Merikylpylälle maksettiin satoja miljoonia sotapakolaisten majoittamisesta

lataus

Onko olemassa mitään summaa, joka käytetään turvapaikanhakijoihin ja jonka jälkeen voidaan sanoa ”Kiitos, mutta nyt menee liiallisuuksiin”. Vai onko niin, että ihmisarvoa ei voi mitata rahassa?

Piteån Havsbadetia (merikylpylä) voisi verrata Porin Yyterin tai Kalajoen Hiekkasärkän lomakeskuksiin. Havsbadet on vain hieman isompi. Se on iso, ja samalla Ruotsin isoin vastaanottokeskus tällä hetkellä. Maahanmuuttovirasto teki Havsbadetin kanssa sopimuksen 2015 sotapakolaisten asuttamisesta.

Sen jälkeen veronmaksajan lompakolta on kaivettu 60 miljoonaa kruunua (6 milj. euroa) per vuosi paikan ns. kylmävuokraan. Tähän lisäksi 40 miljoonaa kruunua erilaisiin ylläpitokuluihin kuten jätehuoltoon, lvi-kuluihin, sähköön jne. Niin ikään 100 000 kruunua hukattuihin avaimiin, tuholaistorjuntaan (luteet, täit) 2 miljoonaa kruunua, wifiin 1 miljoona kruunua ja mm. vahtimestariin 1,6 miljoonaa kruunua.

Asiasta uutisoi tänään SVT:n uutiset.

Kaiken kaikkiaan Havsbadetissa majaillee noin 1 000 turvapaikanhakijaa kerralla. He ovat syksystä 2015 alkaen maksaneet ruotsalaisille veronmaksajille suurin piirtein jotain:

303 000 000 eli kolmesataakolme miljoonaa. Euroina siten reilu 30 miljoonaa euroa. 

Näin ollen yhteen turvapaikanhakijaan käytetään kolmessa vuodessa sellainen summa kruunuja, että hän ei ikinä elämänsä aikana tule maksamaan sitä summaa työnteosta saamillaan veroilla takaisin. Kannattaa huomioida vielä se, että kyseessä on vasta vastaanottokeskus, eli tulijat odottelevat vasta oleskelulupaa. Sen saatuaan tulijat pääsevät kaksivuotiselle kotouttamisohjelmalle, jonka niin ikään kustantavat veronmaksajat.

 

 

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

27 thoughts on “Merikylpylälle maksettiin satoja miljoonia sotapakolaisten majoittamisesta

 1. Onkp SVT tulossa järkiinsä, vai mikä on agenda, kun näitä vaiettuja totuuksia putkahtelee nyt alvariinsa? 🤔

  83
  1. Joko SVT on tulossa järkiinsä tai sitten on käsky käynyt. Pienenä syynä ehkä myös pitkällinen kritiikki SVTn vasemmistolaismokutuksesta. Tai sitten Lööperin ”ollako vai eikö olla”. Tai yksinkertaisesti pelko etteivät kansalaiset hyväksy uutta tv-lupasysteemiä jos vasemmistomokutus jatkuu.

   Voi se niinkin olla että jotakin todella karmeaa on tulossa ja SVT haluaa silloin olla se joka pystyy sanomaan ”ME YRITIMME AINAKIN VAROITTAA!”…

   54
   1. Ikävää, mutta onhan se selvää, että toi viimeinen vaihtoehto on se oikea. ”Jotain”, jonka jokainen ajatteleva ihminen tietää ja josta ei saa ”nostaa meteliä”. Perkele, kielletään totuus, ettei kasvot mene ja toivotaan parasta. Ja kielletään omat aikaansaannit. Se on myöhästä aivopestä uudelleen taas kaikki.

  2. Ehkäpä kyseessä on ns. hätäventtiili, eli jos tietoa on muutenkin tulossa julkisuuteen, niin valtamedia kertoo siitä laskelmoidusti ensin omalla tavallaan. Tällöin perussvenssoni nyökkää hyväksyvästi ja suostuu jatkamaan valtamedian seuraamista eikä sitoudu vaihtoehtomediaan.

