Malmön kaupunki tarjosi gangstereille ilmaista elämää luksusasunnoissa

horror-3215406_960_720.jpg

SVT:n Skoonen uutiset tutki Malmön kaupungin tukiasuntotoimia ja sen rahaliikennettä. Ilmeni, että Malmö on maksanut 70 miljoonaa kruunua (7 miljoonaa euroa) tukiasuntoihin, joiden tarkoitus oli auttaa kovan luokan rikollisia takaisin kaidalle polulle.

Sen sijaan, että jengiläiset olisivat alkaneet veronmaksajiksi, jatkoivat he rikollista toimintaansa. Kaiken kaikkiaan noin 30 rikollista asutettiin erään tukiasuntoja pyörittävän yrityksen asunnoissa ympäri Malmön keskustaa. Yrityksellä ei ollutkaan sitten muita laskutusasiakkaita kuin Malmön kaupunki.
Tapahtumat alkoivat rullaamaan viime vuoden kesällä 2017 kun jengiläisten keskinäinen sota oli pahimmillaan. Ammuskeluja, kranaatti-iskuja ja räjähdyksiä. Tuolloin Rosengårdissa sijaitsevaan tukiasuntoon asutettiin useita samoissa piireissä pyörivää jengiläistä. Sosiaalitoimen tarkoituksena oli saada nuorukaiset lopettamaan huumeiden käyttö ja rikokset. Henkilöt olivat nuoria ja nuoria aikuisia ja ”tukitoimi” oli poliisin ja sosiaalin yhteinen toimi.
SVT:n mukaan useimmat tukiasuntohin asutetut kuitenkin jatkoivat rikollista uraansa ja tuli ilmi, että tukiasuntoja tarjoava yritys sekä sosiaalitoimi ei tässä vaiheessa enää välittänyt tästä. Säännöissä nimittäin sanottiin, että tukiasunnoissa saa asua vain jos ei tule ilmi uusia rikoksia.
Kaupunki hyysäsi jengiläisiä kuin kultakimpaleita
Esimerkiksi viime kesänä järjestettiin kahdelle jengiläiselle ”mahdollisuus poistua jengistä”. Heille annettiin Malmön keskustasta arvotalosta käyttöön viiden huoneen huoneisto kooltaan 180 neliötä. Huoneistossa on takkaa, parveketta ja sen sellaista, mitä luksusasunnossa nyt on. Sijainti on aivan Malmön ydinkeskustassa. Sijaintia voisi verrata Helsingissä vaikkapa johonkin Vilhonkadun arvohuoneistoon tai Tampereella Hämeenkatuun.
Kaupunki maksoi toisesta nuorukaisesta 1 500 ja toisesta 1 800 kruunua vuorokaudessa tukiasuntofirmalle. Hintaan sisältyi päivän ateriat ja – mikä parasta – siivous. Uusruotsalaisille jengirikollisille tarjottiin siis täyspalvelu sen takia- että ovat rikollisia.
Siivouspalvelu ei kuitenkaan ollut ihan mutkatonta, SVT:n mukaan. Nimittäin koska nuorukaiset viettivät yöpainoitteista elämää. Erään kerran siivous oli sovittu klo 13.00 niin toinen nuorukaisista uhkasi ”mopata siivojan kasvot ja heittää tämän parvekkeelta” jos hänet herätettäisiin niin aikaisin. Näin ollen siivooja kävi siivoamassa Amirin, kuten SVT häntä kutsuu artikkelissaan, asunnon aamukuudelta. Aika sopi gangsterille, sillä Amirin valveillaolo jatkui pitkälle aamuun.
Myöhemmin selvisi, että Amir oli ollut ”töissä” juuri tuona yönä. Eräs asunto räjäytettiin Höjassa. Ilotulitteita oli teipattu butaanikaasupullon kylkeen. Räjähdys rikkoi ikkunat ja talon rakenteita. Maasta löytyi yksi suutari, siitä taas löytyi Amirin sormenjäljet.
Kun luksushuoneistoon tehtiin kotietsintä sieltä löytyi samaa räjähdettä, jota oltiin käytetty talon räjäytyksessä. Amirin puhelimesta löydettiin niin ikään tekstiviestejä, joissa ohjeistettiin räjähdystä ja kerrottiin räjähteiden toimituksesta. Henkilö, joka oli lähettänyt Amirille ohjeistusta asui itsekin tällaisessa tukiasunnossa.
Kaupunki maksoi Amirin ja toisen räjähdystapauksen järjestäneen nuorukaisen elatuksesta siis pyöreät 5 000 euroa kuukaudessa. Räjähdyksen lisäksi tuli selville, että nuorukaiset olivat mukana massiivisessa kiristysvyyhdissä. Jälkeenpäin Amir vapautettiin itse räjähdyksestä, mutta tuomittiin pikku vankeuteen räjähdysainerikoksesta, koska huoneistosta löydettiin räjähteitä. Toinen tuomittiin kiristyksestä.
SVT:n mukaan nämä kaksi tapausta ovat vain esimerkkitapauksia. Vastaavia on useita.
Jengipäällikön ilmainen elämä
SVT:n mukaan eräästä tukiasunnosta löytyi suuri määrä kokaiinia. Löytöön johtanut tapahtuma lähti liikkeelle siitä, että muuan jengipäällikkö Malik pysäytettiin Rosengårdissa poliisin ratsiassa. Tämä johti epäilyksiin. Nuorukainen otettiin kiinni ja sen jälkeen suorittiin eräässä Malmön keskustassa sijaitsevassa tukiasunnossa kotietsintä. Tuloksena suuri kokaiinilöytö.
Jengiläisten kuviot ovat mielenkiintoisia: Malik oli hetkeä aiemmin vapautunut vankilasta saatuaan tuomion erään asunnon räjäytyksestä. Vapautumisen jälkeen hän meni töihin yritykseen, jonka omistaja oli niin ikään tuomittu taloräjäytyksestä, ryöstöistä, ampumisista ja kaikesta mahdollisesta.

