Onko Suomi todellakin Euroopan rasistisin maa?

boy-509488_960_720.jpg

 

Rasisminvastusteluryhmä Rasmuksessa on ollut viime viikkojen aikana tilipäivä. Valtamedia on julkaissut toinen toisensa perään ”tutkimusta”, jonka mukaan Suomi on Euroopan rasistisin maa niiden 12 maan joukosta, joissa rasismia tutkittiin.

Tutkimuksessa kysyttiin 6 000 afrikkalaistaustaisen henkilön kokemuksia rasismista viiden viime vuoden aikana. Kaiken kaikkiaan kyselyyn vastanneista 30 % kertoi kokeneensa rasismia. Suomessa luku oli suurin. 63 % vastaajista koki kokeneensa rasismia. Ruotsissa 40 % vastaajista koki kokeneensa rasismia.
Tutkimuksessa rasismiksi katsottiin mm. ihonväriin, uskontoon, etniseen taustaan tms kohdistuva vihapuhe. Niin ikään rasismiksi katsottiin eleet ja tuijotukset ja somen vihakommentit.
Tutkimus on valeuutinen.
Ensinnäkin useimmissa afrikkalaisissa kielissä kuten arabiassa ei ole sellaista sanaa ja käsitettä kuin rasismi.  Jollaisena rasismi länsimaissa ymmärretään. Afrikkalainen tai arabialainen voi kokea solvausta tms, mutta hän ei ymmärrä rasismin käsitettä kuten se länsimaissa ymmärretään.
Arabi tai afrikkalainen voi toisin sanoen kokea solvausta, haukkumista ja muuta epäasiallista käytöstä, mutta sehän ei ole vielä rasismia. Se on vain epäasiallista käytöstä. Kun länsimaalaiselle rasismi on jotain sellaista, että ihminen arvotetaan esim ihonvärin perusteella eriarvoiseksi niin heidän käsitys rasismista on aivan erilainen. Heille rasismi tarkoittaa jotain sellaista, että esimerkiksi afrikkalaista kielletään matkustamasta bussilla pummilla, vartija ottaa kiinni älämölöstä tai näpistyksestä yms. Niin ikään afrikkalaisen näkökulmasta rasismia on sosiaalituen extraosan epääminen, jonossa etuilusta huomauttaminen, vokin apeat verhot jne jne.
Varsinkin arabikulttuurissa arabimies on ykkönen, herra ja hidalgo. Niin ikään silpokikkeliset arabimiehet halveksivat länkkäreitä leikkaamattoman esinahan takia. Kun arabi saapuu Eurooppaan hän myöskin odottaa arvolleen sopivaa palvelua. Ja jos palvelu ei toimi, se on arabimiehen mielestä rasismia. Koskee myös afrikkalaisia islamilaisia maita.
Näin ollen, kun afrikkalainen sanoo, että on kokenut rasismia se tarkoittaa oikeastaan sitä, että hän ei ole saanut arvolleen sopivaa palvelua.
 

Subscribe
Notify of
guest
40 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Taas äimän käkenä
Taas äimän käkenä
2.12.2018 19:13

Suomalainen puuro rasisteeraa matuja erityisen pahasti.
Mämmin tarjoilu valkoisella kermalla matulle on rasistista ja Husu onkin kehottanut suomalaisia syömään omat mämminsä ja kuolemaan pois.
Suomalainen talvisääkin on rasistista vaikka olisi kuinka mustaa.
Suomalaiset koirat ja kissatkin ovat rasistisia, haukkuvat ja sylkevät heti kun matu lähestyy.
jne.

ei-todellakaan-hetkauta
ei-todellakaan-hetkauta
3.12.2018 10:47

Onneksi suomesta on täysi vapaus matkustaa takaisin rasismittomaan kotimaahansa ja pysyä siellä.
Tiukanpaikan tullen suomalaiset mielellään järjestävät myös matkalipun ja rahaakin taskuun hyvänmatkan toivotuksin lähtijälle.
Ei paljon hetkauta tuomoset tutkimukset.

