Viimeaikaisten raiskausten tekijät pian vapaalle

8ddeeab6-2bfe-46d5-a0a0-2d4e335df711.jpg

Vankeusrangaistusten pituus puhututtaa aina erikoisten rikostapausten yhteydessä, joten pieni kertaus paikallaan.

Normaalisti aikuinen henkilö istuu tuomiostaan ensikertalaisena puolet ja rikoksenuusijana 2/3. Rikoksenuusija saa yleensä tuohon 2/3 päälle vielä kuukauden ns. pohjia. Tarkoittaa siis sitä, että edellisen tuomion ehdonlaisesta laitetaan täytäntöön kuukausi. Vaikka jäännösosa olisikin enempi.
Näin ollen Seinäjoen raiskaajista esimerkiksi yksi, joka sai 2 vuotta 3 kuukautta istuu isten tuomiostaan vuoden, yhden kuukauden ja 15 päivää. Kolmen vuoden tuomion saanut taas istuu tietenkin vuoden ja 6 kuukautta.
Syyrialaisen sarjaraiskaajan tapauksessa tilanne muuttuu mielenkiintoisemmaksi. Koska henkilön katsottiin olleen alle 21 vuotias niin hänen kohdallaan pätee laki nuoresta henkilöstä. Ikäraja on siis 21 vuotta. Alle 21 vuotias ensikertalainen istuu tuomiostaan vain 1/3 ja rikoksenuusija puolet. Raiskaaja sai 3 vuotta 6 kuukautta, joten käytännössä hän istuu tuomiostaan vankilassa vuoden ja 2 kuukautta eli 14 kuukautta.
Suomen ja Ruotsin välillä on joitakin pieniä eroja. Ruotsissa kaikki vangit istuvat 2/3 tuomiostaan. Toisaalta nuorten kohdalla itse oikeus antaan ”alennuksia”. Esim 18-vuotias saa tuomioksi puolet, mitä aikuinen hamppi saisi, 19-vuotiaalle taas annetaan 2/3 osaa aikuisen hampin tuomiosta jne.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Luusalmi

Ei muutakun päivämääriä tiskiin koska pääsevät pois niin osaa odotella..

Valtsu

Aika usein on tullut mietittyä, että näitä pitäisi jonkun olla vastassa.

lasipuuroa_ehdottaisin

juu ja vastaanottajat syöttäisivät lasipuuron nuille koko joukolle.
Ei nämä pienet linnatuomiot niitä hillitse,maasta karkottamisen uhkaakaan ei juuri ole,joten hyvä on ammattia harjoittaa.

Kari Jurri

Jännä et nää ei vaan katoa vapauduttuaan, kumminkin tuhansien järvien maa jossa soitakin riittää…

Pena

Suomessa on paljon myös kaivinkoneita. Niillä on kätevä tehdä isompikin kuoppa.

Suomi Finland

Mihinkähän vankilaan nuo Seinäjoen raiskaajat ovat menossa?

PM

Taikka riksuun, siellähän on se eheyttämisosasto. Humorisesti konnagallerian vastapäätä.

Patriootti

Ei olisi pitkä matka Kallaveden heikoille jäille n.200m, siellä hän ne kanttiksetkin on. Kotouttaisivat ja veisivät ”pilkille”.

Pena

Kyllä menee hyvin veronmaksajien rahat hukkaan näistäkin turhista käräjäistunnoista ja vankila lomista. Suomi menee vauhdilla kohti suota juha sipilän johdolla.

Anonymous

Niin – kannattaa pitää se mielessä jatkossa rasistit.On parempi raiskata tästä ilveilystä vastuussa olevat mädättäjät vaikkapa jollain sopivalla työkalulla kuin vihapuhua heistä.Tulee pienempi tuomio.

pensavero ylös vihreät yhteydet

Me ollaan raiskareita kaikki, kun oiken silmiin katsotaan. (Kyllähän suomaalaisetkin raiskaa!)

tuomiot USA:n malliin

Sen vuoksi emme tarvitse heitä kolmansista maista!

Puolueeton

Kummallista käytäntöä. Laki määrää rangaistuksen, joka sitten ei toteudukaan. Käytännön syynä lienee rahan puute, koska vankien ylläpito maksaa.

Anonymous

oikeutta ei tässä maassa saa ellei sitä itse hanki

Paha mieli rosvolle

Siinä käy sitten niin että rikoksentekijä pahoittaa mielensä ja joudut maksamaan korvauksia hänelle. Täällähän suojellaan rikollisia.

Urkkonen

Ihanaa. Sossun kautta uuteen asuntoon, nettiin tilaamaan ilmaista tavaraa. Suomi maksaa! Sit kylille panee. Voi että ku tytöt saa taas ihanasti kyytiä! Kantapään kautta opittu että jos tytön jättää henkiin panemisen jälkeen voi joutua vankilaan, semmoista virhettä ei enää tehdä.

Pinlaareni

”Virhettä”?. Kun ”negan” jälkeen käy vain vähän keppåstelemassa kylillä, niin tulee taas 2-3 vuotta ”ilmaista” elatusta spesiaaliosastolla…