Tukiasuntoyhtiön omistaja on nostanut parin viimeisen vuoden ajan yhtiöstä ulos 2,5 miljoonaa kruunua, laillisesti. SVT:n mukaan hän ei halunnut haastatteluun. Kertoi vain sen, että Malmön sosiaalitoimi tietää tasan tarkaan mitä he tekevät ja toiminta on aivan avointa. Mitään ei salata eikä piilotella. Heidän toiminta on täysin laillista.
Malmön kaupungin puolelta taas sanotaan, että SVT:n heille näyttämä tutkimus kuulostaa kauhistuttavalta. Katarina Lindeberg kaupungin edustajana kertoo, että heidän on nyt hieman tutkittava mitä oikeastaan tapahtuu.


 
Mistä siis on kyse? Mielestäni tuossa tulee esille ainakin kaksi asiaa: Ensinnäkin tukiasuntoyhtiön johtaja, joka niin ikään on uusruotsalainen, tietää kyllä tasan tarkkaan mikä tukiasunnoissa asuvien nuorukaisten kuvio on. Hän ei itse kuitenkaan osallistu katutason rikollisuuteen vaan keskittyy vain kuppaamaan kaupunkia.
Sosiaalitoimessa taas hyväuskoiset ja naivit henkilöt lähtevät mukaan tällaisiin ”auttamistoimiin”. Mutta, niin kauan kun sitä auttamista tarjotaan instituutioiden toimesta niin autettavat käyttävät auttajaa vain hyväkseen.

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Hannele Korpela

Ja sitten ihmetellään kun ”rasismi” lisääntyy, kun kantaväestöä alkaa kirjaimellisesti sylettämään nämä parasiitit ja viranomaiset eivät kykene edes näkemään, miten heitä hyväksikäytetään. Vaikka kyllä tämä enemmän ”autettavien” taholta on aidosti ja oikeasti rasismia.

miekku

Fiksuja rosvoja. Ei se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se joka maksaa.

ruotsissa asuva

Aivan oikein tämmäselle ääliöyhteiskunnalle mitä on Ruotsi.Tätä on tilattu ja tilattua on saatu.

Anonymous

varmaan sai siivooja potkut kun kerran kehtasi herättää kultamunan niin aikaisin kuin klo.13.00,kerrassaan törkeää,olisi siivoojan pitänyt ymmärtää että niin aikaisin kultamunat ovat väsyneitä räjäittelyjen jälkeen.

Pessimisti

Malmön ja koko Ruotsin päättäjät tulisi sulkea mielisairaalaan, koska ovat vaaraksi itselleen ja ympäristölle.

