Viimeaikaisten raiskausten tekijät pian vapaalle

8ddeeab6-2bfe-46d5-a0a0-2d4e335df711.jpg

Vankeusrangaistusten pituus puhututtaa aina erikoisten rikostapausten yhteydessä, joten pieni kertaus paikallaan.

Normaalisti aikuinen henkilö istuu tuomiostaan ensikertalaisena puolet ja rikoksenuusijana 2/3. Rikoksenuusija saa yleensä tuohon 2/3 päälle vielä kuukauden ns. pohjia. Tarkoittaa siis sitä, että edellisen tuomion ehdonlaisesta laitetaan täytäntöön kuukausi. Vaikka jäännösosa olisikin enempi.

Näin ollen Seinäjoen raiskaajista esimerkiksi yksi, joka sai 2 vuotta 3 kuukautta istuu isten tuomiostaan vuoden, yhden kuukauden ja 15 päivää. Kolmen vuoden tuomion saanut taas istuu tietenkin vuoden ja 6 kuukautta.

Syyrialaisen sarjaraiskaajan tapauksessa tilanne muuttuu mielenkiintoisemmaksi. Koska henkilön katsottiin olleen alle 21 vuotias niin hänen kohdallaan pätee laki nuoresta henkilöstä. Ikäraja on siis 21 vuotta. Alle 21 vuotias ensikertalainen istuu tuomiostaan vain 1/3 ja rikoksenuusija puolet. Raiskaaja sai 3 vuotta 6 kuukautta, joten käytännössä hän istuu tuomiostaan vankilassa vuoden ja 2 kuukautta eli 14 kuukautta.

Suomen ja Ruotsin välillä on joitakin pieniä eroja. Ruotsissa kaikki vangit istuvat 2/3 tuomiostaan. Toisaalta nuorten kohdalla itse oikeus antaan ”alennuksia”. Esim 18-vuotias saa tuomioksi puolet, mitä aikuinen hamppi saisi, 19-vuotiaalle taas annetaan 2/3 osaa aikuisen hampin tuomiosta jne.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

18 thoughts on “Viimeaikaisten raiskausten tekijät pian vapaalle

   1. juu ja vastaanottajat syöttäisivät lasipuuron nuille koko joukolle.
    Ei nämä pienet linnatuomiot niitä hillitse,maasta karkottamisen uhkaakaan ei juuri ole,joten hyvä on ammattia harjoittaa.

    12
 1. Jännä et nää ei vaan katoa vapauduttuaan, kumminkin tuhansien järvien maa jossa soitakin riittää…

  33
  1. Toistaiseksi ovat Vaasan vankilassa, kunnes hovin tuomio jää lainvoimaiseksi. Sen jälkeen luultavasti jäävät Vaasaan loppuajaksi, tai mahdollisesti Kuopion vankilaan, jossa on joku seksirikollisten osasto.

   15
   1. Taikka riksuun, siellähän on se eheyttämisosasto. Humorisesti konnagallerian vastapäätä.

   2. Ei olisi pitkä matka Kallaveden heikoille jäille n.200m, siellä hän ne kanttiksetkin on. Kotouttaisivat ja veisivät ”pilkille”.

 2. Kyllä menee hyvin veronmaksajien rahat hukkaan näistäkin turhista käräjäistunnoista ja vankila lomista. Suomi menee vauhdilla kohti suota juha sipilän johdolla.

  28
 3. Niin – kannattaa pitää se mielessä jatkossa rasistit.On parempi raiskata tästä ilveilystä vastuussa olevat mädättäjät vaikkapa jollain sopivalla työkalulla kuin vihapuhua heistä.Tulee pienempi tuomio.

  19
  1. Me ollaan raiskareita kaikki, kun oiken silmiin katsotaan. (Kyllähän suomaalaisetkin raiskaa!)

 4. Kummallista käytäntöä. Laki määrää rangaistuksen, joka sitten ei toteudukaan. Käytännön syynä lienee rahan puute, koska vankien ylläpito maksaa.

  10
  1. Siinä käy sitten niin että rikoksentekijä pahoittaa mielensä ja joudut maksamaan korvauksia hänelle. Täällähän suojellaan rikollisia.

   17
 5. Ihanaa. Sossun kautta uuteen asuntoon, nettiin tilaamaan ilmaista tavaraa. Suomi maksaa! Sit kylille panee. Voi että ku tytöt saa taas ihanasti kyytiä! Kantapään kautta opittu että jos tytön jättää henkiin panemisen jälkeen voi joutua vankilaan, semmoista virhettä ei enää tehdä.

  1. ”Virhettä”?. Kun ”negan” jälkeen käy vain vähän keppåstelemassa kylillä, niin tulee taas 2-3 vuotta ”ilmaista” elatusta spesiaaliosastolla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.