Rasse
Rasse
3.12.2018 12:26

Naulan kantaan. Lisäksi rasisti sananakin on kokenut täydellisen inflaation ja jokainen tervejärkinen ihminen on rasisti sanan nykyisessä merkityksessä.

Aappa
Aappa
2.12.2018 19:17

Asiaa. Valemedian uutisoima ”rasismitutkimus” oli ilmiselvästi ihan skeidaa, eli tavanomaista uhriutujien uhriuttamista, vailla mitään todellista tai järkevää näkökulmaa.

Jani
Jani
2.12.2018 19:19

Näiden hullujen silmissä JOPA Pentti Linkola on suuri rasisti!!!

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
2.12.2018 19:29

Länsimaiselta odotetaan jonkin sortin respektiä, ja kun sitä ei tipu alkaa rasismisyytökset välittömästi.
Muslimit ovat todella siinä vahvassa uskossa että he ovat uskontonsa vuoksi vääräuskoisia ylempiä ja oikeutettuja saamaan respektiä. Tuo respektin osoitus on heille erittäin tärkeätä, ja sen puute koetaan heti loukkauksena.

Maassa maan tavalla koskee Suomessa vain suomalaisia
Maassa maan tavalla koskee Suomessa vain suomalaisia
2.12.2018 20:09
Vastaa...  Nestori Lundahl

Sama afrikkalaisilla än.kereillä, jos ei speacial service ja kaikkia toiveita toteuteta niin razismi.

pensavero ylös vihreät yhteydet
pensavero ylös vihreät yhteydet
2.12.2018 23:22
Vastaa...  Nestori Lundahl

Kaikissa meissä asuu rasisti sisällä. Myönnä ajoissa, ettei ole liian myöhäistä!

Qroquius Kad
Qroquius Kad
2.12.2018 19:31

Eiköhän tämäkin ”tutkimus” ole toteutettu taas kerran niin, että kyselijät ovat noutaneet eteensä edustavan otoksen afrikkalaisia. Sitten he ovat alkaneet tentata, eivätkö he olekin joutuneet kärsimään aivan hirvittävästä rasimista, eivätkö olekin?
Afrot ovat toki huomanneet kyselijöiden asenteen ja vastanneet sen mukaan, että totta kai, rasismiahan täällä on kohdattu niin maan Shaitanisti!
Haastattelijoille on tullut ilopissa housuun ja he ovat alkaneet kysellä, miten tämä rasismi ilmenee?
Afrot ovat alkaneet vastailla mm. etteivät he ole saanet raiskata niin paljon kuin haluavat…jaa, se taisikin olla väärä vastaus?
No, he…eivät ole, tuota…saaneet palvelua äidinkielellään bgwingzprungbekolla? Aha, nyt haastattelija ilahtui!
Ei ole myöskåän saatu riittävän alamaista palvelua…jaa, alamaisuus taisi olla vähän huono…ei olla saatu palvelua?
No niin, haastattelija ilahtui taas!
Muslimeja on kohdeltu aivan erityisen pahoin: heitä on heitetty kengällä!
Täh? Haastattelija näyttää nyt siltä, ettei lainkaan ymmärtänyt mitä hänelle sanottiin?
No, on siis heitetty…jollain?
No niin, taas lirahti vääräuskoiselle ilopissa housuun!
Näin tämä symbioosi toimii: afro, arabi ja afgaani tunkeutuu länsimaahan, joka levittää punaisen maton eteen ja tulee nöyristellen kysymään, miten voitaisiin parhaiten palvella.
Sen päälle tullaan vielä kysymään, mitä kaikkea palvelemisesta on puuttunut.