Anonymous

Ei taida onnistua, koska kaikki pöpilät on muutettu matuloiksi, avohoitoon pakotetut pöpit taasen ovat maanisuusvaiheessa kohdanneet sisäisen neronsa ja ryhtyneet poliitikoiksi, pelastaakseen oman maailmansa…

h44

Joko asiasta on otettu poliittinen vastuu ja syylliset irtisanoutuneet?

Anonymous

toimenpiteisiin on ryhdytty,siivooja on saanut potkut,syy rasistinen siivous.

Hullu Swedistan

Ota sina Jaakko kartano tästä, niin et enää tee rikoksia!
Jaakko: Ei tää riitä – anna rahaa!!!
Selvä! (Kummeli äänellä)

Ilmari

Tuntuu Ruotsin oloissa suorastaan rohkealta että SVT on keksinyt heille nimet Amir ja Malik eikä vaikkapa Anders ja Börje. Tuo talo saattaa olla täynnä suvaitsevaista nimby-väkeä joka on sitä mieltä että tietenkin rikolliset pitää asuttaa mutta ei toki meidän taloon.

TenstaRinkebyn kupparirappareille myös luksusasunnot niinku ois jo!

Kunnon poikiahan nuo ovat: siivoojaa ei edes raiskattu, ammuttu eikä decapiteerattu. Törkeätä siivoojalta yrittää tulla häiritsemään Hänen Korkeuttaan Herra Kupparia kesken makoisimpin unien tai pomminrakentelun.

Minä

Noin toimivia suvakkien ideat ovat. Ja nyt varmaan miettivät, että pitää laittaa lisää rahaa, jotta voitaisiin parantaa palvelua ja saataisiin rikollisuus laskuun elättämällä rikollisia.

Jones

Tuntuu Ruotsissa olevan tyhmää porukkaa, samoin kuten Suomessakin. Käytetäänkö näistä tyhmistä nimitystä ”suvakki´´?

Anonymous

käytetään

kanander

Rikollisuus tuo nuoren miehen elämään jännitystä, mitä ei sosiaalitoimiston kohtuuttoman suuri tuki saa aikaan. Maksamalla näitä kavereita ei saada vaarattomiksi. Ruotsi on tiellä, josta ei ole paluuta. Mamut pystyy rakentamaan nopeasti vähintään 100 000 miehen armeijan, joka peittoaa Ruotsin poninhäntäpataljoonat mennen tullen. Eli ei ole enää sisällissotakaan järkevä ratkaisu.

Ilkka

Ulkoinen palkka-armeija puhdistushommiin. Siihen ruotsilla on varaa, ainkin vielä.

Catilina

Venäjä voisi otaa vähän sivutuloja.

Anonymous

mitäs sitä ulkoista palkkaarmeijaa onhan ruotsissa paljon isis-taistelijoita joille jo maksetaankin, loisisimesta,mutta kyllä ne mielellään aseeseen tarttuu ja räjäytteleekin ja tuntee vieläpä nämä rikolliset.

Suomi Finland

Venäjä voisi tosiaan oikeasti tienata tällä. Omonit Ruotsiin hoitamaan järjestystä.
Puti, Lavrov ja Medvedev tulisivat hymyillen neuvotteluhuoneesta: ’Me tienataan tällä’.
Matuille terveisiä: skasu, ja lublju Omon.

Jouni V.

Vapaaehtoisia löytyy varmasti, sellaiseen operaatioon missä suoritetaan ruotsin lähiöiden ”etnistä sanitaatiota”

Anonymous

Mahtaa kilpailevia jengejä harmittaa kun Amirilla ja Malikilla on pärsonaalia kaupungin puolesta

Kossu

Varmaan eräänlainen jäävuoren huippu tääkin juttu…..noita ”hyysäreiden” ideoita maa pullollaan ja fiksut vetää ylimääräset kruunut himaan……no hurreilla on millä mällätä….vielä mutta mitä sitten kun loppuu….. ei,tää maa on oikeasti menetetty,kymmeniä lähiöitä mitä nämä matujengit isännöi eikä näille mitään voida,yks häkkiin kaks tulee tilalle ja kun nykyiset lähiöt ei riitä levitään kuin rutto seuraaviin……ajan kanssa on niin että koko kaupunki alkaa olemaan näiden alla….sitten tuleekin koko maa…..
Odotellaampa mitä malmössa tapahtuu jatkossa kun oli tämä HA.n tiloissa ammuskelu,siellä sattui olemaan vieraita ainakin Puolan HA.sta….meinaako tää mamujengi että jättävät asiat siihen….taitaa kerrankin tulla kova kovaa vastaan…..

