkaa kikkuriii..ihan normaaliii..eli helvetin huonolta näyttää.Tätä kehitystä ei pysäytä mikään muu enää kuin valtava talousrommaus..our only hope

Joskus joustava, ei aina

Sota kai ajaa saman asian? Asekauppiaat ainakin pysyy eliitissä.

Debis

35 tuhat näköjään meni poliitikkojen ja virkamiesten mielestä OK ilman kapinaa, eli siis suurempi tsunami seuraavalla kerralla..ehkä 120 tuhatta? siihenkin on jo ns. suunnitelmat

debis

varsinkin kun Kokkareiden ja AY liikkeen hoitama rakennusbuumi on haukkaamassa paskaa, ja uudet asunnot jää ilman ostajia, ellei ellei veronmaksajien kustantama matuvyöry paikkaa tilannetta

Hannele Korpela

Mitä ihmeen rasismia se on, jos ei tykkää monikulttuurisuudesta? Taitaa tutkija itse olla rasisti, kun vääntää mielipiteet rasismiksi. Rasismia on, että kuvittelee voivansa lampsia vieraaseen maahan, valehdella jopa ikänsä ja odottaa vieraan maan elättävän itsensä ja tulevaisuudessa vieläpä perheensäkin. Ja kaikki tämä ohi kantaväestön. Puhumattakaan kaikesta väkivallasta kantaväestöä ja heidän lapsiaan kohtaan. SE ON RASISMIA.

miekku

Ongelma on siinä, että aina mietiään vain seurauksia, mutta ei mietitä todellisia syitä. Keksitään itse syyt, eikä kysytä kansalta ja jos kysytäänkin ja tulos ei miellytä, sitä ei kerrota koska multikultiagenda voi vaarantua. Tässä maassa ei osata/haluta tehdä rehellisiä tutkimuksia. Tutkimukset tehdään aina jotain tarkoitusperää tukien, vähän kuin lääketutukimukset lääkeyritysten myynnin äkökulmaa tukien.
Osaan ajatella itse, minulla on silmät ja aivot, jotka kertovat mitä näen, kuulen ja osaan tehdä yhteenvedon, että jo lenkkipolullani ählämit puskaraiskaavat, on se vaaralliseksi muuttunut raitti tai jos perusteettomasti laittomasti maassamme olijoita elätetään 3 miljardilla ja samaan aikaan aiotaan leikata 3 miljardia sotesta, tarkoittaa se sitä, että jos noita elättejä ei olisi, ei tarvitsisi soteakaan heikentää. Tätä on vaan niin vaikea hyväksyä, sumutetaa vaan kaiken maailman työntekijätarpeilla, kun työttömiä on maa pullollaan. Kuinka tyhmänä hallituksen itsensä ylentäneet epäihmiset oikein meitä alamaisia pitävät?
Aivan sama, kun kaunistellaan työttömyystilastoja työllisyyspoliittisilla kursseilla (pois tilastoista), kuntouttavalla työtoiminnalla (pois tilastoista ja laittomastikin vielä usein, kunnat saavat 10 euroa pv per kuntouttavassa työtoiminnassa oleva ja välttyvät kuntaosuuden työmarkkinatuesta maksamiselta, mikä on 50% vuoden työttömän olleesta ja 70% 2 vuotta työttömänä olleesta, joten kunnat härskisti panevat kuntouttavaan sinne kuulumattomat ja teettävät laittomasti työtä, jota heillä ei saa teettä ja rikkovat kilpailulainsäädäntöäkin kaupan päälle), kikkaillaan kaikella tavalla, että todellisten työttömien työnhakijoiden määrä saadaan alas. Sipilä on täysin epäonnistunut työllisyyspolitiikassaan vaikka hehkuttaa muuta juuri noiden valheellisten tilastoiden takia. Eipä ihme, te-toimisto on aika turha virasto, joka sopiikin lakkauttaa ja panna ne peukalonpyörittelijät oikeisiin töihin, tai kortistoon.

Utelias

Tutkimuksen perusteella 61% ruotsalaisista tarvitsisi mielenterveyshoitoa vai miten tuo m-kultin tykkäämisestä pitäisi ajatella?