Suomi Finland
Suomi Finland
2.12.2018 22:16
Vastaa...  Qroquius Kad

Varsin ongelmallista on erottaa rasistista käytöstä siitä, että onko ’rasisti’ vain syystä tai toisesta pahalla päällä. Suomalainen kun voi sattua katsomaan tummaa ikävästi, mutta katsoo ihan yhtä ikävästi seuraavaa valkoista maanmiestään. Jos ensin mainittu katseen vastaanottaja kokee tuiman katseen rasismina, niin hän voi tehdä silloin väärän tulkinnan.
Ja tällöin tutkimus perustuu osin ihan virheelliseen dataan.
Huuhaata sanon minä.
Rasismia on se kun sanotaan että ei tähän bussiin ja kun kysytään että miksei, niin sanotaan että väärä ihonväri.

Pera Peeveli
Pera Peeveli
2.12.2018 19:32

Arabiino kannattaa lämpimästi Lähi-Idän (tai vaikka maailman) kattavaa rauhansopimusta, mutta vai jos siihen lisätään Israelin ja Shiiojen/Sunnien (omasta näkökulmasta riippuen) sekä kristittyjen tuhoamiseen tähtäävä pykälä.

Aappa
Aappa
2.12.2018 20:02
Vastaa...  Pera Peeveli

Se miten ”rasismin uhrit” itse käyttäytyvät ja kohtelevat muita onkin perin kiintoisa pointti. Jostain kumman syystä tätä ei vielä nykyäänkään voida/osata/uskalleta tunnustaa kuten aikuisen täysjärkisen ihmisen pitäisi, vaan katsellaan kaiken maailman perseilyä läpi sormien – mikä tekee monikulttuurisuus-ideologiasta yhtä järjettömän kuin mitä esim. erinäisten uskontojen nimissä pahimmillaan harjoitetaan.

mike lake
mike lake
2.12.2018 19:44

Tämä uutinen,että Suomi on euroopan rasistisin maa pitää saada koko maailman tietoon !!!.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
2.12.2018 20:18
Vastaa...  mike lake

Ehdottomasti, ja vielä tänään!
Kerrankin Suomelle edullinen tutkimus.

Anonymous
Anonymous
3.12.2018 00:30
Vastaa...  mike lake

olet oikeassa,nettiin täytyisi englanniksi ja arapiaksi kirjoittaa,älkää tulko,suomessa on rasisteja joka paikassa,ei mene hetkeäkään kun joku huutaa saatanan ne….tai mitä sää matu täällä loisit suomalaisten siivellä.voisi hillitä tuloa tänne.

Koko rasismi määritelmä on väärä
Koko rasismi määritelmä on väärä
2.12.2018 20:05

En koe olevani rasisti, jos vastustan afrikkalaisten ja arabien massavaellusta tänne loisimaan ja elostelemaan niin kuin ovat elostelleet.
Ei se ole siis rasismia, joten suvakit puhuu tästäkin asiasta täysin vääristyneesti.

Aappa
Aappa
2.12.2018 20:50

Rasismin määritelmä: ”Jokainen, joka ei ole normaalia hyötyeläintä sikaa tummempi, on rasisti” – kyse on siis vain ja ainoastaan ihonväristä.

Valtsu
Valtsu
2.12.2018 21:04

Aika tavallisesti vaikka afrikansarvelainen alkaa höpötellä rasismista, jos ei saa itselleen kuulumattomia etuuksia tai jotain umpihimmeitä erioikeusvaateita ei toteuteta. Pitäisi varmaan viedä käräjille herjauksesta.

Pessimisti
Pessimisti
2.12.2018 21:08

Valemedian(HS, Yle, jne.) punikkirotat ovat maailman suurimpia rasisteja suomalaisia kohtaan. Nyt on niiden aika ja pian se loppuu, kuten aina historiassa..

Optimisti
Optimisti
2.12.2018 21:59

Ruotsi johtaa Suomea raiskauksissa, ampumisissa ja autojen käräyttelyissä. Tuli melkein tippa silmään kun Suomi pääsi rasismissa paalupaikalle. Meillä on siis ainakin hieman toivoa että hakkaamme Ruotsin noissa muissakin lajeissa joskus tulevaisuudessa.