Anonymous

Kuvittelis että hiljalleen alkaisi olemaan uusien vaalien paikka..

rosvoroope

Tämä alkaa mennä komedian puolelle, vaikka todellisuudessa on kaikkea muuta kuin hupijuttu.

Suomi Finland

Kyllä. Ei tuollaista idioottimaisuutta uskoisi edes olevan olemassa.
Kyseisen tukitoimen valtuuttanut vastuuhenkilö pitäisi sulkea johonkin laitokseen ja tutkia, mikä siellä korvien välissä sirittää.

Anonymous

aivoja sieltä on turha etsiä

fatwantarkistaja

Helppo juttu! Ruotsiin vaan ja kaikki paikat paskaksi, palkinnoksi saa hulppean miljoonakämpän. Raiskaamalla saa ansiotuloja ministereitä enemmän. Terrori-iskullako tienaa Audin kuljettajineen? Mikseivät kaikki innovoi yhtä voimallisesti? Suurmiehiä nämä jengiläiset.

Suomi Finland

Mafian miehet ovat varmasti kateellisia kehitysmaajengeille. Mafian sentään pitää turvautua lahjontaan ja/tai uhkailuun, jotta tietyt tahot katsoisivat heidän toimiaan läpi sormien.
Keharin ei tarvitse muuta kuin tarttua aseeseen ja alkaa räiskiä, niin valtion ja kuntien rahakirstut aukeavat.
Että oikein palvelusväkeä kuntalaisten veronmaksajien rahoilla. Voi helavata.

Acc

Luxus-asunnoilla lepyttely on toimintatapana sukua pullahalaamiselle. Ideana kummassakin on, että kun ollaan oikein mukavia voimavaroille niin voimavarat ovat vastavuoroisesti mukavia lepyttelijöitä kohtaan. Näinhän ei käy. Tulos on päinvastainen.
Ruotsin luxus-lepyttely on extreme-lepyttelyä. Suomi seuraa jäljessä.

huugo

Suomessa ollaan fiksumpia, sosiaaliturva rosvot, pedofiiilit, talousrikolliset saavat kutsuja puolueiden jäseniksi ja varsinkin demarit ovat vuosien myötä kunnostatuneet haalimalla ulkomaalisia riveihinsä, mitä tummempi, sen parempi. Taustasta viis kunhan mukana tulee puolueeseen etnistä värinää. En viitsi luetella niitä kaikkia koska lista on pitkä, muuta viimeisin oli vuoden pakolaisnainen ja oli myös tajunnut verkostoitumisen syvimmän olemuksen ja jäljet johtivat myös Ruotsiin. Tuo Ruotsin touhu on saavattuanut sairaat piirteet, heikompaa ihan hirvittää.Onko se viimeinenkin järjen hiven kadonnut sosiaalipuolen rahanjakajien päänupeista.

Timo Tee (@Viidakkotimppa)

Suvakki ei lopeta ennenkuin se vangitaan tai tapetaan. Nämä ovat tälläisiä saatanan idiootteja, jotka kyllä minkä tahansa kylän tai kaupungin johdossa saavat aikaan lopulta romahduksen. Rahaa riittää muka loputtomiin jopa rikollisten hyysäämiseen, kunhan ihonväri on tarpeeksi tumma.

Acc

”Suvakki ei lopeta ennenkuin se vangitaan tai tapetaan. ”
Niin.. ja suvakki kannattaa lapsosten paijaamista vaikka lapsosen veitsi viiltäisi suvakin kurkkua auki. Sama ilmiö esiintyi Neuvostoliitossa, jossa vangitsemiskiintiöiden täyttämisen takia vangitut kommunistit ylistivät Stalinia vielä montun reunalla.

Eipä meitä köyhyys vaivaa ja ”allas lika värde”

Cannabista, kokkelia, Tramadolia, aseita, murhayrityksiä, tappouhkauksia, tunturilaskettelua…
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/kriminella-ska-byta-liv-far-bo-kvar-nar-de-fortsatter-att-bega-brott