Lassi

Viharikosepäilyjen määrä kääntyi taas kasvuun – uskonnon motivoimat rasistiset rikosepäilyt kasvoivat yli puolella
Poliisiammattikorkeakoulun raportin mukaan viharikosten määrä on kasvanut Suomessa vuodesta 1997 lähtien.
**Tarkennettu 26.11. kl 12.20: Tarkennettu tietoa viharikosten asianomistajien kansalaisuuksista **
ja täydennetty Raution maininnalla.
Jenita Rautio lisäsi tiedotustilaisuudessa, että Suomen kansalaisiin lasketaan myös sellaiset viharikosten uhrit, jotka ovat toisen sukupolven maahanmuuttajia mutta nykyisin Suomen kansalaisia.
hyvä esimerkki kun valtamedian toimitukset yrittävät sysätä kaiken
kantasuomalaisten syyksi näillä harhaanjohtavila ensimäisillä jutuilla *joita sitten korjailaan*
veikaan luokjioiden narinan takia että uutiseta pimitetään jotain oleenaista
tästäkin jutusta on jätetty se oleenainen kertomatta mikä tähän islamia vastaan maahanmuutajia vastustavaan vihapuheeseen on syynä
tai no ehkä kohoneet matujen tekemät rikokset voisi olla syy siihen
suora yhteys asiaan esim
eikä se turvatomuuden tunne ääri islamin leviäminen euroopaan varmaan
ole myöskään mikän pätevä syy
tai että nämä matut ovat nykyään joka paikassa
*omissa ryhmisään* kouluista keskustoihin ja se ärsyytää helvetisti
ehkä näiden suvakkien provokaatinen
idiootti toimittajien journalismikin arvostelu
kohdistetaan suoraan matuihin
tai näiden liberaali vasemmiston toimittajien valheeliset pimittävät jutut
aiheutavat ylimääräistä vihaa näitä matuja kohtaan
rehelisyys maan perisi
vinkkinä esim turunsanomien tomitukseen
ettei tarvisi korjailla juttujaan vituuntuneiden kansalaisten takia fakta pohjaisemmaksi
jotka vain haluaisivat neutraalia fakta journalismia
Kun Joku Tajuaa
Että tässä jutussa jätetään jotain kertomatta jonka minä tiedän tapahtuneeksi faktaksi
Jota Ts Esim Ei halua kertoa rehellisesti vaan poistaa koko asian jutustaan Poliitisin
Toimitajan ateiden perusteilla
Ihmisten aivopeseminen Sensuurilla pimitämällä osia haastatelusta tarkoituksenaan
osoitella sormella yksipuolisesti kanttiksia kaikesta pahasta siis vielä kieroilemalla muutamalla jutun kirjoitus alkuperäisestä siihen naaratioon tarkoituksellisesti
Ja nämä Korjausta juttuun vaativat ihmiset kategoroidaan veikaan
*vihapuhetta*jutun tekijän mielestä *
kun joku haluaa fakta ei pimitys uutisia
*Kanta suomalaisten mustamaalaus juttuja yksistään rasisteiksi Syyliseksi Kaikeen*
eivätkä mitään viher vasuri liberaali toimittajien fanaatista musta tuntuu politisoitunutta islamin suojelua
Eli kun näette aina korjauksia alkuperäisessä jutuissa
Aiheena Suomalainen rasismi ja matu kärsivät Yksistään Syytöminä
VIHAPUHESEEN HEITÄ VASTAAN jutuissa
se johtuu juuri tästä valtamedian suvaitse pimitä faktoja maahanmuuton ogelmista
akenda journalismista
esim yksikään euroopalainen ihminen ei ole ilmeiseti joutunut kärsimään islamin ja maahanmuuton ongelmista suomen valtamedian mielestä
ja heillä ei olisi okeutta esitää uhrina omaa mielipidettä asiaan
kun se on vaaralisinta kaikista vihervasuri liberaali ateen kannatajien mielestä olevaa vihapuhetta
kärpänenkään ei oikeasti kuole tästä vihapuheeksi määrittelystä asiasta
lukekaa iranin presidentin vihapuhe amerikalaisia vastaan tai lukekaa iltalehden kommentti osiota thrumphista mitä helvettiä sekin on sitä oikeaa parempaa
jos mahdolista ilkeintä vihapuhetta
no kuka sitä harjoitaa no perkele
Ääri viher vasuri kokoomus liberaali fanaatikot
mitä suomen valtamedian toimttaja ovat edustavtat ennemistönä
heidän sananvapaus henkinen hyvinvointi muka uhattuna
kysykää vaikka Jari silanpäältä Aku louhimiheltä *Brothers Grismasilta* kauppias kärkäiseltä
Laura huhtasaarelta Laulaja Metsäkedolta Ymm Valtamedian noitavainojen uhreilta
millaistä hyvinvointia valtamedian toimittajat heille ovat tuotaneet
puolueetomasti