Anonymous
Anonymous
2.12.2018 22:26

Jopa Hs joutui julkaisemaan tiedon Oulun joukkoraiskauksesta kun tuo oli vuotanut jo niin laajalti ,voin kuvitella vtu.tuksen määrää toimituksessa . Viikolla ehti olla useampi mtu.tus ylistys ja sitten poliisi meni ja julkaisi tiedon ,mahtaa olla hirveää olla toimittajana tuollaisessa mediassa ,joka on ohjatumpi kuin bravda aikoinaan ,mulla ei kyllä pää kestäisi moista . Ilmeistä on että sensuuria vielä kiristetään entisestään ,valheessa eletään hyvässä uskossa . Karmeaa että suomelle piti tapahtua tämä vaikka hyvin tiedettiin mitä seuraa ,paljonko raiskattuja maahanpäästön seurauksena jo onkaan satoja ?

Ilmari
Ilmari
4.12.2018 11:33
Vastaa...  Anonymous

Uutinen oli pieni ja huomaamaton jottei sitä huomattaisi. Kyseessä on kuitenkin Suomen rikoshistoriassa täysin poikkeuksellinen tapaus.

Pena
Pena
2.12.2018 22:47

Eikö tuohon rasimikorttiin ole aina hyvä vedota, kun ei muuta keksitä.

Esa
Esa
2.12.2018 23:03

Hieman aiheesta poiketen. Joku ihmetteli jossain jutussa ruotsin median muuttunutta uutisointi linjaa. Tuli tuota kansalaisen juttua lukiessa mieleen, että voisko tuo gcm kummitella taustalla vai onko ihan oma foliohattu koko mietintö.
https://www.kansalainen.fi/norjan-ja-ruotsin-journalistiliitot-kritisoivat-maidensa-hallitusten-aikeita-liittya-ykn-gcm-siirtolaisuussopimukseen/

Esa
Esa
3.12.2018 00:07

Ok

Viha in vihannes
Viha in vihannes
2.12.2018 23:18

Je suis Rasist!

myrkkyä valtamedian HS uskotavuudelle TAAS
myrkkyä valtamedian HS uskotavuudelle TAAS
2.12.2018 23:35

