Järfällan poliisi varoittaa edelleen autokaappauksista

Kuvakaappaus 2018-11-26 09-22-14.png

Tukholman länsi-luoteispuolella ns. autokaappaukset ovat lisääntyneet selvästi. Poliisi varoittaa edelleen etenkin Järfällan alueella varovaisuuteen ja pitämään auton ovet lukossa ainakin ajon aikana ja muuttamaan eteisen avainkaapin paikkaa.

Viime viikon aikana vietiin ainakin 2-3 autoa samalla kaavalla. Varkaat olivat hämärän tultua avanneet varovasti talon ulko-oven ja ottaneet tuulikaapin avaintelineestä auton avaimet ja poistuneet paikalta pihalla olleella autolla. Yhdessä tapauksessa perheenjäsen oli huomannut tapahtuneen, mutta ei ollut uskaltanut tai ehtinyt estää auton viemistä. Muissa tapauksissa avainten ja auton häviäminen huomattiin vasta aamulla.

Tällaisissa autovarkaustapauksissa jopa vakuutuskorvauksien saanti voidaan evätä, jos auto jää kadoksiin. Auto on nimittäin viety sen omilla avaimilla ja vakuutusyhtiö vetoaa tähän evätessään korvaukset.

Niin ikään yhä röyhkeämmäksi käyvät varkaat tekevät tekoja ihan suoraan avoimesti ”pystyryöstö”-tyyliin. Viime viikolla koputettiin Järfällassa erään omakotitalon oveen. Kun asukas tuli avaamaan vaativat varkaat auton avaimet. Ne saatuaan kaasutettiin pois paikalta pihalla olleella autolla. Niin ikään yksi autokaappaus tehtiin Barkarbyn ostoskeskusalueella. Iltapäiväruuhkassa kun vanhempi pariskunta oli saapumassa ostoksilta autolleen nuorukainen oli pakottanut auton avaimet itselleen ja sen jälkeen poistui autolla paikalta.

Järfälla on suurelta osin rauhallista ja uinuvaa omakotitaloaluetta. Sen ongelmaksi onkin muodostunut Järvan ghettoalueen läheisyys. Tensta-Rinkebystä pääsee nopeasti ja suoraan lyhyttä kevyen liikenteen väylää Järfällan puolelle. Järvan pikkuvarkaat tekevätkin keikkamatkoja nykyään Järfällaan ja Hässelbyn omakotitaloalueille.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Järfällan poliisi varoittaa edelleen autokaappauksista

 1. Autovarkaan ei nykyään tarvitse edes tulla sisälle, riittää kun avaimet ovat lähellä ulko-ovea ja auto talon edustalla. Sopivalla antennihärvelillä varas löytää avaimen ja auton välisen kommunikaation. No, ehkei matukehiksellä ole näin avanceerattua kalustoa mutta eesti- ym. pojillapa on.

  17
  1. Em. vehkeitä sai mennävuosina kiinankaupoista tilailtua muutamalla sadalla eurolla, riippuen laitteesta, melko halpaa jos on rikollinen. Nyttemmin eivät taida niitä enää myydä, ainakaan pikaisella silmäilyllä en löytänyt.

   Matkapuhelin ”valemaston” (eli laitteen joka esiintyy puhelimille matkapuhelintolppana ja reitittää puhelut omaa kauttaan) tosin saisi vielä näköjään ostettua 4000 eurolla netistä, kätevää, jos haluaa yritysvakoilla tai kuunnella vaikkapa poliitikkojen kännykkäpuheita.

   Mielenkiintoista että Virvekin siirretään normi matkapuhelinverkkoon ja tuollaista laitetta on kaupan edelleen vaikka ja pari vuotta sitten oli otsikoissa että vastaavaa epäiltiin käytetyn HGI keskustassa. Plus nämmä kaikenlaista signaalin häirintälaitetta parilla tonnilla, ei tarvita ”venäläisiä” häiritsemään GPS liikennettä kun joku tavan tallaaja vittuuntuu tarpeeksi ja tilaa sellaisen.

   Noh toivottavasti viisaammat ovat miettineet jotain näiden varalle, eikä kaikkea aikaa käytetty vihapuheen nuuhkimiseen.

   13
  1. Olishan se monikulttuurista värinää koko rahan edestä kun jonkun esim. demari kansanedustajan auto vietäisiin samalla tavalla.

   51
 2. Jaxuhaleja vaan Järfällan asukkaille. Itsepähän ruåtsalaiset ovat månikuldyyrisen onnelansa luoneet. Nyt pitää vaan ymmärtää ja nauttia ”etelän hetelmistä”…

  78
 3. vielä ei kaikki ruotsalaiset ymmärrä kuinka hienoa ja rikasta monikulttuuri on,mutta kyllä se siitä.

  54
 4. No nyt ei näköjään kannatakaan omistaa liian hienoa autoa, vanha rulez eikä tod. kelpaa kenellekään. Hyviä puolia siis… tässä kaikessa kurjuudessa!

  20
 5. Kokeilevat rajojaan. Tuosta auton hankintatavasta tulee uusi normaali. Seuraavaksi vienevät autoja suoraan liikenteestä. Saturaatiopiste saavutetaan silloin, kun pysäyttävät poliisiautoja ja ottavat ne käyttöönsä.

  Niin ja ne asunnot. Ehkä 2030 voimavarat hankkivat niitä soittamalla ovikelloa ja pyytävät asukkaita poistumaan samantien. Ruotsissa lienee paljon luxus-omakotitaloja odottamassa niitä, joilla on pokkaa heittää omistajat ulos.

  32
  1. Ei noin. Fiinin omakotitalon alkuperäiset asukkaat voidaan häätämisen sijaan kierrättää ekologisesti takapihalle perustetun höpöheinäviljelmän lannoitteeksi. Kunhan niiden kanssa on leikitty tarpeeksi tutustumisleikkejä.

   24

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.