Talvisota alkoi tänään 30.11.1939

1617432

Talvisodan katsotaan alkaneeksi tänään 1939 aikaisin aamulla Karjalan kannaksella klo 6.50 aikaan kun puna-armeija avasi tykistötulen. Toisaalta joidenkin tietojen mukaan ryssä oli jo mm. Sallassa tehnyt hyökkäyksiä rajan yli.

Tästä alkoi 105 päivää kestänyt ylivoimaisen ryssän yritys miehittää Suomi. Puna-armeijan miehistövahvuus oli moninkertainen ja kalusto ylivoimainen verrattuna Suomen joukkoihin. Siitä huolimatta Suomi rauhan jälkeen oli elossa.
Joten, hattu pois päästä.

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mohammed Al Mannerheimohammed

Jestas, onko siitä tosiaan jo niin kauan kuin urheat muslimit puolustivat Suomea ryssää vastaan ja siten pelastivat Suomen tulevaisuuden? Onneksi urheat jälkeläisensä saavat nauttia muslimisankareiden teoista ilmais-elämien muodossa, eivätkä kaikki rahat mene Suomalaisille rintamakarkureille jotka ovat jo liian kauan valheillaan saaneet ilmaista rahaa!

Ei niitä voi kun kehua

Niin ja sitten ne urheat musut ja afrikkalaiset vielä jälleen rakensi tän maan ja teki kovasti töitä maksaakseen sotakorvaukset.

Orpo piru

Kjäh kjäh..me täällä Kokoomuksessa sitten myytiin ulkomaille pilkka hintaan aikaisempien sukupolvien aikaansaannokset ja käärittiin hillot pienen piirin taskuihin, kjäh kjäh.

Mykkä (Orpo pirun kaveri)

Ja minä Mykkä Kokoomuksesta taas meinaan avata suuni YK:n pakoloiskonferenssissa ja puhua Suomen täyteen ääriään myöten noita ihmemiehiä. Sen kyllä varmana teen.

T

Sotilaiden taistelutahto oli talvisodan aikana hyvä, sillä Suomi koettiin puolustamisen arvoiseksi. Mikäli koko Suomi olisi kuin Kontula, ainakaan itse en kokisi sellaista Suomea puolustamisen arvoiseksi, vaan ostaisin lipun Uuteen-Seelantiin.

Itse Orpo

Tosiaankin, silloin vielä haluttiin puollustaa tätä maata. Nyt kommari-femakko-suvakki-LGBT posse&hallinto on mädättäneet tämän maan. Heti itsekin lähden jos kahinaa on tulossa. Saa ne puollustaa maata, joita kiinnostaa…

Carl

Minä taas lahtaan kaiken ei suomalaisen sotatilan aikana, niin kauan kuin pateja rynkyssä riittää ja toivottavasti löytyy muutama tuhat. Tosin ei taida olla siihen mahdollisuutta nykyhallituksen aikana, vaikka sota syttyisikin. Venäjä taitaa olla suomen ainoa pelastus tulevaisuudessa.?
Ikää on mutta suomea ei jätetä.

valitan_näin_on

Vaikea olis asennoitua “monikulttuurisuomen ” aseelliseen puolustamiseen.
Niin sanottu “monikulttuurinen” ei ole yhtenäinen ja siinä on se juju.

Suomi FInland

Sotapakolaiset lähtis taas pakoon melko lailla heti. Raukat otettaisiin varmaan lämpimän itkun kanssa vastaan Ruotsin puolella. Nyt heillä olisi kansainväliset laitkin heti puolellaan: pakenisivat ensimmäiseen turvalliseen maahan.
Yhyy

vittuuntunut suomalainen

“Älä jaksa, Kondis on haram”.