Esko Aho uhkaili seurauksilla, jos juttu julkaistaan”
JUHA-PEKKA TIKKA | 02.12.2018 | 23:27- päivitetty 02.12.2018 | 23:32
Avoimessa kirjeessään entinen pääministeri syyttää hänestä jutun tehnyttä Helsingin Sanomia.
Suomen ex-pääministeri Esko Ahon (kesk.) ja Helsingin Sanomien välillä on puhjennut kiista HS:n sunnuntaina julkaisemasta Ahon haastattelusta. Siinä Esko Aho käsittelee jäsenyyttään Venäjän Sberbankin hallituksessa.
Esko Aho on kirjoittanut avoimen kirjeen Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemelle ja lähettänyt kirjeensä toimituksille.
Kirjeen tultua julki sosiaalisessa mediassa kommentoi Ahon haastattelun tehnyt Helsingin Sanomien toimittaja asiaa twitterissä.
Toimittaja kirjoittaa, että ”joku päivä ehkä vielä avaan sitä surkuhupaisaa, ala-arvoista prosessia, jolla Esko Aho koetti ensin a) painostaa jutun hyllyttymiseen, ja kun se ei onnistunut b) teki vihjailevia uhkauksia seurauksilla jos juttu julkaistaan c) kieltäytyi lapsellisesti yksilöimästä väitteitään”.
Toimittajan mukaan ”oleellinen asia oli myös uhriutuminen, aivan kuin hän ei olisi tiennyt, mihin suostuu, kun antaa haastattelun Venäjä-tehtävistään”.
”Missään vaiheessa ei
tullut mieleenkään”
Esko Ahon avoimen kirjeen mukaan hän yllättyi suuresti saadessaan katsottavakseen haastattelutekstin. Lukijalle annettin hänen mukaansa kuva, että hän oli antanut haastattelun ”ikävästä kysymyksestä” eli jäsenyydestään Sberbankin hallituksessa. Aho sanookin vastanneensa ja vastaavansa siihen mielellään.
Ahon mukaan ”haastattelu” (lainausmerkeissä) ei kuitenkaan tuonut siihen kysymykseen mitään uutta, joka ”johtuu myös toimittajan asenteellisuudesta. Vastauksistani on kelpuutettu vain ne, joissa vastaan hallitusjäsenyyttä vastaan puhuviin argumentteihin. Esimerkiksi pankin koko omistuspohja tai se, kenen edustajana olen sen halituksessa, sivuutettiin kokonaan”.
Esko Aho sanoo, että asiassa ei noudatettu journalistin ohjeita, joiden mukaan haastateltavalla on oikeus saada ennakolta tietää, millaisessa asiayhteydessä hänen lausumaansa käytetään.
– Missään vaiheessa ennen haastattelua tai sen aikana minulle ei tullut mieleenkään, että olin osallisena jutussa joka keskittyi lähes pelkästään jäsenyyteeni Sberbankin hallituksessa, Esko Aho kirjoittaa.
Aho sanoo kokemusta hämmentäväksi. Hän toteaa kuvitelleensa voivansa haastattelun avulla auttaa Venäjän haasteiden, vaikeuksien ja geopoliittisten jännitteiden ymmärtämisessä.
– Lopputulos on valitettavasti kokonaan muuta. Se on lähinnä henkilökeskeistä mielikuvajournalismia, joka valitettavasti näyttää muuttuvan valtavirraksi,. Jos haastattelun antamista ehdottaessasi tarkoitin tänään ilmestyneen kaltaista lopputulosta, ymmärsin odotuksesi täysin väärin. On aika esittää ikävä kysymys: vastaavatko laatulehtenä tunnetun Helsingin Sanomien toimintatavat niitä kovia vaatimuksia, joita tämä aika asettaa laatujournalismille ja sananvapaudelle.

Carl
Carl
3.12.2018 02:11

Esko Aho oli ihan pelle ja teki vahinkoa suomen ulkopolitiikalle. Sai eläkeviran kun ei kelvannut muuhun.

tapperlund
tapperlund
3.12.2018 00:49

Ja sitten ylös sohvalta ja marssimaan 612 ettei jäis meiltä ihan vain suunaukomiseksi koko homma.

Minä
Minä
3.12.2018 01:45

Suivakkien opetuksen mukaan on rasismia, jos lukutaidoton ei pääse lääkäriksi. Vähän tuohon suuntaan suvakit yllyttävät matuja kiukuttelemaan ja syyttämään rasismista, jos eivät saa kaikkea mitä haluavat.

Carl
Carl
3.12.2018 02:13
Vastaa...  Minä

Kiva kun tulee lääkäri vastaan joka ei puhu suomea ja tarvitaan tulkkia? Onko suomalaisen oikeusturva ja terveydenhuolto vaarassa. Todennäköisesti tulevaisuudessa..

Jones
Jones
3.12.2018 03:43

Rasismista ruikuttajat taitavat itse olla rasisteja. He vihaavat niitä kansoja, jotka ovat valkoisempia. Etenkin siniset silmät ja vaalea tukka saattaa aiheuttaa inhoa ja halveksuntaa mustille ja lähi-itäläisille, sillä se on albinismin merkki heidän maissaan. He ruikuttavat rasismista, koska ”albiinot´´ eivät anna heille sitä arvoa, minkä he saavat omissa maissaan. Nämä siirtolaiset syyttävät omasta rasistisuudestaan toisia.
https://www.maailmankuvalehti.fi/2006/12/pitkat/ihminen-siina-missa-muutkin
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2016051121545914
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/03/02/albiinon-varikas-elama