Korjaus *Asenne viha vammaiselta* Lassllta

Korjaus Nyt kopsuu omaan nilkaan lukemisen ymmärtäminen
Tulkitsinko asian tahalaan väärin asenteeni takia
Jenita Rautio lisäsi tiedotustilaisuudessa, että Suomen kansalaisiin lasketaan myös sellaiset viharikosten uhrit, jotka ovat toisen sukupolven maahanmuuttajia mutta nykyisin Suomen kansalaisia.
Eli suomalaisten syylistäminen saa maximi puiteet
ELI Minä tulkistin tämän asian Väärin
Niin Että Toinen Maahan muutaja uhkailee toista maahan muutajaa tai kanta suomalaisia kuten matut ruotsissa kanta ruotsalaisia
esim ne Matujen keskenään harjoittamat Monikultuuriset joukko tappelut
Kunniamurhilla uhkailut
heidän omien vaimojensa kohdistetava äijjien kunnia väkivalta
Shiat vastan shunnit rovaniemellä Tai helsinkin kallioissa sossun edessä ravintoloiden edustoila monikultuuri omistajien pizeerioiden liepeillä veitset teroitetuna
autot käynissä jalkakäytävällä pakomatkaa varten
PS Miksi nämä pahimmat islam terroristit edustavat juuri tätä joukkoa
toisen sukupolven maahanmuuttajia mutta nykyisin Vaikka Britanian kansalaisia
olisiko syy islam uskovaisten maahanmuutajien vanhempien suvun kotikasvatuksen
joka ei pyri intergroidutamaan jälki kasvuaan päin vastoin
he opetavat kakaroileen että pistäkää ne typerät vääräuskoiset hölmöt kyykyyn
he eivät vielä vapaaehtoisesti nuole meidän matujen persettä tarpeeki antaumuksella
paitsi viher vasurit liberaali kokoomuslaiset ja valtamedian toimittaja typerykset
heh heh nauraa pereheen yhdistävä islam pappa pojaleen kaljoilla kalliossa sossu rahoilla

debis

perimmäinen syy on pienipäisyys ja geneettinen imbesilliys

Pena

Kyllähän siinä nyt alkaisi kenen tahansa mitta täyttymään, kun autot palavat vähän väliä ja yöt kuuluu pyssyjen pauke. Sitten vielä jatkuvat seksihätätilan aiheuttamat ongelmat lisäksi. Luulenpa että asenteet monikulttuuria vastaan ovat myös Suomessa kiristyneet.

anomyymi

Ei tuo luku edes kerro mokutuksen kannatusta. Kyllä minäkin kaikille samoja oikeuksia ja velvollisuuksia kannatan, mutta kannatan myös huomattavasti valikoivampaa maahanmuuttoa, jotta tämä periaate edes pysyy mahdollisena. Monikulttuurisuushan on juuri erioikeuksien kannattamista, muslimeille eri säännöt, etnistä suosintaa, kaksoisstandardeja jne. muslimikonservatismi hyvä, valkoinen konservativismi paha, muslimityttö sukupuolierottelevassa huivissa hyvä suomalainen tyttö leikkimässä nukeilla paha jne jne.

Ansaittua vihapuhetta

Ex-arkkipiispa Kari Mäkinen johtamaan vihapuheen vastaista työryhmää – “Nöyryyttäminen, uhkailu ja solvaaminen ovat yleistyneet viime vuosina verkkokeskusteluissa
Ilmeisesti Näihin Tuleviin Oikeisto konservatiivien Ei Suvakeiden noita vainoihin tarvitaan
yksi kirkon mieskin Kuten keskiajalla
Onko Vaemmistolainen Johanna vehko
Itse käräjille haastettu syyteen saanut vihapuhuja yksi raatilaista
Jos on en voi muuta sanoa kuin hallelujaa
Aina niin Neutraali Vasemalle* kaatumassa* oleva Kaleva Media
Nyt loppuu nöy­ryyt­tä­mi­nen, uhkailu ja solvaaminen: työryhmä kitkemään vihapuhetta ja net­ti­kiusaa­mis­ta
Kokoonpanoon kuuluu edustajia muiden muassa *valtakunnansyyttäjän* toimistosta,
Mietikää millaine Liberaali Demla Koko Pulju on tapaus MV Ilja
tai että Entinen valtakunnansyyttäjä Tuomitiin rikoksesta
*Julkisen sanan neuvostosta*, Helsingin poliisilaitokselta, Etnisten suhteiden neuvostosta ja Suomen nuorisovaltuustojen liitosta.
Mitähän mieltä Donald Thrumph Olisi Suomen Julkisen sanan neuvostoston Toiminnasta
kun mietii suomen valtamedian kirjoituksia viha kommentteja hänestä Näissä julkaisuissa
Kertaakaan Julkisen sanan neuvostosto Ei ole puutunut Siihen Liberaali viher vasureiden Toimittajien tai näiden Suomen Anti Thrump ihmisten Kommentointi Sadismiin
Ilmeisesti tämä tulee tapahtumaan suomesakin väärin äänestäneitä kohtaan
ja Niitä poliitikkoja Joita äänestetiin
ehkäpä vielä tulevaisuudessa voittaja ennemstön kanatusta nauttivat puolueet Saavat kokea tämän
Nyt loppuu nöy­ryyt­tä­mi­nen, uhkailu ja solvaaminen: työryhmän Vihan
kuten ruotsissa esim
Ainoa asia Mitä tälläiset työryhmät yrittävät tehdä on epätoivoinen
yritys pitää kiinni omasta hupenevasta vallastaan Ainoa keino siihen on vastapuolen hiljentäminen
Näiden nyky poliitisten typerysten aikaansaanoksien kriitikin estäminen
mietikää esim tämän juha sipilän hallituksen kannatusta Tekoja vaalilupausten rikkomista
miten näillä nyky Valtapuolue päätäjä pettureilla kansan kyykytäjillä paska housuilla
on oikeasti häpyä väitää ettei vihapuheeseen olisi syystäkin aihetta