vittuuntunu stadilainen

“Tästä alkoi 105 päivää kestänyt ylivoimaisen ryssän yritys…”
Monille saattaa sittenkin olla pienoinen yllätys, miten epäsuhteisia Talvisodan osapuolet olivat voimiltaan:
https://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War (info-boxi)
Eettä esimerkiksi oltiin kokonaisella 32 “panssari”-vaunulla vastassa vähintään 2500 modernia iivanan tankkia… Suoritus on käsittämätön ja legendaarisessa maineessa ympäri maailmaa militariaharrastajien keskuudessa.
Todellakin – lakki, päästä!
(En haluaisi tahria tämän päivän muistoa, mutta sanonpa kuitenkin: on erittäin kuvaavaa, että yleensä pari kertaa vuodessa joku kusipääsuvakki julkaisee “tieteellisen tutkimuksen” nimellä jonkun mielipidekirjoitelman, jonka ainoa tarkoitus on häpäistä sotiemme sankareita ja väittää heidän olevan esim. sotarikollisia. Niin koville ottaa vieläkin näillä saatanan kusipäillä se, että pärjäsimme taistelussamme _olemassaolostamme_ ja vapaudestamme!)

Suomi Finland

Oli siinä ryssillä kumma taktiikka: juosta pystyssä konekiväärituleen.
Ei ole ihme, jos motivaatio on hukassa ja rohkeutta pitää kerätä juomalla vodkaa, kun tietää että nyt juostaan ja kohta kuollaan.
Mikä lie syynä noin ääliömäiseen hyökkäystaktiikkaan?

Asko Liukkonen

Komissaarit, jotka tulivat joukkojen takana pistoolit ojossa. Nämä kusipäät ampuivat sotilaat, jotka eivät uskaltaneet hyökätä ja kääntyivät takaisin. Siinäpä sotilaalle vaihtoehdot; kuolla vihollisen tuleen tai tulla omien teloittamaksi.

Suomi Finland

Näinhän se oli. Tuntuu vain oudolta, että jos lopputulos on jo etukäteen selvä, niin miksi uhrata miehet turhan takia? Se ei ainakaan paranna yhtään seuraavien hyökkääjien moraalia. Onhan se varmasti hyökkäyksestä päättävillä upseereilla tiedossa, että vihollinen on edessä hyviin asemiin sijoittuneena ja kk:t sijoitettu niin, että niillä voi helposti suolata juoksevia miehiä.
Tosin katsoin Netflixistä yhden jakson korkeimman urhoollisuusmitalin saaneista amerikkalaissotilaista. Ensimmäisessä jaksossa amerikkalainen kersantti hyökkää yksin kohti saksalaisten kk- pesäkettä ja ottaa luodista monta osumaa. Samalla miehetkin rohkaistuivat hyökkäämään ja kk-. pesäke vallataan.
Ohjelmassa ei tosin muistaakseni mainittu mitään siitä, että missä olivat hyökkäystä tukevat panssarit. Yksi panssari olisi hoitanut kk- pesäkkeen ilman tarvetta uhrata monta miestä.

T

Atlantin toisella puolella tästä 2 maailmansodassa taistelleesta sukupolvesta käytetään termiä “The Greatest Generation”

fatwantarkistaja

Jossain kerrottiin Neuvostoliitolla olleen 18-kertaisen ylivoiman. Kaikki laskettuna yhteen, miehet, tavarat, huolto ja niin edelleen.
En osaa kyseenalaistaa tuota.

Yhdessä vahvempi

Hesari on näköjään tehnyt uutisiakin joskus muinoin. Talvisodan karjuille pitkä ryyppy Finlandiaa täältä!

Anonymous

Raatteentie täytyy toteuttaa matuille ja sama käsittely.

Minä

Hyvä, ettei ollut uutisissa, jotta suomalaiset sotilaat ovat Pääsiäissaarilla hakemassa turvapaikkaa.