Carloff
Carloff
3.12.2018 03:52
Vastaa...  Jones

Nimenomaan valkoinen ja siniset silmät ja vaaalea tukka ovat myrkkyä ählämeille. Näin sitä myös siinailla. Suomalaisen varsinkinkin vaalean kannattaa olla varpaillaan tulevaisuudessa.

huugo
huugo
3.12.2018 05:40

Nämä tutkimukset kuuluvat siihen suunnitelmaan, joilla yritetään kääntää Suomalaisten mielipiteitä hallitsemattoman maahanmuuton puolelle. Luottavat siihen wanhaan oletukseen että sitä kautta Suomalaiset alkaisivat ruoskia itseään heikon itsetunnon takia ja alistuisvat haittamaahnmuuton rajuun kasvattamiseen. Jotenkin tuntuu että mm. EK on yhtenä tämänkin operaation yksi priimusmoottori ja tavoitteena saada halpatyövoimaa markkinoille. Ainakaan viime aikaiset kuvottavat alaikäisten joukkoraiskaukset ympäri maata eivät tee mitenkään hyvää asenteille. Vaikka jotkut valtamediat ovat uutisoineet näistä, on sensuurin verho kuitenkin suurimmaksi osaksi Suomessa ja Euroopassa peitellyt näitä kasvavia rikoksia. Malli on tullut suoraan Saksasta ja merkelin aseman heikentyminen toivottavasti avaa hieman sitä verhoa. Voihan olla että globalistien hallitsemista valtamedioista ja linjasta livenneet toimittajat saavat katsella uusia työpaikkoja. Seuraava bilderberg kokouksen kuumin aihe on edelleen takuulla Euroopan kansallismielisyyden orastava nousu ja tuhomainen keinoja kaihtamatta. Viime kesänähän tätä aihetta jo käsiteltiin Torinossa.

Debis
Debis
4.12.2018 05:52
Vastaa...  huugo

Suvakkien mielestä lääke ja ratkaisu rassismiin on maahanmuuton lisääminen. Kuten se on ratkaisu kaikkiin muihinkin ongelmiiin ja mihin tahansa. Milloinkaan ei mamutuksen vähentäminen, saati lakkauttaminen.
Toimivilla aivoilla varustettu yksilö sen sijaan näkee ja ymmärtää, että mamutus on juurisyy kaikkiin Suomen suurimpiin ongelmiin, kuten itseasiassa koko maailman ongelmiin ”ilmastonmuutosta” myöden. Mut sehän ei tietty nosta Suomen/ Euroopan ”hiilijalanjälkee” kun otetaan sisään 200 miljooonaa neekeriä, vai mitä?

vai niin
vai niin
3.12.2018 14:43

Jo silloin, kun ensi kertaa kuulin tästä tutkimuksesta, ajattelin, että ei voi olla totta. Ja punnitsin mielessäni noita tutkimustapoja. Meillähän jankutetaan rasismina kaikkea poikkipuolista, mitä ikinä vaan joutuu sanomaan jollekin. Jos vaadit esim. maksettua lippua paikallisliikenteessä joltakin myös mustaihoiselta, se on rasismia, vaikkei varmasti ole jne. Tai sitten meille on vain ajautunut kaikkein ymmärtämättömimmät afrikkalaiset ?

Debug
Debug
4.12.2018 05:39
Vastaa...  vai niin

On rassismia, että neekerit ovat imbesillejä, kun olivat paskalla kun aivoja jaettiin. Tai otsia

Debis
Debis
4.12.2018 05:37

Rassismiin riitttä,, että neekeri ”kokee” rassismia. Mutkun jonkin asian ”kokeminen” on eri asia kuin faktat. Rasssismia on toko Suomessa helevetisti, eli valkoista kanta-asukasta lyödään päähän

Anonymous
Anonymous
4.12.2018 06:19

Lisäksi hölmölässä ovat oppineet että aina kannattaa valittaa kaikesta koska valittamalla saa aina lisää ja parempaa.
Muualla tulee syyte perättömästä rasismisyytöksestä.