   48
 2. ei vissiin pysty hurrienkaan paskamedia peittelemään enään näitä älyttömyyksiä, mitä näihin elintasopakoloisiin tulee

  75
 3. Eipä tuo paikka kaukana olisi mutta eipä taida kiinnostaa lähteä möykkäämisen keskelle. Taidan tyytyä seskarön rantoihin siellä sentään kuuluu ihan oikeiden lasten meluaminen

  36
 4. Tuo on kyllä sellaista rahanhaaskuuta, että en keksi äkkikseltään mitään vertailukohtaa. Rahoista saatu hyöty olisi parempi jopa silloin, jos setelit kipattaisiin suoraa lämpövoimalan polttoaineeksi. Mitä pitää tapahtua, jotta ruotsalaisten kuppi menee lopullisesti nurin? Rahaa haaskataan aivan käsittämättömiä määriä ja kantaruotsalaiset kärsivät aina vain turvattomammaksi muuttuvasta elinympäristöstä, joten on mielenkiintoista , että mikään ei muutu

  Maahantunkeutujien pitää toki saada asiallinen kohtelu, mutta näin rauhan aikana sen tulisi tarkoittaa parhaimmillaankin sitä, että heidät majoitetaan byrokraattisen pyörittelyn ajaksi suljettuun vastaanottokeskukseen , jonka ei tarvise olla työmaaparakkikylää kummempi. Kaikkien turvapaikkaturistien hakemukset tulisi myös hylätä automaattisesti ilman valitusoikeutta. Mahdollisen sisällissodan aikana meno onkin sitten huomattavasti rumempaa, mutta se voisi olla vältettävissä ennakoinnilla ja terveen järjen käytöllä.

  70
  1. Onneksi intiaanit eivät tarvitse Ruotsista turvapaikkaa. Muuten joulupukkikin jouduttaisiin kieltämään.

   15
 5. Jos kuulemma onkin lottovoitto (3+1) syntyä Suomeen, niin kyllä se on tuplajättipotti päästä sotapakolaiseksi Ruotsiin!

  69
 6. Siis tuhannelle hengelle kolmen vuoden aikana 30 miljoonaa euroa. Eihän se tee kuin 10 000 euroa vuodessa per pää. Aika halpaa loppujen lopuksi. Ainakin halvempaa kuin Suomessa.

  14
  1. Suomessa yhden NETTOkustannus veronmaksajille on 13 000 euroa. Halvallahan tuo Ruotsissa onnistuu meihin nähden.

   18
 7. Suomessakin vuositasolla viimeksi tunkeutuneiden matujen ja kaikkien tänne tulleiden somppujen elättämiseen menee vuodessa 2-3 MILJARDIA euroa. Vuonna 2015 pelkkiin matuihin meni 600-800 miljoonaa…

  34
 8. Ottaisivat vielä lisää muutaman miljoonaa siirtolaista. Olis kiva seurata, kuinka rikas maa se Ruotsi oikein on.

  28
 9. Kansalaiset joutuvat pikkuhiljaa sielläkin maksamaan asunnoistaan. Ovat kovissa veloissa nuo svenskit. Tekee hyvää kun ottavat muutaman miljoonan lisää tosiaankin.

  18
 10. Miksi ihmeessä jutun kuvituksena on Ronneby Brunnin Hotel Resort Spa eteläisessä Ruotsissa? Se on täysin eri paikka, kuin remonttiin menossa oleva pohjoisesa sijaitseva Piteån Havsbadet, missä nuo pakolaiset ovat. Ei millään pahalla, mutta onpa paskaa journalismia tuollainen väärillä kuvilla johdattelu vaikka jutussa itsessään olisikin jotain pointtia. Hiukan tarkkuutta peliin, jos haluate olla uskottavia ettekä halvan valemedian edustajia:

  https://resesidan.se/ronneby-brunn-lanserar-all-inclusive/

  3
  4
  1. Kiitos huomautuksesta. Vahingossa pääsi läpi väärä kuvituskuva. Korjattu pois.

   19
 11. Ei tässä niin kauaa mene, kun ne on täälläkin. Ihme juttu, ettei ihmiset tajuu.

  14
  1. ei ihmiset tajuu,ne uskoo valemediaa ja suvakkeja,sitten tajuavat kun oma kaupunki ja lähiö muistuttaa tukholman lähiöitä autopaloineen

   11

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.