huugo

Suomalaisten maanpuolustustahto on hiipunut ja sitä ihmetellään nyt “medioissa”. Omalta kohdalta kulminaatiopiste oli 2015 kun uutisissa oli tornion rajanylityspaikka ja rajan yli lappaa täysin vapaasti nuoria riuskoja arabimiehiä naureskellen, joista osa oli entisiä irakin sotilaita ja isis terroristeja. Ja varusmiehet kantavat nöyrästi heidän laukkujaan naurujen saattelemina. Onneksi oma poikani on armeijansa käynyt aikaa sitten, mutta säälin niitä joiden jälkikasvu joutui tuon nöyryytyksen kohteeksi. Käsky tuli sen aikaiselta sisäministeriltä, joka vastaa rajojen turvallisuudesta, eli orpolta. Siihen jäi mm. yli 20 vuotta ” harrastettu” reserviläistoiminta. Vituttaa kun veteraanien perintö, myös oman isäni, ollaan tuhottu lähes täysin EU globalistien toimesta ja jota nykyinen hallitus edustaa. En puolustaisi kuin itseäni tositilanteessa, en veroja välttelevien porvarieden ja suomen myyjien omaisuutta tai henkeä. Toivoisin ettei heille löytyisi ainakaan tältä pallolta turvapaikka jos iso rähinä alkaisi.Pakoonhan he lähtisivät ensimmäiste joukossa, kuten talvisodan alla pakenivat Ruotsiin.Tulivat sitten takaisin kun jatko-sota oli ohi.Noita sen ajan whaalrooseja oli vaikka muille jakaa. Olivat vielä täysiä rasisteja evakkoja kohtaan jos sitä sanaa edes silloin tunnettiin suomessa.
Myös veteraanien kohtelu sotien jälkeen on yksi häpeätahra ja vituttaa politiikkojen vaaliratsastelu vielä nykyääkin veteraanien “asialla” Olisivat silloin kun avauntarve oli suurin olleet asialla, kokemusta nimittäin on mitä on elää kovassa köyhyydessä, isä sairasteli ja yritti siitä huolimatta käydä töissä. Mopon selkään yli 10 km työmatkaa yli 20 asteen pakkasessa ja pimeässä vaikka henki ei meinannut kulkea.

pensavero ylös vihreät yhteydet

Veteraaneista pitää mainita aina mustalaiset ja tataarit. Näin ymmärretään että ilman maahanmuuttoa Suomi ei olisi enää olemassa!

Ilmari

Kun Neuvostoliitto hajosi, pelättiin hallitsematonta maahanmuuttoa itärajan yli. Silloin pidettiin itsestään selvänä, että se on torjuttava. Suunnitelmat tehtiin ja ne ovat vieläkin olemassa.
Kun 2015 tuli rynnistys länsirajan yli, näitä suunnitelmia olisi voinut toteuttaa. Vähän vaativampaa se olisi ollut, koska länsiraja on täysin avoin mutta varmasti olisi onnistunut.
Kun puhuttiin miesmääristä niin kannattaa muistaa, että rajan yli tulleita oli yli 32.000 kun Suomen armeijan rauhanaikainen vahvuus on vain 37.000. Tulijat toki olivat aseettomia mutta valtava määrä silti.

Puolueeton

Suunnitelmat olivat vaihtuneet. Oli sovittu Ruotsin kanssa määrästä, mikä Suomessa vastaanotetaan. Sen verran pitäisi olla jälkiviisautta jokaisella suomalaisella, että sen huomaa. Mutta tuskin on edes jälkiviisautta, asia varmistunee seuraavissa vaaleissa, valtamedia pitää huolen.

Hemmo

Laukkujen piccolointi ei kuulemma ollut pelkästään sitä miltä näytti, vaan laukut otettiin kantoon, koska ne tarkastettiin läpikotaisin, että mitä rajan yli ollaan tuomassa.
Tästä kertoi jokunen laukunkantaja.
Itse en tiedä mitä uskoa, kuin kuitenkin ennen laukunkantajia rajan yli ehti tulla 6000 karkuria.

Leso

Miksi sitten ei takavarikoitu tsydeemeitä, kuten pankkikortteja myös taskuista?
Käytännössä kaikkea, mitä niillä oli. Miksi ei?
Toistan: miksi ei?
Jos on tarpeellinen turvapaikan tarve, niin
a) olet tunnettu henkilö, joka oikeasti vastustaa tai jotain Viktoria Mullovan tapaan, koska nykyajan some, ja
b) edellisen täyttyessä et pistä pahaksesi välitöntä sterilisaatiota ja kaiken omaisuutesi tuhoamista, koska silloin taas kohta A, jolloin sulla on vaan yksi pankkiautomaattikortti, joka sekin saatetaan tuhota.
c) kohtien A ja B täyttyessä voit ehkä mahdollisesti olla turvapaikan tarpeessa. Katellaan.
Näin ollen tärkein on kohta A.
Semmoisia henkilöitä, eli vanhan ajan loikkareita, ei ole enää kuin Pohjois-Koreasta.
Kyllä turvapaikan saamisen edellytyksen pitää olla hyöty.
Yksilöys tai insinörttiys ei ole hyöty. Meillä on yksilöitä ja insinöörejä omastakin takaa.
Viktoria Mulloveita meillä ei ole. Eikä lähi-itäläinen joikhaaminen ole länsimaista taituruutta.
Ehdotan, että turvapaikka terminä lopetetaan kokonaan.
Sitä on käytetty väärin, joten sitä ei käytetä enää ollenkaan.
Sitä paitsi — nytr selitystä sille, että jos niitä laukkuja on kerran skannattu, niin kuka on vastuussa mistäkin?
Terveisiä vaan. Arvaan, että Seinäjoelta, Espoosta ja Oulusta.
Nyt tarkkana pojat: niin syytettiin viattomia tavisnatseja, on syytetty koko ajan sitten suvakkien ajanlaskun alun.
Onko koskaan tullut mieleen, että samoin voisi käydä itselle?
Turha sitten vinkua “käskyjen noudattamisesta”.

RISPEKTIÄ

Veteraanipappani sanoi: ”Oli se mieletöntä lähettää meidät maailman suurinta sotilasvaltiota vastaan!”.
Onneksi kuitenkin lähettivät, muuten Suomi olisi vallattu. Olkaa kiitollisia siitä, swedupellet. Me suomalaiset olemme maksaneet korkean hinnan siitä ETTEI Venäjä ole rajanaapurinne.

Nestori Lundahl

Jo edesmenneen veteraanisäni huulenheittoa:
“Sotien aikaan oli asenne sellainen, että yksi suomalainen vastaa kymmentä ryssää, ja ainoastaan hiukan mietittiin sitä että jospa sieltä tuleekin vielä se yhdestoista.
Tänä päivänä on asenne kääntynyt päinvastaiseksi, ja uskotaan että kymmenen ryssää saattaa hyvinkin vastata yhtä suomalaista, ja ryssät saavat miettiä mitä tekevät sitten jos tulee se toinenkin suomalainen”.
Suurella kunnioituksella sotiemme veteraaneja kohtaan!

Jani

Kiitos veteraanit tästä uskomattomasta suorituksesta. KIITOS

Anonymous

Jos nyt tulee sota ,aseita ei tarvitse,mohamedeja,mahamudeja,paskamudeja pedofiilimudeja raiska vihollista .Suomi pelastettu !!!!!!!!!!

kanander

Ettekö lukeneet jutun alussa olevan Hesarin uutisleikettä? Neuvostoliitto aloitti talvisodan pommittamalla siviiliväestöä. Raukkamaista touhua. Rintamalla olivatkin vastassa Suomen miehet. Voimavarojen vähäisyydestä huolimatta taisteltiin urhoollisesti ja venäläisten voitonmarssi Helsingissä jäi suorittamatta. Oli ne kaverit kovia jätkiä, perkele!

Carl

Itse ollut YK palveluksessa ja tiedän, ettei muslimeista ole suomen sotilaalle vastusta. Näin Siinailla muslimit vastaan-> kristityt(Israel). Suomalaiset voi ajaa muslimit pois maasta, niin kauan kunnes niitä on alle 30% väestöstä. Kauanko menee? 10-20 vuotta!

Carl

Sitten kun kolmasosa asukkaista on ählämejä ei ole enää paluuta entiseen (ruotsi). Pitäkää mielessä tuleva kevään äänestys. Naisten varsinkin pitää miettiä itseään ja tyttäriensä tulevaisuutta. Miehet ovat tulevaisuudessa paremmassa asemassa muslimaailmassa, mutta heidänkin on syytä kulkea ryhmissä kuten nykyään näkyy ählämien käyttäytymisessä ryhmittyminen julkisilla paikoilla -kahvilat, ravintolat, ym.. Pidän nykyään aina teräasetta, koska niitä pitävät myös nämä isis/irakpoliisi karkurit.
Toivottavasti ei lapseini joudu kohtaamaan näitä suomalaisen kulttuurin ja suomalaisen elämästä piittaamattomia ihmisiä.

huugo

Tämän päivän hesarissa olisi toisenlainen etusivun uutinen. Olisi vain pieni uutinen ryssän hyökkäyksestä ja pääutisen veisi Suomalaisten rasistisuus ulkomaalaisia kohtaan.